Regisztráció Elfelejtett jelszó

Londoni Olimpia 2012

Re: nincs cím

#540782 Harlem Előzmény: #540314

Még 1 hiteles számítás az adatbányából:

http://sportgeza.hu/2012/london/cikkek/velemeny/merhetoen_sok_a_magyar_arany/

Na itt már 2. vagyunk!

De ha ezt még korrigálnánk a napsütéses órák számával, levonnánk a himnusz faktort és hozzá adnánk a Leghakapeszibb Boborjánok számát, akkor tuti 1. lennénk :)

Még mielőtt meggyanúsítanak minket, h túl sok aranyunk van a többi éremhez képest én maradok a szimplán 8. helyre rangsoroló statisztikánál, ami önmagában sem rossz, sőt szép teljesítmény és gratula minden HU sportolónak, aki kijutott, teljesített vagy eredményt ért el a 2012-es Londoni Olimpián!!!

#540463 Előzmény: #540226

Azért ne PC-zzünk már így, magunk között, te Kásásról írsz, Scipió meg arról, hogy időnként olyan volt, mint ha ott se lettünk volna, illetve, hogy csúnyán leszerepeltek (egyébként ez úton gratula a tippjeihez és az összefoglalóhoz, szép volt! :) ) vagyis ti is érzitek, hogy miről beszélek, csak én keresettlenebbül fejezem ki a csalódásomat AZOK miatt, amik titeket IS irritálnak.

Olimpiaértékelő: Kezden…

#540289 Scipio

Olimpiaértékelő:

Kezdeném egy kis önfényezéssel :)) "Összesen 34-37 éremesély, ennek általában a fele jön be, tehát 17-18 érem a max., aranyesély 14, ami 7 körül realizálódhat" 8 arany és 17 érem, bár a tőzsdei mozgásokat tudnám így megjósolni...

"Atlétika: Pars kalapácsvetésben érem, sőt akár aranyesélyes" Bejött, sajnos a többiek szereplése kevésbé volt fényes, Deák és a két gátfutó elmaradt a min. elvárásoktól, a többiek hozták, de ezek az utolsó körüli ill. 70-80-90. helyek nem túl bíztatóak...

"Birkózás: 4-5 versenyzőnkben is benne van az érem, de ha egy hozná is, már elégedett lennék" 2 hozta így ez túlteljesítve, egy ezüst, egy bronz és egy 5. hely a mérleg, ha Bácsi nem sérül, talán még jobb a szereplés, de ez így is erőn felüli, emelt fővel jöhetnek haza...

"Cselgáncs: akár sikercsapat lehet, mind a négy lány ill két fiú is éremesélyes, még egy(két?) arany is becsúszhatna" Nem csúszott be, de ha az erre legfőbb esélyes Joó nem sérül meg... Így is ezüst, bronz és két 5. hely a mérleg, pedig további sérülés ill. bírói részrehajás is nehezítette a dolgukat, csak a pont hiányzott az i-ről, de így is kalaplengetés a csapatnak...

"Kajak-kenu: 6 arany és még egy éremesély, az összes női plusz Vajda és K-2 arany, férfi K4 éremesélyes" Egyedül Vajda okozott csalódást, a 6-ból 3 arany bejött, emellett 2 ezüst és egy bronz. Érdekes, hogy pont fordídott volt nálam a "biztossági" sorrend, azaz a férfi K-4 kivételével az érmeseket vártam biztos aranyra, az aranyosokat kevésbé... Még talán Natasának lehet hiányérzete, de összességében fantasztikus a kajakosok teljesítménye, amellet viszont ne menjünk el szó nélkül, hogy a kenu szakág gyakorlatilag a megszűnés szélén van...

"Ökölvívás: nagyon halvány éremesély, én nem is igen hiszek benne" Nem is lett, egy 5. hely a mérleg, ami megfelel a realitásoknak, más kérdés, hogy mennyire tragikus, hogy ilyen szintre jutott az ökölvívásunk...

"Öttusa: ugyanez, férfi-női vonalon halvány esélyek egy dobogóra, de itt persze minden lehet" Marosi megszerezte azt az érmet, ezzel teljesítette is a min. elvárásokat, kár a lányok betlijéért, sajnos ez a sportágunk sincs éppen feljövőben..

