Re: nincs cím
Előzmény: #545496"Úgy emlékszem, hogy neked is volt svájci frank hiteled mintha nemrég még valami ilyesmit emlegettél volna?"
Igen, azt emlegettem, hogy én svájci frank hitelt vettem fel, svájci frank alapon svájci frank törlesztéssel, amit meg is tartottam volna, amennyiben a banknak csúfolt uzsorás nem írta volna át gyakorlatilag évente a szerződést a hozzájárulásom nélkül.
Mint már többször levezettük, egy VALÓDI CHF hitel 2008 óta a mai napig a létező legjobb hitel lett volna, de természetesen csak akkor, ha valóban az lett volna. Nem tudtam, én sem tudtam, hogy nem az, hiszen miközben a CHF alapkamat nullára ment le, aközben nekem közel háromszorozták a kamatlábat, egyoldalúan duplázták a költségeket, meg újabb költségeket vezettek be, ami olyan mértékben torzította el a szerződést, hogy a végére gyakorlatilag úgy akarták duplázni akarták a törlesztést, hogy esetemben aztán erre igazán semmi jogalapjuk nem volt, mivel a folyósítástól a részletfizetésig MINDEN devizában történt és történetesen ezen időszakban a LIBOR változás sem indokolta volna a költségnövekedést.
Magyarán szólva, én már 2008 előtt is láttam, hogy nem jól van ez így, ezért is volt az, hogy elkezdtem készülni arra, hogy kiváltom az egészet a p*csába, mert ennek nem lesz jó vége, de sajnos pont akkora ugrott meg a frank árfolyama, amikorra összeszedtem a pénzt a kiváltásra. Ezért megvártam azt, hogy lemenjen, megkaptam a végtörlesztést és ki is szálltam ebből az uzsorásbűnbandából, amig lehetett. Magyarán szólva, bepaliztak, hülyére vettek, de engem kifosztani nem tudtak, mert kiszálltam belőle. És igen, a válság ELŐTT már ott tartottam, hogy ebből ki kell szállni. És igen, a válság előtt mondtam, hogy a CHF/HUF árfolyamnak nem itt kell lennie.
És ha volt valami, ami a legkevésbé zavart a szerződésben, akkor az az árfolyamnak a szerződésre gyakorolt hatása volt.
"De ki mondta el ezt mondjuk 2005-6-7-8 év elején, és ki cselekedett eszerint?"
ÖNGÓL! Pont ezt mondom, hogy azt nem nekem kellett volna tudni 200x-ben, hogy valójában határidős tőkeáttételes opciós devizatőzsdés kereskedelemben veszek részt, hanem az MNB-nek kellett volna keresztbefeküdni ez előtt. Tudod, éppen erről beszéltünk, hogy NEM mondta senki akkoriban ezt, senki sem akadályozta ezt, erre te most büszkén kijelented, hogy "nem mondta senki, hogy ez valójában micsoda". Gratulálok, ezt hiányoltuk. Hogy simor miért az offshore vagyonával van elfoglalva az ország helyett.
"Tételezzük fel ez az amcsi jelzálogbalhé 10 év múlva robban ki, a svájci frank hitelt igénybevevők elégedettek lennének , hogy olyn jó üzletet kötöttek ihajcsuhaj . Öröm boldogság lenne."
Amit te nem akarsz látni az a következő: Magyarország esetében ez semmiképpen sem lett volna így, mert ha nem változik semmi, akkor a liberálnácik hatalmon maradnak, de ennek az árát már 2010-ben el kellett volna kezdeni fizetni ingatlandóval, vagyonadóval, füstadóval, első éjszaka jogával, Sukoróval, privatizációnak csúfolt kótyavetyével, vagyonfeléléssel, ugyanis az államháztartásnak (a'la görögök) semmiféle bevétele nem maradt volna az értéktermelő iparból, csak az uzsora jutalékából.
Ennek megfelelően 10 év múlva nem úgy dőltek volna be a hitelek mint most, hanem összeomlott volna az ország, mint a PIIGS, mert finanszírozhatatlan lett volna a kezelhetetlen adóssággal. Csak nézzed meg a 2008-IG tartó adósságpályát, amit még fűtöttek is, hát mára 10-30 ezer milliárdban (GDP:100%) lenne a lakossági hitelezés állomány.
A hitelpiramis nem nőhet az égig, hiába propagálod non-stop ezt a piramisjátékot, amit a liberálnácik világgazdaságnak és szabad piacnak neveztek el.
Tehát csak hogy értsed: Ebből te nem jöhetsz ki jól, mert ha ez tovább ment volna, akkor nem "úsztuk volna meg ennyivel", akkor hozzánk képest Görögország lenne a menyország, ha ezt az elmebeteg harakiris utat követtük volna a továbbiakban is.