Re: lezartak
lagwagoner Előzmény: #522972Kis vitaindítás rbbj: "Nekem Nr. 1 prioritás a választás szabadsága. Én szeretném megválasztani, hogy hol és hogyan élek."
Ez most is adott, sőt ez csak rajtad múlik (na jó 80%-ban)
"Én szeretném, ha minél inkább szabad verseny alapján alakulna ki a világ működése, és nem xy diktátumai (pl. állam) szerint. "
_AT_ től már tudod, hogy ezzel a jelszóval tettek tönkre megannyi országot (túladósítás, hazai deviza felértékelése), és állampolgárt (külföldi deviza eladósítás) nem is olyan régen. Tudom te nem erre gondolsz, és te nem tennél ilyet. De tudnod kell, hogy egy kívánságodnak milyen (negatív) vonzata is lehet.
"lehetősége legyen új dologgal egy másik területen érvényesülni."
Skandináviában tudtommal így van. Ha fizumat ötszörösére emelik és kiszabnak egy 60%-os adóéket, hogy jusson az elesetteknek/újrakezdőknek is. Nekem az is jó, szeretném ha mindenkinek jó lenne.
"Nr. 3 előrelátás, jövő figyelembevétele: " Na, itt már kell is az állam, hogy ez megvalósuljon.
"lyen egy halmozódó adósság, vagy épp a lassan megújuló források gyors használata. Pl. olaj fogyasztása a termelődésénél gyorsabban."
az adósságra igaz, a szénhidrogéneket ez a veszély nem fenyeget: olajhomok/pala, palagáz kitermelés gazdaságossá tétele, visszaeső kereslet, kisebb fogyasztású technológiák (pl hőcserélők) elterjedése. Az energiaárak elég olcsók a vállalatoknak most.
"Nekem az lenne az ideális, ha mindennapi életemben a közvetlen lakókörnyezetemnek, majd a városomnak sokkal nagyobb szerepe lenne minden szinten, mint a jóval magasabb szinten elhelyezkedő államnak."
Pedig a mutyik miatt kell az állam (kérdés van-e mutyiban az állam)
"Fogalmam sincs, hogy kéne ezt nevezni: liberális internacionalista kapitalista? :)"
Nem kell mindent elnevezni :-)