Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

"Hazai" bankok

Re: nincs cím

#556774 Arsene Lupin Előzmény: #556771

Eléggé gyakori mostanában. Idegesítő, de az ügyintézőre nem szabad haragudni, neki parancsba van adva. Postai pultnál is ez van. Szegény kislány is csak eldarálta múltkor a szöveget, látszott, hogy neki kellemetlen a porszívóügynöki szerep. Viszont van állása.

Szokott vki telefonos ba…

#556771 Zotya32

Szokott vki telefonos banki ügyintézést végezni? Pl. utalás, értékpapír stb. Mennyire jellemző, hogy ha te hívod a bankot a fenti ügyek miatt, akkor ezeken túlmenően megpróbálnak értékesíteni különféle banki termékeket (pl. hitelkártya)?

Re: devizaadósok vs. bankok

#543616 Dr. ursi Előzmény: #543613

ha mégis -a mi elképzelhetetlen :o))) - teljesülnek h nem lép ki árf akkor meg évi reál 5% alatt hoz neked.

ez megéri ???

akkor már kamatozó kincstárjegy féléves 8,5%-ért :o) mert ott magadat is támogatod mint adófizető

#543613 Dr. ursi Előzmény: #543607

ohne kockázat

értsd bankank persze

te mindenkép buksz aki jegyzed mert a reálhozam 0- infla = évi 5% átlagban még ha csökkenőt tételezünk fel akkor is, a bukásod.

#543612 Dr. ursi Előzmény: #543598

ez eccerű tőkebevonás a bank részéről

ohne kockázat

a forint ki fog lépni ebből a sávból

a -25 irányba

ez fix

egy centet se tennék tőkevédett alapokba, mert ezek a tőkebevonásról szolnak 0 kamatfiz mellett és még inflálódik is a futam alatt a pénzed

a hozamvédetteknél meg többszörös a hozam amit a piacon el lehet érni, ott is a védett hozam max a 0 reálhozam, értsd garant hozam - infla = egy nagy nulla amit kapsz és álltatod ottan a pénzed évekig.

#543607 Fornit Előzmény: #543590

Az csak a jegyzés lezártakor derül majd ki:)

(utolsó 10 nap átlagára)

#543598 Tucsok Előzmény: #543577

Most 3,5 diszkonttal lehet venni,és ha az euró/forint árfolyam nem lép ki a +45, -25 sávból 2 év alatt akkor kapsz 1+16% hozamot.Ha kilép akkor tőkét+1% kapsz,tőke védett.Szerintem ez a lényeg de én nem értek hozzá,ezért kellene vélemény.

#543567 Tucsok Előzmény: #533359

Megjelent a CIB-nél a "szélessáv tőkevédett származtatott alap".20,5% hozam euróra 2 év alatt!

Van valakinek véleménye? Mi a rizikó? Köszönöm az észrevételeket.

#533359 Előzmény: #533358

Viszont ha kérhetem, ERRE már ne itt válaszolj, ha szeretnél rá válaszolni, hanem itt: "A trendivé tett antimagyarizmus". Köszönöm :)

#533358 Előzmény: #533352

Ach, hát csak annyi a különbség, amit a "trendi antimagyarizmusban" leírtam, arrafelé az emberek sok sikert kívánnak a polgártársainknak, nálunk meg egészpályás letámadás megy a magyarok ellen, hogy hogyan képzelik, hogy "a gondolat egyáltalán felmerül", "mocskos kommunizmus", "nem ez a kapitalizmus" és társai, hónapokon keresztül a liberálnáci médiában és szimpatizánsai által.

"Ahogy az egyik ki akarna mászni, a többi visszahúzza" jeligére.

Olyan ez, mint amikor a Zalaegerszeg Manchester mérközésen a Manchesternek szurkolnak Magyarországon. Na itt meg az uzsoramaffiának szurkolnak a magyarok ellenében. Trendi antimagyarizmus, semmi más. Le kell vele számolni és felismerni, hogy ha ettől eltekintünk, akkor semmi különös niincs abban, amit csinálunk, kivéve azt, hogy most mi csináljuk ezen dolgokat először, azaz mi fújjuk a passzátszelet és mások követnek minket.

Szó szerint szokatlan az érzés és az esemény, de ideje hozzászokni a gondolathoz, hogy nem benya*lunk, hanem copy+paste-elnek minket, és még ez utóbbit is sokszor rosszul :)

#533352 lagwagoner Előzmény: #533308

Most áttérve a "milyenek a magyarok" témára...Itthon miért nem hallani ilyen volumenű megmozdulásról? Amit eddig hallottam az elég vérszegény volt.

