micsoda? generalinál generálni? nektek is van ilyen ...konstrukció? és nálatok van évfordulós költségelvonás?
micsoda? generalinál generálni? nektek is van ilyen ...konstrukció? és nálatok van évfordulós költségelvonás?
a medián durván mindkettönél 7. Sztem nagyon mindegy már az a pár tizedszázalék ;)
ezért kellett volna nálam, generalinál ilyesmibe ugrani, ha már ilyen konstrukció :)
mabisz honlapon 6,12-8,40%
aviva honlapon 5,21-8,91 %
10 éves euroguardra.. mind a kettő május 15-én frissítve.:-)
ahogy már lejjeb más is írta, mabisz honlapján vagy magának az aviva honlapján fenn kell lennie legalább egy tól ig átlagnak a TKM-röl
nagyon optimista vagy, de a valóság ennél rosszabb. 2008-ban nem volt tkm. utána már volt, de a mostani kimutatásban sem küldték el...
ezek levonnak nyilvántartási díjat, levonták a kezdeti költséget, egészen tavalyig, aztán mindig vontak évfordulós díjat..minden évben..
mindig a TKM-et kell figyelni, ahogy hiteleknél a THM-et. A többi rizsa. A TKM pedig teljesen biztos, hog vhol megvan a szerződésben
Azt tudom még elképzelni, hogy a klasszikus kezdeti ktg elvonást az Aviva "évfordulós ktg-nek" nevezi.
Írsz majd róla hogy mit mondtak telefonon?
Szia Jenci,
az évfordulós költségelvonásról egy szó sem esett, érdekes, hogy te sem írod, szerintem ilyen nincs is más biztosítóknál. és hogy az ilyen nagy, az elviszi az összes hozamot. másfél havi díj..én temetem a céget, és megnéztem az ajánlatot, egy szó nincsen benne, ma felhívom őket, hogy melyik pontban van pontosan. Mert erről nem volt szó. Vagy ha igen, akkor csak magukban suttogták.
Na mindegy. a hozam? már most olyan minuszos, hogy még van hat évem, hogy azalatt szinten tartstam azt, ami eddig megmaradt.
Szia,
talán segít 1-2 infó, vagy legalábbis kevésbé leszel elkeseredve.
a befizetett összegből befektetési jegyet vesz a biztosító.
A kezdeti ktg-ek, alapkezelési díj %-ban vannak meghatározva, a bef.jegyek darabszámára vonatkozóan, így éppen a napi árfolyamtól függ hogy Ft (Eur)-ban kifejezve mennyi.
A kezdeti ktg-et az első 2-3 évben befizetett díjból vonják 10-15 évig szerződéstől függően. Amit a 3-4. évtől fizetsz be abból sokkal kisebb a ktg elvonás, ezek a felhalmozási egységek.
Ezek a konstrukciók valóban nem 3-4 évre vannak kitalálva hanem 10-15....erre illik az elején az ügyfél figyelmét felhívni.
A mabisz oldalán egyébként megtalálhatóak a termékek TeljesKöltségMutatói, ami azt jelenti hogy pl 15 éves távlatban mekkora hozamot kell évente átlagosan elérned, hogy a lejáratkor nullán legyél. Ez egy normál szerződésnél 3-5% körül mozog.
Az ajánlatban amit aláírtatok a tanácsadóval, minden ktg fel kell hogy legyen tüntetve.
Az Aviva magyarországi részét a MetLife vásárolta meg, aki USA egyik legnagyobb biztosítója, sztem még korai temetni a céget...
Engem most az is érdekel, hogy milyen képlet alapján számolják ki a költségeket, mert eddig mindig más és más volt az összege.
Vannak itt kérem olyan rejtett költségek, amiket úgy írnak le, hogy az ember nem veszi észre.
Ki vannak ezek találva , visszavásárolni akar vki általában nagyot bukik hacsak nem nagyon a vége felé jár már akkor meg minek.
Díjmentesítésnél is így látatlanban annyit nyersz, hogy nem kell a havi díjakat fizetned, de ők vonogatnak le elég szép költségeket.
Egyébként ez nagy szemétség, hogy nem engednek ki idő előtt a konstrukcióból, biztosító szempontjából érthető de azért 10 év alatt sok változás lehet.
Pl megszüntek az adókedvezmények stb.
Nálunk is van családban jó kis 30% adókedvezmény nesze neked. :) Hihetlen ez a káosz ezen a téren is ebben az országban.
nehogy azt hidd, kitalálták ezek, most négy éve, hogy kezdtem, de kapnék max 40ezer forintot..nem éri meg visszavenni.
Ja, jut eszembe, hát euros unitlelkem. mégcsak nem is forintos. nem értem magamat. sír a szám és most halmozottan látom a kárát a hülyeségemnek.
Na, nem sírok tovább, hanem valamit kitalálok.
