Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #514196

A férfi/házaspár kérdése valóban mindegy, de éppen azt írtam, hogy aki rendelkezik ezzel a vagyonnal, az bizonyos idő alatt össze is rakta. Ennek megfelelően lehet azzal számolni, hogy a következő öt évben ARÁNYOSAN ugyanazt össze tudja rakni, mint korábban. Én ezzel számoltam, és ebből jött ki, hogy ha ez igaz, akkor nem éri meg a hitel felvétele. Persze lehet, hogy kevesebbet fognak összerakni, de akkor meg főleg nem szabad hitelben gondolkodni.

A 100 milliót arra értettem, hogy ténylegesen diverzifikálsz, azaz, hogy lesz egy 30 millás ingatlanod, 30 millás bankbetéted és 30 millás kockázati alapod. Ott már nem jó az, ha a 100 milla ingatlanban van, vagy tisztán pénzben van, mert túl magas a kockázat.

Ott már szerintem is normális az, ha szétszedjük befektetésre, lakóingatlanra, kockázatra a pénzt, de ez alatt igazából nem sok értelme van (30-100 milla), mégpedig éppen ezért, mert kockázatni valójában nincs pénz, hiszen minden veszteség égetően fáj, a nyereség pedig csak minimális lehet, ha pedig ingatlant veszel ebből, akkor amúgysem marad valódi befektethető mennyiségű pénzed. Egyébként a 100 millió nem nagy pénz (fél millió dollár sincs), csak a szép kerek szám kedvéért írtam, illetve azért, hogy mennyi az a vagyon, aminél a 30 millás tulajdonolt ingatlan szerintem normális dolog, ha az 1/3-1/3-1/3 arányt vesszük alapul, amit írtál.

De ezért is írtam, mindez attól függ, hogy hogyan alakult ki az az állapot, amit vizsgálunk, hiszen valaki a 20 millió kockázata mellé örökölhet egy 80 millás ingatlant, és lehet valaki akkora barom, hogy nulla megtakarítással beleugrik egy 30 millás ingatlanba adóssággal.

Egyébként, ha belegondolsz, akkor magad is beláthatod, hogy amig nincs tartós és nem uzsorából finanszírozott gazdasági növekedés, addig nem nagyon lesz ingatlanáremelkedés, különösen akkor, amikor mindenhol máshol zuhannak vissza az ingatlanok nagyjából arra az értékre, amennyibe nálunk kerülnek. LEHET, hogy 5-10 év múlva majd lesz ingatlanboom, de egyelőre ingatlankrach van, amikor próbálják eladni a besült ingatlanokat, de még arra sincs kereslet.