Re: facebook-hülyítés
phiona Előzmény: #543790A FB-t és a hasonló közösségi oldalakat a helyükön és előítéletmentesen kell kezelni sztem. Látni kell, h a fizikai elidegenedés folytatódik, home office, ha munkahely is: összezárva néhány kollégával. Közlekedés: kocsival v arctalan emberekkel. Barátok: mindenki agyonterhelt, hosszabb beszélgetések nehezen jönnek össze. Párkeresés: se a munkahely se a bulihely nem az igazi, mi lehet még? Erre jó a FB és a hasonlók, lehet felszínes de nem feltétlenül az, és h 1 eszközt ki hogy használ azért nem a szolgáltató felel ugye.
A FB félék közvetlen kapcsolatot teremtenek, hírt kapsz az ismerőseidről és a like sem ördögtől való :-) van h feltölt csodaszép természeti képeket, lájkolod mert tetszik, vmit adott, neki visszaigazolás öröm. V képet az új párjával, lájkolod ott nem a fotót hanem h örülsz h boldog, stb. Túlkapások persze vannak időben is de ez a felhasználó lelki problémája kompenzációs függése. A gyerekek kiszolgáltatását én is rosszul viselem, a net ugye mindent elment, szoktam kérdezni h mit mondasz a gyerekednek ha x év múlva számon kéri rajtad h milyen alapon szolgáltattad őt ki (pl h erekcióval és spriccelve pisilve született és ezt a fotót tették fel a nevével, humorosnak szánt képaláírással – konkrét példa). És a gyerekesek java gáz sztem, nem a tulajdonod tartozékod hanem szuverén, és sokat elmond h ez mennyire nem megy a felhasználóknak maguktól.
H mennyire vehetnek le, követhetnek: végülis minimális adatokkal is lehet regelni, de a felhasználók 1 része tényleg itt éli meg magát a legitimációját, és neki nem fáj ha tudnak róla, sőt igényli is h minél szélesebb körben látnivaló legyen a léte a fotói a posztjai a megosztásai a preferenciái. Baj-e ez? Annyiból igen h nem az úm „való életben” él, annyiból viszont nem, h a való életben így se úgyse élne és itt levezetődik az igény és a gőz. A tudomány is foglalkozik ezzel főleg még kísérleti stádiumban de eddig az látható h aki nem FB-ol ha ez nem lenne nem menne közösségi házakba ill nem nyitna más irányba a társadalom a kapcsolatai felé – inkább lefagyna. Ez a „jó vagy a képen” – „köszi drágám” pont kompatibilis a mai kommunikációs szintelbírással, h jöjjünk össze aztán zúdítsd a nyakamba a kukád én meg viszont – nem kell, ha meg összejövünk ugye 2 ilyen mondat elég kevés lenne.
Szal ez 1 felületes de egymásról tudó lehetőséget biztosít, kb azon a szinten ahogy ma az emberek egymásra kíváncsiak. „Mi van veled?” ezen a szinten lejön, és igen születhetnek új kapcsolatok is :-) Tudok többről ami itt jött össze ráírással, éshát Bendegúz az egyikben esküvő is lesz nemsokára :-) Merth a csajok se hülyék, és ahogy a pasik ők is játszmáznak, tesztelnek: „direkt olyanokat teszek ki de mindent likeol a hello kittyst is” mint lánykérési előzmény :-) És Ursinak asszem igaza van, ne becsüljük le a női princípiumot :-) Amúgy a csajozásodban semmi hiba nincs, keresel h találj, és találhatsz is, de arra ne építs h hótthülyékkel állsz szemben – valszeg aki érdemben tetszik eleve sem ez a kategória, és nem kamura hanem elfogadásra játszol ahogy látom……
Ursinak a szerelemben nincs igaza, ha szerelmes vagy az 1 olyan köd amiben a legtökéletesebbnek látod a másikat. Brad Pitt mehet a fenébe a rajzolt vonásaival merth ő (az Ő) mennyivel de mennyivel különb és imádom – ilyesmik :-) Nemh nekem csak ez jutott mert én is gyatravok hanem ellenkezőleg: enyém az univerzum ha ő az enyém és énvok a csúcs ha neki, az imádottnak kellek – hihetetlen energiák forrása a szerelem. Ffilozófiai alapja is van az egyesülésnek a biológiain túl de kb pont nem érdekel az elmélet mikor lángolsz, és nem is feltétlenül könnyen múlik el.
Nah eddig se volt off mert a felmerültekre reagáltam, de h absz on is legyen: egyetértek azokkal akik a net fizetőssé tételét vetítik előre. Nem úgy mint most, hanem az egyes felhasználásokhoz, ebben a FB is benne lehet pláne ha a reklámbevételek egyebek nem jönnek be. Akik függők ragasztottak fizetni fognak, kérdés persze h lesz-e 1 nemfizetős beetető jobb felületi konstrukciókat nyújtó konkurens – szal ez így annyiból tényleg 1 lufi h a felhasználóiból él és ha ők elhúznak bármilyen okból kiürülhet. Amíg azonban nincs érdemi konkurens és a népek is szívesen kommunikálnak így lehet ebben 1 erő, fejlesztési lehetőség, de mert itt minden uptodate nagyon figyelni kell sztem :-)