Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

Re: az igazság

#539606 Dr. ursi Előzmény: #539605

még csak a normál médiában.

a szájtépő habzó többségi libbolsináci :o) médiában még nem.

ott sztem éppen azon agyalnak vajon mit találjanak ki megint amivel fröcsöghetnek.

Re: az igazság

#539605 Előzmény: #539598

De szépen fogalmazta meg, hát én erre nem vagyok képes és nem is leszek... :(

"A politikailag és kulturális értelemben szuverén, keresztény irányultságú nemzetek csak zavarják ezt a projektet, ezért "gyűlölik az Orbánokat" és "szeretik a Pontákat" az "internacionalista funkcionárius-Brüsszelben" - írta Schacht"

helyett:

"A politikailag és kulturális értelemben szuverén, antiliberálnáci önálló nemzetek csak zavarják a projektet, ezért "gyűlölik az Orbánokat" és "szeretik a Pontákat" az "liberálnáci funkcionáriusok terrorisztában".

De döbbenet a hasonlóság mértéke a két gondolatmenetben és az is, hogy ez már beszédtéma a nyugaton is.

Re: Magyar hitelundor

#538898 Előzmény: #538892

Szép lassan nyilvánvaló lesz, hogy a liberálnáci hitelezés nem más, mint a pénzügyi uzsora üzleti szektorrá emelése, sőt annak a legfontosabb gazdasági szektorrá emelése.

Ebben a rendszerben a gazdaság "állapotát" a hitel ÉRTÉKESÍTÉSE határozza meg, azaz csak az számít érdekesnek, hogy mennyi hitelt lehet rásózni a bennszülöttekre. Mondhatni, minden mást kiírtanak, hogy az úgynevezett gazdság valójában már semmiből se álljon, csak uzsorából, amelyből való kiszabadulás már lehetetlen, a törlesztés pedig csak a szuverenitás feladásával és a lakosság kizsákmányolásával válik lehetővé.

Minél több uzsora, annál jobb, minél kevesebb, annál rosszabb ennek a szektornak a számára egy gazdaság. Amikor pedig az uzsorázás szintje átviszi azt a mértéket, hogy már a gazdaság többsége ettől függ, akkor már a kiszolgáltatottság állapotába lép, hiszen ekkor már KIZÁRÓLAG az uzsorázás növelésével tudja a GDP arányos hiányt csökkenteni, ugyanis a liberálnáci gazdaságpolitika szerint a hitelezés tulajdonképpen pénzbevételnek számít, vagyis úgy tűnteti fel a jelent, mintha az fenntartható lenne, pedig pont ebből következően tudható, hogy bizonyosan nem az, hiszen az elvárt hozamok magasabbak annál, mint aminek a termelésére a gazdaság képes. Pontosan ez látható a PIIGS esetében és pontosan ebből sikerült 2010 év végétől kiszakadnunk, amikor radikálisan szakítottunk ezzel az idológiával.

Magyar hitelundor

#538892 prospero

http://www.mfor.hu/cikkek/97700.html

Magyar hitelundor - csökkenő kamatok ellenére sem kell a kölcsön

"Júniusban a statisztika szerint csökkentek a hitelek kamatai, ennek ellenére a háztartások hitelfelvételi hajlandósága is csökkent előző hónaphoz képest. Júliusban várhatóan tovább mérséklődnek a kamatok, a keresletet megbecsülni viszont nem lehet."

Tehát kezd lelepleződni a hazugsággyár, ami a bankadót teszi felelőssé a hitelezés visszaszorulásáért Magyarországon.

Rejtett háború a brit bankbotrány?

#538889 prospero

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/egy_rejtett_haboru_all_a_tegnapelott_kirobbant_bankbotrany_hattereben.171194.html

Mit nem hallok? Pénzügyi háború van? Ha Magyarország érzi így ezt, akkor ez nevetséges vád, mindenki adja a vissza a diplomáját, aki ilyet állít! Persze nincs senki aki irányítja az eseményeket, csak érdekek összessége van, nahát!

"Az Amerikai Egyesült Államoknak a londoni City mint pénzügyi központ ellen vívott hadjárata áll a Standard Chartered hét elején kirobbant botránya hátterében - vélik brit parlamenti képviselők a CNBC jelentése szerint. A Bloomberg pedig arról számolt be, hogy a brit bank befektetőit és az elemzőket egyaránt aggasztja, hogy a New York-i felügyelet kilátásba helyezte a társaság tengerentúli működési engedélyének felfüggesztését. A döntéssel ugyanis egy nagyon erős üzleti modell rendülhet meg.

Brit parlamenti képviselők szerint a Standard Chartered működési engedélyének felfüggesztésével kapcsolatos hétfői bejelentés része annak a "nyilvánvaló kampánynak", amelyet Amerika folytat London pénzügyi központ szerepének gyengítése érdekében. Amint arról a Portfolio.hu is beszámolt, a New York-i felügyelet feketelistán lévő államokkal (elsősorban Iránnal) folytatott állítólagos tranzakciói miatt közölte, hogy felfüggesztheti a brit bank működését.

2012.08.07 10:20 17%-ot zuhant a Standard Chartered a tömeges pénzmosás vádjára

John Mann brit munkáspárti képviselő szerint erősödik az amerikai hatóságok és politikusok britellenes magatartása a pénzügyi területen, amelynek köze lehet ahhoz a szándékhoz, hogy egyre több üzletet a Wall Streetre irányítsanak át a londoni Cityből. Szerinte az ezzel kapcsolatos érdekek elég nagyok, és valójában egy hatalmi szorításról van szó.

