Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook a parketten

Re: facebook

#524678 Roberrtto Előzmény: #524676

Ha igy veszük, akkor játék az egész és a hitelminösitők, befektetési bankok kezében van mindenki.

Azért azt tegyük hozzá, hogy attól még lehet 10$ is, hogy a Nomura 40$-ra várja.

Amúgy nagyon utálom ezeket a hitelminősítőket, elemzőket.

Re: facebook

#524676 Előzmény: #524511

Tényleg félelmetes az, hogy mekkora játékpapír lett ebből :) Egyszerűen a hírekkel mozgatják az árfolyamot. Most fel, aztán jön a következő le, aztán a fel, aztán a le... ilyen professzionális csikicsukit, ennyire pofátlanul és ekkora méretekben még sohasem játszottak.

facebook

#524370 Roberrtto

Szépen lépeget facebook felfelé, nem érdekli, hogy a tegnapi volt az idei legrosszabb nap az amcsi tőzsdén és ma se történik különösebb dolog.

Lehet, hogy tényleg el lett cseszve au IPO és nem direkt akarták igy lezúzni az árfolyamot?

Mindenesetre tetszik ez az emelkedés, reméljük negyedéves jelentés se lesz rossz.

Re: nincs cím

#523884 Előzmény: #523792

Nem egészen értem a kérdésed: miért ez jelentené a befutottságot ahhoz képest, hogy minden az enyém és nincs szükségem plusz forrásra, meg risztelésre a profitból? Jelenleg pont azért nem áll szándékomban IPO-t előkészíteni a működő cégekkel kapcsolatban, mert nincs szükségem forrásra és valójában sokkal inkább a megfelelő munkaerő felvétele okozza a fejfájást.

Viszont most hogy kérdezed, van egy olyan lehetőség, amit úgy fél éve hallottam először, de pár hete gondolkodtam el rajta komolyabban, és egyebekben pontosan az jutott eszembe, hogy lehet, hogy ahhoz csinálni kellene egy kisebb társaságot valami játékpénzes beszállással (zRt, nyRt), max 5-10 tulajjal 5-10 millió/fő, egyébként azért, mert bár az ötlet jó és tetszetős, valamint elég biztonságos a bevételi oldal, de van benne egy nagy kockázati tényező, és azt diverzifikálni kellene.

Ehhez még pár adatra várok, hogy hogyan lehetne a kockázatot a befektetett tőkében maximalizálni, mert olyanba nem szívesen vágnék bele, amelyben a befektetett tőke többszörösét is el lehet veszíteni, mert az ebben a méretben már pont nem játékpénz lenne. A vicc az, hogy egyébként pont arra gondoltam, hogy ha meg lesz a teljes számítás (ha egyáltalán lesz belőle valami), akkor feldobom errefelé, hogy van-e rá érdeklődés.

Erre gondoltál, amikor feltetted a kérdést? :)

#523799 rbbj11 Előzmény: #523748

azért nem kerülnek abba helyzetbe, mivel nem alkalmasak rá. Mert inkább plasma tv-ket hasonlítanak össze órák hosszat, hogy melyiket vegyék meg hitelre. Ehelyett pl. azon is gondolkodhatnának, hogyan lehet minimális kockázattal megtízszerezni azt a pénzt, amit tv-re költenének. Nem spórolni kell, hanem elsajátítani a "pénzgyártás"hoz szükséges pénzügyi műveltséget és jártasságot szerezni e téren. Ez időbe kerül. No és nem mindegy az sem, hogy a Föld népességének nagy része nem részesül olyan neveltetésben, hogy ne szalagmunkás legyen belőle. Azt tekinti normálisnak és biztonságosnak, ha másnak dolgozik egész életében és nem magának. Egy átlag magyar évi 6 hónapot dolgozik az államnak, évi min. 3 hónapot a főnökének, a maradékot pedig mindenféle szolgáltatónak (bárok, elektronikai gyártók, szeszgyár, cigigyár stb). Így valóban nem lehet gazdaggá válni.

Te nagyon egyszerű elintézed a problémakört: olyan csak a tündérmesében van, hogy ez ne így legyen. Fel sem merül benned, hogy feltedd a kérdést magadnak, hogy csak te nem tudsz vmit.

Hozzáteszem, olyan arrogáns vagy, hogy ha már kérdeznéd is, hogyan kell csinálni, nem válaszolom meg.

