Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

Re: nincs cím

#541998 lagwagoner Előzmény: #541988

Arról nem is beszélve, hogy a vagyon változásával mások a prioritások, kisebb vagyonnal még a hozam számít jobban, aztán pedig a portfolió volatilitása, kiegyensúlyozott emelkedése. Én nem nézném le egy portfolió 10%-os hozamát (hisz nagy vagyonoknál az szép nominális összeg lehet).

"---

"Kertmajom" rovat. (Kaptam egy levelet, hogy "mi van má' kertmajommal"?)

Kisebbik lányomnak ültettem egy kis dinnyét idén, azzal könnyű sikereket aratni és a dinnyetermesztésen keresztül hátha ráveszem a kertészkedésre. Nos, az egyik pici dinnye beszorult egy kerti korlát alá, aztán már nem tudtam kiszedni, úgyhogy ilyen mókás torzó lett. Lassan beleipisil Lőrinc, de ha mégis megérne, lehet, hogy hegesztőpiszollyal kell szüretelünk? :-)

http://www.vakmajom.hu/pages/dinyege.jpg

Szétverjük vele a komenista dinnyekartellt, szabadpiac vs. kartell K.O. :-)"

#541988 Dr. ursi Előzmény: #541684

ez is így igaz.

sztem sosem volt köztünk vita ebben.

csakhogy itt az emberek nem cégtulajdonosok jellemzően, hanem bérből és fizetésből élnek.

ki milyenből.

és a kevéske v több megtakarításukat esetleg örökségüket próbálják befektetni v forgatni több-kevesebb sikerrel.

mindenesetre ők legalább annyira jól v rosszul csinálják mint bármelyik bank v brókercég, mert semmi különbség nincs az ottani alkalmazottak többségének tudásában (nemrég vettek fel pl egy alapkezelőhöz egy volt kollégámat, akinek soha semmilyen tapasztalata nem volt a tőzsdével azelőtt, és az itt eltöltött majd egy év alatt sem sikerült neki semmit sem tanulnia, teljesen analfabéta az ügyhöz) a hozzáállásában meg végképp (jutalékrendszer).

szóval itt azok fórumoznak akik tőzsdéznek.

és senki sem állította hogy ne lenne más amivel több pénz gyártható :o) de hagyd meg nekünk a lehetőséget, hogy itt ki milyen szinten de mégis csak a tőzsdéről értekezzen és akár örüljön egy évi 10% elért hozamnak is, főleg ha a mögött az ő keserves tanulása/tapasztalása áll.

Re: 2012.08.17.

#541852 lagwagoner Előzmény: #541851

Na itt még tényleg meg lesz az 1500-as S&P. Hogy látjátok ezt? Mire számítotok? rbbj, látom te inkább longban vagy (tervezel nyitni index shortot megint, az egyedi részvény longok mellé?).

2012.08.17.

#541851 lagwagoner

az index:

Piac: lassított felvételben szippantódás van az idei csúcshoz.

---

Nyári péntekre két színes hír:

1. Car site mobile.de has dozens of offers from Italy such as a latest-generation BMW 316d listed this week by a dealer in the northern town of Tavagnacco for 28,400 euros ($34,900), 16 percent below the German sticker price. And it’s not uncommon for customers to walk into German showrooms brandishing online quotes from abroad, demanding that salesmen meet their prices. BMW isn’t alone. A dealer in Rome listed a Mercedes-Benz C200 CDI wagon with automatic transmission, leather seats and alloy wheels on mobile.de for 33,499 euros, 22 percent off the list price of the Daimler AG (DAI) vehicle. With more Germans seeking bargains, average new-car rebates in Germany jumped to 12 percent of the sticker price in July, the highest rate since at least August 2010, according to trade publication Autohaus PulsSchlag. Italy’s Fiat SpA (F) had the steepest discounts in the country, 14.7 percent, followed by France’s PSA Peugeot Citroen (UG) and Renault SA (RNO) at 14.1 percent on average. (bloomberg)

A fogyasztónak nagyon jó az összeurópai verseny az autókereskedelemben, mondjuk a gyártóknak meg a kereskedőknek már nem biztos, hiszen a kereslethiány miatti áresés megeheti a profitjukat vagy annak egy részét.