Bár a jelenleg ellenzékben lévő munkáspárti képviselők általában kritikusak a brit bankrendszer nagyobb szereplőivel szemben, egyre nagyobb aggodalommal figyelik most botrányaikat: a Barclaysnek a LIBOR-botrányban, az HSBC-nek a pénzmosási botrányban és a Standard Charterednek az újabb, Iránnal kapcsolatos botrányban betöltött szerepét. Ez utóbbira a brit pénzügyminisztérium mindezidáig nem reagált érdemben, mindössze annyit közölt, hogy vádakról van szó, és a bizonyításig érdemes meghallgatni a Standard Chartered érveit is.

A Bloomberg időközben arról számolt be, hogy a brit bank befektetői aggódnak a Standard Chartered üzleti modelljének esetleges bukása miatt, hiszen az eddig rendkívül jó teljesítményt nyújtott, és nyolc egymást követő éven keresztül rekord nyereséget termelt tulajdonosai számára. A New York-i felügyelet bejelentése óta azonban közel 22%-ot esett a brit bank árfolyama, amivel 8 milliárd fonttal csökkent a társaság piaci értéke.

A bank kedden határozott hangnemben tagadta a New York-i felügyelet vádjait, miszerint bank "szélhámos" módon működött köre az iráni kormánnyal 60 ezer titkos tranzakció lebonyolításában, amelyből több százmillió dollárnyi tranzakciós díjra tett szert. A bank állítólag iráni ügyfelei (köztük az iráni jegybank, az állami Bank Saderat és Bank Melli) számára New York-i egységén keresztül végzett tranzakciókat annak ellenére, hogy ezek az intézmények amerikai szankciók alatt állnak.

A Standard Chartered Amerikában nem rendelkezik lakossági üzletággal, azonban finanszírozást és garancia tevékenységet végez az Amerika és Ázsia között aktív import- és exportcégek igen széles köre számára, emellett a dollár alapú fizetési műveletekben a hetedik legnagyobb a világon."

Re: Mindent visz a szlovák unortodoxia

#538833 Előzmény: #538750

EZT:

"Januártól északi szomszédainknál nemcsak a lakhely szerinti önkormányzatnak, hanem az államnak is kell majd ingatlanadót fizetni. Az utóbbi díjtételt a lakás vagy a ház mérete, illetve a település elhelyezkedése alapján a pénzügyminisztérium állapítja meg."

Nagyon ajánlom mindenki figyelmébe az ingatlanadóval kapcsolatban. Mig nálunk nincs, Szlovákiában immár KETTŐ(!) lesz ugyanarra az ingatlanra. Tessék végre megérteni a különbséget a település fenntartási és fejlesztési költségei, valamint a költségvetési hiány betömésére kivetett harács közötti alapvető különbséget. Település és fenntartási adó jelenleg is van nálunk, DE KÖZPONTI INGATLANADÓ NINCS és ne is legyen!!

Mellesleg: szemmel látható, hogy dől össze a szlovák hazugsággyár és GDP mitosz, hiszen jövőre már a magyarországi adóterheket jelentősen meghaladó adózással kell számolniuk ÚGY, hogy még mindig nem lesz 3% alatt a hiányuk! És wazze, őket nem b*sztatják ezért, de nálunk azon pampognak a terrorisztáni liberálnácik, hogy 2,5, vagy 3% lesz-e a hiány, esetleg 3,5%... döbbenet.

Viszont, minő érdekesség az a fajta megelőző szerelés, amivel pont megnyitjuk a korábbi olcsó szlovák adórendszert a felvidéki vállalkozók számára errefelé, ahogy az ingatlanpiac is megélénkülhet a brutális adóterheléstől megcsömörlő pozsonyiak számára.

Nem kicsit lesz arrafelé döbbenet, különösen akkor, amikor ki fog derülni, hogy ennek a liberálnáci irányzatnak (! ez nem orbáni irány !) nemhogy kisebb költségvetési hiány lesz az eredménye, hanem közel ugyanakkora egy brutálisan beszakadó GDP érték mellett.

Vagyis gyakorlatilag szép lassan kiderül, hogy az egész EUR zóna (inclusive NSZK!) egy nagy hazugság volt, amivel előremenekültek az igazság lelepleződése elől, ennek következtében jól látható, hogy azért ragaszkodnak hozzá, hogy a hazusgságot megpróbálják fenntartani.

Pedig nem lehet. Meztelen a király és ez már jól látható, ahogy az is, hogy csak az ezzel szinte éles ellentétben álló konzervatív-protekcionista irány felé lehet elmenekülni, illetve kiutat találni.

Elég jó kis társaságba keveredett Orbán

#538784 prospero

http://nol.hu/kulfold/orban_a_rosszfiuk_kozott

Ezek a rosszfiúk? Nálam más a lista. Barroso vezeti, a következő pedig Joachim Almunia pénzügyi biztos, az elcseszett intézményekről amelyek arctalanok ne is beszéljünk.

