Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: Facebook helyett :

#543865 Roberrtto Előzmény: #543847

mint írtam jelen esetben ez nem áll fent és igen, pl az lenne az első lépés, hogy https-re váltana.

De ez egy lehetőség csak a sok közül, nem azt mondom, hogy ez meg is fog valósulni.

Sok midnenek változnia kellene ehhez.

Egyébként egy https-re váltás pofonegyszerű lenne, felhasználókat meg nemhogy veszítene hanem még szerezne is, mivel igy már biztonságosabban klátszana. Egy komoly belépős oldal ott kezdődik hogy https, de ez csak a kezdet nyilván.

#543851 Előzmény: #543847

Egyébként, az például nem teljességgel kizárható, hogy csinál a facebook egy co-brand kártyát mondjuk a Citivel és csinál hozzá egy saját elfogadóhelyet a weboldalán, de ezzel is csak adnának egy pofont saját maguknak, hiszen bár nyilván milliószám vennék meg a kártyát trendiségből a birkák, de pont kizárnák ezzel a többieket, akik erre mondjuk nem hajlandóak/nem tudnák igénybevenni.

És egyébként sem árul igazából semmit, amitől ez előny lenne, vagy jó lenne bármire is. Bank nyilván nem lehet, tehát folyószámla és számlafizetés élből kilőve, innentől amúgy még értelmét sem látom a felvetésnek, csak azt, hogy fenntartsa a hisztériát és a hitet abban, hogy "mire nem lehet még jó a facebook".

Csak tudod, ez is kontraproduktív ám egy idő után, mert ha ennyit ötletelnek, akkor abból előbb-utóbb másoknak is le fog esni, hogy ezek szerint most semmire sem jó, de még csak fejleszteni sem lehet sehová és csak az ötletelés megy, hogy mit csináljanak ezzel a világbajnok átqrással. Mert leginkább az tűnik fel nekem egy ideje, hogy most már azért mondogatják az emberek, hogy mi minden lehet még ez a cég, hogy próbálják megideológizálni azt, hogy miért fizettek érte annyit, amennyit, hiszen ha annyit fizettek érte, akkor nyilván jó lehet még valamire...

Node ha azok sem bíznak benne, azok sem látnak semmit, akik egyébként hisznek benne, akkor mégis mit lássanak azok, akik nem fanatikus hívei a Zuckerberg szektának?

#543847 Előzmény: #543823

Az előző lelkesed esetében azt hittem, viccnek szántad, de most már látom, hogy komolyan gondlod, ami viszont már egyszerűen elképeszt.

Csak nem gondolod, hogy bármely bank megnyitja a rendszerét úgy, hogy a Facebook a jelszavak ismeretében benézhessen az ügyfelek számláiba? Egyszerűen nem gondolhatod azt komolyan, hogy egy bank belemenne abba, hogy egy tőle teljesen független szervezet a jelszavait tárolja? Ember, hát még a Paypal és az Ebay sem integrálódott ezen a szinten, mert ezt nem lehet megcsinálni. Egyebekben pedig egy pop-up ablak megnyitása, vagy egy redirect sepercig sem tart, a felhasználó észre sem veszi, hogy már nem a facebook oldalán van, ha a design megegyezik.

Ahhoz hogy bármiféle integrálódásról lehessen beszélni, ahhoz minimum az egész facebookot httpS-re kellene átírni, a titkosításokról már nem is beszélve. Most eltekintve attól, hogy ennek értelme sem lenne, de ha mégis megcsinálnák, akkor ezzel inkább felhasználókat veszítenének.

#543823 Roberrtto Előzmény: #543782

Én nem ilyesmire gondoltam, sokkal méllyebben, integrálva lehetne a facebookba, ez egy sima facebookos oldal mint oly sok más cég esetében is.