"Sportlövészet: Sidi egyértelmű aranyesélyes, a baj csak az, hogy már 4-8 éve is az volt, de fejben soha nem bírta el, reméljük mostanra beérett" Nem érett be, sőt egyes nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy fejben még inkább problémái vannak, de az ő 6. helye mellett a másik két indulónk - Csonka és Bognár - is itt végzett, nekik mindenképp jár az óriási gratuláció, összességében is vállalható ez a szereplés...

"Torna: Berki aranyesélyes, csalódás lenne, ha nem nyerne" Nem csalódtunk :) Ha még Vid sem ront akkor álomszereplés lenne, de így sem lehetünk elégedetlenek, a női szakágunkkal annál inkább...

"Vívás: szégyen ami ott folyik, de akik kijutottak mind esélyesek, inkább csak éremre, aranyhoz már bravúr kellene, Szászban és Szilágyiban van benne haloványan" Szilágyi megcsinálta, a többiek korán kiestek, továbbra is tartom, hogy óriási bajok vannak a sportágban, de ez legkevésbé a kijutottak sara...

"Úszás: 3 aranyesély, Gyurta 200mell és Hosszú a két számában 400 vegyesen és 200 pillangón, Cseh is hozhat 3 érmet" 2 arany lett, Gyurta és Risztov, utóbbi teljesen váratlan, Hosszú óriási csalódás, Cseh is kétarcú volt, mellettük többen hatalmasat betliztek, beleértve a szakvezetést is, az érzéseim is felemásak, akik hozták magukat azoknak kijár a gratuláció!

"Vízilabda: férfiak arany, a nők éremesélyesek" A férfiak csúnyán leszerepeltek az 5. hellyel, a lányok 4. helye vállalható, de hiányérzet - elsősorban a parti teljesítmény miatt - itt is maradt...

Kézilabda: a meglepetéssportág, nem is szerepelt nálam az éremesélyesek között, a fiúk erőn felül teljesítve hozták a bravúrt, bár a 4. helyhez 2 elvesztett éremmeccsen át vezetett az út, ami hagy egy kis keserűséget, de így is nagy ováció a teljesítményért!

A többi sportágban megmutattuk magunkat, nagyjából mindenki hozta a várt - meglehetősen vagy éppen nagyon - szerény eredményt, sem sikerről, sem csalódásról nem beszélhetünk náluk...

Összegezve erőn felül teljesítettek a magyar sportolók, az éremtáblázat 9. helye fantasztikus, a ponttáblázat 13. helye már reálisabb, de egyik sem tükrözi a magyar sport valós helyzetét. nehéz lesz megismételni ezt Rióban. Még egyszer gratula minden érmesünknek, pontszerzőnknek, döntősünknek, önmagukat hozóknak ill. felülmúlóknak !

#540274 Scipio Előzmény: #540226

Egyetértek, szerintem is tisztességesen és becsületesen küzdöttek amikor a vízben voltak, más kérdés ha pl. Kása a tükörbe néz, akkor őszintén tudja-e azt mondani, hogy a felkészülést ugyanolyan elánnal végezte, a tornán ugyanazzal a tűzzel, maximális koncentrációval játszott...

Másrészt ez már nem a 4-8-12 évvel ezelőtti csapat, a nagy öregek már nem tudják hozni azt a szintet, a Madaras-Varga féle generáció érzésem szerint megtorpant a fejlődésben 2008 táján, Hárai-Szívós-Hosnyánszki meg eleve nem éri el a korábbiak szintjét, mindeközben a pólósvilág meg rohamléptekben zárkózott fel, húzott el mellettünk... Már négy éve is a szerbek mögé rakták a magyart csapaterősségben, mára meg egyértelműen jobb a játékosállománya a montenegrói és horvát válogatottnak is, az olaszoké meg kb. hasonló... Ha ezt nézzük, kb. ott végeztünk ahol játékerőben állunk, de persze szívvel-lélekkel küzdve minden papírforma borítható, ez a tűz most talán hiányzott belőlünk, időnként mintha csak a "mezünket" küldtük volna ki a pályára...

#540226 TrendMan Előzmény: #540211

Én azt láttam, hogy becsületesen küzdöttek.

Fejben nem volt meg a frisseség, talán olyanokat, mint Kásás, aki most már azt mondja, hogy megcsömörlött a vizilabdától lehet kritizálni, mert ha igy érzett előtte is, akkor le kellett volna mondania az olimpiai szereplést.

