6618-on kiütött
fb kistopolva, eurbund lezárva, commerzbank vétel tegnap a fórumos bejegyzés után, dax short most
össz: +1,45%
nem gépeltem el. Lehetett volna egyből 200%-kal is nyitni
kül. ker.stratégiákkal dolgozom kül. számlákon, dt-k nem szerepelnek a táblázátomba, csak a biztonságos ker. strat. van közzétéve.
Daxból akkor kistopoltak. De DT-stratégiát nincs idő naplózni
Hétfőn mintha dax longról is írtál volna résbetöltésre várva.
Bund short 100%? Ezt nem értem. Láttam már a korábbit is de azt hittem elgépelted a 10%-ot.
nokia vétel, fb bővítés, e-star korábbi pakk bejegyzése a táblázatba
bund shortok ujra lesznek nyitva kicsit magasabban, nagyobb pozival.
ha bedől EU széle, dőlnek vele a németek is, ha nem is államcsődbe, mert azt nem várják meg eurozóna tagként, de mindenképp leminősítésekkel tarkítva, és a jelenlegi állampapír hozamszintjeik drasztikus megugrásával, amíg be nem vezetik a márkát, vagy be nem garantálják egész EU kötvénypiacát EKB-val
...van realitása.
bund shortok pont azt csinálják, amire számítottam: németek nem lesznek már sokáig biztonságos kikötő. Jó lenne már, ha idén vmi elképzelésem be is jönne
Nem szeretném lehurrogni lelkes és nemes látásmódodat. De ez így konkrétumok nélkül közhelyes.
A fosszilis tüzelőanyagokat miért ne lehetne használni, hisz jelenleg ez a legjobb ár/érték arányú energiahordozó az iparban. Magánszemélyek számára persze lehet a zöld energia is egy irány, miért ne. Visszatérve azonban az ipari felhasználásra: ezen szénhidrogéneket is lehet hatékonya(bba)n felhasználni, hőcserélőkkel, filterszűrőkkel (amit fel lehet használni más ipari felhasználásra).
Tehát, ha mindenki áttérne (a kínaiak pl) a modern, már most is használatos európában használatos eljárásokra, akkor jó irányba haladunk....
de ennek nem technológiai, hanem gazd.politikai okai vannak.
az megint más kérdés. :)
De csak egy példa volt a lassan megújuló források fenntarthatatlan ütemü felhasználására
"A temelődésénél gyorsabban használjuk fel, "
Még ez is változhat... de akik ebben élvezetők, azokat úgysem győzöd meg erről, ezt te is tudod.
az írásom és a felsorolt prioritások nem szembeállítás a jelenlegi helyzettel. :)
Elhiszem, hogy a szabadpiac "tönkretett" néhány országot, de én ezt nem is bánom, az a világ rendje, hogy időnként néhányan tönkremennek. Én csak a természeti erőforásokkal gazdálkodást szabályoznám vmilyen mértékben
Olaj példa volt, talán félrevezető példa. Amit írtam, igaz rá. A temelődésénél gyorsabban használjuk fel, teljesen más kérdés, hogy mennyi új kitermelhető forrásra bukkanak. A termelődése évmilliónként x köbkilométer.
Kis vitaindítás rbbj: "Nekem Nr. 1 prioritás a választás szabadsága. Én szeretném megválasztani, hogy hol és hogyan élek."
Ez most is adott, sőt ez csak rajtad múlik (na jó 80%-ban)
"Én szeretném, ha minél inkább szabad verseny alapján alakulna ki a világ működése, és nem xy diktátumai (pl. állam) szerint. "
_AT_ től már tudod, hogy ezzel a jelszóval tettek tönkre megannyi országot (túladósítás, hazai deviza felértékelése), és állampolgárt (külföldi deviza eladósítás) nem is olyan régen. Tudom te nem erre gondolsz, és te nem tennél ilyet. De tudnod kell, hogy egy kívánságodnak milyen (negatív) vonzata is lehet.
"lehetősége legyen új dologgal egy másik területen érvényesülni."
Skandináviában tudtommal így van. Ha fizumat ötszörösére emelik és kiszabnak egy 60%-os adóéket, hogy jusson az elesetteknek/újrakezdőknek is. Nekem az is jó, szeretném ha mindenkinek jó lenne.
"Nr. 3 előrelátás, jövő figyelembevétele: " Na, itt már kell is az állam, hogy ez megvalósuljon.
"lyen egy halmozódó adósság, vagy épp a lassan megújuló források gyors használata. Pl. olaj fogyasztása a termelődésénél gyorsabban."
az adósságra igaz, a szénhidrogéneket ez a veszély nem fenyeget: olajhomok/pala, palagáz kitermelés gazdaságossá tétele, visszaeső kereslet, kisebb fogyasztású technológiák (pl hőcserélők) elterjedése. Az energiaárak elég olcsók a vállalatoknak most.
"Nekem az lenne az ideális, ha mindennapi életemben a közvetlen lakókörnyezetemnek, majd a városomnak sokkal nagyobb szerepe lenne minden szinten, mint a jóval magasabb szinten elhelyezkedő államnak."
Pedig a mutyik miatt kell az állam (kérdés van-e mutyiban az állam)
"Fogalmam sincs, hogy kéne ezt nevezni: liberális internacionalista kapitalista? :)"
Nem kell mindent elnevezni :-)