"Új médiatörvény, új alkotmány, egy végül kudarcba fulladt kísérlet a jegybank függetlenségének megszüntetésére: a Neue Zürcher Zeitung már azt feszegeti, lehetséges-e diktatúra az Európai Unióban. Orbán Viktor kijelentése, hogy meghajlik Brüsszel hatalma, de nem az érvei előtt, szerte külföldön ingerültséget váltott ki. Az EU-ban kísért a félelem, hogy Orbán nemzeti-liberális kormánya alatt erodálódnak a demokratikus jogok. Amikor az Európai Bizottság a strukturális alapok visszatartásával fenyegette meg Magyarországot, Budapest módosított néhány törvényt, de Orbán ezt saját sikereként adta el: Magyarország győzött – mondta.”

A Spiegel a fentiekkel indokolja, miért került fel Orbán Viktor arra a listára, amelyet a német hírmagazin készített Európa tíz „legveszélyesebb” politikusáról. „Európa kemény válságot él át. Az euró épphogy csak vergődik: a legtöbb aggályt keltő Görögországban alig haladnak a reformok, Spanyolország a maga válságával küzd, Olaszországot államadósság fojtogatja – ahogy Ciprust is –, és most már rossz hírek érkeznek Szlovéniából is. Ebben a helyzetben feltűntek azok a politikusok, akik profitálni akarnak a válságból” – írja a Spiegel.

A magyar kormányfő díszes társaságba került: a „legveszélyesebbek” tagja többek között Marine Le Pen, a francia radikális Nemzeti Front elnöke, aki nemrég hatmillió szavazattal a harmadik helyen végzett az elnökválasztás első fordulójában. Ő az elnökválasztás alatt azzal riogatott, hogy Angela Merkel német kancellár és barátja, Herman van Rompuy, illetve az Európai Bizottság a végső fázisában jár az „Európai Szovjetunió” kiépítésének. Ott van aztán az iszlám elleni kiszólásairól hírhedt Geert Wilders, a szélsőjobboldali holland Szabadságpárt vezetője, akinek nemrég kormányt buktatni is sikerült, a legutóbbi EU-csúcstalálkozó után pedig Twitteren azt írta, Mark Rutte miniszterelnök „leborult” az olasz és a spanyol maffia előtt. Silvio Berlusconi olasz exkormányfő egy családi tulajdonban lévő lap, az Il Giornale miatt fért fel a listára: ennek egyik címlapja nemrég Merkel képével jelent meg, mellette a rendkívül frappáns „Negyedik Birodalom” főcímmel. A Spiegel megjegyzi, hogy Berlusconi pártja, a Popolo della Libertá támogatja ugyan a jelenlegi kormányt, de közben populista szólamokat ereget: az egyik ilyen volt, amikor Berlusconi azt mondta, Olaszországnak egyszerűen több pénz nyomtatásával kellene leráznia magáról a brüsszeli nyomást.

Megemlékezik a Spiegel Nigel Farage-ről, a brit Függetlenségi Párt (UKIP) elnökéről: a német magazin szerint ő az, aki az egyébként meglehetősen tompa Európai Parlamentből bármikor „őrültekházát” tud csinálni. Farage egyik emlékezetes felszólalásában tavalyelőtt azt mondta, Van Rompuynek „annyi karizmája van, mint egy lábtörlőnek”, és ő az európai demokrácia és a nemzetállamok „csendes orgyilkosa” is. A masszívan euroszkeptikus UKIP-elnök legutóbb a BBC előtt hangoztatta, hogy Nagy-Britanniának el kellene hagynia az EU-t, amelynek döntéseire úgysincs semmi befolyása.

Szerepel még a listán Timo Soini, az Igazi Finnek vezetője is, aki feketén-fehéren „északi rosszfiúk” néven emlegeti alakulatát, és húsz százalék körüli támogatottságú parlamenti erőként azt követeli, hogy a görögök többé egy petákot se kapjanak az EU-tól. Ez utóbbival egyetért egyébként az a két német politikus is, aki felkerült a Spiegel listájára: a keresztényszociális (CSU) Markus Söder bajor tartományi pénzügyminiszter nemrég egy lapinterjúban hangoztatta, hogy „példát kell statuálni” Görögországból, Alexander Dobrindt CSU-főtitkár pedig nemrég követelte, hogy Athén ezután ne euróban, hanem drachmában fizesse a közalkalmazottakat és a nyugdíjasokat – erre az ötletre még párton belül is sokan csak a fejüket csóválták.

Aki azonban valóban a legveszélyesebb a nyári unaloműzőként összehozott listán, az minden valószínűség szerint egy görög politikus, Alexisz Ciprasz. Ciprasz a jelenlegi vezető ellenzéki párt, a baloldali radikális Sziriza elnöke, de júniusban hajszán híján megnyerte az előrehozott választásokat. Az lett volna csak az igazi baj: ahogy Ciprasz a kampányban ígérte, kormányra kerülése esetén minimum újratárgyalná az eddig 240 milliárdos pénzügyi segély feltételeit, és ha kell, Görögország kilép a pénzügyi unióból. Ez körülbelül a eurózóna – közvetve pedig az EU – összeomlásával lett volna egyenlő."

Mindent visz a szlovák unortodoxia

#538750 prospero

http://nol.hu/kulfold/mindent_visz_a_szlovak_unortodoxia

"A szlovákiai ellenzéki képviselők tegnap a pozsonyi parlament üléstermében fekete drapériát húztak ki, amelyen a „Smer-SD = nyugdíjtolvajok!“ felirat díszelgett. A padsoraikból felszólaló honatyák pedig nyári tolvajnak kiáltották ki Robert Fico kormányfőt, mert a nyári szabadságokat, az ilyenkor lankadó figyelmet kihasználva lopja el másfél millió polgár megtakarított pénzét.