#514680 Előzmény: #514501

"...és véleményed szerint manapság Magyarországon átlagosan mekkora összvagyonnal rendelkeznek azok, akik 30 milliós ingatlanvagyont birtokolnak?"

Szerintem rossz a kérdésed, szerintem nem ezt szeretted volna kérdezni. Illetve, gondoljad végig a kérdésed! Valójában mit szerettél volna kérdezni?

- hogy mennyien hiszik, hogy harmincmilliót ér az ingatlanuk?

- hogy mennyien vannak, akinek az ingatlanAI 30 milliót érnek?

- hogy mennyien vannak, akiknek az ingatlana eladható 30 millióért és meg is vennék ennyiért?

- hogy mennyien laknak 30 milliót érő ingatlanban?

Merthogy Magyarországon ezek a dolgok nem ugyanazt jelentik. Példának okáért nagyon sokan vannak, akik az hiszik, hogy annyit ér az ingatlanuk, aztán - ahogy a példa mutatja - kiderül, hogy dehogyis. Avagy, vannak, akiknek például örökségek folytán több ingatlanuk van, akár 30 milliós is, de ennek ellenére nem élnek harmincmilliósban, hiszen amiben élnek, az nem ér annyit. Aztán jön az, hogy ki az, akinek tényleg annyit ér az ingatlana, amit hisz, mert el is vinnék annyiért?

De SZERINTEM talán arra gondolhattál, hogy mennyien is élnek 30 milliósnak hitt ingatlanban. Hát kérlek, nem tudok válaszolni. Ugyanakkor viszonylag egyszerű a kérdés abból a szempontból, hogy az ilyen ingatlanok döntő többsége Budapesten található, abban is kevés kerületben, esetleg vidéki nagyvárosokban és sok egyes településen, régióban (Balaton).

Ugyanakkor az, hogy valaki egy 30 milliós ingatlanban lakik, ami papíron a nevén van, az egyáltalán nem jelenti, hogy ekkora a vagyona. Példának okáért azok, akik uzsorából építettek ilyen ingatlant, azoknak nemhogy 30 milliós ingatlanvagyona nincs, hanem valójában akár negatív is lehet a vagyona, mert az adósság akár az ingatlan értékét is meghaladhatja. Az is biztos, hogy számos olyan idős ember van, akinek az ingatlana már évtizedek óta a nevén van, vagyis fogalma sincs arról, hogy mit ér az ingatlana (és nem is érdekli) és az is, hogy számtalan olyan ember van, aki beugrott az uzsorába és most azt hiszi, hogy ingatlana van, pedig csak adóssága van.

Szóval, nem tudok válaszolni a kérdésedre.

"Na és ők mekkora részarányt képviselnek a 30 milliós ingatlanosok táborában?"

Szerintem sajnos számottevő. Sokan lehettek ilyenek az önerő nélküli hitelezés idején. Tudom, érzem, hogy számodra a 30 milliós ingatlan "drágának" tűnik, de egyáltalán nem az. Budán a telkek közül a gagyik vannak ebben az árban, egy Penthouse jellegű lakás 30 nm-en felzabál ennyi pénzt, egy jobb környéken lévő 60-80 nm-es lakás ér ennyit, és természetesen az agglomerációban a jobb helyen lévő közepes méretű kertesházak. Egyáltalán nem a luxusról beszélünk.

"Bezony, szerinted mekkorát lehet alkudni a meghirdetett árból a pesti agglomerációban?"

Nagyot. Örülnek, ha van olyan marha, aki ingatlant vásárol.

"Ez az eredeti kb 3-4 éve meghirdetett árból esett ennyi vagy a 30 M már csökkentett ár volt és még ebből alkudtak 10-et?"

Harmincra tartották pár éve, és végül nagy nehezen adták el ennyiért. Nem hirdették olyan sokáig (talán egy évig), és inkább úgy értendő a dolog, hogy örültek a végén, hogy valaki legalább megvette.

"Csak megjegyzem, hogy a pesti északi agglomerációban nem sok kiadó 30 millás ház van."

Bizonyára hülyének fogod tartani a kérdésemet, de te honnan tudod, hogy keresed le, hogy a kiadó ingatlan mennyit érhet? Én csak a bérleti díjat látom, abból azonban egyáltalán nem minden esetben lehet az ingatlan értékére következtetni.

"Még az általad említett übertúlkínálatos Veresegyházán is kb. 10 darab van meghirdetve a legnagyobb ingatlanhirdetéses portál szerint."

