Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: éledezik a libsibolsi média

#531265 Dr. ursi Előzmény: #531260

értem én.

de jó lenne ha ezzel a kevésbé képzett néprétegek is tisztában lennéenk idehaza és külföldön is.

mondjuk én el is mondom mindenkinek, hogy ja , az amit a sajtóban olvasott, amit a médiában hallott :o))) és rákérdek: és el is hitte ? látnád az arcukat. akkor kezdenek el gondolkodni. addig elhitte. de amikor valaki szól neki hogy és ha belegondol akkor szerinte ez igaz, így van tényleg ? akkor magától rájön és mondja hogy ez hülyeség.

#531264 Dr. ursi Előzmény: #531261

akkor inkább tesco polcfeltöltő lennék minthogy nyilvánvalóan hazudjak.

amúgy elmondanám neki hova tegye a szemöldökét :o)

#531261 Rozsdáskilincs Előzmény: #531257

ha én újságíró lennék szégyelleném magam ha ilyen baromságokat hordanék össze és ennyire tájékozatlan lennék."""

Ez is csak egy állás, amit úgy lehet megtartani hogy kiszolgálja a tulajdonosi érdekeket. Amennyiben tárgyilagos lenne és ez ütközik a tulajdonosi érdekekkel, így szedhetné a kis cókmókját új állás után nézhetne:-) Szal megnézném mennyire lenne tárgyilagos, mikor a szerkesztő összeráncolt szemöldökkel az irodájába invitálja:-)

#531260 Ibiza Előzmény: #531257

kevés a független újságíró.. függetlennek látszók vannak akik megmondják a frankót..de odaszólnak nekik miről mit kell..a politikai nyomásgyakorlás egyik eszköze a sajtó..elég megnézni a Fájnelsöntájmszot..annak kilincsarcú magyarszakértőjét..annak kötődését abalos és libsi oldalhoz..

a múltkor láttam hardtalk-ot--beképzelt majmot oktatta egy egyiptomi pasi aki tökéletesen beszélte a nyelvet.. csak hajtogatta a riporter a magáét..látszott felkészíteték..de nem tudott mit kezdeni a logikus válaszokkal.

az sajtó egy része helyi lapoktól közéleti emberektől eu-s képviselőktől is tájékozódik.. simán megvezethetik őket..

#531257 Dr. ursi Előzmény: #531250

ha én újságíró lennék szégyelleném magam ha ilyen baromságokat hordanék össze és ennyire tájékozatlan lennék.

ha már ír valamiről legalább ásná bele magát a témába, hogy ne totál analfabéta legyen, és lenne tárgyilagos.

#531250 Ibiza Előzmény: #531247

sok eszet ne várj ezektől..szakújságírók írnak rólunk teljes baromságokat.. még elhelyezkedésünkkel sincsenek tisztában.. végtelen dölyfösségük egyben az ostobaságuk is..ami a vesztüket okozza..

éledezik a libsibolsi média

#531247 Dr. ursi

ezeknek elmentek hazulról és vagy totál hülyék az egészhez vagy manipulatívak ... inkább utóbbira gyanakszom :o) mert amiket ír az direkte félrelátás és belemagyarázás.

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/economist-orban-eszrevette-hogy-az-eu-nem-tudja-megfekezni-380191?env=live

próbálják a román pontát felhasználni ellenünk, pedig még ő is megmondta, hogy a hasonlóság annyi, hogy ő is viktor :o)))

Re: kerekecske dombocska hová mész te forintocska

#531245 Ibiza Előzmény: #531241

mondtam nem érted meg..sztem valami cégbe benyomtak oszt azt hiszed vállalkozol..lehet tényleg eus számlákat írogatsz mert a könyvelésen lébecolsz..

"Magyarán nem az árfolyamon múlik, hanem az elcsalt adókon..." komi gondolkodás..a maszek az csal.

nem csalják kínai beszállít, csak 4 csavart belerak a német.. ami a költség 51%-a és már is európai termék..

de nem magyarázom..egy könyvelőnek..?)

igen megcsontosodtak bennem dolgok: hiszek a tudásban a tisztességben becsületben az adott szóban és a teljesítményben.

és élvezem a kihívásokat a folyamatos tanulás lehetőségét és ezt az iszonyatos információáramlást..az élet szépségét és a szabadságot.

amitől kínlódok az a valamit akarók gúzsba kötése a negatív erők..a hazudozás..a libsi taknyoskodás..