2. "Nem láthatja a közönség Munkácsy Mihály Siratóasszonyok a keresztfánál című festményét a debreceni Déri Múzeumban, ugyanis a nagyméretű alkotás nem fért be a kiállítóteremhez vezető lépcsőfeljáróba - közölte Lakner Lajos múzeumigazgató szerdán az MTI-vel." (origo.hu)

http://www.vakmajom.hu/pages/nemferbe3.jpg

:-)

#541821 xmann Előzmény: #541690

a 10% és "az állampapír is majdnem ennyit hoz" kérdéskörhöz:

a magyar származtatott alapokból néhány, és a VM kiemelten ilyen, a pénz nagyon nagy részét (90-95%-át) magyar állampapírban tartja. Pont azért hogy ne legyenek túl nagy kilengések a hozamban. a maradékkal meg lehet ezerrel ütni a piacot. úgyhogy ha hoz a 90%-on mondjuk 7%-ot, a maradék 10%-on meg 40%-ot, akkor csinált 10%-ot. tehát nem igaz az hogy 10%ot csináll aki ért hozzá tőzsdézéssel. csinálhatna többet is, de mivel nem akar bukni sosem, nem akar mínuszos hozamot, ezért a pénz nagy részét állampapírban tartja.

az éves 10% hozamot ennek fényében kell értékelni!

nyilván mindenkinél vérmérséklettől függ, hogy a pénz mekkora részét tartja állampapírban mekkorát nem, mekkora pozíciót nyit be, stb. Önmagában a hozam nem árul el sokmindent, annál inkább ha azt is megnézzük hogy ehhez miféle kockázat társult

#541818 rbbj11 Előzmény: #541754

nem néz sokba? :) hát, nem érint meg a dolog. Én sztem szerencsére előrébb vagyok jellemileg, mert ilyeneken egyre ritkábban akadok fenn, persze, első reakcióként manapság is, de mindenkitől lehet tanulni, még olyanoktól is, aki gyakran egy sértő s.fej, ha az ember túllép a stíluson, és képes rávenni az illetőt, hogy csak beszéljen, akkor lehet tudást összeszedni majdnem mindenkitől. Én arra "edzek", hogy bárkit nyitott legyek meghallgatni, és ami hasznosítható elhangzik, azt "eltároljam".

Én szívesen megkérdezném továbbra is AT-t több dologról személyesen is: a kérdezés talán az egyik legkevésbé összeférhető az arroganciával. Ugyanis a kérdés már magában foglalja, h elismerjük, h. vmit nem tudunk.

#541815 rbbj11 Előzmény: #541754

hűha, én ezeket nem is olvastam. Bár őszintén szólva jó ideje ugrom a hsz-k nagy részét, mert ahogy már régen is megmondtam, nekem nincs időm napi x oldal locsogást olvasni. Bizonyos tartalmi dolgokat elolvasok tőle, de ha egy mondat vagy bekezdés locsogással kezdődik, automatikusan ugrom. Abba, amit nem nekem címez, pedig már jó ideje bele se olvasok az esetek többségében

#541773 lagwagoner Előzmény: #541752

ha az arrogancia, makacsság, hozzá nemértés találkozik, az ritka együttállás, és lépni kell vagy érdemes. Vagy nem kell (hisz az embernek nincs ideje erre, bár nem csak 5 forumozó van) de akkor elterjed a hülyeség és egy szakmai forumból az adott renitens homokozója lesz.

Ja amit nem értek, azt állítja hogy én hátba támadtam :-S Érdekes....

#541758 lagwagoner Előzmény: #541752

"Ezért ingerli jobban néhányunkat, mint az átlagos okoskodó, nem így vagy te is ezzel?"

De igaz, amit mondasz és egyet is értek azzal amit gondolsz most :-)) mégpedig, hogy fölösleges időt pazarolnom erre, mert mit számít hogy mit mond. De itt voltam, láttam a torzítást, és egy értelmes embert a dühtől elborulni. Ez nem _AT_-ról meg vakmajomról szól.

Valami miatt nem megy _AT_-nak az elfogadás, és érdekes hogy miért nem, pedig sok van benne, de valahogy nem nyitott a másik ember gondolatára és fél, hogy meginog saját maga. Mint aki felépít magának egy várat, amiben látja a hibát és nem akarja, hogy más ezt meglássa. Én csak azt nem értem, miért hiszi magáról hogy rajta röhögünk, ha téved. Perfekcionista?

#541754 lagwagoner Előzmény: #541749

Csak ennyire néz le minket:

_AT_(mai termés): "Ó, ennél egyszerűbb lesz a dolog a jövőben, mert merértettem két nagyon fontos dolgot. Az egyik az, hogy ez egy gyerekszoba, amiben a többségnek fogalma sincs semmiről, ami a tőzsdéhez és a jómódhoz kapcsolódik, vagy ha van, akkor nem szól bele semmibe, csak röhög rajtatok. A másik az, hogy nektek ez így nagyon is megfelel és nem is akartok ti ennél sem többre, sem igazán előrébb jutni, bármennyire is úgy tűnik néha egyeseknél.

Ez valóban nem az én világom.

