Volt kint egy bordó 635 bmw, az verte a mezőnyt, kategóriájában, de az turbós volt, szerintem.
persze csak akkor amikor a lotus nem volt kint..))
Volt kint egy bordó 635 bmw, az verte a mezőnyt, kategóriájában, de az turbós volt, szerintem.
persze csak akkor amikor a lotus nem volt kint..))
ÁÁÁÁÁ, nincs is ilyen go-m, vagy micsodám, csak eljátszottam a gondolattal..)))
Gyári adat. Toyota 0-100: 7.9s, vége 220 km/h. VTI: 8.2, 210. De ez a CRX adata, a sima jobb..
Magyarán régi - lehetőleg mechanikus adagolós - dieselbe kell beleönteni.
Én jártam anno minden héten a Ringre, 635CSi-vel, meg később a ZX-9R-el. Vhol megvannak az idok is..
Teljesen mindegy, hogy éo vagy régi go. Szépen körbe van szabályozva törvényekkel az üzemanyag.
Nagyvonalakban: A régi go a jelenlegi szabványnak nem felel meg, az teljesen biztos. Ha tankba kerül és elkapnak akkor szabványtól eltérő üa használatáért ugyanúgy büntetnek, mint az éo-ért. (jövedéki bírság.) Még a lebukás napján lehet számítani házkutatásra, mert kíváncsiak, van-e több is. (NAV katasztrófavédelem stb.) A szabványos ua-ból sem lehet egy tanknyi mennyiségnél több otthon tankon kívül. Mert az már kereskedelmi mennyiségnek számít és ha nem tudod igazolni, hogy jogszerű a birtoklás, akkor bünti és kobzás. Mert kereskedelmi mennyiségben már az üa birtoklása is bűncselekmény. De ha nem szabványos üa van a birtokodban, arra is van frappáns megoldásuk. Az üa szabványtól eltérő bármilyen olajtermék megnevezése "ásványolaj" és az ásványolajak engedély nélküli birtoklása is bűncselekménynek számít kereskedelmi mennyiségben. Aki ilyent önt a tankba, annak célszerű a többit olyan helyen tárolni, ami nem köthető hozzá. A régi go nem felel meg sem a jelenlegi üa szabványnak, sem a jelenlegi fűtőolaj szabványnak. De a kora miatt már a régi üa szabványtól is eltér. Nem egyszerű a magyarázkodás, ha rálelnek. Ajánlatos minél előbb elfüstölni. :)
Különben az autó tökéletesen üzemel a régi go-val. Modernebbeknél a katalizátor vagy a részecskeszűrő nem fog vigyorogni a többszörös kénmennyiség és a több korom miatt :) Télen adalékolni kell, mert ledermed. Ráadásul tárolás közben veszít a cetánszámból. Romlik a minősége, ami anno a vásárláskor se volt valami szuper a mostaniakhoz képest. Légmentesen zárt edényben lassúbb a minőségromlás.
Jelenleg "csak" a cégautót foglalják le. Magánszemélyét nem.
aszongya:
"Családi problémák miatt most olcsón eladó ez a dögös kis sportkocsim!":))
ez elég vicces egy emberke,3.6misit kér érte....mi lett volna,ha nem olcson eladó?10misi?:)
http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/mr_2/toyota_mr_2_mr2_1.8_roadster-5807124
aztán elkalapált egy swift 1.3-mas,vagy 5 autohosszal....elég égő volt:)
én járogattam ilyen amatör gyorsulásokra régen:)
azt nem hiszem:))
pedig ez a gömbölyű mr2 targa volt,mittomén pl. 1992-es évjárat kb.-türkizkék.igen 2000cm3 156lo
azon az útszakaszon ezzel találkoztam vagy 1év alatt 3szor,akkoriban,már szinte majdnem köszöntünk,mint a motorosok:)
kabarék vagytok... :)
de lehet,hogy vitatom mégis egy kicsit....nemtom....
a vti ugye olyan 4000-4500-tól visit 8000-8500-ig....mondjuk lent gyengébb.....de harmadikban 180km/h bármikor...visitva...
ehhez ugy paraméterre mit tud az mr targa...nemtom...
az jó lenne:))
sőt aláztam le 3000v6 sigmát is...
meg renault 5 turbot is....
ilyen kisebb nagyobb 3-mas bmw-k állandóan brunnyogtak mögöttem:)
más tipusra nem emlékszem:)
Nem én vezettem.. :-)
Lassan kéne már rendezni egy stockys gokart versenyt, h megnyerhessem! :-))
nem vitatom,de nem vert meg...ott -akkor- közúton
A gömbölyű az 156 ló, de 2000 ccm-ből, picit jobban gyorsul, mint az 1.6VTI..
egyszer versenyeztem egy targa mr ellen a vti-vel....kiskunfélegyháza és tiszaalpár között egy iszonyú kanyargós szakaszon a 44-es főut irányába...
jött szépen.....de nem volt vti:)