Miért gáz? Mert illene nőnie, legalább a gdp-vel arányosan. Mert a 2000-s adat sem úgy jött össze, hogy 1 ft-ot kezdtünk el kamatoztatni, hanem növekedett évente, méghozzá bőven az infláció felett. Na, ez nincs meg a vizsgált időszakban.
Miért gáz? Mert illene nőnie, legalább a gdp-vel arányosan. Mert a 2000-s adat sem úgy jött össze, hogy 1 ft-ot kezdtünk el kamatoztatni, hanem növekedett évente, méghozzá bőven az infláció felett. Na, ez nincs meg a vizsgált időszakban.
háztartásokra van bontva elvileg, nem személyek számára.
"A 2000-s adat 8 580, azt megszorzom ezzel, akkor 18 523 jön ki, a táblázatban meg 17 295 van. Hát, ez elég gáz szerintem..."
Miért gáz? Számomra természetes, hogy a magyar lakosság nagy része minimális reálveszteséggel kamatoztatja vagyonát, plusz miből gondolod, hogy a 2000-es vagyonnak teljes egészében meg kell lennie 2010-ben, hisz lehetett lakás-, autóvásárlás is.
A másik , hogy az a cca 8% az tulajdonképpen cca 6% valójában 12 év alatt és a 8580 inflációval korrigálva 16 331 (2000-ről 2010-re valorizálva). Nyilván válságban van valamekkora vagyonvisszaesés, úgyhogy ehhez képest nem rossz adat, persze hozzá kell tenni, hogy a vagyonalakulás -ahogy utaltál is rá korábbi hsz-odban - minden társadalmi csoportban másként alakult.
http://m.blog.hu/pi/piackutatas/image/2011/Inflacio_1991_2011.jpg
Persze, tudom, hogy ez egyenlőtlenül oszlik meg a magyar háztartások között, inkább egy összehasonlításra lenne alkalmas ez az adat a többi országhoz képest (lásd korábban belinkelt cikk: Kanada vs. USA). Emiatt linkeltem be. Az az vegyünk háztartásonként átlagban háztartásonként 15 milliós ingatlanvagyont (hasamra ütöttem) plusz a 4 milliós nettó pénzügyi vagyon, az 19M; ez hogy aránylik a 73-83 M USA-Kanada háztartási vagyonhoz.
Szerintem hiba hogy az ingatlant kivonják belőle, hiszen pénzügyileg nincs nagy különbség aközött hogy van valakinek 20 milliója befalapban, amiből fizeti a lakásbérlést (mint ahogy nyugaton sokan teszik), vagy van egy 20 milliós háza.
A társadalomra jellemző adat akkor lenne, ha a leggazdagabb és legszegényebb 10%-ot kivonnák az átlagból, mert ezek jelentősen torzítanak.
nekem 5 millió lett volna a teljes nettó vagyonra a tippem, de csak azért ilyen magas a tippem, mert igen sokan vannak 20 milla körül, és az felhúzza a sok minuszost és nullást.
Sztem egy egész élet eredményének ez igen rossz, mondjuk jo lenne tudni, hogy ezt 0 éves korúakra leosztva is nézték e
Az is érdekes, 10 év alatt duplázódott meg kb, évi cca 8% infláció mellett. 8% éves kamat mellett 100 forint most 216-ot érne.
A 2000-s adat 8 580, azt megszorzom ezzel, akkor 18 523 jön ki, a táblázatban meg 17 295 van. Hát, ez elég gáz szerintem...
155 milliárdra becsült vagyonával Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a leggazdagabb magyar ma Magyarországon - írja a Napi Gazdaság. A 100 leggazdagabb magyar 2011-es listájának második helyén Demján Sándor áll, akinek vagyona tízmilliárd forinttal, 140 milliárdra csökkent. A harmadik helyen álló, 120 milliárddal bíró Várszegi Gábor, a Fotex elnöke 20 milliárddal gyarapította vagyonát az elmúlt évben.
Vegyük átlagosan 20 milliárdra az első százat. Az már 2 000 milliárd. Ez ennek az összegnek a hetede, tehát a 4 millát máris csökkentsd le a hetedével. Aztán vegyük azt, hogy szerintem legalább a duplája van hasonló elosztásban olyan embereknél, akik nem szerepelnek az ilyen listákon. Neveket nem akarok mondani, de azért gondolom mindenki tudná sorolni őket.
Tehát csökkentsük le kb 40%-al, így családonként ez legyen kb 2,5 milla.
