Nem érted a poént, mert nem jársz Erdőbénye találkozóra. Ott kipróbálhatnád a késed a vízben! :-)
Nem érted a poént, mert nem jársz Erdőbénye találkozóra. Ott kipróbálhatnád a késed a vízben! :-)
lentebb írtam, hogy milyen menő késeket vettem, és beszólsz? Nem működik a túlélési ösztön? :D
azok közül egyiknek pengéje 8,5cm, többi 8cm
csak tisztázás végett..bicskánál 8cm-es a határ..ez a pengére vonatkozik..nem nyél vagy tok meg ilyesmi..a penge hossz..az számít
Most látom, hogy a főnök közben beköltözött a tóba! :-)
http://s10.postimage.org/eoc4z6lqv/DSCF3699_vagott_retus_1152x768.jpg
Egyébként meg nem hagyom bántani a tavamat, amit egy guberált parabolaantennából barkácsoltam... :-)
hajóvonták és levelibékák találkozása tilos. :)
kínjukban mosolyognak..nekik max gumikacsájuk van a kád szélén..
Kérem a tisztelt fórumtársakat, hogy saját nyomorúságukon röhögjenek!
;-)
:-) Sajátomban még nem próbáltam, bár nem kis látvány lennék. Tó átmérője 180 cm, átlagos vízmélység 25 cm... :-)
A kés szerencsére szétszerelhető, legfeljebb máshol csak a nyelét viszem magammal. :-)
:D
A saját tavadban akkora késsel úszkálsz, amekkorában akarsz. Meg a Béláéban is.. :-))
Kösz, akkor megmérem, ami a kocsiban van. (Bár szerintem azzal már bűnöző vagyok... :-) )
Búvárkésekkel vajon mi a helyzet? Most nincs nálam, de legalább 15 centis az enyém pengéje. Víz alatt is közterületen vagyok? És ha kimásztam a partra, akkor hogy ne legyen nálam? :-)
most vettem böker, smith&wesson és leatherman túlélő késeket. Szépek nagyon :)
El van csomagolva horgászládában a tokjában szóval én is így gondoltam azt csak nem piszkálják.
Csak a penge nagyság akkor így már egyértelmű.
Nem, nem, csak a penge nagysága számít!
Ha a kést a csomitartóban szállítod, esetleg a dobozában, akkor nem foglalkoznak vele..
ja, hogy összecsukva sem lehet több 8 centinél? Ezt jó, hogy mondod. Nem ártana megnéznem a jogszabályt, én azt hittem csak a penge hossz nem lehet több.
Horgászni megyek mindig van nálam filéző kés igaz bent a cuccok között azért csak nem szólnak rendőrök, az egy "kicsit"
több 8 cm-nél .
De látok vízparton embereket nagy tőrkéssel az oldalukon is, lehet van fegyverviselésijük azt nem tudom. :)
Max 8 centi, vágó és szúró rész sem lehet hosszabb. Az enyém vágóéle 7cm, amúgy pont kerek 8. Linkeltem a 238-as hsz-ben. Kocsiban sem lehet hosszabb, csak magáningatlanon.
A kis balta sátorcövek verésre kell, de csak amiatt mindig sajnáltam egy kalapácsot cipelni. Viszont ez fát hasogatni is jó, ha tüzet raknék, mindjárt van több funkciója, ami miatt ott a helye a cuccomban. :-) Ugye én motorral túrázok, ott ki kell számolni, h mit viszel el, mi az, ami elfér.
Fiskars jókat csinál, én is szemeztem egy ilyen kisbaltával, jópofa, de tulajdonképpen semmire se tudnám használni.
Másik topikban írtál a késekről. Hány centis pengéig lehet kés nálam, és azt hogy kell mérni? Teljes hossz, vagy csak az él hossza?
Az autómban lehet ennél hosszabb, vagy tényleg ott sem?
Kösz.
Nézegetem ezeket az egykezes késeket nagyon sokféle van. De ilyen kb 10 deka körüli súlyban, 10 centi körüli hossz összecsukva, 8 centis pengével még legális legyen. Nem kér kenyeret ha van egy ilyen a zsebedben nem árt vsz.
Kézigránát, egy glock 19, egy ak 47 vésztartaléknak a csomagtartóban még jobb lenne, de az már Kambodzsa , vagyis akarom mondani Afganisztán. :)
Jónak tűnik ez a balta praktikus lehet sátorozáshoz.
"Pl a viperával az a bajom , hogy sokkal macerásabb hordani hova rakod. Ilyen kést amit Bazsy mond derékszíjra felcsíptetni összecsukva lehet kb 10 centi , könnyű pár deka az egész , vagy pl zsebben belülről felcsíptetni."
Így igaz, a vipera vígan elfigyelget az ajtózsebben, de amúgy nehéz, nem túl kicsi, s - még egyszer - illegális. A késem viszont könnyű (a nyele repülőgépiparban használt alu), viszonylag kicsi, pillanat alatt nyitható, senki nem szólhat érte, ha nálam van. Vagy az övemre tűzöm, vagy a zsebembe.
Vettem a múlt héten egy ki Fiskars kempingbaltát sátorozáshoz. Tök jó, kicsi, könnyű. Az egyik telkemre kibiciglizve az övemre fűztem, s teljesen ok volt, nem volt útban, a póló takarta, fél kiló sincs. S sztem ez is legális cucc, legalábbis nincs megnevezve a közbiztonságra súlyosan veszélyes tárgyak listáján..