Regisztráció Elfelejtett jelszó

25 bázisponttal csökkent az alapkamat

Re: nincs cím

#545630 BudFox Előzmény: #545561

Ismerősömék csinálták a legjobban a Svájci frankos hitelüket, elmesélem :

-Még a válság előtt úgy gondolták ismerőseim hogy fejleszteni akarnak az üzletben, volt elég pénzük, de úgy gondolták azért vesznek fel hitelt is.

- felvették a Svájci frank alapú hitelt, aláírták ugye a szerződést, megkapták a pénzt, forintban.

- Nosza a forintot átváltották, azthiszem tán Euróra, olyan 6-8 M Ft lehetett.

- Beültek 4 -en a kocsiba, és kiszaladtak gyorsan Svájcba :DD

- Körbejártak valami városban gyorsan, és a legjobb árfolyamon átváltották az Eurót, Svájci frankra. :DD

- pénz 4 részre szétoszt, farzsebbe betesz, kocsiba be, hazajöttek...itthon meg Svájci frank valutában fizették a részleteket miden hónapban :DD

na őket nem érintette az árfolyam változás, ez volt az igazi svájci frankos hitel, :-)) igy kell ezt csinálni....vagy igy kellett volna nekünk is....volt egy kis hitelünk nekünk is...de lefizettük már egyben.

#545587 Ibiza Előzmény: #545564

usában amikor még jogállam volt két alapjoga volt/talán még van a jelzálog hitelesnek..nem csak ingatlan..bármilyen kacatra..

1. a jelzálog tárgya a jelzálog összegének a fedezete..semmi több.

2. a tőke törlesztésének a joga..bármikor beletörleszthetsz.. új szerződéskötés és büntető pénzek nélkül...hiszen időközben örökölhetsz..magas jutalékot kaphatsz..stb

nálunk nem igyekeztek ezeket az alapdolgokat belerakni

#545579 Dr. ursi Előzmény: #545564

kamatot is emeltek közben ... volt ahol háromszor is, volt ahol 3%-al fejelték meg összesen menet közben.

#545566 Előzmény: #545496

Kis időutazás, hogy mi is volt akkoriban a szlogen a devizahitellel kapcsolatban:

#545564 Előzmény: #545546

- egyrészt banyaiz mindig csak arra figyel, hogy valaki mit beszél, nem arra, hogy mit csinál. Ha szépen beszél simor, akkor szereti, ha csúnyán Matolcsy, akkor nem szereti. Pár éves gyerek színvonala, hiszen nem a tetteket, hanem a szavakat figyeli, azon lóg, azokon csámcsog, azokat mantrázza,

- másrészt ne feledd, hogy az árfolyam egyáltalán nem lenne olyan nagy hatással ezekre a hitelekre, hiszen 50% törlesztőnövekedéstől nem dőlt volna be a fél hitelpiac. A 2-300%-os növekedéstől annál inkább, ami olyan tételekből jött össze, amelyek többsége a szerződés megkötésekor még csak nem is létezett,

- harmadrészt a független magyar bíróság azt mondta ki, hogy a bankok minden törvény felett állnak és azt csinálnak a rabszolgákkal, amit csak akarnak.

#545561 Előzmény: #545496

"Úgy emlékszem, hogy neked is volt svájci frank hiteled mintha nemrég még valami ilyesmit emlegettél volna?"

Igen, azt emlegettem, hogy én svájci frank hitelt vettem fel, svájci frank alapon svájci frank törlesztéssel, amit meg is tartottam volna, amennyiben a banknak csúfolt uzsorás nem írta volna át gyakorlatilag évente a szerződést a hozzájárulásom nélkül.

Mint már többször levezettük, egy VALÓDI CHF hitel 2008 óta a mai napig a létező legjobb hitel lett volna, de természetesen csak akkor, ha valóban az lett volna. Nem tudtam, én sem tudtam, hogy nem az, hiszen miközben a CHF alapkamat nullára ment le, aközben nekem közel háromszorozták a kamatlábat, egyoldalúan duplázták a költségeket, meg újabb költségeket vezettek be, ami olyan mértékben torzította el a szerződést, hogy a végére gyakorlatilag úgy akarták duplázni akarták a törlesztést, hogy esetemben aztán erre igazán semmi jogalapjuk nem volt, mivel a folyósítástól a részletfizetésig MINDEN devizában történt és történetesen ezen időszakban a LIBOR változás sem indokolta volna a költségnövekedést.

