IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ez pedig olyan szép :o)
http://olimpia.origo.hu/london/kajak-kenu/20120809-kati-neni-puszija-hajtotta-a-negyes.html
"Az olimpiát volt nehezebb megnyerni, vagy a magyarországi egyes válogatót?
A magyar egyes keményebb volt. De tényleg, hiszen ott nem is nyertem ennyivel. Nincs még egy olyan döntő, mint amelyiken Magyarországon első lettem, hiszen többszörös világ-, olimpiai és Európa-bajnokok voltak a mezőnyben. Nem volt egy induló sem, akinek ne lett volna valamilyen nagyobb címe, így tényleg nagyon örültem az otthoni sikernek. Ez is egy plusz löketet adott az olimpia előtt, és emiatt a pályán is könnyebb volt a pozitív dolgokra gondolni."
azé tényleg ha lehetne hogy többen is induljanak egy nemzetből a fél futam magyar lett volna :o))) a női 500 kajakban
Kezd izgalmas lenni :) Még mindig messze a vége - csaknem 20 perc -, de ha pont, vagy valami más... becsúszna, hát nagyon kellemes meglepetés lenne...
Csak 10 km-t végigvezetni nem egészséges egy versenyben, félek a kifáradástól...
Risztov az élen, féltávon túl!! gyerünk Évi!!
legendás Kárpáti Gyuri bácsi... minden idők klasszisa, nem egy felhőkarcoló kétajtós szekrény
A nők valóban sok veszélyt jelenthetnek a gyanútlan sebezhető érzékeny férfilélek számára . :)
Egyébként egyetértek, jó dolog lehet az valaki komolyan sportol gyerekkortól, azért így felnőtt korban sem ártana legalább valamennyire rendszeresen. Ezt már elméletben többször elhatároztam, a gyakorlat már más műfaj. :)
5-6 éves kortól.
a közösség mindig megtartó erő.
volt és lesz.
ezekben az úszó-közösségekben nagyon jó felnőni még ha az edzések kemények akkor is.
ez vele jár.
ahogy más sport-közösségekben ugyanez a helyzet.
sztem a gyerekeknek sportolni kell és jó.
lehetőleg minél korábban ki kell választani mi az ami fekszik a gyereknek, amit szeret, vagy mert megy nekii vagy mert jó a közösség és azért szeret odajárni.
kipróbál 2-3-4 sportot de aztán válaszzon.
mert akkor örök próbálkozó marad és nem tanulja meg a kitartást, a következeteséget és az elkötelezettséget.
ezek a legfontosabbak felnőtt életében is majdan.
persze nem lesz mindenkiből olimpiai bajnok, de én azt látom h a mi kis közösségünkből mindenkiből jó ember nevelődött :o) ki.
akik ismerik mi az keményen megdolgozni egy célért, évekig, évtizedekig és aztán el sem érik esetleg de közben a megfelelő értékrend alakul ki bennük.
amit persze eltorzíthat ha pl egy nagyravágyó nőcskét vesznek el feleségül ...
Iszonyat kitartás kellhet ahhoz valakiből komoly úszó legyen.
Valakiből igazán komoly sportoló legyen 6-8-10 éves korától nagyon keményen napi szinten kell nyomnia lehetőleg olyan sulikban ahol a sport az első, Szüleinek is úgy kell hozzáállni már nagyon pici korától , hogy ebből az emberből sportolót nevelünk.
Persze nem minden a testmagasság vizilabdában sem, egy-egy technikás "kicsi" játékos elmegy, csak ha az átlag csapat méret 170-180 lenne, lehet többet lennének a víz alatt mint felette, komoly szinten. :)
Genetika is azért valahol eldönti bármekkora szorgalom, hogy kinek milyen sporthoz van adottsága.
Rövid távfutásban jó voltam még 14-15 évesen , 60-100 métereken elég gyors voltam helyi szinten. Lehetett volna fejleszteni. Hosszú táv az már nagyon nem az én műfajom volt.
Foci esetleg bár nem voltam egy kis Maradona :)
Pingpong azt nagyon szeretem mai napig, rengeteget játszottam még sulis koromban de csak amatőr szinten.