Döntő helyzetben ugyanazt láttam mind a két csapattól:

A vizilabdásoknak Olaszország ellen, a kézilabdásoknak Svédország ellen megvolt az a 2-3 lehetőségük a hajrában, amivel ha élnek továbbjuthattak volna, de mindkettő elszalasztotta.

A pontos okokat kivülállóként nehéz megnevezni.

#540211 Előzmény: #540201

Akkor ezt is még egyszer.

Engem nem érdekelt, hogy milyen érmet nyernek, vagy hogy nyernek-e egyáltalán. Engem az érdekelt, hogy tisztességesen és becsületesen küzdenek-e. És nem ezt láttam. Ez nem volt helytállás, ez elégtelen teljesítmény volt. Ha pedig 2.helyről beszélünk vagy dobogóról, akkor ezen az Olimpián az igazán nagy vesztes egyébként sem Magyarország volt a vizilabdában, hanem a szerb csapat. Mert egyszerűen már drámai az, hogy miattunk háromszor esnek el az olimpiai bajnoki címtől, erre kiesünk, mire megverik őket az olaszok... ha van nemzeti dráma, akkor az a övéké. Ahogy régebben mondták, amikor a harmadikat is elhoztuk: "van nekik már mindenből rengeteg, de mindet odaadnák azért az egyért", amit akkor elveszítettek. Tulajdonképpen sajnálom őket, mert kicsit Cseh Lacira emlékeztetnek, avagy Kovács Ágira: Tulajdonképpen mindig a világ legjobbjai voltak, de mindig volt még valaki, aki náluk is jobb, így szinte örök másodikként élik le az életüket. Mire pedig visszavonul a nagy ellenfél, addigra nekik is véget ér a pályafutásuk.

Szóval sajnálom kicsit a szerbeket, főleg azért, mert ezzel a győzelemmel az olacsok kétszeresen vigyoroghatnak, hiszen nem csak az aranyat vitték el, hanem történetesen ezen múlt az is, hogy Magyarország nem a 8. az éremtáblán, hanem ők azok :)

Erős túlzással, kicsit olyan ez, mint a mondás a lepkeszárny lebegése és a világ megváltozása között.

Ha a magyar vizilabda csapat úgy esett volna ki a nyolc(!) közé jutásért rendezett viadalon, mint ahogy a férfi kézisek vesztettek a horvátok ellen, akkor az szép lett volna. Ha lenyomunk egy komoly ellenfelet, akár az olaszokat, akár a montenegróiakat, akár a szerbeket, akár a horvátokat, akkor igen, az szép lett volna búcsúnak. Node így, hogy csak a B ligában focizókat verjük meg, és szokat se sokszor, ez így szerintem nem volt szép.

Egyébként, ha elolvasod az interjúkat, azért ez most már kezd érződni.

Mert ők is tudják.

#540201 TrendMan Előzmény: #540180

Handabanda!

Hasonló volt a hozzállás az Aranycsapat világbajnoki 2. helyéhez 1954-ben, amikor is a jónép - Rákosi alatt - fejüket akarta venni amikor megérkeztek a pályaudvarra.

(És az még jogosabb volt, mert egyszeri lehetősléget szalasztottak el...)

#540180 Előzmény: #540146

Vizilabda: Továbbra is tartom, amit a fiúk ezen az Olimpián mutattak, az szégyenteljes. Ezért kár volt kimenni.

Kézilabda: Nem "szokásos", hanem bravúros :)

Napértékelő: Atlétika: …

#540146 Scipio

Napértékelő:

Atlétika: Kovács 72., ilyenkor "kicsit" igazságtalannak érzem az olimpiai kvalifikációs rendszert

Kerékpár: Parti sajnos nem a célban, hanem a kórházban kötött ki, jobbulást innen is!

Kézilabda: elfogytunk az utolsó két meccsre, maradt a szokásos 4. hely, én így is csak gratulálni tudok!

Vízilabda: spanyolok lemosva, de ez is csak a tisztes búcsúhoz és az 5. helyhez volt elég...

Öttusa: Kovács két számban is elszállt, Tóth pedig jelenleg alkalmatlan a modern öttusa űzésére, így 20-on kívül végeztek mindketten...