Magyarán szólva, én már 2008 előtt is láttam, hogy nem jól van ez így, ezért is volt az, hogy elkezdtem készülni arra, hogy kiváltom az egészet a p*csába, mert ennek nem lesz jó vége, de sajnos pont akkora ugrott meg a frank árfolyama, amikorra összeszedtem a pénzt a kiváltásra. Ezért megvártam azt, hogy lemenjen, megkaptam a végtörlesztést és ki is szálltam ebből az uzsorásbűnbandából, amig lehetett. Magyarán szólva, bepaliztak, hülyére vettek, de engem kifosztani nem tudtak, mert kiszálltam belőle. És igen, a válság ELŐTT már ott tartottam, hogy ebből ki kell szállni. És igen, a válság előtt mondtam, hogy a CHF/HUF árfolyamnak nem itt kell lennie.

És ha volt valami, ami a legkevésbé zavart a szerződésben, akkor az az árfolyamnak a szerződésre gyakorolt hatása volt.

"De ki mondta el ezt mondjuk 2005-6-7-8 év elején, és ki cselekedett eszerint?"

ÖNGÓL! Pont ezt mondom, hogy azt nem nekem kellett volna tudni 200x-ben, hogy valójában határidős tőkeáttételes opciós devizatőzsdés kereskedelemben veszek részt, hanem az MNB-nek kellett volna keresztbefeküdni ez előtt. Tudod, éppen erről beszéltünk, hogy NEM mondta senki akkoriban ezt, senki sem akadályozta ezt, erre te most büszkén kijelented, hogy "nem mondta senki, hogy ez valójában micsoda". Gratulálok, ezt hiányoltuk. Hogy simor miért az offshore vagyonával van elfoglalva az ország helyett.

"Tételezzük fel ez az amcsi jelzálogbalhé 10 év múlva robban ki, a svájci frank hitelt igénybevevők elégedettek lennének , hogy olyn jó üzletet kötöttek ihajcsuhaj . Öröm boldogság lenne."

Amit te nem akarsz látni az a következő: Magyarország esetében ez semmiképpen sem lett volna így, mert ha nem változik semmi, akkor a liberálnácik hatalmon maradnak, de ennek az árát már 2010-ben el kellett volna kezdeni fizetni ingatlandóval, vagyonadóval, füstadóval, első éjszaka jogával, Sukoróval, privatizációnak csúfolt kótyavetyével, vagyonfeléléssel, ugyanis az államháztartásnak (a'la görögök) semmiféle bevétele nem maradt volna az értéktermelő iparból, csak az uzsora jutalékából.

Ennek megfelelően 10 év múlva nem úgy dőltek volna be a hitelek mint most, hanem összeomlott volna az ország, mint a PIIGS, mert finanszírozhatatlan lett volna a kezelhetetlen adóssággal. Csak nézzed meg a 2008-IG tartó adósságpályát, amit még fűtöttek is, hát mára 10-30 ezer milliárdban (GDP:100%) lenne a lakossági hitelezés állomány.

A hitelpiramis nem nőhet az égig, hiába propagálod non-stop ezt a piramisjátékot, amit a liberálnácik világgazdaságnak és szabad piacnak neveztek el.

Tehát csak hogy értsed: Ebből te nem jöhetsz ki jól, mert ha ez tovább ment volna, akkor nem "úsztuk volna meg ennyivel", akkor hozzánk képest Görögország lenne a menyország, ha ezt az elmebeteg harakiris utat követtük volna a továbbiakban is.

#545558 Előzmény: #545449

Magyarország korlátlanul nem tud pénzt nyomtatni, de az inflációt növelő mértékben igen. Vagyis évi pár száz milliárdot simán nyomtathatna, természetesen tervezetten és egyeztetetten. EZ ugyanis pont MNB hatáskör.

#545546 prospero Előzmény: #545496

"Vékony a választóvonal a hülyeség /királyság között."

Ez igaz. De legalább utólag beláthatnád, hogy ez a hülyeség / hozzá nem értés vagy szándékos gazemberség volt. Mert én az ország jegybankelnökétől egy tekintélyes pénzügyi szakembertől azt várom el, hogy legyen tisztában azzal, mit jelent fogadást kötni arra, hogy a forint 20 évig nem fog a svájci frankkal szemben gyengülni. Mert hogy egy átlagember nem volt ezzel tisztában még megértem. Még ma sem értik, hogy lehet az, hogy ismét 280 Ft-ot ér egy EUR, közben a CHF árfolyam beragadt 233 Ft környékére a régi kereszt szerinti 186 helyett, illetve nem tudják, hogy ez az EUR és CHF egymással szembeni árfolyamalakulása miatt van, amire a magyar kormánynak semmilyen ráhatása nincs!!!

