3 hsz 9:30 óta? Nem volt eseménydús napotok ezek szerint :))
3 hsz 9:30 óta? Nem volt eseménydús napotok ezek szerint :))
engem kiütött a stopp,nem volt egy hosszú pozi
17640ről short zárva 17840 -200pont
ez ilyen
verbáls orgazmus..orális kielégités..csupacsupa jóhir..fostos shortosok...ennyi
Publikus hogy mi ez a nagy öröm?
igen..ez csak rád meg a kis országokra vonatkozik..shortos gyuri is azt mondta a paic mindenható és hagyja Magyarország érvényesülni a piaci folyamatokat..oszt ő volt az első aki a bankok azonnali megmentésére szólította fel a kormányt..mármint az usait..
a politika is beleszól a gazdaságba a választások..
Németeknél sok pénz van zsebben nem ártana egy kis infláció bekerüljön a gazdaságba az a pénz..
mellesleg elvileg az állam határozza meg a gazdaságpolitikát és a jegybank pedig ez alapján szabályoz..ez lenne a normális...nem pedig a kereskedelmi bankok pénzgyártása..
ettől gusztustalan..kereskedelmi bankok tonnaszám keresték a pénzt ebből nem nagyon akartak visszaadni a társadalomnak..de amikor bajba kerültek adópénzeket kértek segélynek..ezért igazágos az unortodox viktoriánus bankadó..amit már sok helyen bevezettek.
evvel az 1,40-el csupán annyi a baj hogy az amúgy is csigalassú,töpörgő eurós cégbevételnövekedést visszavágná rendesen,mivel most a góc központja európa,okosabb dolog lenne usának ha hagyná a piaci folyamatokat menni a maga útján, az euro usadollár kereszt fundamentális helye pedig ilyen makrók mellett sokkal inkább a paritás közelében lenne,mintsem 1,40 körül,németek rettegnek az inflációtol,( szerintem csak azért mert egy olyan brutális deflációs spirált el sem tudnak képzelni) az uniós pénznyomda korlátok között van tartva,vagyis ha a világ ki akar lábalan ebből a szarból,amit aztán hívhatunk bizalmi válságnak,adóságválságnak akárminek ,akkor muszály lesz előbb utóbb szembenézni a valósággal,és hagyni hogy a gazdaság meggyógyítsa magát ami pedig véráldozatokkal jár,de egy pusztító szakadás és a piac megtisztulása nélkül csak építik tovább a piramisjátékot
a ciklikusságot tekintve van alapja az 1,40nek de a funda és a makró most nem ezt támogatja,és ha nem nyúlnak bele durva módszerrel,mint a QE, akkor szerintem az irány az 1eur=1usd=300huf lesz
Öt egyszerű pontban foglalta össze Krugman, hogy szeritne mi is hangzott el Jackson Hole-ban:
1. A dolgok nagyon nagyon rosszul állnak.
2. A károk halmozódnak: minél tovább tart a mostani helyzet, annál rosszabbak a jövőbeli kilátások.
3. A Fednek megvan az ereje, hogy jelentősen segítsen a gazdaságon.
4. Miközben érvelhetünk amellett, hogy a beavatkozásnak költségei vannak, addig azt is láthatjuk, hogy ezek a költségek jóval kisebbek, mint a hasznok.
5. Ezért mi a Fednél továbbra is a kezünkön ülünk, és nagyon komolyan gondolkodunk azon, hogy talán egyszer majd csinálunk valamit.
és ha ehhez hozzáadjuk:
"A hivatalos adatok szerint tovább romlottak a kínai ipar kilátásai. A kínai statisztikai hivatal feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének értéke 49,2 pontra csökkent augusztusban, amire 2011 óta nem volt példa.
"
illetve MO-val kapcsolatban a megujjuló unios eljárások ellenünk,vagy a felröppenő külpolitikai stikli amihez még Obama is hozzászólt, az IMF tárgyalások kamuja........
ez nem long nálam,persze ettől még lehet ralli
írtam,majd berni pásztor majd mond ilyet mond olyat.. hoztam is meg nem is..ilyen a jó vers sokat sejtető szavak oszt mindenki a saját agya szerint tovább gondolja..
én nem gondolom tovább higítanák a dollárt.. max addig amíg be nem áll a nekik jó eur/usd szintre.. 1,4 kb..
hát ahhoz képest hogy milyen rallyk szoktak lenni ennél jóval kisebb hírekre is....eléggé lagymatag a piac....mintha lehűtötték volna a kedélyeket tényleg.
új kormányra szerintetek mit hagynak,tesznek ezek jót :ha mit lépnek?
A beszéd alapján egyértelmű: Bernanke szerint szükség van a quantitave esaingre. A kérdés már csak az, hogy mikor döntenek úgy a jegybankárok, hogy beindítják a pénznyomdát. A következő lehetséges időpont jövő csütörtök, de lehet, hogy ez még túl korai, hiszen az augusztusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi számok egy nappal később, pénteken jelennek.
Ezt követően idén még kétszer üléseznek a Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) tagjai: október 22-23-án, és december 11-12-én. Utóbbi talán azért fontosabb, mert a jövő heti ülést követően legközelebb akkor látnak napvilágot a Fed friss gazdasági prognózisai.
és hogy eben a manipulatív világban mekkora hatalma van a médiának,az írott szónak,ugynaz a pár perces Börni beszéd ,különböző sajtóvisszhangja,érdemes csupán a főcímekben elmerülni :
-Erre vártunk hetek óta - lehűtötte a mohó piacokat a Fed elnöke
-Bernanke hozott is ajándékot, meg nem is
-Bernanke agresszív jegybanki beavatkozásról beszél
káosz és zűrzavar
hóvégi záróár beállítások
jövő hét már nem lesz ilyen fényes szvsz
az ujját meg csak úgy rángatná a SELL - és a Buy gombok között, mi ? :DD
bekötnék én Börninek olyan váltót a valagába,csak úgy csattogna a protézis :)