#531241 Előzmény: #531230

"továbbra sem hiszem te vállalkozol.. "

Már másnak is írtam, az, hogy mit hiszel, az engem nem izgat fel, de szerintem hinni a templomban kell.

"a normális élethez hozzátartozik a fodrász az autószerelő az étterem..aki normálisan keményen dolgozik annak a takarójának el kell érni odáig..ha nem akkor gond van... de ezen sem vitatkozom..tök felesleges.."

Az általad leírtak a BACKOFFICE részt képezik, ha művelt francia szóval kellene jellemezni az egész szektorhalomazt, amit felsorolsz, ezek ugyanis csak abból a jövedelemből képesek működni, amit valaki megtermel. Mint már jeleztem, ezen az alapon egy egy keresős család jövedelmi helyzete valójában sokkal jobb lenne (liberálbosevik GDP elmélet), hiszen a feleség valójában KKV szakács, és takraító, a férj pedig valójában KKV másodállásbeli villanyszerelő, autoszerelő. Sőt mivel a kisgyerekek haját az asszony vágja le, így valójában KKV fodrászról is beszélhetünk. Ennek alapján a család valójában nemhogy nem egy, hanem egyensen számszerűen több munkakörben dolgozó egység, mint amennyi természetes személy alkotja, sőt, ennek rendkívül hasznos tagjai a gyerekek, akik feleszik az ételt, hiszen nélkülük az pocsékba menne.

Nosza, javítsuk hát a paramétereket, hozzuk létre azt, amikor más munkára már nincs is szükség, csak a családon belülire, gyártassunk sok gyereket a munkára alkalmatlanokkal, tartassuk el őket segílyből, hiszen az nagyon hasznos a társadalom számára, mert fogyasztanak, zabálnak és gyönyörű fuxokat vásárolnak.

Értsed meg végre, a KIADÁSI oldalon szereplők csak akkor élhetnek jól (avagy jobban), ha a BEVÉTELI oldalon nőnek a bevételek. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy az általad felsorolt szolgáltatásokra nincs szükség, hanem azt, hogy azokat akkor lehet igénybevenni, ha van rá jövedelem, amit MÁSOK előállítanak.

"alatt elad..a kapott devizán olyat vesz amit 3x-os pénzen tud eladni kínában.."

Ebből a kereskedelmi háborúból én jópár éve kiszálltam, mert rájöttem arra, amit most mondogatsz: Nem fog működni. És ennyi.

"(alacsony vám, vagy kijátszák)a kereskedőnek jó kicsit a vásárlónak is..de a vásárló ezért veszti el az állását és a végső összefüggésben növeli/elnyújtja a válságot európában."

Magyarán nem az árfolyamon múlik, hanem az elcsalt adókon. Mellesleg a gyengébb forint még így is drágítaná ezen árukat, tehát védené a magyar termelést, de ezt már nyilván nem is részletezem, úgy tűnik, felesleges magyarázni, úgysem érted.

SZERK:

Tudod, kezdem azt hinni egyre komolyabban, hogy vannak, akik TÚL RÉGEN vállalkoznak, és még a cucializmusban szocializálódtak, ezért valahogy mindig az ottani mantrához nyúlnak vissza. Na ezt érzem nálad, azt a fajta "időskori rugalmatlanságot", amivel ragaszkodsz a régi tanokhoz, régen működő ideológiákhoz. Át sem gondolod azokat.

#531230 Ibiza Előzmény: #531224

továbbra sem hiszem te vállalkozol.. ezeket már leírtuk párszor..döntsék el akik akarják kinek van igaza vagy egyik sem igaz..

a normális élethez hozzátartozik a fodrász az autószerelő az étterem..aki normálisan keményen dolgozik annak a takarójának el kell érni odáig..ha nem akkor gond van... de ezen sem vitatkozom..tök felesleges..

a példáimat sem érted pedig innen már nincs hova leegyszerűsíteni.. általános suli 5.osztály..szöveges példa szintjére raktam.. egyéb hatásokat már hozzá sem mertem írni..