De javaslom, számolj csak utána: ha átlagosan jó magyar fizetést, bruttó 400-at alapul véve, nem mindenki másnak dolgozna vki, hanem elsősorban befekteti ezt a pénzt kellő pü-i intelligenciával, akkor hány év alatt lesz milliárdos. A többségnek ugyanis a fenti elvonások miatt semmi nem marad a 400-ból. Más gondolkodással pedig kb. 200-at befektethető forrás nyerhető belőle. Az 2,4 millió egy évben. Kamatos kamatnak vegyél alapul 16%-ot évente, ami pü-i intelligenciával lazán elérhető már az első években is, de ha vki állandóan képzi magát, akkor idővel ennél sokkal több is. De számolj csak évi 2,4 millió forinttal, inflán felül nettó 8%-kal, kamatos kamattal, 20 évre.

És akkor feltételeztem, hogy nem emelkedik a bevétele, ami eleve abszurd gondolat, egy pénzügyileg művelt és intelligens kapitalistától.

p.s.: én nagyon jól állok, ahhoz képest, hogy milyen megkésve léptem a helyes útra. Sztem 10-15 év még, mire elérem az anyagi függetlenséget.

ps.2 sokkal többre mennél fórum vitázásoknál, ha azon törnéd a fejed, te hogy tehetsz szert annyi pénzre, mint Zuckerberg vagy akár csak egy Civin János. Vagy te vagy abba a csoportban, amit úgy jellemeztél, hogy abba születni kell? :) Azért ilyen merev a gondolkodásod, mert nem akarod belátni, hogy nem csak születési előjoggal lehet gazdaggá válni? :)

#523748 Előzmény: #523616

"A legtöbb ember egész egyszerűen lusta."

Ebben tökéletesen egyetértünk. A maradéknak pedig ott a szerencse. A többi népmese :)

"Sokáig lehetne sorolni még, miért nem lesz gazdag az emberek többsége."

Leginkább azért, mert nem kerülnek abba a helyzetbe, hogy azzá váljanak.

"Azt aláírom, ha masszív háttérrel indul vki, természetesen könnyebb neki, de megtartania az eszközeit u.azok a képességek kellenek, mint megszerezni."

Az utóbbiban is egyetértünk. A megszerzésen vitáztunk :)

"Akkor mondjuk nem 10 év, hanem 30 év. De mindenki elérheti."

Te hogy állsz? :)

#523739 Előzmény: #523618

Már elnézést, de ki mondta, hogy én nem csináltam, vagy csinálom meg? :)

Arra még nem gondoltál, hogy azért pötyöghetek ennyit, mert már ezen az úton vagyok és mondjuk ezért tudom, hogy soha nem megy úgy, hogy nincs benne az a "plusz", ami másnál nincs? :)

Egész szépen megyünk ma …

#523718 Roberrtto

Egész szépen megyünk ma is, én kiegyezek egy ilyen lassú, nem kapkodós emelkedéssel:)

Szerintem most történik a tényleges beárazás majd, ahol megreked az árfolyam huzamosabb ideig ott érzi úgy a paic, hogy ennyit is ér valójóban felkapotságostól, Zuckerbergestől:)

#523618 rbbj11 Előzmény: #523434

Egyébként Civin is megcsinálta, eléggé kinn lógott pedig a feneke a nadrágból. Te is megcsinálhatnád. De ahelyett, hogy a hogyan-on gondolkoznál, itt pötyögsz naponta x időben, és Uva acerba módjára ecseteled a fb lufi létét. :)

#523616 rbbj11 Előzmény: #523433

valóban off, de mivel tőzsdézni ált. az szokott, aki extra profitra vágyik, talán még ennyi belefér, mert ebből lehet tanulni:

"hiszen ha ez igaz lenne, akkor mindenki milliárdos lehetne"

Így van, mindenki az LEHETNE. Csak sok képesség hiányzik a legtöbb emberből és leginkább olyan attitűdök, viselkedés, hozzáállás stb, ami csak kevesekben van meg, pontosabban kevesen veszik rá a fáradtságot, hogy megváltozzanak, fejlesszék magukat.