Az utolsó két nap felemás lett, talán egy kis hiányérzet maradt a végére, de soha rosszabb olimpiát, gratula minden helytállónknak, a végső elemzés azért még meg fog születni :)

olimpia

#540120 Kissherceg

Csodás és eredményes két hét volt. Vártnál sokkal több sikerrel, nagyok voltunk!

Vicc

#540106 Dicsák

Ez az olimpia egy vicc, ott ahol pontozás van.

Előbb néztem az 52kg boksz döntőt, a kommentár is a mongolt látta jobbnak, erre a "szupertehetségnek" beharangozott kubai nyert 17:14-re.

Szerintem, ha a mongol kiüti, akkor is a kubai nyer, hááá mer' ő á szjupörtehetség!

herceg azt mondta a olim…

#540094 big-ebuy

herceg azt mondta a olimpia miatt mentünk fel,akkor short ?:))))

Re: öttusa

#540082 Scipio Előzmény: #540056

Ne is mond... Egy 100 és egy 50%-os lövészet között kb 15 mp van, ez vicc...Anno, ha 80-85% alatt lőtt valaki, teljesen elszállt... Pedig ott a jó példa, ha a biatlonos hiba=büntetőkör ( itt mondjuk 100-150 méter, azaz 15 mp körüli időveszteség + fáradság) rendszer lenne, újra lenne értelme a lövészetnek, mert ez így csak bohóckodás.

Tóth 2 szám után vezet ma, de nem elég a hibátlan lovaglás, a környékén mindenkinek komoly hibákat kell elkövetni, mert futásban fél-egy percet kap tőlük...

még 1+

#540074 TrendMan

Vizilabda kapcsán pedig ez a parádés játék ma azt mutatja, hogy az eddigiekben nem fizikai vagy tudásbeli hanem lelki okok akadályozták a csapatot a jobb teljesitményben.

Sajnos a horvátok úgy vé…

#540072 TrendMan

Sajnos a horvátok úgy védekeztek szét minket, ahogy akartak.

Ami nekem laikusként feltünt:

- Tetszésük szerint dobnak gólt szélről most is és a csoport meccsen is (ezt képtelenek vagyunk megoldani)

- Náluk csapatjáték van, nálunk néha sikeres, máskor sikertelen egyéni akciók és ötletelések

- Nagy L. egyszerűen túl magasnak tünik a többiekhez képest

Ettől függetlenül gratuláció jár az eredményért, de a 4. helyre Nagy L. nélkül is képes a csapat szerintem.

A vizilabdások viszont most értek fel a csúcsra.

Még egy észrevétel:

Mind kézilabdában, mind vizilabdában a nagyon erős előcsoportból érkező csapatok hátrányban voltak és már nem jutottak tovább az elődöntőből.

Ergo mégiscsak van valami a fáradtság faktorban és én más lebonyolitási renszert választanék.

Re: öttusa

#540056 Krumenaker Előzmény: #540022

Ennek az "öttusának" semmi köze ahhoz, ami az emlékeimben öttusaként él. A lézerpisztolyos lövöldözés vicckategóriába tartozik.

A vívásnál már az elején nagy különbség alakult ki, hiába végeztek a magyarok a hatodik helyen, utólag látszik, hogy már ott 3-4-ben kellett volna lenni a győzelemhez. Marosi és Kasza fantasztikusan küzdött, a lovaglás (hibátlanok voltak mindketten, élen végeztek!) után látszólag nyílt volt az érmek sorsa. Marosi 3-4-iknek indult az utolsó számban, a "kombinációban", az élen állók ellen nem volt esélye, de szépen hozta a bronzot!

Gyönyörűen csillog ez az érem, GRATULÁCIÓ! :)))

Vasárnapi reményeink: A…

#540029 Scipio

Vasárnapi reményeink:

Atlétika: Kovács ff maratonban teljesen esélytelen...

Kerékpár: Parti a férfi hegyikerékpárban 20-ba kerülhet...

Kézilabda: bronzmeccs a horvátokkal, ha komolyan veszik nincs esélyünk...

Vízilabda: 5. helyért a spanyolokkal, ha komolyan vesszük, nincs esélyük :)

Öttusa: akár a mai eredmények is elérhetőek, bár a lányok talán egy hajszálnyit gyengébbek...