Értem én, hogy kicsit dühösek magukra, de semmi okuk a magyarázkodásra, hiszen olyan szép győzelmet arattak a női mezőnyben, hogy csak na :)
(Látod, pont erre írtam: Ilyen versenyzéssel NINCS mit magyarázni, és ha hatodikak lettek volna így, AKKOR SE lenne mit magyarázni.)
czenét is ismerem :o)
biros peti asszem 2-3 évvel fiatalabb öcsitől, czene meg egy évvel idősebb öcsitől.
azokból a kölykökből kb. 40 (fiúk-lányok vegyesen) ilyen 4 éven belüli korosztály akik miskolciak voltak végül csak egy lett országos hírű úszó: karika (kerékgyártó)
iszonyú sokat feccolt beléjük az edző ádám bácsi és aztán a fia henrik bá
jó edzők voltak és nagyon klssz csapt volt és a gyerekek jobb nevelést nem si kaphattak volna az odahazain kívül persze.
belőlem lehetett volna világraszóló mellúszó, de az edzők a hátúszást favorizálták, nem értették meg, hogy én nem tudom megtanulni a bukó fordulót, így aztán elvették a kedvem :o) pedig mellúszásban csodákra lettem volna képes, de az alkatom miatt gondolták a hátat ... sztem nem mindig számít az alkat, focisoknál is van kicsi és nagy, úszóknál is láttam már rövid embert pörögni, és amikor a vízilabdások sorbaállnak ott is van másfél fejjel alacsonyabb
Élőben minden jobb, még egy megye bajnokságban lejátszott sör/foci meccs is látványos tud lenni vsz ha épp ahhoz van hangulatod, bár már rég láttam ilyet. :)
Ezek a jugók nagyon kemény népség, mindenféle csapatsportban elég jók. Képzeld el szerb, horvát, montenegrói csapat egy ország színeiben lenne, milyen csapatot lehetne abból összerakni.
Régebben azt is emlegették , hogy kikerülhet vizilabda olimpiáról kisebb érdeklődés, és kevés országban van magas szinten. De újabban amcsik is komolyan foglalkoznak vele, meg amúgy is hülyeség lenne kitiltani olimpiáról jó ez ott.
ez az éremtáblázat igen kemény: olaszoknak (kb 50 millióan vannak) egy arannyal van több, németek (kb 85 millió) egy arannyal van több... doppingnemzetekkel (kína, amerika) nem foglalkozok...
na, mégsem vagyunk szibaríta váz!!! hajrá Magyarok! Tessék mindenkinek büszkén, emelt fővel járni, márcsak emiatt is!!!
Élőben azért sokkal látványosabb, pláne közelről. Első meccsem egy nyaraláson volt, két szerb/montenegrói csapat gyűrte egymást bajnokin a tengerparton, nem volt semmi.
TV-ben annyira már engem sem köt le, kellenek a magyarok az érdeklődés fenntartásához.
Elvesztegettünk 4 évet a csapatépítésben, de ez persze csak utólag derült ki...
Bár a színvonal emelkedett, a sportág megítélésének nem tett jót a jugó bomlás, egyre kevésbé kíváncsi a világ a balkáni belháborúkra...
Itt egy sztori arról, hogy a motivációnak mekkora szerepe van.
http://olimpia.origo.hu/london/kajak-kenu/20120809-kovacs-katalin-csalodott-vagyok.html
(A vizilabda kapcsán is érdekes.)
Ez érthető 12 évesen nem biztos látszik az kiből lesz jó vizilabdás alkat.
Csak ez még egy szűk keresztmetszet a későbbiekben. Nagyon komoly utánpótlás kell ahhoz , hogy azokból a kissrácokból akik elkezdik tizenegykét évesen , megfelelő mennyiségben legyen a későbbiekben alkatilag is megfelelő, ráadásul tehetséges vizilabdás, és akkor ebből az eleve elég szűk körből legyen egy bajnokcsapathoz megfelelő számú zseni.
Mondjuk nagy hagyományai vannak Mo-n ennek sportnak , valahogy majd megoldják.
Biros tesóddal járt úszni annak idején?
nézd biros peti 8 évesen sztem átlagos volt.
olyan mint az öcsém.
jó kis zömök srác volt mindkettő.
szárazedzésen nyakában a másikkal kellett guggolászni ... párat ...
nem látszott milyen magas lesz.
lehetett volna 160-170 is és marad zömi :o)
12-13 évesen sem látszott mekkora lesz, akkor váltott ha jól emlékszem.
:) biztos sokan szeretnének. Csak ahhoz, hogy Benedek Tibik , Kásások stb legyenek hát 10 k-ból 1 talán hosszas képzés után, ha a fizikai adottságai is megvannak. Mert pl egy Messi méretű srácból akármilyen jó úszó, nehéz lesz jó vizilabdást nevelni belőle. :)
Ehhez a sporthoz alap legalább 1,9-es magasság nagyon erős fizikum , nagy lapát tenyerek, legalábbis olimpiai szinten.
Volt a kezemben vizilabda, rendesen megfogni sem tudtam, mondom ezt hogyan kétszer ekkora tenyerem lenne talán dobással nem lenne baj, csak meg is kellene markolni rendesen. :)
sok kis srác szeretne 3x olimpiai bajnok lenni és nem kétballábas focista :o) szerencsére.
aztán meg sok úszó kiskölyökből lesz klasszis vízilabdás mint pl. biros peti is akiknél amikor látszik hogy úszásból nem lesz bajnok átavanzsálhat :o) szintén szerencsére.