Ha nincs amerikai jelzálogpiaci balhé, Magyarország akkor is problémássá válik, egyszerűen azért, mert túl lett hitelezve devizával annak megfelelő tartalék nélkül.

A jelzálogpiaci válságot is az okozta, hogy bizonyos írott és íratlan szabályokat figyelmen kívül hagytak az amerikai bankok. Pl. nem kell 100 évre hitelezni, vagy önerő nélkül.

Magyarország kormánya ugyanezt tette 2007 után, miután a kormányon lévők tudták, hogy semmi esélyük megnyerni a választásokat 2010-ben, ezért ugyanúgy figyelmen kívül hagyták a hitelezésre vonatkozó írott és íratlan szabályokat. Az már az ő pechjük volt, hogy a pénzügyi piramis nem tartott ki, hogy aztán Orbán alatt kezdje el az összeomlást.

Hogy ki beszélt 2005-2006-ban erről, hogy nem kellene devizahitelezés? Minek kellett volna erről beszélni, mikor az CHF-ben lévő devizahitel állomány 2006 végéig mindössze 1250 milliárd forint volt?? 30%-os gyengülés esetén is a maximum 1600 milliárdnyi tartozásról beszélünk, nem a 2008 végi 4500 milliárd forintról csak CHF-ben!!! Tenni kellett volna 2007-ben valamit, miután a támogatott forinthitelek elkezdtek kifutni, nem fúrni a csónakot és meglepődni azon, hogy elsüllyedünk. Mondhatnám úgy is, arra kell figyelni, mi az amit tett ez az ember, nem arra amit mondott.

Szerinted ez a normális, illetve gazdaságpolitikai zsenialitás, hogy egy jegybankelnök, egy kormány nem tesz semmit ennek megakadályozására.

Ha ezt Te így látod helyesnek, egy szavad nem lehet a jelenlegi gazdaságpolitikai szakmai színvonal kritizálására. Szerintem.

#545496 banyaiz Előzmény: #545349

Úgy emlékszem, hogy neked is volt svájci frank hiteled mintha nemrég még valami ilyesmit emlegettél volna?

Szóval miről beszélünk? Most bárki elmondja , hogy nem ez a svájci frankos téma volt az évszázad üzlete, és baromi nagy kockázat volt. De ki mondta el ezt mondjuk 2005-6-7-8 év elején, és ki cselekedett eszerint?

Tételezzük fel ez az amcsi jelzálogbalhé 10 év múlva robban ki, a svájci frank hitelt igénybevevők elégedettek lennének , hogy olyn jó üzletet kötöttek ihajcsuhaj . Öröm boldogság lenne.

Vékony a választóvonal a hülyeség /királyság között. Ezt tőzsdén is tapasztalhatod. :)

#545486 banyaiz Előzmény: #545370

Eszembe jutott valami , de ne vedd magadra, csak így ma ennek a topiknak kapcsán ami itt elhangzott úgy összességében.

Kb az az érzésem támadt mint mikor egy másik nagy forradalmár Mao Ce Tungról olvastam aki azt mondta, hogy pontosan nem tudom idézni de vmi olyasmi, hogy

"A gyógyítás elsajátításának legegyszerűbb útja, ha elkezdjük gyakorolni. "

Mivel a szavait szó szerint vették annyira nagy forradalmár volt, ezért különböző helyeken elkezdtek orvosként dolgozni lovászok, útépítők, földművesek, gátőrök, és cirkuszi akrobaták.

Vagyis azután mindenféle elméleti gyakorlati képzés nélkül elkezdtek műteni, nőgyógyászkodni, diagnosztizálni, gyógyszereket felírni stb stb. Vagyis "gyógyítottak" Elképzelheted , hogy mi következett ebből. :)

Na kb ez jutott eszembe ma erről topikról. :)

#545473 BudFox Előzmény: #545449

Persze, nemzeti kincsek részvénytársaságot kell alapítani...jó ötlet..

De végülis USA nyakra főre nyomtatja , higítja a dollárt, és ez a fránya dollár csak nem akarja elveszíteni az értékét ? illetve veszít, de nem nagy mértékben, és nem gyorsan.

#545449 Krumenaker Előzmény: #545326

Pénzt nem lehet habókra nyomtatni, mert gyorsan kiderülne. Az állami költségvetés nyilvános, és nem jelenhetnek meg benne forrás nélküli tételek. Ha meg "csak úgy", költségvetésen kívül kezdenénk nyomtatni, azonnal bedöntenék a forintot, semmi értéke nem lenne és nem lehetne átváltani.

