Re: kerekecske dombocska hová mész te forintocska
Előzmény: #531230"továbbra sem hiszem te vállalkozol.. "
Már másnak is írtam, az, hogy mit hiszel, az engem nem izgat fel, de szerintem hinni a templomban kell.
"a normális élethez hozzátartozik a fodrász az autószerelő az étterem..aki normálisan keményen dolgozik annak a takarójának el kell érni odáig..ha nem akkor gond van... de ezen sem vitatkozom..tök felesleges.."
Az általad leírtak a BACKOFFICE részt képezik, ha művelt francia szóval kellene jellemezni az egész szektorhalomazt, amit felsorolsz, ezek ugyanis csak abból a jövedelemből képesek működni, amit valaki megtermel. Mint már jeleztem, ezen az alapon egy egy keresős család jövedelmi helyzete valójában sokkal jobb lenne (liberálbosevik GDP elmélet), hiszen a feleség valójában KKV szakács, és takraító, a férj pedig valójában KKV másodállásbeli villanyszerelő, autoszerelő. Sőt mivel a kisgyerekek haját az asszony vágja le, így valójában KKV fodrászról is beszélhetünk. Ennek alapján a család valójában nemhogy nem egy, hanem egyensen számszerűen több munkakörben dolgozó egység, mint amennyi természetes személy alkotja, sőt, ennek rendkívül hasznos tagjai a gyerekek, akik feleszik az ételt, hiszen nélkülük az pocsékba menne.
Nosza, javítsuk hát a paramétereket, hozzuk létre azt, amikor más munkára már nincs is szükség, csak a családon belülire, gyártassunk sok gyereket a munkára alkalmatlanokkal, tartassuk el őket segílyből, hiszen az nagyon hasznos a társadalom számára, mert fogyasztanak, zabálnak és gyönyörű fuxokat vásárolnak.
Értsed meg végre, a KIADÁSI oldalon szereplők csak akkor élhetnek jól (avagy jobban), ha a BEVÉTELI oldalon nőnek a bevételek. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy az általad felsorolt szolgáltatásokra nincs szükség, hanem azt, hogy azokat akkor lehet igénybevenni, ha van rá jövedelem, amit MÁSOK előállítanak.
"alatt elad..a kapott devizán olyat vesz amit 3x-os pénzen tud eladni kínában.."
Ebből a kereskedelmi háborúból én jópár éve kiszálltam, mert rájöttem arra, amit most mondogatsz: Nem fog működni. És ennyi.
"(alacsony vám, vagy kijátszák)a kereskedőnek jó kicsit a vásárlónak is..de a vásárló ezért veszti el az állását és a végső összefüggésben növeli/elnyújtja a válságot európában."
Magyarán nem az árfolyamon múlik, hanem az elcsalt adókon. Mellesleg a gyengébb forint még így is drágítaná ezen árukat, tehát védené a magyar termelést, de ezt már nyilván nem is részletezem, úgy tűnik, felesleges magyarázni, úgysem érted.
SZERK:
Tudod, kezdem azt hinni egyre komolyabban, hogy vannak, akik TÚL RÉGEN vállalkoznak, és még a cucializmusban szocializálódtak, ezért valahogy mindig az ottani mantrához nyúlnak vissza. Na ezt érzem nálad, azt a fajta "időskori rugalmatlanságot", amivel ragaszkodsz a régi tanokhoz, régen működő ideológiákhoz. Át sem gondolod azokat.