Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1212

3 hsz 9:30 óta? Nem volt…

#547110 Fornit

3 hsz 9:30 óta? Nem volt eseménydús napotok ezek szerint :))

engem kiütött a stopp,ne…

#547023 Borska

engem kiütött a stopp,nem volt egy hosszú pozi

17640ről short zárva 17840 -200pont

ez ilyen

Re: nincs cím

#546732 Ibiza Előzmény: #546727

igen..ez csak rád meg a kis országokra vonatkozik..shortos gyuri is azt mondta a paic mindenható és hagyja Magyarország érvényesülni a piaci folyamatokat..oszt ő volt az első aki a bankok azonnali megmentésére szólította fel a kormányt..mármint az usait..

a politika is beleszól a gazdaságba a választások..

Németeknél sok pénz van zsebben nem ártana egy kis infláció bekerüljön a gazdaságba az a pénz..

mellesleg elvileg az állam határozza meg a gazdaságpolitikát és a jegybank pedig ez alapján szabályoz..ez lenne a normális...nem pedig a kereskedelmi bankok pénzgyártása..

ettől gusztustalan..kereskedelmi bankok tonnaszám keresték a pénzt ebből nem nagyon akartak visszaadni a társadalomnak..de amikor bajba kerültek adópénzeket kértek segélynek..ezért igazágos az unortodox viktoriánus bankadó..amit már sok helyen bevezettek.

evvel az 1,40-el csupán …

#546727 Borska

evvel az 1,40-el csupán annyi a baj hogy az amúgy is csigalassú,töpörgő eurós cégbevételnövekedést visszavágná rendesen,mivel most a góc központja európa,okosabb dolog lenne usának ha hagyná a piaci folyamatokat menni a maga útján, az euro usadollár kereszt fundamentális helye pedig ilyen makrók mellett sokkal inkább a paritás közelében lenne,mintsem 1,40 körül,németek rettegnek az inflációtol,( szerintem csak azért mert egy olyan brutális deflációs spirált el sem tudnak képzelni) az uniós pénznyomda korlátok között van tartva,vagyis ha a világ ki akar lábalan ebből a szarból,amit aztán hívhatunk bizalmi válságnak,adóságválságnak akárminek ,akkor muszály lesz előbb utóbb szembenézni a valósággal,és hagyni hogy a gazdaság meggyógyítsa magát ami pedig véráldozatokkal jár,de egy pusztító szakadás és a piac megtisztulása nélkül csak építik tovább a piramisjátékot

a ciklikusságot tekintve van alapja az 1,40nek de a funda és a makró most nem ezt támogatja,és ha nem nyúlnak bele durva módszerrel,mint a QE, akkor szerintem az irány az 1eur=1usd=300huf lesz

Öt egyszerű pontban fogl…

#546564 Borska

Öt egyszerű pontban foglalta össze Krugman, hogy szeritne mi is hangzott el Jackson Hole-ban:

1. A dolgok nagyon nagyon rosszul állnak.

2. A károk halmozódnak: minél tovább tart a mostani helyzet, annál rosszabbak a jövőbeli kilátások.

3. A Fednek megvan az ereje, hogy jelentősen segítsen a gazdaságon.

4. Miközben érvelhetünk amellett, hogy a beavatkozásnak költségei vannak, addig azt is láthatjuk, hogy ezek a költségek jóval kisebbek, mint a hasznok.

5. Ezért mi a Fednél továbbra is a kezünkön ülünk, és nagyon komolyan gondolkodunk azon, hogy talán egyszer majd csinálunk valamit.

és ha ehhez hozzáadjuk:

"A hivatalos adatok szerint tovább romlottak a kínai ipar kilátásai. A kínai statisztikai hivatal feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének értéke 49,2 pontra csökkent augusztusban, amire 2011 óta nem volt példa.

"

illetve MO-val kapcsolatban a megujjuló unios eljárások ellenünk,vagy a felröppenő külpolitikai stikli amihez még Obama is hozzászólt, az IMF tárgyalások kamuja........

ez nem long nálam,persze ettől még lehet ralli

#546535 Ibiza Előzmény: #546352

írtam,majd berni pásztor majd mond ilyet mond olyat.. hoztam is meg nem is..ilyen a jó vers sokat sejtető szavak oszt mindenki a saját agya szerint tovább gondolja..

én nem gondolom tovább higítanák a dollárt.. max addig amíg be nem áll a nekik jó eur/usd szintre.. 1,4 kb..

#546352 BudFox Előzmény: #546342

hát ahhoz képest hogy milyen rallyk szoktak lenni ennél jóval kisebb hírekre is....eléggé lagymatag a piac....mintha lehűtötték volna a kedélyeket tényleg.

#546342 big-ebuy Előzmény: #546338

A beszéd alapján egyértelmű: Bernanke szerint szükség van a quantitave esaingre. A kérdés már csak az, hogy mikor döntenek úgy a jegybankárok, hogy beindítják a pénznyomdát. A következő lehetséges időpont jövő csütörtök, de lehet, hogy ez még túl korai, hiszen az augusztusi foglalkoztatottsági és munkanélküliségi számok egy nappal később, pénteken jelennek.

Ezt követően idén még kétszer üléseznek a Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) tagjai: október 22-23-án, és december 11-12-én. Utóbbi talán azért fontosabb, mert a jövő heti ülést követően legközelebb akkor látnak napvilágot a Fed friss gazdasági prognózisai.

és hogy eben a manipulat…

#546317 Borska

és hogy eben a manipulatív világban mekkora hatalma van a médiának,az írott szónak,ugynaz a pár perces Börni beszéd ,különböző sajtóvisszhangja,érdemes csupán a főcímekben elmerülni :

-Erre vártunk hetek óta - lehűtötte a mohó piacokat a Fed elnöke

-Bernanke hozott is ajándékot, meg nem is

-Bernanke agresszív jegybanki beavatkozásról beszél

káosz és zűrzavar

és TROPHEUS ,igazad lett…

#546306 Borska

és TROPHEUS ,igazad lett,MOL 16600fölötti záró,otp éppen csak 3.6 alatt ,ügyes tipp volt,gratulálok