"Amióta NATO beszállítói minősítése is van annak a cégnek, ami ilyesmivel foglalkozik, azóta nem cseszegetik ilyesmivel. "

"annak a cégnek"..milyen annak a cégnek..nem is ismered..az én pályámon és sok vacak kínai cégek..a kínai úgy keres nem piaci árakon termel..önköltségi ár alatt elad..a kapott devizán olyat vesz amit 3x-os pénzen tud eladni kínában.. és miért... mert szar leértékelt pénze van és egy zárt védett piacon tud eladni..a gond az gyakorlatilag csont nélkül árulnak kínai terméket európában..(alacsony vám, vagy kijátszák)a kereskedőnek jó kicsit a vásárlónak is..de a vásárló ezért veszti el az állását és a végső összefüggésben növeli/elnyújtja a válságot európában.

#531224 Előzmény: #531172

"nagyon látszik nem "pénzzel dolgozol" olvasol ezt azt oszt otthol a fotelből logikázol."

Az, hogy honnan logikázom, az érdektelen dolog arra nézve, hogy mit csinálok. Fotelom különben sincs.

Mellesleg már sokszor írtam, hogy én nem tőzsdézek, spekulálok, hanem dolgozom és többnyire EUR-ban számlázok. És mivel EUR-ban vannak a szerződések, ezért csak elhülve olvason azon agymenésedet, mely szerint nekem jó lenne az, ha erősödne a forint, vagy hogy árat csökkentenék emiatt. Akárcsak mindenki más, akik valóban EUR-ban dolgoznak.

"mondom, maximum csak fejben vállalkozol.."

Igen, én használom a fejemet :)

"Alap esetben veszel alkatrészt külföldről devizáért.. és valamilyen hozzáadott értékkel eladsz egy terméket...mondjuk 100eur/db a haszon 20eur/db ..leértékelődik forint..kell a pénz navra járulékra..írsz a partnernak eksön van vegyen 95ért..nem vesz többet csak u.annyit vagy előre hoz egy mennyiséget..de utána ez az idő kimarad.. tehát nem lesz több pénzed..a példa csak példa..az összes járulékos költség eurban számolódik tehát nő.. szállítási költség,üzemanyag."

Baromi zavaros vagy. Ha devizában veszed a terméket és devizában adod el (avagy nem is veszel terméket, hanem szolgáltatsz és azt adod el EUR-ban), akkor értelemszerűen minél gyengébb a forint, annál nagyobb lesz forintban az árfolyamkülönbözet a javamra. Mivel pedig a járadékok, költségek forintban vannak, ezért értelemszerűen ha gyengébb a forint, akkor több marad. Az a képzavar, ami a fejedben él már értelmezhetetlen. Nyilvánvaló ugyanis, hogy ha egy EUR-ban számlázó (működő) cég mondjuk nullszalldós, akkor a gyengülő forint mellett a költségei jóval kevésbé nőnek, mint a bevételei, tehát profitot fog termelni. És ugyanígy nyilvánvaló az is, hogy ha erősödik a forint, akkor a bevételei markánsan csökkenni fognak, mig - szokásosan - a költségei vagy nem, vagy csak alig, vagyis veszteségbe fog átmenni.

Ha pedig foglalkoztat is, akkor ez hatványozottan igaz, hiszen az alkalmazottak bérére és járadékaira nézve az EUR/HUF árfolyam az esetek döntő többségében teljességgel irreleváns.

"Külföldön is válság van..ott is nehéz eladni..engem még TÜV vizsgálattal csesztettek németek de most a kínai áruk csont nélkül bemennek... "

Amióta NATO beszállítói minősítése is van annak a cégnek, ami ilyesmivel foglalkozik, azóta nem cseszegetik ilyesmivel.

"- a belső fogyasztás nagy része nem hitelből történik,tehát marhaság amit írsz"

Nem marhaság, hiszen ha nem hitelből történt volna korábban, akkor nem zuhant volna össze a felelőtlen hitelezés beszűntetésével. Ez ennyire egyszerű.

"az emberek nem mennek étterembe, fodrászhoz, kozmetikushoz, autószerelőhöz, kevesebb ruhát vesznek, autót is kétszer annyi idő alatt cserélnek..."

Pontosan így van, kikerült a rendszerből a pazarlás, a takarón túl nyújtózkodás. Nem arról van szó, hogy most ennyivel kevesebb idő alatt csinálnak meg kevesebbet, hanem arról, hogy EDDIG SEM engedhettük volna meg azt, hogy ennél többet költsünk, csak ezt elfedte az uzsorázás.