#543782 Előzmény: #543767

"Azért azt szerintem Te is gondolhatod, hogy ennek a kiépítése nem 1 hónap, meg mint írtam is jelenlegi állapotában a facebook erre lakalmatlan is."

http://www.facebook.com/citibank

+1 link a bejelentkezéshez... nagy dolog.

#543767 Roberrtto Előzmény: #543618

Nem azt mondom, hog yha holnap bevezetik ezt akkor az úgy jó lenne. Nyilván jelenlegi állapotában komolyabb dolgokra nem alkalmas a facebook. Biztonság terén rengeteget kell javulniuk.

A bennfentes infó meg írtam már csupán vicc volt, találgatok én is, ahogy ti is.

Az meg, hogy ez csak egy tömeg igaz, de azt is tudod akkor, hogy a tömeget lehet a legjobban befolyásolni, mivel a tömeg nem gondolkodik!

Ma az online világban élünk, a jővő méginkább ilyen irányba megy, itt van egy 1 milliárd fős közösség amit meg lehet szólítani, szinte minden irányból. Én ebben látom a jővőt, az meg, hogy google megjelenésekor más volt a piac oké, de google is a semmiből jött és a régi nagy keresőket lefőzte a jó algoritmusainak és pagerank-jának köszönhetően.

Facebook úgyanezt csinálta, volt egy myspace, itthon egy iwiw, máshol k itudja mi, jött a facebook, nyomta mindenki, egyszerű volt és terjedt.

Teljesen midnegy, hogy valami milyen időben versenyez, ha jó a dolog akkor kiforrja magát.

Facebooknak meg egyetlenegy versenytársa sincs, se közel se távol, googlenek se jött be a + (eddig) a microsoft emg nem váletlenül nem próbálkozik, hanem inkább szorosra fűzi a kapcsoaltot facebookkal.

Amúgy azt se tarto melképzelhetetlenek, hogy a wp rendszerbe fog olyan szinten integrálódni a facebook, hogy tulajdonképpen az lesz a facebook mobil

Az meg, hogy most nyitottál citi számlát és nem esett szó a facebookról, hát érdekes:))

Azért azt szerintem Te is gondolhatod, hogy ennek a kiépítése nem 1 hónap, meg mint írtam is jelenlegi állapotában a facebook erre lakalmatlan is.

#543618 Bendeguz Előzmény: #543497

A Citibank legalább 100 éves intézmény. Csak nem gondolod, hogy egy alig 8 éve működő, szedett-vetett toldozott-foltozott, ementáli sajtéval vetekedő mennyiségű biztonsági lyukkal operáló közösségi marhasáson fogja bankoltatni az ügyfeleit? :)

Pont 3 hete csábítottak el, lett náluk több számlám is, de a facebookról szó se esett. És amint ilyenre kényszerítenek, azonnal meg is szüntetem. Több ismerősöm is banki szoftvereket fejleszt, nem beszélhetnek a munkájukról, de annyit elmondhatnak, hogy sokszoros védelem van minden egyes netes tranzakción. Bár ez nyilvánvaló.

Roberrtto, néha az évekkel ezelőtti önmagamat látom Benned. Egyre kérlek, ne keresd a bölcsek kövét és a bennfentes infókat. Sose fogsz kapni! Ezekhez születni kell.

Re: nincs cím

#543523 Dr. ursi Előzmény: #543428

igazad van robbaj.

már öregszem.

és most eléggé nyúzott is vagyok.

igaz beteg is voltam.

szóval nincs okom a külső önbizalomra :o) de főleg nincs okom a fölösleges kommunikációra :o)

#543498 Előzmény: #543497

"Ők is egy egyprofilú céggént kezdték, annak idején adtál volna rá sanszot, hogy egy ekkora mammutá növi ki magát és ennyi midnennel foglalkozik?"

Ennek a kérdésnek nincs értelme. Amikor a google indult, akkor egészen más volt az üzleti környezet, egészen más volt az internet megítélése, és egészen más egy tőzsdei bevezetés esélye. Az, hogy akkor látott-e valaki fantáziát valamiben, vagy ma lát-e valamiben az nem összehasonlítható, mert akkorát változott a világ ilyen rövid idő alatt.