A legtöbb ember egész egyszerűen lusta. Nem olyan szempontból, hogy nem csinál semmit, hanem lusta az agyát használni. Sokkal egyszerűbb elmenni alkalmazottnak a facebookhoz, mint kitalálni azt. Ha netán vki veszi is a fáradtságot arra, hogy gondolkozzon és létrehozzon egy pénztermelő rendszert, többnyire arra már nem veszi, hogy megváltoztassa hozzáállását a pénzhez: majdnem mindenki olyan mértékben játszik a biztonságra, hogy a félelme már meggátolja abban, hogy gazdag legyen. Hiába az ötlet, hiába minden, ha félünk véghezvinni az ötletet. Az csak kifogás, hogy nincs rá lehetőség. Megint a lustaság megnyilvánulása. Sokkal egyszerűbb azt mondani, nincs rá lehetőség, mint kérdezni és agyalni rajta: hogyan van rá lehetőség? Nekem hogyan valósítható meg a helyzetemben? Ez sokkal fáradtságosabb. Ha pénzről és önmaguk pénzügyi és leginkább gondolkodásbeli képzésükről van szó, akkor az emberek lusták és vagy arrogánsak. Arrogáns alatt értem, hogy egyből a saját világképe mellett érvel, ahelyett, hogy kérdezne és meg akarná érteni a másik szemléletét, és abból is tanulna. Az arrogáns ember azt hiszi, ő már birtokában van a tudásnak, és minden ellenvéleménnyel vitatkoznia kell. Nem a fülét használja, hanem a száját, akkor is, mikor a fülével sokkal többre menne.

Sokáig lehetne sorolni még, miért nem lesz gazdag az emberek többsége.

Azt aláírom, ha masszív háttérrel indul vki, természetesen könnyebb neki, de megtartania az eszközeit u.azok a képességek kellenek, mint megszerezni. Ha tehát "szegény ember módjára" gondolkozik, úgyis elveszti a helyzeti előnyét. Aki pedig nulláról indul, csak tovább tart neki elérni a milliárdos állapotot, még akkor is, ha minden balul sül el és minden ellene van. Akkor mondjuk nem 10 év, hanem 30 év. De mindenki elérheti. Pont úgy, ahogy a rv-piacon is mindenkinek megvan a lehetősége milliárdosnak lenni, de a legtöbben nem képesek rá, hogy olyan emberré váljanak, akinek ezt annyi megerőltetés csak elérni, mint egy társasjátékban győzni.

#523434 Előzmény: #523342

Hitelt? Dehogy, kibocsájtok részvényeket, csak előbb megkeresem az amcsi tv részvény kategóriát a facebook mögött és akkor vezetjük be a tőzsdére :) Még hogy hitelt, amikor kellő behülyítéssel tódulni fog a nép, hogy a szellemi apportomba fektessen bele :) Az a hit, ami Zuckerberggel szemben fennáll, az minimum egy szektavezető képét juttatja az eszembe :)

#523433 Előzmény: #523340

Nézőpont kérdése, hogy mit nevezünk hitnek.

Én például azt gondolom, hogy az általatok felsorolt nagyra jutott amcsi emberek életében mindig volt egy olyan pont, ami csak az ő életükben jelent meg, és amit bár bárki más meg tudott volna ragadni - csak éppen, bárki más nem került volna annak a helyzetnek a közelébe sem.

Te abban hiszel, hogy pusztán a tehetség, meg az ész, meg a nekifeszülés ilyen eredményre vezethet, ez valóban illik a világképedbe, hogy bárki lehet milliárdos ebben a világban. Ezzel viszont szerintem tényleg kár vitatkozni, hiszen ha ez igaz lenne, akkor mindenki milliárdos lehetne.

Én arra jutottam, hogy természetesen elméletben lehetséges az, hogy valakiből milliárdos legyen, de valójában gyakorlatban soha nincs így. Az az egy-két ember, akinek sikerül, az igazából csak a szabályt erősíti, de egyebekben mindig a pénz és a hatalom csinál pénzt.

De már ez is OFF, szóval én ezt is zárnám, THX :)

#523431 Előzmény: #523332

Irigyellek a jó szemedért, bevallom, nekem a 15-16 oszlopos excellek és vállalati rendszerek néha még ezen is nehezen olvashatóak :) És akkor még a többi sw-ről nem is beszéltem ;)

De szerintem ez már full off, szóval én zárnám ezt a gondolatkört, thx :)