Ezek a vaskos vélemények sem változtatták meg a kormánypártiak forgatókönyvét, miként azok az érvek és figyelmeztetések sem, amelyek szerint a magánnygudíjpénztárak működésével kapcsolatos törvénymódosításról nem lehet gyorsított eljárásban dönteni, ahogy Fico elrendelte. Már csak azért sem, mert a rohamtempóban nincs lehetőség az ellenvetések, módosító javaslatok, de még az érintett polgárok véleményének megfontolására sem. A Smer-SD pártkatonáit az sem hatotta meg, hogy az ellenzékiek kivonultak a teremből. Kivétel nélkül megszavazták a kormány indítványát.

Aligha kétséges , hogy rövidesen rábólintanak a törvénymódosításra is, amely lényegesen módosítja a nyugdíjtakarékosság feltételeit. Eddig a magánnyugdíjpénztárak tagjai bértömegük kilenc százalékát ide fizették be, s ugyanennyit utaltak az állami Szociális Biztosítónak. A módosított jogi norma szerint szeptembertől már csak négy százalék jut a magán takarékosságra, a többi kötelezően az állami nyugdíjkasszába kerül, amely az eddigiekhez képest havonta legalább 120 millió euróval több bevételhez juthatna.

A szlovák kormányfő a múlt héten a sajtó képviselői előtt, teátrális mozdulattal széttépte azt a költségvetést, amelyet az év elején még Iveta Radicová kormánya fogadtatott el a törvényhozással. Majd bejelentette, hogy már az első fél évben 500 millió euró hiányzik a bevételi oldalról, ezért ha a jövő év végéig valóban három százalék alá szeretnék szorítani az államháztartási hiányt, akkor tizenhat hónap alatt 2,3 milliárd euróval kell javítani a költségvetés egyenlegét. Végre nyilvánosságra hozta huszonkét pontos konszolidációs csomagját. Jövőre szeretné megvásárolni, esetleg államosítani a két magán egészségügyi biztosítót. A bankadót már keresztülhajszolta a törvényhozásban.

Ennek alapján a pénzintézetek idén egyszeri, összesen 50 millió eurónyi extra adót fizetnek az államkasszába. Jövőre pedig már nemcsak a jogi személyeknek, hanem a lakosság betétállományak 0,4 százalékát lesznek kötelesek utalni. Már jóváhagyták az ideiglenes szektoriális adót is, amely szeptembertől a jövő december végéig a profit 4,2 százaléka lesz azoknál a cégeknél, amelyeknek a forgalma meghaladja az évi három millió eurót. Markéta Sichtarová pénzügyi elemző szerint a baloldali szlovák kabinet lépései Orbán Viktor kormányának eszközeire hasonlítanak.

Egyes pozsonyi szakértők szerint Fico hovatovább már Orbánon is túltesz. A pozsonyi parlament pénzügyi szakbizottságának álláspontja szerint ezután ugyanis azokat a cégeket is fizetésre köteleznék, amelyeknek nincs székhelyük vagy leányvállalatuk Szlovákiában, viszont itt is vállalkoznak. Ha a homályos rendelkezés ilyen értelmezését az illetékes hivatalok megerősítik, akkor például a Pozsonyból több járatot indító Ryanair fapados cég mintegy 24,7 millió cseh tulajdonban levő Cargo vasúti teherszállító cég pedig 100 ezer eurót lenne köteles leperkálni. Fico szeretné megadóztatni a rendőrök, katonák és a tűzoltók korkedvezményes nyugdíját is, ha a szolgálatból való távozásuk után munkaviszonyt létesítenek. Januártól északi szomszédainknál nemcsak a lakhely szerinti önkormányzatnak, hanem az államnak is kell majd ingatlanadót fizetni. Az utóbbi díjtételt a lakás vagy a ház mérete, illetve a település elhelyezkedése alapján a pénzügyminisztérium állapítja meg.

Ha vannak jobb javaslataik, akkor rukkoljanak elő velük! - biztatta az ellenzékieket Fico. Ők azonban a magánnyugdíjpénztárak ellehetetlenítése és a parlamenti demokrácia felrúgása miatt az Alkotmánybírósághoz kívánnak fordulni, miként több érintett cég és sok polgár is."

Re: nincs cím

#538732 prospero Előzmény: #538729

Nem olvastam a cikket. De a faragatlan szóról jutott eszembe. Lehet, hogy ez nem faragatlanság, csak nyílt kommunikáció.

Egy magyar hétköznapi fickó volt kint a szilíciumvölgyben dolgozni, ahová a világ minden tájáról kerültek emberek. Az egyik legérdekesebb tapasztalata az volt, hogy a magyarok kommunikációja sokkal nyíltabb - (megmondják a frankót) , mint a nyugatiaké, de a legjobban a keletiek tudják leplezni igazi szándékaikat. Nagy szív és őszinteség - sokba került ez már nekünk a történelem során.

Durván visszaesett a német gyáripari megrendelések volumene

#538728 prospero

http://www.mfor.hu/cikkek/Durvan_visszaesett_a_nemet_gyaripari_megrendelesek_volumene.html

Ha jól emlékszem a megrendelések nálunk bővültek májusban, úgyhogy a magyar gazdaság úgy tűnik az európai trend ellen megy.

"Mind éves, mind havi összevetésben csökkent a német gyáripari megrendelések volumene júniusban.

