Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#542328 Amatoregy Előzmény: #542284

olvastam, válasz is ment.

Más:

1995-os Skoda Felicia LX 1.3 kat. -ba keresek motorvezérlő elektronikát.

Bosch 441.04046-023.6 0.261.203.546.

Válasz jöhet a mail cimemre is vagy priviben...

#542281 Amatoregy Előzmény: #542270

penteken licitaltam egyre, de a ksuzobnel kiszaltam. Annyiért mar a hahu-n is volt hasonlo....

Re: Motorszám

#542268 hosszhuszár Előzmény: #542201

elméletileg, csak ugyan olyan motorkódú mehet bele, és elméletileg, azt cserélhetnéd is, de ugye itthon vagyunk, ezért ha akarnak, beleköthetnek, de mivel nincs mibe, így cserélheted...:))

Re: Motorszám

#542210 Amatoregy Előzmény: #542201

ebben a témaban itthon oriasi a kaosz. vizsga hely (eredet es muszaki vizsga) eseten is valtozóak a velemenyek.

Ha külföldi lennel ott siman (atalakitasi engedely es egyeb procedura nelkul) csak a motor szarmazasat kell igazolni. Ha azonos motorrol beszelunk.

Itthon meg papirok garmadaja, es uj vizsgak is kell(het)nek. Mas motort is lehet bele tenni de aasszem ahhoz atalakitasi engedely kell

Motorszám

#542201 Ronin_

Lenne egy kérdésem:

Ha a forgalmimban csak motorkód van, mert már cseréltek benne motort (QJBB; Ford 2,2 TDCI), akkor innentől bármikor engedély nélkül cserélhetem?

Más motor is belerakható vagy csak ugyanolyan motorkódú?

#542008 Amatoregy Előzmény: #541992

nem. mo-n hivatalosan kellene a motorszam. A forgalmiban csak motorkod volt meg a vam papiron is. Az eredetvizsgan kezdtek szorozni. Ekkor felhivtam az elso mo-i eredet vizsgat vegzo allomast, hogy mellekelje az eredetvizsgan (marmint az elso) keszult kepeket. Ekkor derult ki, hogy a motorszamrol nem csinaltak kepeket - ami kotelezo. Ekkor szoltam, hogy a nyilvanossagra hozom.

Egyebkent nem a muszaki, hanem az eredetvizsgan lehet gond.

#541992 Előzmény: #541807

Most nem egészen értem, ezek szerint azt akarod írni, hogy cumiztatni akartak, de nem hagytad és rájöttek, hogy tényleg jó a motorkód? :)

(Enyém: magyarországi üzembehelyezésű, nem volt vele gond, vizsgán sem gond)

#541807 Amatoregy Előzmény: #541671

nem tudom, hogy itthon vetted-e és első tulajdonos vagy-e de egy átirásnál futhatsz bele gondokba (illetve a vevő)

Nekem a kintről hozott motor nem akarták átirni, mert csak motorkód volt benne. Igaz a vámpapírokon is, meg az adásvételin is.

http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0900301.kor

Mo-n még él a jogszabály, hogy mi a jármű azonosító jele.

Nekem egyértelmű volt, de amikor akadékoskodtak akkor közöltem, hogy elvitettem a motort oda ahol vámolták, a költség az övék, de ha még akarnak vizsgáztatni gondolják át.

Átgondolták..

Jött a papír, hogy tévedtek.