Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: nincs cím

#538701 banyaiz Előzmény: #538697

Így van. De a legjobb Mo-n.

Nem jut eszembe semmi olyan hely sem a világon ahol szívesebben laknék. Esetleg ha nagyon muszáj lenne valahol óceán közepén egy szigeten amit a turisták nem kaptak fel, szép érintetlen környezetben van, és nincsenek forradalmárok és egyéb habzó szájú politikusok 10.000 km-es körzetben. Vagy valahol hegyekben ugyanilyen feltételekkel.

Ahányszor Ausztriában járok az nekem olyan mintha egy Disney mesében lennék a mézeskalácsházikók között. Szép szép , de azért nem a hazai dombvidék. :)

#538684 KawaBazsy Előzmény: #538600

Thaiföld nem multikulti, ott külföldi hivatalosan nem dolgozhat, külföldi cég is max 49%-ot vehet ottani cégben, ezért pl a Tesco is Tesco-Lotos. Itthon Eu-ban meg ha nem multikultit akarsz, akkor vidékre kell menni, Angliában is.

#538604 Sumér harcos Előzmény: #538592

én sajnos nem...

amit tudok révfülöpön,ahová járunk-azt nem adják ki....

idén is voltam egy hétvégét ott...talán 3 héttel ezelőtt....

ott viszont nagyon kellemesen csalodtam....tetszett révfülöp,tihany,badacsony is nagyon....pedig sokadszorra van hozzájuk szerencsém...

révfülöpön tele a camping nyugatival-tömve,teljesen meglepett,azt hittem pang az ürességtől minden,és nem...

dánok rengetegen,német,osztrák,holland,lengyel...

#538600 Sumér harcos Előzmény: #538596

én kostolni sem mertem,semmit a mhs-én...koszos retkes rosszarcu bagázs árult mindent....pizzat,türkish vorspeisent,ujságot-afrikai négerek....mindent...még a xaros mekikben(ahol soha nem eszem) bangladesiek...csak azt tudnám a sok magyar pincér is hol a xarban van bécsben....

kerestem igazi bécsi éttermet tradicionális hatalmas bécsi szelettel,osztrák pincérrel....kurta sokáig kellett keresni-ott vacsoráztam...vsz ilyenből nincs az egész városban már 10 darab,ez tuti...

ezt hozta az eu,nagy műanyag egységes arculatot,mind1-hogy londonban vagy vagy bécsben...ugyanazok a xar multik-ruha boltok....népek katyvasza.....

talán thaiföldön élveztem volna...de bécsben nem...konzervativ vok...tradicionális város lenne vagy mi,és már fiákereken is lassan törökök hajtanak a templomnál a központban...

az hagyján,hogy bécs nagybani zöldségpiacát törökök uralják más senki....

de bent a központban ne szolingasson már le török primitiv fiatal banda cigiért lépten nyomon...

#538596 KawaBazsy Előzmény: #538591

Hehe, London is tök ilyen, ott sem látsz angolt. Én élveztem, sok nép kajáját megkostoltam, meg ilyen környezetben téged sem néznek ki..

#538592 Amatoregy Előzmény: #538591

Balatonnal keresek hazat aug 20-a utanra. 4 fö - csalad + egy 3 honapos kutyus. Ne a vilagvege legyen. Tud valaki ilyet?

eltöltöttem néhány napot…

#538591 Sumér harcos

eltöltöttem néhány napot bécsben.....

hát....azt mondhatom ,ha még ausztriába távoznék is,bécs kizárva....mint lakhely...

szép-szép,a nevezetességek gyönyörűek,eddigi életem során háromszor voltam ott,három mondhatni különböző korban...

1988 julius:egy ékszerdoboz volt még,csilivili bámulnivaló a hiánygazdaságból szabadult embernek...

1998 julius:szép,városnézés,látni lehetett osztrákot is...