Éves összevetésben a várt 2,5 százalék helyett 7,8 százalékkal csökkent a német gyáripar rendelésállománya, míg májusban is jelentős, 5,3 százalékos visszaesést regisztráltak.

Havi szinten a várt 1 helyett 1,7 százalékkal csökkent a rendelésállomány, míg májusban még 0,7 százalékkal bővült."

Négy éve nem volt ekkora többlet júliusban a magyar büdzsében (3.)

#538721 prospero

http://www.portfolio.hu/gazdasag/negy_eve_nem_volt_ekkora_tobblet_juliusban_a_magyar_budzseben_3.171166.html

Ez jó hír!

"Az előzetes júliusi adatok szerint 80,2 milliárd forintos többlet alakult ki az államháztartás központi alrendszerében, amire utoljára a 2008-as büdzsében volt példa - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Ez a fejlemény segített abban, hogy az egész évre tervezett hiánynak ne a 90%-át (június végén ezt láttuk), hanem "csak" 76%-át értje el a büdzsé hiánya az év hetedik hónapjára.

A júliusi többlet úgy jött össze, hogy a központi költségvetés 49,7 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 22,3 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig közel 8,2 milliárd forintos szufficittel zártak. A 80,2 milliárdos többlet azt eredményezte, hogy az első héthavi kumulált egyenleg 437,5 milliárd forintos deficitre mérséklődött, ami mind az öt megelőző évi büdzsé éven belüli lefutásánál jobb. Ez amellett, hogy kedvező, "elvárás" is, hiszen a kormány minden korábbi évnél alacsonyabb GDP-arányos deficitcélt tűzött ki maga elé (2,5%).

Négy éve nem volt ekkora többlet júliusban a magyar büdzsében (3.)

A 437,5 milliárd forintos deficit az idei évi 576,2 milliárd forintos egész éves törvényi hiányelőirányzat 75,9%-át jelenti, miközben tavaly bőven 100% felett volt az akkori egész éves deficit előirányzat teljesítettsége. A szaktárca megjegyzi, hogy ha az összehasonlíthatóság érdekében elvégezzük a szükséges korrekciókat a tavalyi és az idei büdzsében, akkor így idénre időarányosak csak 56,7%-os hiány teljesítettséget kapunk a tavalyi 81,8% után.

Négy éve nem volt ekkora többlet júliusban a magyar büdzsében (3.)

Júliusban az államháztartás főként a júniusi adóbefizetések miatt általában többlettel szokta zárni, de ezt az összefüggést az utóbbi években egyedi intézkedések, tételek olykor alaposan felülírták. Jó példa erre a tavalyi év, amikor a csaknem 460 milliárdos deficitben a MOL orosz kézben lévő 21%-nyi pakettjének visszavásárlása nagy szerepet játszott.

Négy éve nem volt ekkora többlet júliusban a magyar büdzsében (3.)

Bár a júliusi többlettel már nem annyira kifeszített az idei évi büdzsé hiányának teljesíthetősége, mint azt egy hónappal ezelőtt láttuk (az éves hiánycél 90%-a összejött), az év további részében is rendkívül fontos lesz a feszes költségvetési gazdálkodás, illetve a tartalékok "zárolására" továbbra is készen kell állnia a kormánynak.

2012.07.23 20:58 A tartalékok felhasználásával lehet tartható a hiánycél

A júliusi végi államháztartási sajtótájákoztatón az NGM illetékese a Portfolio.hu kérdésére elismerte, hogy vannak bizonyos költségvetési sorok, ahol elcsúszás mutatkozik, de azt is hangsúlyozta, hogy továbbra is elérhető a kormány által a GDP arányában 2,5%-ban meghatározott hiánycél. Az NGM helyettes államtitkárának tájékoztatása szerint "a kockázatok ellensúlyozására a 320 milliárdos tartalék és az időközben meghozott kormányzati intézkedések egyenlegjavító hatása elegendő". Ezzel Banai Péter a Széll Kálmán Terv 2.0-ban bejelentett 155 milliárd forintos csomagra.

2012.07.23 15:37 Az NGM szerint nincs veszélyben az idei hiánycél (2.)

Lássuk a részleteket!

Az NGM tájékoztatása szerint az idén júliusi 80,2 milliárd forintos többlet mögött az alábbi folyamatok húzódtak meg. A részletes adatközlés a szokásoknak megfelelelően csak a hónap második felében várható.

Központi költségvetés

Bevételek

A központi költségvetés július havi bevételei az előző év azonos hónapjához képest mintegy 64 milliárd forinttal magasabb összegben alakultak. Az adóbevételek esetében a jövedéki adó, a személyi jövedelemadó és az illetékbevételek haladták meg a tavalyi összeget. Ezen túlmenően a költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok bevételei, az állami vagyonnal kapcsolatos befizetések és a kamatbevételek is nagyobb összegben teljesültek, mint az elmúlt év azonos időszakában.

Kiadások

A központi költségvetés július havi kiadásai közel 446 milliárd forinttal kisebb összegben alakultak, mint az elmúlt év azonos hónapjában. A tavalyi évtől való eltérést alapvetően az állami vagyonnal kapcsolatos kiadásoknál a 2011. július hónapjában a MOL pakett vásárlásra kifizetett jelentős összeg okozta. A kiadások esetében a tavalyi évtől alacsonyabb összegben teljesültek a fogyasztói árkiegészítések, a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok kiadásai, a kamatkiadások és a kezességérvényesítések is.