Nem, ezek pont a kiábrándulásomat erősítették meg, és helyére tettem az egész forumot és a társaságot onnantól kezdve, hogy évi átlag 10% hozam előtt már leborulnak. Ez egyszerűen röhej kérlek alássan, ez viccnek is röhejes,

Ez pedig nem az én világom, megérettem, tudomásul vettem."

Ez egybevág azzal amiket te 04.23-án összefoglaltál, hogy mit gondol rólad a blogod után:

RBBJ „aki közölte ugyanazt nagyjából, amit most te előadsz az "értelmiségi munkával"

kapcsolatban“

„Az a probléma, hogy halvány fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, és az életben nem láttad BELÜLRŐL és IGAZÁN KÖZELRŐL a nagy cégek és vezetőik működését,“

„És még ezek az alkalmazottak sem úgy dolgoznak és élnek, ahogy te hiszed.“

„Ezen túlmenően, fogalmad sincs arról a stresszről, amit "fentről kapnak", hogy mennyire legyen hatékony a cég, és hogy mekkora munka az, hogy húzzon a cég és hogy mennyi stresszel, idegességgel, agyalással jár, hogy elérje azokat az eredményeket, amiket elvárnak tőle.“

„Fogalmad sincs arról, hogy egy ügyvezetőnek milyen az élete.“

„Jézusom, tényleg neked valóak az életrajzi mesekönyvek, amik ezt a tündérvilágot vetítik eléd :)“

„mert amit leírsz az egyszerűen annyira nem igaz, hogy félelmetes.“

„most már teljességgel bizonyos, hogy halvány fogalmad sincs, hogy miről beszélsz.“

„USA..... kontinensnyi méretben akarták megvalósítani a "nem kell dolgozni, elég fogyasztani" ideológiát, amiben csak learatják az olcsó kínai munkaerőn termett babérokat, aztán annyi eszük sem volt, hogy engem olvasgassanak“ – ez volt az egyik legjobb :DDD

ès a végtelenségig ömlik ez a .... az egész hsz-böl. Ilyen emberrel élöben még hála égnek sose találkoztam."

Nem változott _AT_, csak praktikussági okok miatt időnként visszafogja magát...ideiglenesen és néha látszatérdeklődést szimulál. Amúgy nem néz sokba téged se.

Én csípem őt, nem haragszom rá, csak szeretem a folyamatokat végiggöngyölíteni.

#541752 rbbj11 Előzmény: #541744

igaz, de arra a legtöbb embernek nincs ideje és energiája, hogy minden ferdítést helyre tegyen. Lehet, sőt valószínű, hogy ez rossz, de ez van. Nem az AT az egyetlen ferdítő itt a fórumon, csak az egyetlen, aki lyukat beszélve a hasakba is védi a valótlan dolgokat vagy féligazságokat. Ezért ingerli jobban néhányunkat, mint az átlagos okoskodó, nem így vagy te is ezzel?

#541749 rbbj11 Előzmény: #541737

igaz, most már vhogy nem vettem fel annyira. Ott azért durvább volt a fogalmazási stílusa, nem? Most vhogy nem tartom olyan ingerlőnek, sőt, az utolsó hsz-k kifejezetten mértékletesnek tűntek, ezért nem volt egészen világos nekem, min izgattad így fel magad.

Tényleg leírta, h. lenéz? :O

Nekem ez nem jött így le, puh...

#541744 lagwagoner Előzmény: #541733

Forumfelületen nagyon nagy tétje van. Hisz, azok akik tisztában vannak tényekkel és hallgatnak, olyanoknak adnak helyet, akik minden következmény nélkül szidalmazhatnak, sértegethetnek és torzíthatnak.

Ha valamit rosszul mond valaki, kijavítjuk, helyesbítjük szépen, ha utána is folytatja destruktív tevékenységét akkor sem szabad azért feladni mert a többi megunja (ahogy Herceg írta helyesen), hisz akkor teret engedünk, akik csúsztatnak félrevezetnek, mocskolódnak (nem feltétlenül _AT_ra értem, hanem általában) sőt egyáltalán nem a személy fontos, hanem hogy mi kerül az enterrel a képernyőre. _AT_ természetesen szereti magát összeesküvés áldozatává tenni, de megnyugtatom, hogy ha Te vagy banyaiz vagy akárki írta volna le azokat és úgy ahogy _AT_ így tettem volna akkor is, hisz egyikőtöket sem ismerem, ha ismerném, még taslit is adnék :-) hogy ejnye-bejnye.

Ez nagyon fontos, hisz a magyar ember hajlamos a beletörődésre, pedig fontos hogy az ember kiálljon az igaz mellett, még ha ez nem is tetszik az állítónak. _AT_ írásaiban vannak jó dolgok, de az is világos hogy egoját sértik ha egy számára lenézett területről (tőkepiac) valaki szól valamiben. Ez így elég sok problémát fog itt még okozni.