Én nem tudom, hogy melyik a legnagyobb, de az egyiken a 200nm feletti ingatlan kategóriában ezeket találtam:

160 000 Ft/hó, 240 m², 5 + 2 szoba

200 000 Ft/hó, 320 m², 6 + 2 szoba

200 000 Ft/hó, 228 m², 5 szoba

Most viszont azt nem értem, hogy mi volt a kérdés? :)

#514501 lagwagoner Előzmény: #514330

"Egyébként a 100 millió nem nagy pénz (fél millió dollár sincs), csak a szép kerek szám kedvéért írtam, illetve azért, hogy mennyi az a vagyon, aminél a 30 millás tulajdonolt ingatlan szerintem normális dolog,..."

...és véleményed szerint manapság Magyarországon átlagosan mekkora összvagyonnal rendelkeznek azok, akik 30 milliós ingatlanvagyont birtokolnak?

"és lehet valaki akkora barom, hogy nulla megtakarítással beleugrik egy 30 millás ingatlanba adóssággal."

Na és ők mekkora részarányt képviselnek a 30 milliós ingatlanosok táborában?

"de egyelőre ingatlankrach van, amikor próbálják eladni a besült ingatlanokat, de még arra sincs kereslet."

Bezony, szerinted mekkorát lehet alkudni a meghirdetett árból a pesti agglomerációban? (írtad a veresegyházi 30M helyetti 20 M-t. Ez az eredeti kb 3-4 éve meghirdetett árból esett ennyi vagy a 30 M már csökkentett ár volt és még ebből alkudtak 10-et?)

Csak megjegyzem, hogy a pesti északi agglomerációban nem sok kiadó 30 millás ház van. Még az általad említett übertúlkínálatos Veresegyházán is kb. 10 darab van meghirdetve a legnagyobb ingatlanhirdetéses portál szerint.

#514330 Előzmény: #514196

A férfi/házaspár kérdése valóban mindegy, de éppen azt írtam, hogy aki rendelkezik ezzel a vagyonnal, az bizonyos idő alatt össze is rakta. Ennek megfelelően lehet azzal számolni, hogy a következő öt évben ARÁNYOSAN ugyanazt össze tudja rakni, mint korábban. Én ezzel számoltam, és ebből jött ki, hogy ha ez igaz, akkor nem éri meg a hitel felvétele. Persze lehet, hogy kevesebbet fognak összerakni, de akkor meg főleg nem szabad hitelben gondolkodni.

A 100 milliót arra értettem, hogy ténylegesen diverzifikálsz, azaz, hogy lesz egy 30 millás ingatlanod, 30 millás bankbetéted és 30 millás kockázati alapod. Ott már nem jó az, ha a 100 milla ingatlanban van, vagy tisztán pénzben van, mert túl magas a kockázat.

Ott már szerintem is normális az, ha szétszedjük befektetésre, lakóingatlanra, kockázatra a pénzt, de ez alatt igazából nem sok értelme van (30-100 milla), mégpedig éppen ezért, mert kockázatni valójában nincs pénz, hiszen minden veszteség égetően fáj, a nyereség pedig csak minimális lehet, ha pedig ingatlant veszel ebből, akkor amúgysem marad valódi befektethető mennyiségű pénzed. Egyébként a 100 millió nem nagy pénz (fél millió dollár sincs), csak a szép kerek szám kedvéért írtam, illetve azért, hogy mennyi az a vagyon, aminél a 30 millás tulajdonolt ingatlan szerintem normális dolog, ha az 1/3-1/3-1/3 arányt vesszük alapul, amit írtál.

De ezért is írtam, mindez attól függ, hogy hogyan alakult ki az az állapot, amit vizsgálunk, hiszen valaki a 20 millió kockázata mellé örökölhet egy 80 millás ingatlant, és lehet valaki akkora barom, hogy nulla megtakarítással beleugrik egy 30 millás ingatlanba adóssággal.

Egyébként, ha belegondolsz, akkor magad is beláthatod, hogy amig nincs tartós és nem uzsorából finanszírozott gazdasági növekedés, addig nem nagyon lesz ingatlanáremelkedés, különösen akkor, amikor mindenhol máshol zuhannak vissza az ingatlanok nagyjából arra az értékre, amennyibe nálunk kerülnek. LEHET, hogy 5-10 év múlva majd lesz ingatlanboom, de egyelőre ingatlankrach van, amikor próbálják eladni a besült ingatlanokat, de még arra sincs kereslet.