"talán a termelőknek jut belőle egy kevés."

Ezért mondtam, hogy TERMELNI KELL, mert nincs más, a termelésnél pedig nem jó az erős forint.

"ez sima matek te...ne légy maki..minden pénz valamilyen valutába vagy aranyárba számolódik..hiszen ez a közös nevező.. mongol tugrik sem értelmezhető csak ha átszámolod."

Akkor miért felejted el, hogy az államadósságot is így kellene számolni? Azaz, nem a nemzeti vagyon értékelődik le, hanem az adósság csökken le, ha EUR-ban számolsz és a forint gyengül. Én erre hívtam fel a figyelmed. Akkor azt is számoljad át. És ha így nézed, akkor bár kétségtelen, hogy az értékesíthető állami vagyon ESETLEG csökkenő értéket mutat (habár az ibiza féle ökölszabály szerint ez a tőzsedi cégek árfolyamát erősíti VIP beszállás okán), de inkább stagnál, miközben az adósság baromi nagyot csökkenne. Hm?

"Mennyit keresel kérdi egy usai..akkor mondod neki forintban? sokra megy vele..(ez csak példa)"

És a mennyi az adósságodnál ugye tök ugyanez a helyzet. Vagy nem?

#531172 Ibiza Előzmény: #531122

egy litániát írsz...írtam már neked nagyon látszik nem "pénzzel dolgozol" olvasol ezt azt oszt otthol a fotelből logikázol.

"..Ezért nem hiszek nekik. Mert nyilvánvaló hülyeség az, hogy ha valaki EUR-ban számláz, az nem kap több pénzt. Mert az LEHET, hogy olcsóbban számláz EUR-ban, viszont forgalma és bevétele lesz a versenyelőnyből, merthogy hirtelen eladhatóvá válik a terméke..."

mondom, maximum csak fejben vállalkozol..

Alap esetben veszel alkatrészt külföldről devizáért..és valamilyen hozzáadott értékkel eladsz egy terméket...mondjuk 100eur/db a haszon 20eur/db ..leértékelődik forint..kell a pénz navra járulékra..írsz a partnernak eksön van vegyen 95ért..nem vesz többet csak u.annyit vagy előre hoz egy mennyiséget..de utána ez az idő kimarad.. tehát nem lesz több pénzed..a példa csak példa..az összes járulékos költség eurban számolódik tehát nő.. szállítási költség,üzemanyag.

Külföldön is válság van..ott is nehéz eladni..engem még TÜV vizsgálattal csesztettek németek de most a kínai áruk csont nélkül bemennek...

Nyilván a nagy- és közepes cégek jól járnak ahol szállítási szerződések,kvóták vannak..

De ezek keményen kihasználják a beszállítóikat..azonnal árcsökkentést kérne.

A lényeg a kkv-k költségei folyamatosan nőtt miközben a megállíthatatlan távolkeleti áruk miatt a haszonkulcs és a forgalom is csökken. A kereskedők benyelik a kapott árkedvezményt..talált pénz nekik..a vásárló kamu eksönökkel úgy is megveszi.

- a belső fogyasztás nagy része nem hitelből történik,tehát marhaság amit írsz, az emberek nem mennek étterembe,fodrászhoz,kozmetikushoz,autószerelőhöz,kevesebb ruhát vesznek, autót is kétszer annyi idő alatt cserélnek...a multi áram és gázszolgáltatókhoz kerül a pénzük..az 5xösen megemelt számlákkal..ami fogyasztásra marad azt beszippantják a multik..tesco ósen, mekdonalds és a plázák. a kkv-k vegetálnak..talán a termelőknek jut belőle egy kevés.

igen volt időszak amikor olcsó volt a hitel: 0Ft önrésszel vehettél autót..1milkáért egy 10milkás lakást..erre van összeesküvés elméletem.. svájc i érdekek mentén.

nyilván a válság is becssztt..de ez is tervezett volt a 911es forgatókönyv 3.fejezete...ez más kérdés.

"ha magas az eur..akkor leértékeled a nemzeti vagyont.. pl a 10milliós lakásodat 36.000eurról 32.000eurra.."

Elég olcsó liberálbolsevik trükkök száza az érveid alátámasztására játszol az árfolyamokkal..."

ez sima matek te...ne légy maki..minden pénz valamilyen valutába vagy aranyárba számolódik..hiszen ez a közös nevező.. mongol tugrik sem értelmezhető csak ha átszámolod.

