Re: nincs cím
lagwagoner Előzmény: #540436"Lagwagoner, hadd ne írjam többször, hogy én többször megneveztem, hogy a Concorde VM kötvényről, azaz a VakMajom kötvényről írtam, ami 10%-ot hozott."
Én meg azt ne írjam le többször, hogy nincs és nem is volt vakmajom kötvény. Megnéztem google-ben is de nem adott ki találatot. Ezért kértem, hogy írj egy hivatkozást ill. egy ISIN számot. Ilyen befektetési jellegű kötvényt a Questor adott ki, nem azzal kevered? Lehet, hogy volt ilyen, de se te, se a google nem ad ki ilyen értékpapírt. Ezért a kötvény szót én az alapra értem, amíg nem pontosítasz. De olvasom tovább....:-)
"Én a bankikamatokra írtam a 37%-ot, amihez képest az 54,55% egyáltalán nem túl kecsegtető, főleg, ha ebből a költségeket is leveszed és a kockázatot is hozzászámítod."
No-no nem ér terelni. Ezt írtad, segítek:
886-os hsz rbbj-nek (kiemelés tőlem):
"Haverok, buli, hype. Ennyire alacsony Magyarországon a színvonal, hogy ezzel a mínusz nulla teljesítménnyel valaki "legjobb" tanácsadó legyen Magyarországon (a VM-et jelenleg a Concorde alapkezelő kezeli). Tudod olyan ez, mint az év "üzletembere díj", erről is azt hitették el, hogy van mögötte tudás, pedig csak a korlátlan pénz és a "kit érdekel a kockázat" volt mögötte. Most hogy mást ne mondjak, nézzél már rá a VM (Vakmajom) kötvényre (???) és sírd el magad azon, hogy négy év alatt összesen 10%(!!) hozamot nem hozott, vagyis ha csak egy évben állampapírba tette volna valaki a pénzét négy éve, akkor már több pénze lenne, ha meg végig betette volna állampapírba, akkor döbbenetesen agyonverte ezt a "legjobb alapkezelőt"."
A 10%-ra írtam, hogy ez hasra ütésszerű beírás.
"Én viszont ezt pontosan a kecsegetés, beetetés, lehalászás topicba tenném."
Tudod az a vicces, hogy a charton világosan látszik, hogy nem eget rengető a hozam, de a 10%-ot az elmúlt egy évben is hozta moderált szórással. Mi itt a beetetés? vagy még mindig tart a 7 éves beetetés? Miért növelje a szórást, ha az elmúlt egy éves "gyatra" teljesítményre 40%-kal növelte a friss tőkét? Mindenki láthatja, hogy nagy hozamot nem érhet el, mert eddig se hozott. Akkor mire is van a beetetés? A mindenki számára látható 8-10%-ra? Ha valaki így tudja növelni a bejövő friss tőke mennyiségét 7 év alatt, akkor ez neki egy jelzés, hogy jó csinálja a dolgot.
"A célcsoport (meggazdagodni vágyó hülyék) szépen megkapták a negatív reálkamatot onnantól, ahogy beléptek. "
Az éves 10%-ra gondolják azt, hogy meg lehet gazdagodni? :-DDD Vicces: Egyre inkább kezdesz ellentmondásba kerülni saját magaddal, hisz írod, hogy rossz a hozama, amit mindenki lát, mégis ide rakják a pénzt, és a szórásból se következik az, hogy magasabb lehet az elkövetkezendő időkben a hozam. Mindenki számára látható az elvakító féltékenységed is sistereg feléje, mert már tényeken torzítasz. 10%/év az hol negatív reálkamat? :-)) És honnan veszed, hogy a legnagyobbaknak nem csak morzsák azok az összegek, amiket ide raknak? Hmmmm? ;-)
lagwagoner: ""A befektetési alap nem egyenlő a kötvénnyel, szvsz."
_AT_: Ezt most nem egészen értem, hogy mire gondolsz."
No comment. Majd valaki elmagyarázza.