"De a nyáron felröppent pletyka se hiszem hogy kacsa, miszerint a citibank a facebookon bankolna!"

Hát ha minimális informatikai ismereted lenne, akkor ordítanál a fájdalomtól, pusztán a hír hallatán is.

"Rengetek mindenre fel lehet használni egy ekkora közösséget, szerintem bele se tudunk gondolni hoigy milyen tertvek lehetnek asztalon."

Ez már nem közösség, hanem tömeg, ami a legjobb esetben sem irányítható, vagy kezelhető. Ezért más például egy LinkedIN.

#543497 Roberrtto Előzmény: #543486

Mennyivel másabb a google mint a facebook?

Ők is egy egyprofilú céggént kezdték, annak idején adtál volna rá sanszot, hogy egy ekkora mammutá növi ki magát és ennyi midnennel foglalkozik?

A facebook jővője korántsem a reklám lehet, hanem az integrált szolgáltatások pl facebookon keresztül keres az ember egy terméket, átnézi a kínálatot, ebay, amazon mit tudom én még mi, és ott is veszi meg mondjuk paypalal fizetve!

De a nyáron felröppent pletyka se hiszem hogy kacsa, miszerint a citibank a facebookon bankolna!

Persze lehet modnani, hogy facebooknak a biztonság terén van elmaradása, am iigaz is, de ez sok esetben a felhasználó hanyaghsásán is múlik, pl nem kell linkeket megosztani illetve rákattintani gyanúsabbakra.

Ráadásul igy a bank "látja" az igényeit a felhasználónak a facebookon, akár ajánlatott is tud neki küldeni bármilyen dologgal kapcsoaltban és ugye nem csak bankoknál végez az ember pénzügyi müveleteket.

Rengetek mindenre fel lehet használni egy ekkora közösséget, szerintem bele se tudunk gondolni hoigy milyen tertvek lehetnek asztalon.

#543495 Roberrtto Előzmény: #543485

Ezt csak viccből írtam természetesen!

Amúgy én a fórumozást még annó a portfolio-n kezdtem, belevettem és ott beszéltük ki a fájdalmainkat:)

Sly és Zotya tudna erről mesélni:)

Re: nincs cím

#543490 Előzmény: #543425

Én mondjuk inkább köszönni szoktam neki :)

Biztos ismered az ide tartozó viccet: "Ha pénzt akarsz kérni a bankban, akkor vedd fel a legjobb öltönyöd, menj el fodrászhoz, legyen tökéletes a cipőd és kedveskedj nekik. Ha pénzt viszel, akkor mehetsz akár strandpapucsban is :)"

#543486 Előzmény: #543423

"még nem jelenti, h. csak divat"

Ehhez kénytelen vagyok annyit hozzátenni, hogy az internet nem más, mint maga a 15 perc hírnév megvalósulása, csak kicsivel hosszabb időtartammal. Errefelé sokan meg sem születtek, amikor az internet tényleg el kezdett működni, óvodások voltak, amikor modemen be lehetett jelentkezni koreai szerverekre az olimpia idején és megelőzni az MTI-t ezzel a módszerrel, majd utána voltak a BBS-ek, Fidonet, az Aol, az Iwiw, a Myspace... és ezek mára sehol sincsenek, a nevüket sem ismeri a többség, pedig a régmúltba, adott esetben 5-10(!) évvel ezelőttre datálódnak. Ha azt mondom, hogy a világ legjobb keresője az Altavista, vagy a fordító a Babelfish, azt leginkább a "történelem" oldalon keresnék az emberek.

Ez az internet, mert ez az internet lényege. Én pedig a Facebookban az égvilágon semmi olyat nem látok, ami bármiféle többletet tudna ehhez hozzátenni.