A központi költségvetési szervek bevételeinek és kiadásainak alakulásában jelentős szerepet játszanak a megyei önkormányzatoktól az államhoz átkerült intézmények bevételei és kiadásai.

Kamategyenleg

A kamatkiadások 2012 júliusában 63,4 milliárd forintot tettek ki, 2,0 milliárd forinttal kevesebbet, mint az előző év megfelelő időszakában, a kamatbevételek pedig 10,7 milliárd forintos szintet értek el, 2,8 milliárddal többet az előző évinél. A nettó kamatkiadások (52,7 milliárd forint) összességében 4,8 milliárd forinttal lettek alacsonyabbak, mint az előző évben.

TB Alapok

A társadalombiztosítási alapok 2012. július havi 22,3 milliárd forintos többlete a Nyugdíjbiztosítási Alap 9,1 milliárd forintos, valamint az Egészségbiztosítási Alap 13,2 milliárd forintos szufficitjéből tevődik össze. 2011. július hónapjában az Alapok együttes hiánya 23,7 milliárd forintot tett ki. A tavalyi évnél kedvezőbb egyenleg alakulásában kiemelt szerepet játszanak a magasabb szociális hozzájárulási adó- és járulékbevételek, valamint az egészségügyi hozzájárulások. Növelte a bevételeket az a tény is, hogy az Egészségbiztosítási Alap egyéb bevételei között kerültek elszámolásra a baleseti adóból és a népegészségügyi termékadóból származó bevételek is. A két év összehasonlításánál meg kell még említeni, hogy idén július hónapban a Nyugdíjbiztosítási Alap mintegy 8,5 milliárd forintos költségvetési támogatásban részesült, míg 2011-ben nem kapott támogatást. A kieső költségvetési támogatást a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó bevétel pótolta 2011 második félévében.

Elkülönített állami pénzalapok

Az elkülönített állami pénzalapok július havi egyenlege az előző év azonos hónapjához képest kedvezőtlenebb lett. Az alapok bevételei 10,1 milliárd forinttal alacsonyabb, kiadásai pedig 5,6 milliárd forinttal magasabb összegben alakultak. A bevételek esetében a Nemzeti Foglalkoztatási Alap szakképzési hozzájárulás bevétele tavalyi évben az akkor még hatályos előlegfizetési szabály miatt volt magasabb. A kiadások közül a Nemzeti Foglalkoztatási Alap Start-munkaprogram kiadása teljesült magasabb összegben az előző év azonos hónapjához képest. Ennek oka az, hogy ez évben a Start-munkaprogram (a Kormány munkahelynövelő törekvéseivel összhangban) jelentősebb tételt képvisel az Alapon belül, ezt tükrözi a július havi 11,8 milliárd forintos kifizetés is a tavalyi 5,7 milliárd forintos kifizetéssel szemben. Ezen felül a Bethlen Gábor Alap kiadásai is magasabb összegben teljesültek az előző év azonos hónapjához képest. "

Egyre inkább érik az öss…

#538612

Egyre inkább érik az összeomlás, ez már csak abból is látható, hogy mindenki kiskakas akar lenni a szemétdombon, avagy, ahogy az utolsó római császárt választották... ha ezt majd az utókor egy történelemkönyvben fogja olvasni, akkor azt fogja találni, hogy ezek komplett idióták voltak, akik nem látták a következményeket.

Egyebekben viszont, valójában teljesen logikus sajnos minden, ha az ember ebben él, mert annyira folyamatosan megy minden, hogy nem hiszik el az emberek, hogy ez el is törthet, mert azt hiszik, hogy hajlani fog.

Vegyük csak például Chamberlaint, akit idiótának néznek azért, ahogy hazament és meglobogtatta a lapot, hogy "itt a béke, amit aláírtak", hogy hogyan lehetett ekkora hülye, MERT TUDNI LEHETETT, hogy mi lesz a vége. Hát tessék csak most felnézni, ahogy naponta jön valami idióta tekrén, aki lapokat, meg egyezményeket mutogat, hogy "most már rendben lesz minden", pedig nyilvánvaló, hogy csak az időt húzzák, mert nem akarják a problémát megoldani, illetve, várják hogy valaki megoldja, ők meg a hasznot húzzák belőle.

A történelem ismétli önmagát, de a többség mégsem hajlandó tanulni belőle, és újra idiótáktól várja a megoldást...

Ahogy írtam nem is oly rég, indul Németország nácizása, a kommunisták (liberálnácik) előretörése, szóval, csak "keződik újra", avagy fejeződik be az, ami az I.Vh-val elkezdődött, avagy az a világháború, ami akkor tört ki és a mai napig tart.

A különös az, hogy igazából most nem látok sem frontokat, sem csapatokat, sem azt, hogy ki menne ki ellen, mert annyira zavaros az egész. Egy dolog azért biztos, egy labilis Európa nagyon nem jó akkor, amikor Kína és Oroszország nagyon erős, és szeretnének világhatalommá válni. De ennek Európa se így, se úgy nem tud az útjába állni, talán nem is kellene, hanem át kellene állni a jüanra Európában és időben úgy élni, ahogy megengedhetjük magunknak, avagy lemondani az EUR-ról, mert nem működik, elinflálva, megsemmisítve így minden megtakarítást és adósságot.

Ebből az EU jól nem jöhet ki. De még kijöhet élve és egyben...

