Tetszett, különösen ahogy az elhunyt edzőjéről beszélt...
Tetszett, különösen ahogy az elhunyt edzőjéről beszélt...
Napzárás.
Mi is maradt ki, Káté vette az első akadályt, de ez kevés lesz a nyolcaddöntőben, szerencsére ezt ő is tudja...
Úszás: 5 db 9. hely, mondhatnánk, hogy óriási pech, de közülük csak Kozma úszta a legjobbját, a többiek nem hogy a legjobbjuktól, de az idei eredményeiktől is messze voltak, a formaidőzítés katasztrofálisra sikeredett...
Szerencsére ott van a zseniális Gyurta, akit remélhetőleg a britek sem tréfálnak meg... A 4x200-as gyorsvált előtt is le a kalappal, kihozták a maximumot, ahogy Jakabos is a döntőbe jutással...
Sajnos még valakiről beszélni kell, bár szavakat nehéz találni... Hosszú és az edzője és a magyar szzakvezetés ezt elkúrta, nem is kicsit... A pillangóban tartalékolt a vegyesre, így viszont lemaradt a döntőről, a vegyesen meg olyan fáradt volt, hogy a teljesítménye a nullát közelítette... Óriási csalódás a szereplése :(
Engem? Hát meg tudna éppen mert a nemes ügy érdekében feláldoznám magam hosszas rábeszélés után, ha nagyon ragaszkodna hozzá. .)
Jó nem egy szumó birkozó nem arról van szó , semmi gond nincs vele nagyon szép, csak azt túlzásnak érzem, hogy a legjobb nő összes olimpiákon .
... :) biztos a tied :)
de szeretnéd :)
Ja.
Véletlenül túlságosan megszorítana megroppanna a gerincem. :)
no igen, Ő felpofozna rendesen ha nem hoznál halat horgászásból... :)))
:) jó.
minden idők legdögösebb olimpikonja azt nem írnám alá. Még azt sem, hogy most a legszebb magyar olimpikon néni. Bár ez egyéni ízlés de nekem nem jön be, ha egy csajnak olyan széles vállai vannak mint egy férfinak. Nyilván úszás miatt. Persze azért azt sem mondanám nem szép. :)
Profi vagy. Azt hittem csak ilyen helyi sör virsli versenyeken nyomjátok. :)
Régebben én is versenyeztem horgászatban, sakkban , és pingpongban. De csak alacsony szinten, kb ilyen helyi megyei "tsz kupa szinten". :)
Pl horgászatban is komoly szintre eljutni mint versenyző nagyon időigényes állandó versenyek, kell szponzor is komoly versenyzőknek mert utazás , szállás, felszerelés, etetőanyagok , csalik ez 10 milliós költség/év annak aki igazán komolyan műveli. Egy-egy igazán komoly versenybot pl rakós bot 13,5 m-es hosszban sokszázezeres- milliós költség, ilyenből profiknak sok van. Csak egy olyan teljes felszerelés készlet amire azt mondod alsó hangon , hogy elmegy profi szinten egy élvonalbeli versenyzőnek, legalább 10-15 millió akkor nem mondtam sokat. Plusz rengeteg idő, valahol van egy verseny előtte napokkal odamennek , horgásznak a pályán , szinte nonstop a vizen vannak egész évben. Egy versenyen etetőanyagban bedobnak a vízbe ötven-százezer Ft-ot. Legyen friss szunyoglárva literszámra, csonti, jó etetőanyagok stb stb. Versenyek folyamatosan vannak plusz edzések :) Felszerelés gyártók szponzorálják a nagyokat shimano stb stb.
Én akkor még kisebb voltam :) De azért emlékszem halványan az egyik úszására...
Igen, Kínában ez presztízskérdés, mivel olimpiát rendeztek céltudatos munkával óriási csapatépítésbe kezdtek, meg is nyerték az éremtáblázatot... Ennek gyümölcseit meg még ma is élvezik... Meg aztán komcsi nagyhatalomként is fontos megmutatni a világnak, ez ugye ismerős valahonnan :)
Nem :) De ha nem olimpiai és/vagy nem nagy média és közönségérdeklődést kiváltó spórtágat választ egy versenyző, akkor az csak munka mellett megy...
Ez a fajta állami sportfinanszírozás egyébként tipikusan magyar, exkomcsi, a nyugati világban egész más rendszerek vannak, sokkal kevesebb állami és sokkal több magántőke van a sportban, a versenyzők pedig döntően önnfentartóak, ki a szponzoroknak ill. pénzdíjas versenyeknek, ki a főállásban végzett civil munkájának köszönhetően...
Emlékeztek mikor Vitray közvetítette Egerszegi úszását ? : Gyere kicsi lány !!! már csak 20 méter, Egérke vezet egy testhosszal..meglesz az arany..stb..
Akkor nagyon fiatal volt és nyert nekünk aranyat....de a Kínaiak akkora fölényben vannak most már hogy mindent visznek...ott presztízs kérdést csináltak belőle hogy minél többet nyerjenek ?
akkor lehet hogy csak nálunk, tekéseknél mindenki ilyen csóró ? a legtöbb tekés annyit dolgozik hogy a sok munka miatt nem tud rendesen dobni, koncentrálni. :-((
Erről a színesgolyó húzogatás jut az eszembe, ami birkózásban ment pár éve... Akkor ugye az volt, hogy húztak és a "kedvezményezett" támadhatta a négykézlábra parancsolt ellenfelét, csak éppen ezt kivédekezni könnyebb volt, mint pontot szerezni és ha a kedvezményezettnek ez nem sikerült akkor büntetésből a védekező kapott pontot, na az volt a birkózás igazi haláltusája...
A cselgáncsnál az a baj, hogy a lábra menő támadásokat betiltották, így meg nagyon beszűkültek a lehetőségek...
Node, ha jobb nála, akkor dobja el, verje meg, és ne attól függjön a meccs, hogy kit intenek meg többször - ezen már kínunkban nevetni is egy vicc, egyszerűen megölték a sportot. Az meg, hogy a "tisztelt sportolók" azt csinálják, amit csak akarnak, nevezetesül semmit - a többit pedig megintik, hogy vesszenek, háááát... ez így egyszerűen komolytalan. Én eddig el sem tudtam képzelni azt, hogy egy cselgáncs meccs arról szóljon, hogy kit intenek kevesebbszer a semmittevésért...