Mennyit keresel kérdi egy usai..akkor mondod neki forintban? sokra megy vele..(ez csak példa)

-

#531126 Előzmény: #531122

Már nem tudtam szerkeszteni, szóval:

"Az meg, hogy az export kommunista gondolkodás lenne, az maga a ROTFLMAO, hiszen a világ minden országa erre törekszik rajtunk kívül."

helyesen:

Az meg, hogy az export kommunista gondolkodás lenne, az maga a ROTFLMAO, hiszen a világ minden országa erre törekszik rajtAD kívül.

#531122 Előzmény: #530619

"mondtam..erős valutát árcsökkentésre használják ki a cégek.."

Mint mondtam, a GYENGE valutát használják árcsökkentésre a cégek. Az erőst nagyon nehéz árcsökkentésre használni, lásd például Ajka kristály esetét az erős forinttal.

"tehát nem kapnak több pénzt..erről vannak statisztikák.."

Ezért nem hiszek nekik. Mert nyilvánvaló hülyeség az, hogy ha valaki EUR-ban számláz, az nem kap több pénzt. Mert az LEHET, hogy olcsóbban számláz EUR-ban, viszont forgalma és bevétele lesz a versenyelőnyből, merthogy hirtelen eladhatóvá válik a terméke.

DE egyáltalán nem értem, hogy ezen miért vitatkozol, a világ összes komoly országa vért pisil azért, hogy leértékelje a devizáját, csak nálunk van ez a beteg retrokommunizmus, hogy az erős forint a jó forint.

"nem a versenyelőny miatt hanem mert bevételt akar generálni..de ha forint visszaerősödik akkor is ennyiért tudja legközelebb eladni.."

Már hogy tudná eladni ugyanannyiért? Ha külföldre dolgozik, akkor kevesebbért tudja eladni FT-ban, hiszen az EUR ár vagy fix, vagy nem emelhető. Kizárólag belföldre dolgozó cégnél ez természetesen mindegy, de ott valójában az EUR/HUF árfolyan eleve érdektelen.

"elárulom neked a multik érdeke a gyenge forint..mert ők eurban számolják a költséget és a nyereséget..olcsó pénzzel kifizetik a melóst akinek drágán adják az árut..én kb 10% áremelkedést látok a multiknál..ők már jóideje 320al számolják az eurt..(ósen tesco)"

Ne mondd? Ezt már rengetegszer leírtam abban a kontextusban, hogy ezzel lehet burkoltan a multiknak adókedvezményt adni, illetve ezzel lehet idecsalogatni őket, merthogy olcsó lesz a munkaerő a SZÁMUKRA. Ennek megfelelően nálunk több munkahely jöhet létre, ami szerintem magasabb foglalkoztatást, több elkölthető pénzt jelent és ezáltal gyakorlatilag a belső fogyasztást is segíti. Hát mik vannak? Itt is az jött ki, hogy a cél a gyenge deviza.

"az állam foyló áron veszi a devizát amivel törleszt..forintban jönnek a bevételek és drágán veszi a devizát..ez mi ha nem adósságnövekedés..mert mnb csak ül a zsetonon.."

Az állam bevételeinek jelentős részét teszi ki a deviza, például uniós források és hasonló úri huncutságok. Ezeket az állam éppenhogy devizában parkoltatja az MNB-ben, tehát nincs konverziós költsége, ha jól csinálja a pénzügyeket.

""Nagyon helyes, elég volt az olcsó kölcsönből fogyasztásból..." te hol élsz..a családok nagyobb része nullára megy..ha marad pénze megtakarít.. nem költenek..a belföldi fogyasztás (kereskedelem/szolgáltatás) a padlón.."

A belföldi fogyasztás pont azért van a padlón, mert VÉGE van az olcsó kölcsönből fogyasztásnak. Magyarán, eddig is csak azért volt magasabb, mert kölcsönből költöttek, vagyis többségében többet költöttek a családok, mint amennyi jövedelmük volt. Azzal, hogy nincs kölcsön, természetes, hogy ennek a forgalma kiárazódik a piacról. Csakhogy ha nem árazod ki, akkor értelemszerűen a forgalmat jóval meghaladó adósság keletkezik, ami értelemszerűen fenntarthatatlan már középtávon is. Elég csak megnézni azt, hogy ez a gondolkodásmód potom nyolc év alatt egy "A" besorolású országot a bóvliba vitt le és a marginális devizaadósságból a teljes kiszolgáltatottságba futtatta át az országot.

