Re: nincs cím
rbbj11 Előzmény: #523748azért nem kerülnek abba helyzetbe, mivel nem alkalmasak rá. Mert inkább plasma tv-ket hasonlítanak össze órák hosszat, hogy melyiket vegyék meg hitelre. Ehelyett pl. azon is gondolkodhatnának, hogyan lehet minimális kockázattal megtízszerezni azt a pénzt, amit tv-re költenének. Nem spórolni kell, hanem elsajátítani a "pénzgyártás"hoz szükséges pénzügyi műveltséget és jártasságot szerezni e téren. Ez időbe kerül. No és nem mindegy az sem, hogy a Föld népességének nagy része nem részesül olyan neveltetésben, hogy ne szalagmunkás legyen belőle. Azt tekinti normálisnak és biztonságosnak, ha másnak dolgozik egész életében és nem magának. Egy átlag magyar évi 6 hónapot dolgozik az államnak, évi min. 3 hónapot a főnökének, a maradékot pedig mindenféle szolgáltatónak (bárok, elektronikai gyártók, szeszgyár, cigigyár stb). Így valóban nem lehet gazdaggá válni.
Te nagyon egyszerű elintézed a problémakört: olyan csak a tündérmesében van, hogy ez ne így legyen. Fel sem merül benned, hogy feltedd a kérdést magadnak, hogy csak te nem tudsz vmit.
Hozzáteszem, olyan arrogáns vagy, hogy ha már kérdeznéd is, hogyan kell csinálni, nem válaszolom meg.
De javaslom, számolj csak utána: ha átlagosan jó magyar fizetést, bruttó 400-at alapul véve, nem mindenki másnak dolgozna vki, hanem elsősorban befekteti ezt a pénzt kellő pü-i intelligenciával, akkor hány év alatt lesz milliárdos. A többségnek ugyanis a fenti elvonások miatt semmi nem marad a 400-ból. Más gondolkodással pedig kb. 200-at befektethető forrás nyerhető belőle. Az 2,4 millió egy évben. Kamatos kamatnak vegyél alapul 16%-ot évente, ami pü-i intelligenciával lazán elérhető már az első években is, de ha vki állandóan képzi magát, akkor idővel ennél sokkal több is. De számolj csak évi 2,4 millió forinttal, inflán felül nettó 8%-kal, kamatos kamattal, 20 évre.
És akkor feltételeztem, hogy nem emelkedik a bevétele, ami eleve abszurd gondolat, egy pénzügyileg művelt és intelligens kapitalistától.
p.s.: én nagyon jól állok, ahhoz képest, hogy milyen megkésve léptem a helyes útra. Sztem 10-15 év még, mire elérem az anyagi függetlenséget.
ps.2 sokkal többre mennél fórum vitázásoknál, ha azon törnéd a fejed, te hogy tehetsz szert annyi pénzre, mint Zuckerberg vagy akár csak egy Civin János. Vagy te vagy abba a csoportban, amit úgy jellemeztél, hogy abba születni kell? :) Azért ilyen merev a gondolkodásod, mert nem akarod belátni, hogy nem csak születési előjoggal lehet gazdaggá válni? :)