Pénzt nyomtatnának az osztrákok

#538586 prospero

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/szembemegy-becs-merkellel-penzt-nyomtatnanak-az-osztrakok-382415

"Európában továbbra is az a kérdés, be kell-e indítani a pénznyomtatást. A front egyrészt az Olaszország körüli, adósságsújtotta déli államok között húzódik, amelyek hozzászoktak az inflációhoz, szemben állnak a takarékossági csomagokkal, másrészt a Németország körüli fizetőképes északi államok között, ahol a "frissen" nyomott pénz által előidézett inflációban látják a valódi fenyegetést – írja a Die Presse.

Amit az egyik oldalon orvosságnak tartanak, a másik oldalon a katasztrófába vezető közvetlen útnak - és fordítva. Ausztriát eddig a "keményvalutájú blokkba" sorolták Németországgal, Hollandiával, Luxemburggal és Finnországgal együtt. Most azonban Werner Faymann osztrák szövetségi kancellár közvetlenül szembe megy Angela Merkel vonalával. A hétvégén ugyanis azért szállt síkra, hogy az ESM állandó mentőalap banki működési engedélyt kapjon.

Az Európai Központi Bank bizonyos még tartózkodó, ám egyre több politikus hívja fel az európai jegybankot arra, hogy a Fed példáját kövesse a pénznyomtatásban, remélve, hogy ez lendületet ad majd a gyengélkedő gazdaságnak. Mivel a jegybank vonakodik, az európai politikusok igyekeznek megkerülni az eurózóna egyik legfontosabb irányító szervét. Ennek eszköze lehet, ha az ESM-et ruházzák fel banki jogokkal. Kérdés, hogy Németország vajon miért gondolná meg magát a kérdésben, miután a német alkotmánybíróság csak szeptemberben dönt majd a mentőalap létjogosultságáról, Berlin pedig elutasítja az eurókötvényeket, vagyis azt, hogy az ország felelősséget vállaljon a többi tagállam adósságáért.

Jürgen Stark, az Európai Központi Bank volt vezető közgazdásza hangsúlyozta, hogy az ötlet az európai alapszerződés megszegését jelentené, hiszen ezzel a tagállamok közvetlenül finanszírozhatnák egymást. De hasonlóan vélekedik Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter is, aki szerint az ESM nem vállalhat korlátlan felelősséget a tagállamokért.

A Die Presse úgy fogalmaz: az EKB-nak a következő hónapokban be kell bizonyítania, hogy valódi jegybank, amelynek célja az infláció féken tartása vagy a politikusok játékszerévé züllött. A lap kiemeli: a pénznyomtatás nem megoldás, ha így lenne, akkor Zimbabwe lenne a világ leggazdagabb országa."

Már nácizzák a németeket az olasz lapok

#538585 prospero

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/forrong-az-orszag-mar-nacizzak-a-nemeteket-az-olasz-lapok-382416

A kampány csúcsát a múlt pénteken a Giornale című lap mutatta fel, amely első oldalán "A negyedik birodalom" címmel közölt cikket. A lap egyébként Silvio Berlusconi fivére, Paolo és a tőzsdén jegyzett, ugyancsak Berlusconi által uralt Mondadori kiadó közös tulajdona. "Két világháború után, amikor milliók haltak meg - a németeknek ez még mindig nem elég" - írja Alessandro Sallusti főszerkesztő.

"Most visszatérnek, de már nem ágyukkal, hanem euróval." "A németek az eurót a saját ügyüknek tartják, mindent le kell nyelnünk, és alá kell vetnünk magunkat az új, Angela Merkel nevű császárnak, aki nálunk, idehaza is parancsolgatni akar". Olaszország nem reagál, éppúgy, mint a szövetséges hatalmak 1938-ban Hittlerrel szemben - írja Sallusti a Berlusconi-lap első oldalán.

A FAZ idézte a Libero nevű jobboldali populista lap internetes kiadását, amely az olasz részről érzékelt támadások fokozásaként a következőket írta: "A náci németek akarnak bennünket kioktatni a demokráciából".

A FAZ szerint a Németországot bíráló kritikusok között található a legfontosabb olasz gazdasági lap is, az "Il Sole 24 Ore", amely már régóta rossz szemmel nézi Angela Merkel kancellárt. A lap Nagy Németországnak nevezi az államot, amely a szerkesztők szerint mindent magának akar. Az újság megfogalmazása szerint az okozott kárt tekintve nincs nagy különbség Jeorgiosz Papandreu görög miniszterelnök és Angela Merkel között.

Megmondom őszintén, nem …

#533191

Megmondom őszintén, nem számítottam arra, hogy már megint ennyire gyorsan igazam lesz abban, amit leírtam előre, de hát, ez van.

Tessék csak megnézni, ahogy a liberálnácik elkezdték a forradalmat:

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/mentsek_meg_europat_a_gazdagok.170303.html

Mert ha ugye nem lehet pénzzel behülyíteni (adóssággal rabszolgává) tenni az embereket, akkor forradalmat kell csinálni. És mivel annak már megágyaztak a FED-nél, ezért ideje az összes liberálnácinak átállni az uzsoramaffia támogatása helyett a prolik fellázítására, mert így megint lehet majd "nagy internacionálét", "francia terrort", vagy "bolsevizmust" csinálni.

Ennek ágyaznak már a korábbi guruk is:

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/kulfoldi_alapok/keszulj_az_osszeomlasra_massziv_vagyon_megsemmisules_jon.170313.html

"Masszív vagyon megsemmisülés következik - figyelmeztetett Marc Faber. A guru szerint a szuper gazdagok akár a teljes vagyonuk felét is elveszíthetik."

