"Berúgtál, vagy valami tudatmódosítót vettél be?"
Tudom, hogy fáj de majd elmúlik :-)
"Berúgtál, vagy valami tudatmódosítót vettél be?"
Tudom, hogy fáj de majd elmúlik :-)
Te nem az indulástól számított hozamot írtad, hanem négy éveset!!!! Miért kéne minden egyértelmű dolgot elmagyarázni, amikor az mindenkinek tiszta. Én számtalanszor írtam az éves 10%-ot, pénteken is. Úgyhogy nem nyert ez sem.
"Akkor ezt is benézted, mert nem neked írtam. "
és ki írta elő, hogy arra nem válaszolhatok? :-DDD Nagyon jól tudom, hogy miket írtál.
A szánalmas dolgokon nem szórakozunk ;-)
Hogy a saját magad torzított inputjaidon miket vonsz le, az rád tartozik senkit nem érdekel...
És el kell hogy keserítselek, sehol nem kaptál 10% betéti kamatot 7 éven át.
Örülök, hogy boldoggá tettelek azzal, hogy láttál engem tévedni :)
Mik vannak? :)
"A VM-et és a PI-t nézted be. Én meg most azt látom, hogy az új bamosz oldalon rosszul néztem meg a hozamot, mert máshogy írják ki mint régebben. Valóban nem indulástól számított a 9,9% hozam (ahogy írva van az oldalon), hanem éves átlagban ennyi. Ritka megtévesztő a megnevezés, mert nincs odaírva, hogy átlag.
Ebben tévedtem, de az az érdekes, hogy a lényegen ez nem változtat - ha ebből a költségeket leveszed, akkor állampapír hozamnál jársz."
Ne magyarázd, ne magyarázd. Mindent belinkeltem, nemrég: az adott alap grafikonrajzolóját is. Amiket költségeket beírtál, azok meg olyan költségek amiket csak akkor érsz el, ha keresed a legdrágább helyeket vagy ha irreálisan alacsony összegért veszel alapot, amiből meg persze, hogy nem éri meg pár százezerért minek is venne ilyet az ember. De hidd el, hogy 1% alatt van bőven a költséged, hisz számos helyen fix díjért vehetsz ilyen alapot, de nincs kedvem kifejteni úgy is lesz@rod amit a másik ír.
Akkor ezt is benézted, mert nem neked írtam. Egyebekben pedig így, hogy az eredeti hozzászólásban is benézte valamint, talán lehet azt mondani, hogy még cikibb az, hogy nem nézte meg senki és idézte be, hogy a 9,9 az nem az indulástól való hozam (ahogy írják) hanem az éves átlaghozam. Mert ha egyből észrevesszük, nyilván nem erről megy a témázás.
Egyebekben örülök, ha jól szórakoztok azon, hogy én is be tudok nézni valamit, csak olyan furcsa a számomra, hogy másnak ez örömet okoz, de el fogom rontani, mert természetesen én néztem be, elnézést, valóban hozta a VM mondjuk a lekötött betét hozamát.
És akkor most tessék mondani, ez min változtat azon a következtetésen, amit ebből levontam? :)
"Ahogy már mondtam, óriási hibád, hogy vmiféle saját logika alapján alkotsz képet olyan dolgokról, amiröl valójában felületes ismereted sincs. És még meg is magyarázod, hogy nem is kell hozzá ismeret, ez az arrogancia a durva."
Á miről beszélsz? igazságtalan vagy _AT_-val szemben. Hogy kötvény vagy befektetési alap? Rothadó imperialista szavak, lényegük ugyanaz. Hogy 55>10? Ááááá szabadkőműves áltudományos kreálmányok.
Te meg nem értesz semmihez, megmondta. Buta, tehetségtelen ügyeskedők vagyunk....
Milyen arrogancia? ezek tények. Persze, ezt úgy szűri le, hogy a liberálnácik megint összefogtak ellene, sőt ez is volt a célunk, mert mindig biztos csak vele foglalkozunk a nap 24 órájában, annyira fontos ember, hogy csak az a célunk, hogy megtörjük őt.
Bocs _AT_ nem személyed ellen irányult, csak a megnyilvánulásod ellen. Hidd el szeretünk .-)
"Ahogy már mondtam, óriási hibád, hogy vmiféle saját logika alapján alkotsz képet olyan dolgokról, amiröl valójában felületes ismereted sincs. És még meg is magyarázod, hogy nem is kell hozzá ismeret, ez az arrogancia a durva."
Á miről beszélsz? igazságtalan vagy _AT_-val szemben. Hogy kötvény vagy befektetési alap? Rothadó imperialista szavak, lényegük ugyanaz. Hogy 55>10? Ááááá szabadkőműves áltudományos kreálmányok.
Te meg nem értesz semmihez, megmondta. Buta, tehetségtelen ügyeskedők vagyunk....