Most tekintsünk el attól a jövendöléstől, hogy lesz ehelyett is más oldal, maradjunk inkább annál, hogy mennyire félremegy az üzleti modelljük. Az összes üzleti modell ugyanis az, hogy az algáknak is legyen accountjuk, meg legyen tele az egész "facebook.com/takarékoskodjapelenkával" oldallal, amiket "aktív oldalnak" neveznek ki. Ez egy darabig működni fog, de ez csak múló divat, mert már most ott tartunk, hogy ezeknek a címeit hosszabb beírni, avagy megjegyezni, mint egy önálló weboldalét. Bizony, erre sem sokan szoktak gondolni!

És innentől már talán látható: Az egyre nagyobb költségekhez egyáltalán nem fog egyre több bevétel tartozni, hiszen ezek az oldalak "ingyenesek", mert ezek nem reklámfelületek, és ezekért senki sem fizetne, mert olcsóbb ha saját domaint indít. Ehhez pedig már csak annyit kell hozzátenni, hogy a Facebook keresője immár deklaráltan nem működik, adott esetben beírsz egy nevet és nem ad rá találatot

Egy ilyen ötlet addig poén, amig messze alul van az egész biztosítva, amig alacsony költségvetésből kendácsolják, de egészen más költségekkel kell számolni, ha komolyan veszik. Ez annyit tesz, hogy a jelenlegi profit valójában úgy mutatható csak ki, hogy nem elégséges hátteret nyújtanak. Ha ezt felfejlesztenék profi szintre és úgy írnák meg a rendszert, akkor a költségek elképesztő méretűre nőnének, ahogy ez minden normális üzleti rendszernél van, tessék csak megnézni egy yahoo, vagy google ilyen célra fordított költségvetését. És akkor fejlesztésről még szó sincs, holott a felhasználószámmal az infrastruktúra fejlesztési igénye egyértelműen növekedne.

Namármost, ha ezeket a költségeket is figyelembeveszed, akkor az fog adódni, hogy valójában normális üzemszerű működésnél gyakorlatilag nem lenne profitja a cégnek. Ehhez tedd hozzá azt, hogy értelemszerűen a felhasználószám növekedéséből a hirdetési bevételek nem fognak növekedni, mert miért növekednének?

Mindehhez tedd hozzá az agresszív és egyre visszataszítóbb kampányukat (akinek nincs Facebook profilja az biztosan gyilkos), és valójában arra fogsz jutni, hogy az oldal egyre inkább lesz megosztó és kezdi átvenni a korábban utált "nagymulti" szerepkörét a Microsofttól és a Google-tól. Ez utóbbiak mára stabilan működő, rengeteg lábon álló vállalkozások lettek normális üzletmenettel és tekintélyes profittal, ezzel szemben a Facebooknál ez nyilvánvalóan még csak tervben sincs, amit azért egészen jól alátámaszt a kezdeti befektető szinte "pánikszerű" menekülése.

Adj ehhez hozzá egy kis Zynga megingást, egy kis tőzsdei felügyelet vizsgálatot, egy EA pert, és máris egy olyan cérnaszálon függő lufit láthatsz, aminél szerintem már nem értelmezhető, hogy az a "szkeptikus", aki nem lát ebben fantáziát, mert szerintem itt már egyfajta fanatikus hitre van inkább ahhoz szükség, hogy ebben FENNTARTHATÓ PROFITÁBILITÁSÚ üzleti modellt lásson valaki.

A Facebook hype felfutott, hisztériává vált, de a tőzsdei befektetéssel kipukkadt, méghozzá nagyon csúnyán, és ezt már nem fogja lemosni magáról a Facebook, ami az ÜZLETI világban meglehetősen rossz hangulatot áraszt.

Ettől függetlenül én is tartom azt, amiben korábban maradtunk, egy olyan 12-13 USD részvényár az még elfogadható lehet egy darabig, mert talán annyi profit termelésére még képes lesz, és ha csoda történik (mindig benne van a pakliban), akkor akár ugorhat is az árfolyam.