2012 augusztus: népek olvasztotégelye,török,kinai,bangladesi,szerb.....a maria hs-én egy osztrák ember nincs,boltos aztán pláne...rosszarcú török az atyafaxa is-istambuli bazár,cigicsikk-szemét mindenhol...a városnézés során-öreg trotty osztrákok fiatal ferdeszemű buxákkal lofrálnak.....osztrákokat nem is látni......fiatal osztrák lány közvélemény kutato hozzám jön oda a lesajnált magyarhoz,mintha osztrák lennék-ugy kituntem a tömegből 4-ed magammal.....

magyart láttam összvissz egy 4 tagu családot,ugyancsak 1-et autoban,egy nőt ahogyan telefonált bent a templonál,

hajléktalant 7-et láttam,ebből 5 magyar volt....

multikulti...egyszerűen még rosszabb,mint budapest...pedig azt is rühhhellem

#533485 Sumér harcos Előzmény: #532148

ha már utazás,és identitás:)akkor Kurultaj 2012-ben is Bugacpuszta:)

én itt élek a pusztában,és ott ülök a lovon,hozzak neked is 1-et?

#532559 Csokigyáros Előzmény: #494013

egyetértek... Cuba még egy pár évig lehet varázslatos, aztán megjelennek a McDonalds-ok és oda a varázs... én 30 éve tervezem hogy kimegyek... februárban tényleg lépek... tutkeráj :) valaki még???

#532546 phiona Előzmény: #532102

Huhh ha megbántottalak ne haragudj :-) remélem nem csak a bántás szintjén ér el amit mondanak neked, jah rohadt liberálnácivok ha akarod, még úgy is h hálát adok a Sorsnak h magyarnak születhettem, talán a legizgibb nép a lexebb nyelv, mondom úgy h nem 1-et ismerek egyikből sem. Hihetetlen mélységek és magasságok vannak bennünk, széles amplitúdók és szellemi színvonal, érzékenység és nyitottság, máshol ritkán tudsz a világ folyásáról beszélgetni úm egyszerű kétkezi emberekkel, az itthoni viszont tipikusan képben van sőt véleménye van :-) És a színvonalas emberhez méltatlan ha megreked betokozódik és az elefántcsonttornyából osztja az észt – nyisson, fordítsa meg amit vizsgál, milyen alulról hátulról, így látom én de hogyan láthatják mások. És az empátia, h nem fenevad a másik, mi mozgathatja mit érezhet – belehelyezkedni, szórakoztató is eléggé, és segít színesben látni a világot.

H a zsindex domain az indexé nem tudtam, bármekkora kőbunkóság :-) Arra gondolok amúgy h védelemből tehették, a sok zsindexelés után h más ne használja pl ellenlapra ellenük. Szal nekem ez nem tűnik nagy coming out-nak, de csak gondolom. És ha meg zsindex akkor mi van, nem száradnak a babarózsák le ettől. Viszont h mi a hamvasz mondd már el, ne haljak meg hülyén :-) és főleg ne sértődj be, h utazás is legyen: a tenger délen néhány órán belül elérhető kocsival, szombaton mert az a turnusváltós nap nem szabad menni, a legjobb a vasárnap akkor kamionok sincsenek. Ha nyár és utazás az = tenger (nekem), semmi sem tölt így még, a víz a nap, a tenger hangja levegője látványa, a kicsapódó hullámok ereje, evolúciós visszacsatolás nyilván. Árakban is elég jól ki lehet jönni, idő persze keresni de a net segít ebben :-)

#532458 Sumér harcos Előzmény: #532124

lehet megindult a magyarság,magyarul gondolkodok szemléletváltása,öntudatra ébredése...és ebben a tengerben egy nüansznyi jelenség...

lehet ezért kapott most ebben az elmúlt 1 évben ekkora jelentőséget ,és gyorsan terjed:)

#532395 Spade Előzmény: #532124

"kár idekeverni a többnemzetiségű települések helységnévtábláit, "

.

Egyáltalán nem kár, ugyanis nagyon sok faluban kiteszik ma németül a helységnévtáblát ahol már nem is beszél senki tisztességesen németül. Miért ? Az ösök iránti tiszteletből. És senki nem pattog ezen és nem savazza h mit németkedik ott. Ha valaki a rovásírással akarja kitenni ugyanezt, ugyanézért teszi ki,az ösök iránti tiszteletből, mert ők így írtak, nem látok ebben semmi kivetnivalót viszont látom a teljes analógiát a németül nem tudó német hagyománytisztelőkkel, még ha én nem is tudom elolvasni és írni se akarok rovásírással. És nem volt kár megkérdezned, mert ezen legalább elgondolkozhatsz...:)

#532145 Előzmény: #532144

Még valami: Ez már piszok off, úgyhogy én most elmegyek innen, megvárom, amig a téma lecseng, aztán talán visszanézek, ha az utazásról lesz errefelé újra szó.