Milyen arrogancia? ezek tények. Persze, ezt úgy szűri le, hogy a liberálnácik megint összefogtak ellene, sőt ez is volt a célunk, mert mindig biztos csak vele foglalkozunk a nap 24 órájában, annyira fontos ember, hogy csak az a célunk, hogy megtörjük őt.
Bocs _AT_ nem személyed ellen irányult, csak a megnyilvánulásod ellen. Hidd el szeretünk .-)
A VM-et és a PI-t nézted be. Én meg most azt látom, hogy az új bamosz oldalon rosszul néztem meg a hozamot, mert máshogy írják ki mint régebben. Valóban nem indulástól számított a 9,9% hozam (ahogy írva van az oldalon), hanem éves átlagban ennyi. Ritka megtévesztő a megnevezés, mert nincs odaírva, hogy átlag.
Ebben tévedtem, de az az érdekes, hogy a lényegen ez nem változtat - ha ebből a költségeket leveszed, akkor állampapír hozamnál jársz.
Légyszi ne itt!!
Erre van számos belföldi topic. Amúgy is ezt már átrágtátok.
"Mert tudod, így csak az derül ki, hogy nem vagy ezzel kapcsolatban sem képben és ilyenkor valahol vérciki annak tapsolni, aki csúnyán benézett valamit, mert nem tudta (és még mindig nem tudja, érti), hogy a Concorde VM nevében a VM=VakMajomból jön. De nem baj, most már tudjuk, hogy összeakadtak a kocsányaitok, mert jelen esetben csak azért gondolod, hogy én kevertem össze, mert Lagwagonernek most esik majd le, hogy a VM a vakmajom kötvény(!!!!!!), és a Platina Pi-t rbbj hozta a képbe."
Mindenki tudja, hogy a Vakmajom az a VM:-))). Azt is mindenki tudja, hogy én mit akarok mondani, ami neked nem esett le, hogy mind a típust, mind a hozamot benézted. Ez a hozzászólásod nagyon csúnya volt velem szemben, amellett, hogy magadnak egy ronda öngól és saját arcod csapdájába estél, hisz addig görgetted, terelted ezt, hogy most már tényleg rajtad nevetnek. Én nem. Számomra azért fájó, mert ha a te alapodról/cégedről lenne szó amiről valótlan állítanának, és én tisztában lennék egy megcáfoló ténnyel kapcsolatban, akkor ugyanígy megvédeném a tényeket (közvetve téged). Nekem nem az a célom, hogy igazam legyen, hanem a te figyelmedet akartam valamire felhívni, amit ahelyett, hogy megköszöntél volna (és a kutyát se érdekelte volna, hogy mit néztél be), inkább sértegetsz és képen köpsz :-( Te mindig attól parázol, hogy tévedhetetlennek akarod magad mutatni, mert akkor beléd rúgnak. Ami egy hülyeség, csak valami miatt mártírként és mindenki célpontjaként szeretnéd magad beállítani. Kicsit elkeseredtem emiatt.
"Első találat: "CONCORDE VM Abszolút Származtatott Alap: ISIN kód: HU0000703749""
Látod? Alap, nem kötvény, ezt linkeltem be NEKED IS, tegnap. Rajtad kívül mindenki megnézte, és írta, hogy jól tudom. és 54% a 10% helyett, 7 év alatt meg 90%. Forrás bamosz.hu. grafikonozd ki, ha nem hiszel.
Ez a kötvény:
http://vizsgazz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=508:kotveny&catid=44&Itemid=85
Ez az alap:
http://www.befektetesi-tanacsado.com/index.php?option=com_content&view=article&id=69&Itemid=90
Nem a nevét írtad le rosszul, hanem a típusát:
A VAKMAJOM (VM, CONCORDE VM) NEM KÖTVÉNY, HANEM BEFEKTETÉSI ALAP, AMINEK 4 ÉVES HOZAMA 55% EDDIG, NEM 10%, ahogy hasból írtad
Nem tudod, hogy mi a kötvény és a befektetési alap közti különbség, és te ítélkezel a tőkepiaci befektetőkön? Vicces.
"Én meg a Bamoszról néztem ki."
Én is, be is linkeltem (te meg semmit sem), ebből látszik, hogy letojod, amit a másik ír, ez a szomorú. Csak magadra vagy kíváncsi :-((
Hibázásodat még mindig tereled, ahelyett, hogy beírnád, hogy bocs benéztem, sztorno. Tudom, hogy ez hiúságodat nagyon sértené. Pedig senki nem lovagolna ezen ennyit, ha nem ilyen csökönyös óvodásként viselkednél. Hidd el. Ezt komolyan mondom, nem bántásból és megalázásból.
"Vagyis - nem az én, hanem a te szavaid használva - szvsz valami olyasmit írtál, hogy a kasztokon belül is van különbség, hogy ki a jobb müdú és ki a kevésbé az.
De ezzel most mit szerettél volna nekem mondani?"
pontosan. csak azt, hogy a jómód relativizálható, nem pontos az abszolutizálás összegszerűen. Nem teljesen eltévelyedett a kategorizálásod (0-10M, 10-100M stb), mint az alaphozam benézéseid :-DDDDD, de fontos a viszonyítás (az országok közti különbségeknél meg mindenképpen) Hisz az adott területen kell JÓL élned!