Amúgy elég szarul áll az aviva, ne is csodálom. Meg állítólag valami botrány is volt a prémiumokkal, meg egy amcsi biztosító fogja átvenni a kelet.eus szektort. szóval látszódik, hogy vannak itt gondok.
lehet, visszavásárlás jobban megéri, csak attól függ, mikor kezdted és hogy alakul a VV értéke
a kezdeti sokk után már szénné röhögöm magam a saját butaságomon. Olvastam a szerződést, vagy minek mondjam. a kezdeti költséget 10 évig vonják, utána a maradék pénzt felhalmozási egységként kezelik. Ez jó, mert 10 éves a szerződésem....utána meg gondolom azért vonják, mert új szerződésként értelmezik.
Hát ez a dilemma, hogy a díjmentesítés sem old meg semmit...marad az, hogy díjelmaradásom lesz, és amikor van egy kis félretennivaló, akkor beleteszek egy kis lét.
Én nem is vártam nagy kaszát rajta, na mindegy. Visszaragasztom a bilifülét és mivel én kezelem a portfóliót, hát odafigyelek. Mást nemigen tehetek.
tuti hogy dijmentesítés esetén is magasak maradnak a ktg-ek, nehogy azt hidd, hogy lemegy nullára.
Pontosan, ez így van ahogy állítod. Eleve úgy fektetnek sokan be ul-be, h nem ismerik h hosszú távon milyen sok dolog közbejöhet, ami negatív hozamot eredményezhet.
A legfontosabb szempont egy befektetésnél, h évről-évre, akár hónapól hónapra nagyobb tőkéd álljon rendelkezésedre úgy h bármikor hozzáférhess.
Amit még fontos megjegyezni, h csak olyanba érdemes fektetni, amihez minél korábban veszteség nélkül hozzá tud az ember férni. A tőkeképzés esetén pedig figyelembe kell venni, h nem szabad abban bízni, h évtizedek múlva milyen jó eredménye lesz ennek a befektetésnek, mert a lényeg az az, h hónapról hónapra több pénzből tudjunk gazdálkodni.
A legfontosabb, h mennyi többletpénzt tudsz elérni a befektetéssel, amihez lehetőleg azonnal hozzá tudj férni.
Olyan unit linkedet én még nem láttam ahol vki szénné kereste magát. Nem erről szólnak ezek.
Amire jók voltak egy időben: adókedvezmény 20-30% éves díjnak volt egy maximum összeg is. Ha volt hozzá tőkegarancia és jól volt belőve az éves díj akkor évi 20-30% hozam adókedvezményből, hozzá annak a lehetősége, hogy a befektetéseid is hozhatnak vmennyit, és mellette van egy életbiztosításod. Tiszta buli.
Adókedvezménynek reszeltek.
Így amire szerintem jó lehet:
1. Hitellel összekapcsolt tőkegarantált verzió pl egy lakáshitelnél adósoknak. Amikor úgyis hitelt vennének fel és úgyis megköveteli a bank az életbiztosítást.
2. Olyan embereknek akik mindenképpen szeretnének egy életbiztosítást , ott is tőkegarantált verzió biztos ami biztos.
3. Esetleg cégeknél ha a tulaj ad a családtagjainak pl akik nála alkalmazottak egy ilyet amit költségként elszámol, píz meg családban marad, cégből kivette adómentesen. Bár ekörül is állandóan variálnak, hogy pontosan minél lehet elszámolni.
Nagy hozama nem lesz de van egy életbizt ami jól jöhet ha úgy alakul.
Ennyi kb nem arról szól ,hogy vki befektet 10 év alatt 2 millát és kivesz majd 20-at.
Sajnálom egyébként ahogy jártál mert annyira tipikus nem mondták el neked gondolom a költségeket és teljesen mást vártál.
Az egész unit-linked arra lett kitalálva, h a biztosító minél tovább kezelje az ügyfél pénzét, minél később adja vissza az ügyfélnek, már ha akkor lesz mit visszaadni, hisz kezelik az ügyfelek pénzét, de nem vállalnak érte felelősséget, ergo a kockázatot kizárólag az ügyfél viseli, az árfolyamveszteséget ő szenvedi el. Olyan eszközökbe fektet, amit évekig tart, így óriási kockázatnak van kitéve, hisz az aktuális piaci fejleményeknek megfelelően időközönként új papírokba kell fektetni, amit ők nem tesznek meg. Amikor vki ul-be fektet, felvesz egy long pozíciót, tehát csak akkor nyer, amikor emelkedik az árfolyam, és nem váltogathat, h melyik részvénybe fektessen. Ezek a biztosítók a tőzsdébe fektetik a pénzt, és benne ülnek évekig, ami rossz stratégia.
A brokernet magazinban sokat írnak arról, h a cég tőzsdére készül. Nem lesz jó vétel a részvényük, az biztos, a unit-linked-nek leáldozott, hisz olyan termék, ahol mindenki jól jár, kivéve az ügyfeleket. A brokernet eredménye meg túlságosan a cig termékektől függ.