_AT_ biztos remek vállalkozó, és nemzetvédő valamint megbízható is lehet, de emberileg kiállhatatlan. Amivel nincs baj, de ha ilyen makacs és arrogáns, akkor legyen tévedhetetlen.

#541742 lagwagoner Előzmény: #541715

"hogy KÉT ELÍRÁS miatt a végén már úgy nézzen ki, hogy ragaszkodom a hülyeséghez, pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy ÉN ÉSZRE SEM VETTEM, amikor ELÍRTAM VALAMIT, "

Ácsi: nem valamit írtál el, hanem két dolgot (folyamatosan), ez volt a félreérthető: hacsak egy dolgot írtál volna el, pl, csak azt hogy "kötvény", de a hozamot jól írod, tudom,hogy miről van szó, sőt a kötvényért sem szólok,mert kit érdekel, ha tudjuk mi az a dolog amiről szó van. Ha a hozamot írtad volna el csak, de írod hogy vakmajom ALAP, akkor már egyből levezetem neked a havi hozamot amit évesítek, és tiszta a kép számodra. Tények embere vagyok ebben. olyan témában nem okoskodok amiben bizonytalan vagyok vagy ha igen és tévedek, akkor sem erőlködök. De már érdekelt mi az a vakmajom kötvény ami ily keveset hozott. Mivel az a szerencsétlen együttállást követted el, hogy két paramétert írtál el, amiből azt a (jobban valószínűsíthető) következtetést vontam le, hogy van egy olyan termék amit nem ismerek. Ezért kértelek az ISIN számra. Mire ezt elküldted (ugyanazt amit én küldtem neked) már mindegy volt, mert elmérgesedtek a dolgok. Ne viccelj, hogy piti "csalival" akartak lépre csalni, de már én is bepipultam, hogy folyamatosan írsz valamiről, ami nem létezik, közben azzal döngölsz be, hogy benéztem a dolgokat :-S és személyeskedsz.

#541738 lagwagoner Előzmény: #541715

És miért védtem meg vakmajmot? Csak azért amit az 1040-es hszban írtam 2 napja (ekkor már senkire nem figyeltél): "Számomra azért fájó, mert ha a te alapodról/cégedről lenne szó amiről valótlan állítanának, és én tisztában lennék egy megcáfoló ténnyel kapcsolatban, akkor ugyanígy megvédeném a tényeket (közvetve téged)." és te szerinted az volt a célom hogy hátulról csellel lépre csaljalak? Amikor minden eszközzel, próbáltam szólni neked?! Hát köszönöm szépen a véleményed amit az Auto-Motorban írtál.

Ilyen alak ez az _AT_ , ez a magyar vállalkozói világ (kinek nem inge, persze). Ködösítés a tények ellen.

banyaiz mint mondtál? mini Svájc? Itt?

#541737 lagwagoner Előzmény: #541733

Nézd, ha valaki úgy beszélget veled, hogy igazából lenéz amit csinálsz, akkor az a személy destruktív az adott közösségre, mert csak az a fontos számára, hogy a tényeket, előzményeket mellőzve lejárassa az adott csoportot, és csak látszat érdeklődést tart fenn!

Én még emlékszem a vagyonosodási topicra ahol eléggé kiakadtál te is.

Beillesztésekkel igazoltam, hogy megadtam minden információt _AT_ számára, amivel tisztán láthatott volna, de folytatta lejáratását a vakmajom alappal szemben. Ezt igazoltam neki, hogy korrektem tájékoztattam őt, tehát nem védekezhet azzal, hogy sunyin támadtam rá. Ő hülyének nézett mindenkit tovább, és rágalmazott engem, hogy utólag támadtam rá (miért is és mivel azt nem tudni). Világosan leírta, hogy lenéz titeket, nem hiába nem becsül egy szobát sem.

#541730 rbbj11 Előzmény: #541701

"Aki megy valamire, az a kivétel, aki erősíti a szabályt."

DT-re, forexre ez igaz. Az is, hogy nagyon időintenzív, és a legtöbbeknek nem éri meg anyagilag, még akkor sem, ha van némi többletnyerőjük rajta.

Azonban hosszú távú befektetésként sztem megéri. Nekem a fő csapásirányom már a közép és hosszútáv, és ez kb. napi 1 óra elfoglaltság, de az is nekem szórakozás. Élvezem azt a napi 1-1,5 órát, amit ráfordítok. És úgy lehet vele évi 15-20%-ot akár nettóban is fogni. Plussz megvan a lehetősége, hogy fejlődök, és évről évre magasabbra kúszik a profit átlaga.