Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #553771

A véleményem az, hogy amit írtál baromság :) Hogy miért, azt meg leírtam már 2x is, minden létező történelmi forrásnak ellentmond, az események időrendiségének olyan szintű figyelmen kívül hagyásával lett felállítva, ami miatt komolyan nem is érdemes foglalkozni vele...

Persze én is álmodhatok egy alternatív valóságot magamnak, csak arról nehéz lenne vitatkozni, mivel csak az én fejemben létezne...

A tények: előbb voltak az egyiptomiak, aztán valahogy odakeveredtek a zsidók - lásd az előző linket - aztán valamiért kimentek Egyiptomból, aztán lett Izrael Salamon és Dávid, aztán bomlás majd babiloni fogság, aztán a perzsák szabadon engedik őket miután megdöntik a babiloni birodalmat, aztán Nagy Sándor utódai bekebelezik az országot, majd jönnek a maccabeus felkelések, függetlenség, majd római hódítás, előbb klienskirályságok pl. Heródes, majd teljes leigázás, közben Jézus is színre lép és elindul a kereszténység kialakulása, aztán jön a nagy zsidó felkelés a kr.u. 1. sz vége felé, elpusztul a Templom, a zsidóság szétszóródik, közben már nem zsidókat is bevesznek a keresztény szektába, leválva a zsidó vallásról és megindul a kereszténység térhódítása...

Ebbe az időrendbe lehet csak beilleszteni a különféle magyarázatokat, elméleteket, teóriákat, de ez az keret adott...