"Axa témához meg csak annyit, hogy ha ez igaz akkor gondolom már veszettül keresi a Fidesz a PSZÁF-ben a felelősöket és példás büntetést fognak kapni, munkaköri kötelességük elmulasztása miatt."
Nem. Az Axa kapott büntetést a PSZÁF-től, és ha jól emlékszem kötelezte a pénztárat a hozamok újraszámolására.
"#2860
>Vagy arról, hogy 1 éves lejáratú magyar államkötvényt vásárol folyamatosan.
>csak elhelyezi az MNB-ben a pénzed jegybanki alapkamatra.
>1 éves lejáratú állampapírokba fektetik."
Nem értem. Múltbeli hozamokról, jegybankiról és inflációról írtam, illetve a pénztárak múltbeli teljesítményét elemezgettem.
A #2802-ben meg előhúzod a Jolly Joker-t, Kun Jánost :) Szerintem olvass utána kicsit, Mihályi Péter közgazdász egyetemi tanárnak más a véleménye.
Igen, tudom, hogy vita van közöttük is. De Kun János is főleg Augusztinovics, Országh, a Világbank és az MNB szakértőinek véleményére alapozza sajátját. Kun János azért lett idézve, mert ő nem forradalmi szagértő, ráadásul elég közérthetően és röviden írja le a lényeget a Népszabis cikkben.
"Nincs a kezemben reálhozam mert tag vagyok most is és szerintem maradok még egy darabig, jó a társaság." Nem is az a cél, hogy válts itt bárki véleménye alapján. Csak saját meggyőződésből illetve érdekből. Szerencsére még nyugdíjazásod pillanatában is átviheted a megtakarításodat az államiba, tehát ha esetleg valakit megtévesztettek és csak akkor jön rá, amikor a járadékát kiszámolják, akkor még mindig dönthet úgy, hogy az állami nyugdíjat választja.
Itt csak elvi és úgy látszik parttalan, általános vitát folytatunk arról, hogy fenntartható volt-e a mnyp pénztár, vagy nem. És ha nem volt fenntartható, akkor meg kellett-e szüntetni, vagy lett volna-e remény különböző jelenleg illegális pénzek becsatornázásával fenntarthatóvá tenni.