Ami annyit tesz, hogy az ennél "szerényebben" élők akár mindenüket elveszíthetik! Hiszen a hazugság már nem fenntartható tovább. Sőt mi több, már el is pötyögik azt, amit már mióta pedzegetek:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nem_tagit_a_veszmadar_tokeletes_vihar_fog_tombolni.170318.html

"Nouriel Roubini várakozása szerint 2013-ban éles részvénypiaci esés következik be és ezt a Fed sem lesz képes megakadályozni. Nem tartja azt sem kizártnak, hogy az amerikai jegybank újabb szokatlan lépésekhez folyamodik, így például arra törekedhet, hogy a 10 éves amerikai államkötvény hozamát 1% közelében tartsa. "Végső esetben, ha minden rosszra fordul, akár részvényeket is vásárolhat a Fed" - vetítette előre az RGE Monitor elemzőház elnöke."

Magyarán a FED felvásárolja a működőképes gazdaságot, kilóra, semmit sem érő bitekért. És innentől már a szerszám mindkét oldalán a FED fog állni, mert a termelés profitja is hozzá folyik be, az adósságból származó költségek is oda folynak be, miközben ezért valójában semmit sem tett, semmiféle értéket nem adott. Win-Win, World Loose.

Innentől pedig minden egy kézbe kerül és teljes lesz az emberek kiszolgáltatottsága a "világ urának és tulajdonosának".

Egyebekben pedig tudható, hogy a fentebb említett liberálnáci ideológiák a gazdagokkal kapcsolatban nem működnek, mert nem működhetnek:

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/privat_bank/tomegesen_hagyjak_ott_a_tehetosek_az_olasz_kikotoket.170304.html

"Az olasz tengerészeti szövetség adatai szerint az autóiparhoz hasonlóan itt is drasztikus hatással járt az adóhatóság ténykedése, csak ebben az évben 30 000 yacht tűnt el az olasz partokról, a kieső költségek pedig elérik a 200 millió eurót. A szövetség szerint az állandó ügyfelek 10-15 százalékát elvesztette Olaszország, ami azt jelenti, hogy történetének legnagyobb válságát éli át az iparág. [...]

Sokan azt mondják, hogy teljesen jogos elvárás, hogy az adócsalókat kézre kell keríteni, azonban önmagában az a tény, hogy valakinek van egy hajója, az még nem jelenti egyenesen azt, hogy a tulajdonos adócsaló lenne. [...] A legrosszabb pedig az, hogy a tulajdonosok kivonulása a turizmust is visszaveti, hiszen a vagyonos ügyfelek nem Olaszországban költik el a pénzüket, hanem egy másik, biztonságosabb kikötőben.

A másik oldalról viszont rengeteg visszaélést találnak a hatóságok. Bari kikötőjében például találtak egy olyan adócsalót, akinek 1,2 millió eurós yachtja volt, viszont életében még sosem adott be adóbevallást. Egy másik, 700 ezer eurós hajónak pedig olyan cég volt a tulajdonosa, amelynek éves bevétele mindössze 1300 euró volt. A hatóságok szerint csak Bari környezetében 963 hajóból 286 esetében találtak az adóbevallásban hiányosságokat. Egyelőre viszont továbbra is úgy tűnik, hogy a kieső bevételekhez képest az adóhatóság nem tud a pótlólagos adóbevételekből annyit beszedni, hogy az állam számára megérje az akció."

Magyarán, még egy olyan adóeltitkoló országban, mint Olaszország sem érdemes abba az irányba menni, hogy "fizessenek a gazdagok", mert ennek pontosan az a következménye lesz, hogy "a gazdagok elmennek", vagyis a plbesznek még többet kell fizetnie, hiszen akik adót csaltak korábban, azok már pénzt sem költenek arrafelé.

Erre szoktam azt mondani, hogy a feketegazdaság minden határon túl történő fehérítési vágya valójában összeomláshoz vezet, egyszerűen azért, mert ez a gazdaság egyszerűen nem létezne, ha nem lenne fekete, márpedig ami nem létezne fehéren, az semmiféle adót nem fizetne fehéren. Ugyanakkor, mivel az innen kiáramló pénzmennyiség sem jelenik meg a gazdaságban, ezért a fehér iparág is veszteségeket szenved el, ami összességében senkinek sem jelent hasznot, hanem csak veszteséget jelenthet.

Ebből egyébként megintcsak az következik, hogy amennyire lehet, a gazdaság adóztatásából ki kell vonulni és azon fogyasztásokat kell adóztatni, amelyeket könnyű ellenőrizni és kézben tartani.

Egy azonban bizonyos, sajnos a liberálnácik már érzik a vér szagát és megkezdték az uszítást.

Re: nincs cím

#531939 Előzmény: #531914

Nem is értem mit izgulsz, majd a bauer vezette szabaságharcos Imperial Monetary Forces jól megvéd és megoldja a problémadat az ingatlan és vagyonadóval.

Végülis a harakirihez és szeppokuhoz szükséges eszközök és kiegészítők forgalmazásával egészen jól keresnének a bauer&társainál Korlátlanul Felelőtlen Társaságnál, talán még a GDP-ben is meglátszódna a növekvő fogyasztás jótékony hatása a munkanélküliség csökkenésével együtt.

Végülis ez is egy végső megoldás, csak ez pol korrekten van előadva.