Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fegyverek

Re: nincs cím

#532577 KawaBazsy Előzmény: #532518

Nem érted a poént, mert nem jársz Erdőbénye találkozóra. Ott kipróbálhatnád a késed a vízben! :-)

#532560 Kissherceg Előzmény: #532518

lentebb írtam, hogy milyen menő késeket vettem, és beszólsz? Nem működik a túlélési ösztön? :D

azok közül egyiknek pengéje 8,5cm, többi 8cm

csak tisztázás végett..b…

#532540 Ibiza

csak tisztázás végett..bicskánál 8cm-es a határ..ez a pengére vonatkozik..nem nyél vagy tok meg ilyesmi..a penge hossz..az számít

#532523 Ibiza Előzmény: #532517

hajóvonták és levelibékák találkozása tilos. :)

kínjukban mosolyognak..nekik max gumikacsájuk van a kád szélén..

#532518 Csusza Előzmény: #532428

Kérem a tisztelt fórumtársakat, hogy saját nyomorúságukon röhögjenek!

;-)

#532517 Csusza Előzmény: #532409

:-) Sajátomban még nem próbáltam, bár nem kis látvány lennék. Tó átmérője 180 cm, átlagos vízmélység 25 cm... :-)

A kés szerencsére szétszerelhető, legfeljebb máshol csak a nyelét viszem magammal. :-)

#532409 KawaBazsy Előzmény: #532296

A saját tavadban akkora késsel úszkálsz, amekkorában akarsz. Meg a Béláéban is.. :-))

#532296 Csusza Előzmény: #532248

Kösz, akkor megmérem, ami a kocsiban van. (Bár szerintem azzal már bűnöző vagyok... :-) )

Búvárkésekkel vajon mi a helyzet? Most nincs nálam, de legalább 15 centis az enyém pengéje. Víz alatt is közterületen vagyok? És ha kimásztam a partra, akkor hogy ne legyen nálam? :-)

#532255 banyaiz Előzmény: #532253

El van csomagolva horgászládában a tokjában szóval én is így gondoltam azt csak nem piszkálják.

Csak a penge nagyság akkor így már egyértelmű.

#532253 KawaBazsy Előzmény: #532252

Nem, nem, csak a penge nagysága számít!

Ha a kést a csomitartóban szállítod, esetleg a dobozában, akkor nem foglalkoznak vele..

#532252 banyaiz Előzmény: #532248

ja, hogy összecsukva sem lehet több 8 centinél? Ezt jó, hogy mondod. Nem ártana megnéznem a jogszabályt, én azt hittem csak a penge hossz nem lehet több.

Horgászni megyek mindig van nálam filéző kés igaz bent a cuccok között azért csak nem szólnak rendőrök, az egy "kicsit"

több 8 cm-nél .

De látok vízparton embereket nagy tőrkéssel az oldalukon is, lehet van fegyverviselésijük azt nem tudom. :)

#532248 KawaBazsy Előzmény: #532246

Max 8 centi, vágó és szúró rész sem lehet hosszabb. Az enyém vágóéle 7cm, amúgy pont kerek 8. Linkeltem a 238-as hsz-ben. Kocsiban sem lehet hosszabb, csak magáningatlanon.

A kis balta sátorcövek verésre kell, de csak amiatt mindig sajnáltam egy kalapácsot cipelni. Viszont ez fát hasogatni is jó, ha tüzet raknék, mindjárt van több funkciója, ami miatt ott a helye a cuccomban. :-) Ugye én motorral túrázok, ott ki kell számolni, h mit viszel el, mi az, ami elfér.

#532246 Csusza Előzmény: #532221

Fiskars jókat csinál, én is szemeztem egy ilyen kisbaltával, jópofa, de tulajdonképpen semmire se tudnám használni.

Másik topikban írtál a késekről. Hány centis pengéig lehet kés nálam, és azt hogy kell mérni? Teljes hossz, vagy csak az él hossza?

Az autómban lehet ennél hosszabb, vagy tényleg ott sem?

Kösz.

#532245 banyaiz Előzmény: #532221

Nézegetem ezeket az egykezes késeket nagyon sokféle van. De ilyen kb 10 deka körüli súlyban, 10 centi körüli hossz összecsukva, 8 centis pengével még legális legyen. Nem kér kenyeret ha van egy ilyen a zsebedben nem árt vsz.

Kézigránát, egy glock 19, egy ak 47 vésztartaléknak a csomagtartóban még jobb lenne, de az már Kambodzsa , vagyis akarom mondani Afganisztán. :)

Jónak tűnik ez a balta praktikus lehet sátorozáshoz.

"Pl a viperával az a baj…

#532221 KawaBazsy

"Pl a viperával az a bajom , hogy sokkal macerásabb hordani hova rakod. Ilyen kést amit Bazsy mond derékszíjra felcsíptetni összecsukva lehet kb 10 centi , könnyű pár deka az egész , vagy pl zsebben belülről felcsíptetni."

Így igaz, a vipera vígan elfigyelget az ajtózsebben, de amúgy nehéz, nem túl kicsi, s - még egyszer - illegális. A késem viszont könnyű (a nyele repülőgépiparban használt alu), viszonylag kicsi, pillanat alatt nyitható, senki nem szólhat érte, ha nálam van. Vagy az övemre tűzöm, vagy a zsebembe.

Vettem a múlt héten egy ki Fiskars kempingbaltát sátorozáshoz. Tök jó, kicsi, könnyű. Az egyik telkemre kibiciglizve az övemre fűztem, s teljesen ok volt, nem volt útban, a póló takarta, fél kiló sincs. S sztem ez is legális cucc, legalábbis nincs megnevezve a közbiztonságra súlyosan veszélyes tárgyak listáján..

http://www.fiskarsshop.hu/kemping-fejsze-kicsi-p-2439.html