Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Magyar hitelundor

Előzmény: #538892

Szép lassan nyilvánvaló lesz, hogy a liberálnáci hitelezés nem más, mint a pénzügyi uzsora üzleti szektorrá emelése, sőt annak a legfontosabb gazdasági szektorrá emelése.

Ebben a rendszerben a gazdaság "állapotát" a hitel ÉRTÉKESÍTÉSE határozza meg, azaz csak az számít érdekesnek, hogy mennyi hitelt lehet rásózni a bennszülöttekre. Mondhatni, minden mást kiírtanak, hogy az úgynevezett gazdság valójában már semmiből se álljon, csak uzsorából, amelyből való kiszabadulás már lehetetlen, a törlesztés pedig csak a szuverenitás feladásával és a lakosság kizsákmányolásával válik lehetővé.

Minél több uzsora, annál jobb, minél kevesebb, annál rosszabb ennek a szektornak a számára egy gazdaság. Amikor pedig az uzsorázás szintje átviszi azt a mértéket, hogy már a gazdaság többsége ettől függ, akkor már a kiszolgáltatottság állapotába lép, hiszen ekkor már KIZÁRÓLAG az uzsorázás növelésével tudja a GDP arányos hiányt csökkenteni, ugyanis a liberálnáci gazdaságpolitika szerint a hitelezés tulajdonképpen pénzbevételnek számít, vagyis úgy tűnteti fel a jelent, mintha az fenntartható lenne, pedig pont ebből következően tudható, hogy bizonyosan nem az, hiszen az elvárt hozamok magasabbak annál, mint aminek a termelésére a gazdaság képes. Pontosan ez látható a PIIGS esetében és pontosan ebből sikerült 2010 év végétől kiszakadnunk, amikor radikálisan szakítottunk ezzel az idológiával.