További adatok nincsenek a birtokomba, eért nem találgatok, de azt gondolom, ez pont egy olyan statisztika, ami semmire sem jó azon kívűl, hogy kijött egy szép kerek szám.
Mert ha a családok felének 5 millája van, akkor az ország fele nincstelen. Szóval, ez nekem nem mutat semmit.
Ilyet találtam így hirtelen:
15 392 200 000 000/3 789 909 (háztartás 2011-ben)= 4 061 000 HUF kb.
Azt mondja, hogy ez nettó pénzügyi vagyon, tehát az adósság ki van vonva, de ingatlan nincs benne. Nem is rossz érték szerintem.
??? Nem önrészére, teljes vételárára. Önerő meg van, és hitel helyett összedolgozza a maradékot.
ha valaki a lakása vagy kocsija önrészére gyüjt..akkor az vesztett..
"De annyiban igazat adok AT-nek, hogy ilyen szintű lemondásokat, ahogy írtad Ibiza, (talán) már nem érdemes felvállalni."
Persze, hogy nem, de nem tudhatod, hogy esetleg gyűjtött-e valamire, valamikre. Szóval - realitás talaján maradva - ha házra, autóra gyűjt, hogy a nagyobb értékű dolgokat említsem, akkor elképzelhetőek ilyen jelenetek, lemondások. Csak mostanság az a gond, hogy -a (globális) gazdasági helyzet miatt - nemhogy túlórázni nem engedik a melóst, hanem normál bérrel sem (kényszerállások miatt). Olyanokat nem is említek (_AT_ idegeit őrölve), hogy mi van ha valaki jövő egészségügyi kiadásaira gyűjt. Pl. őssejt beültetés, nano robotok, stb. Az állami placebo "elfekvő" kórházaknak csúfolt épületek helyett.
sztem is bizonyos kényszerpályára keretei közé van szorítva az, aki valóban nulláról első generációként próbál a vagyonosodás útjára lépni. De annyiban igazat adok AT-nek, hogy ilyen szintű lemondásokat, ahogy írtad Ibiza, (talán) már nem érdemes felvállalni.
Ezt a testmasszázst azért nem próbáltam ki, mert egyedül voltam, a derekamon a pénz meg az útlevél, azt senki számára nem vettem le.. :-)
évvégére annyira kimerültem..tudtam kell pihenni mert elpusztulok...kb ez..
Magyarország -5C° havaseső,30napja nem sütött a nap,fúj a szél,teljes kimerülés,10éve nem voltam szabadságon (napi 12-18óra munka már 60napja folyamatosan)
Bevillanás:napfény,meleg, szabadság, szerelem az mi kell nekem.
utazási iroda:elég Last minit-indulás holnap00órakkor-részemről ok befizetem pénz.
Probléma: útlevél nem érvényes 90napig,BM.ügyfélszolgálat lehetetlen,aztán mégis lehet,kultúrált kedves hölgy,állítólag még 5óra alatt soha senkinek.
19órával később: Bangkok 31C° napfény,meleg,napozás a 4.emeleten a szállodai japánkerti medencében,hideg sör a parton. Este illatok,csodálatos sztyuvik,egzotikum.
Pihentető masszázs,két csodálatos lány lefürdet,illatos olaj az egyik egy matracon a testével maszíroz,(mint a katicabogár onnan is kivesznek)az ágyra tesznek,minden porcikámat megmaszírozzák,mint a menyországban,szeretnek,én is szeretem őket.
A lent és fent (high and low)élménye nagyon tanulságos amikor átéli az ember.
kb jó az eleje..nekem volt főállásom.,,vállalati gmk-m másodállású vállalkozásom..meg némi sheft..
elöször a normális életszinvonal volt a cél utána maradt valamennyi.. akkor már nem csak én..a pénz is dolgozott..ez a sorsa az első generációs valamit akaróknak..
volt olyan 60napot dolgoztam egyfolytában.. olyan is..napi 18 órát dolgozam egy hétig.. tíz évig nem voltam szabadságon..mármint olyanon ahol ne dolgoztam volna..
nyáron már 40.napja dolgoztam a Rákóczi úton sötétben lámpafénynél.. egyszer csak látom a sötét föggöny mögött van egy nagy spaletta..kinyitottam..beáramlott a napfény..lent az emberek mentek strandra randiztak.. volt egy öreg szék spontán úgy odab@sztam a falhoz ezer darabra tört.. nem baj tücskök..motyogtam :)