"súlyos tévedés..ez még a kommunista időkből jött gondolkodás amikor égető volt a konvertibilis valuta bevétel...hasonló ahhoz Magyarországot agráriról ipari országgá nyilvánították...a belföldi kereslet az elsődleges..utána jön az export.."

A belföldi kereslet akkor értelmezhető, ha az a megtermelt jövedelemből működik. Minden olyan eset, amiben adósságból termelődik, az katasztrófa, mert valójában nem bevételt termel ilyenkor a belföldi kereslet, hanem adósságot, amelynek az adósságszolgálatának kitermelésében természetesen nem fog részt venni, ha beomlik az adósságpiramis. Ez tökéletesen látható. Az meg, hogy az export kommunista gondolkodás lenne, az maga a ROTFLMAO, hiszen a világ minden országa erre törekszik rajtunk kívül.

Amivel te ezt most megint megkevered az a MINDEN ÁRON DEVIZÁT kell szerezni gondolkodásmód, amiben adott esetben veszteséggel adtunk el valamit, csak hogy konvertibilis devizára tegyünk szert. Erről viszont pontosan azóta értelmetlen beszélni, amióta a forint konvertábilis, hiszen azt csak meg kell venni a piacon.

"300nál ömlenek de 285 nél is itt vannak.. 290körül már szlovákokkal vannak tele a plázák.. 310-320nál lépni nem lehetett tőlük.."

Ami azt jelenti, hogy építeni kell az üzleteket, több kiskereskedelmi egység kell , a piacra bármilyen magyar árut bevihetsz mert felvásárolják, vagyis rengeteg munkahely teremtődik. Elképzelni nem tudom, hogy ez miért lenne rossz a számunkra.

"ha magas az eur..akkor leértékeled a nemzeti vagyont.. pl a 10milliós lakásodat 36.000eurról 32.000eurra.."

Elég olcsó liberálbolsevik trükkök száza az, amikor érveid alátámasztására játszol az árfolyamokkal, különösen azok után, hogy erre külön felhívtam a figyelmed, hogy ez milyen olcsó trükk. Ráadásul könnyebben bukik be, mint bármi más.

Merthogy, ez valójában annyit tesz, hogy például ha van rá külföldi kereslet, akkor VAGY gyorsabban eladod, VAGY drágábban is eladhatod. Vagyis NEM értékeled le a nemzeti vagyont sem. Tehát jobban jársz, vagy nem történik semmi. Ugyanakkor ha így számolsz, akkor miért felejted el azt, hogy ebben az esetebn az államadósságot is brutálisan lecsökkentenéd? Hiszen a HUF-ban denominált adósság így 10-15%-al is csökkenne, ha EUR-ban mutatod ki, az EUR meg ugye változatlan maradna.

VAGY játsz úgy, hogy mindent egy devizára hozol, vagy ne csináljad ezt. A közös nevezőre hozás egy alapvető politikai és gazdaságpolitikai igény és általános iskolában is buktatás tárgya, ha anélkül akarsz valamit összehasonlítani.

mnb alapkamat

#530826 Dr. ursi

cinkotai eddig is csökkentett volna,

gerhi és koci most csatlakoztak

a kulcsfigura egyébként nem az andi,

hanem egy héja, aki már levedlett pár tollat :o) (ajánlom csemegét kedvelőknek legutóbbi nyilatkozatát)

alatta úgy fest hogy galamb ez a héja,

de legalábbis karvaly :o)))

#530808 Krumenaker Előzmény: #530771

Érdekes Ursi stílusa, nekem olyan, mintha verseket írni. Minimalista market epigrammákat.

Bírom :)

speksz a javából

#530775 Dr. ursi

hát akkor bepróbálkoztunk egy kis csillagos ex-rfv-vel és ex-econet-el :o) olyan olcsónak tűnnek :o)

#530774 Dr. ursi Előzmény: #530772

köszike :o) de nem az a fajta ember vagyok, aki nagyon foglalkozna ezzel :o)

a változást amúgy kívülről, úgymond egy külsősnek jobban észrevenni, mint maga az ember.