Persze azért lennének ötleteim, mire lehetne nyomtatni: fel kéne értékelni olyan állami vagyont, ami eddig nem szerepel vagyonkezelőnél. Például vízkincs, vagy geotermikus hőkincs. Mondjuk a Viktor aszondja, hogy a hőkincset hasznosítani fogjuk speciális formában, amibe minden magyar állampolgár bevásárolhatja majd magát. (Olyasmi lenne, mint a Gyurcsány féle UTP, amiből nem lett semmi...) Tehát felbecsüljük a hőkincset x ezer milliárdra, ezt az állami vagyonkezelő átadja egy frissen létrehozott részvénytársaságnak, ami kifizeti neki az x összeget, mint vételárat (persze hitelből, amit az MNB-től vesz fel - itt történik a nyomtatás). Ez a részvénytársaság meg majd a távoli jövőben kitermeli, értékesíti a hőkincset (ez lenne a duma). Keletkezik tehát egy belső adósság, forintadósság, az viszont a kutyát nem érdekelné, hogy mikor lesz rendezve, rendezve lesz-e, csinál-e valamit ténylegesen ez a részvénytársaság. Szépen ott lenne a költségvetésben lekönyvelve, hogy miből származik a bevétel.

Persze sántít a példa több ponton, hiszen a geotermikus hőenergiát többen is már most hasznosítják, tervezik hasznosítani, nem tudom, önkormányzatoknál vannak-e a fúrási jogok stb. De lényeg a lényeg: be kell emelni az állami vagyon körébe valami olyasmit, ami eddig nem szerepelt benne, és arra lehet nyomtatni.

#545370 prospero Előzmény: #545324

Simor András tevékenységének eredményét 2007-2008 között már tapasztaljuk még vagy 15 évig, amíg a devizahitelek ki nem futnak. Gratulálok hozzá! Ez elégtelen szakmai színvonal mind elméleti, mind gyakorlati téren. Hál istennek, hogy 2010-ben végre jött egy kormány, aki befagyasztotta a devizahitelezést. Képes volt rá. Ha sok helyen még sokáig így tettek volna, ahogy Simor, az a bizonyos csónak amit furkált egész nap és közben azt kiabálja, hogy nem lesz ez így jó, mert elsüllyedünk - hogy egy korábbi hozzászólásra visszautaljak, elegendő lett volna a végső összeomláshoz. Mint ahogy ahhoz is vezetett 2008 év végén. Ezek után csak azért jó szakembernek tartani, mert úgy tesz, mintha konfliktust vállalna a kormánnyal, másrészt mert a devizaárfolyamot továbbra is erősebben tartja az egyensúlyi árfolyamánál a magas kamatokkal, ezzel megmentve a devizahiteleseket a totális csődtől, viszont a gazdasági növekedést visszafogja amiért a kormány a hibáztatják - hát hogy is mondjam: nem vall tisztánlátásra.

#545360 BudFox Előzmény: #545327

De virtuálisan ott lenne a pénz.....akárki bemehetne, ott lenne a monitor, leütne a számlakezelő egy gombot, ami kiírná az összeget...persze a "páncélszekrényben" semmi sem lenne....de azt nem mutatnánk meg senkinek :D

csak egy programozó kell aki átírja az egész programot :-)))

#545357 Dr. ursi Előzmény: #545349

én harmadannyiért is megcsináltam volna hogy mondom reggel délben este hogy nem lesz ez így jó, és még keresztbe is feküdtem volna.

#545349 Előzmény: #545310

"És annyit tudott mondani kockázatos a devizahitel. Ezt elmondta reggel , délben , este minden nap. Kb ennyi eszköz volt a kezében."

Ló****t. Ezt bármelyikünk elmondja, mégsem kapunk érte 100 milliót évente. Neki viszont egy egész MNB és egy egész ORSZÁG volt és még mindig van a kezében. Ezzel az erővel és hatalommal az a minimum, hogy ténylegesen keresztbefekszik annak, amivel nem ért egyet, egyebekben pedig amiről csak azt motyogja, hogy nem ért vele egyet, csak éppen mindent megtesz az érdekében, az undorítóbb, mint szerencsétlen Pilátus megszemélyesítése a Bibliában.

#545330 Dr. ursi Előzmény: #545326

"Csak a forintot próbálnák meg akkor beborítani... azt kéne kivédeni."

nem mert a külf bankoknál dőlnének be a sok magyar lakossági devizahitel :o)

elárverezhetik, de mondjuk magyar állam felvásárolná ócsón és visszaadná hitelesnek ócsó forinthitelen, uzsorásbandának meg kapjátok be :o)