"Én meg azt ne írjam le többször, hogy nincs és nem is volt vakmajom kötvény."
Istenem, értsed már meg, hogy azért lett VM a kötvény neve, mert a VAKMAJMOT nem lehetett odaírni, ráadásul magad idézted be, hogy ők állnak mögötte. Akkor most mi az ami nincs és mi az ami van szerinted?
"Megnéztem google-ben is de nem adott ki találatot."
Első találat: "CONCORDE VM Abszolút Származtatott Alap: ISIN kód: HU0000703749"
"A 10%-ra írtam, hogy ez hasra ütésszerű beírás."
Én meg a Bamoszról néztem ki.
"Tudod az a vicces, hogy a charton világosan látszik, hogy nem eget rengető a hozam, de a 10%-ot"
Itt már nagyon kevered a Platina Pi-vel, amiről azt írtam, hogy az az ~54% már jól hangzik, HA nem írod mellé az állampapír és lekötött betét kamatokat.
"Az éves 10%-ra gondolják azt, hogy meg lehet gazdagodni?"
Totálisan kevered a szezont a fazonnal! Nézzed meg a két alapot, mert nem tudod, hogy miről beszélek.
"Én kezdetben a VM-ről beszéltem és te kérdezgetted állandóan, hogy mi az, mire én mindig mondtam, hogy a Concorde VM alapja, ami a VakMajom...'"
ááááááá...Nem! Te végig vakmajom KÖTVÉNYRŐL beszéltél, nem ALAPRÓL kiccivem!! Ugye direkt csinálod :-)
Te olvasd végig....tisztelettel!
"...és ennek a 10%-ról,"
Igen, szerinted 4 év szummája a 10%. Én meg írtam, hogy ez hazugság mert 10%/év.
"Egyebekben, kivételesen végig ki is írtam a nevét, ezért nem értem, hogy mit tudtál benézni :) "
Én Semmit nem néztem be, hisz 2 hozzászólással ezelőtt kiemelve beidéztem rbbj-nek címzett idézetedet, amiből kiderült hogy a vakmajom hozamát írtad be. Rosszul.
"De ezt most úgy benézted, hogy a szemeid kocsányai ötször tekeredett körbe a fejed körül és még össze is gabalyodtak :)"
Pontosabban te, és szokásosan terelsz. :-))
Nem egészen értem amit írsz, de pont azt írod, hogy van jó módú gazda és ez nem mérhető a jül menő tőzsdebrókerhez absolzlt értelemben. Ez természetesen igaz általában, de ettől még igaz marad az, hogy a jól menő bróker jobban tud élni.
Vagyis - nem az én, hanem a te szavaid használva - szvsz valami olyasmit írtál, hogy a kasztokon belül is van különbség, hogy ki a jobb müdú és ki a kevésbé az.
De ezzel most mit szerettél volna nekem mondani?
x
x
"Namármost, ha megnézed a különböző életmódokat, lehetőségeket, akkor magad is beláthatod, hogy bizonyos színvonalat engedhetsz meg bizonyos mennyiségű pénzből, vagyis elég jól beosztható, hogy mennyi pénzed van, avagy lesz, avagy lehet. És itt már szó sincs realtivizmusról."
Te most megint a gazdagságot csempészted be. Én viszont a jó módról beszélek (pontosabban banyaiz felvetésén villant be nekem egy csomó dolog). Kicsit elemezzük a kifejezést. Tehát vannak bizonyos életvitelek, mondjuk saját kifejezéseddel castok, életmódok.
A kifejezés nem azt mondja, hogy luxus vagy kiválló életmód, csak annyit, hogy jó mód. Azaz tökéletesen kifejezi, hogy ahhoz az életmódozathoz képest jól él: nem luxus módon (bár mi a luxus, hisz mindig van feljebb), de a közepesnél jobban él ahhoz az átlagos életminőséghez képest, amiben a többi kastbeli él. Tehát a többi adminisztratív dolgozóhoz, munkáshoz, üzletemberhez képest. Pedig bizony, hogy relativizálható a dolog: ha egy alsó-középosztályhoz tartozol (egyszerűbb fizikai munkát végzők, lacsony iskolai végzettségű, nehéz családból származók) és mondjuk van szabolcsban egy 20 millió értékű házad, 2 milliós autód, adósságod nincs és van 15M forint pénzügyi megtakarításod, az bizony jómódnak számít, hisz nem kell azokkal a dolgokkal foglalkoznod mint a többi kastbelinek: Ha vásárolsz bármikor leakasztasz egy Pick szalámit, hogy 20e vagy 35 lesz a pénztárnál a végösszeg az nem számít, hogy 2x vagy 3x mész el nyaralni, csak az idődtől függ nem a pénztárcától függ ami feltűnik a többi kastbelinek és jómódúnak "bélyegeznek" meg.