Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#512260 hosszhuszár Előzmény: #512257

Motul jó olaj nagyon...én először amikor kipróbáltam, meglepődtem, mennyivel csendesebb lett tőle az autó, pedig egyébként sem zajos.., de érezhetően csendesebb...))

#512259 KawaBazsy Előzmény: #512251

Én autóba Mobil-t, motorba Motul-t használok, ez a felső kategória. Olcsóbb, egyszerűbb autóba jó az Auchan-os is, ha megvan a megfelelő minősítése (alapolaj u.a., csak az adalékolás más).

#512257 banyaiz Előzmény: #512256

Motulokat még nem néztem , van annyi féle olaj mint égen a csillag. :)

Köszi a felajánlást , de megoldom , igazán a konkrét termék kiválasztásán dillemmázok a löttyöket cserélni már nem akkora gond. Hűtővíz csere is esedékes.

#512256 hosszhuszár Előzmény: #512255

Motul.

Nem olcsó, de a legjobbak egyike.

Ha tudod milyen kell kell bele, rákérdezhetek, mennyiért tudnak adni, és ha gondolod, akik adják, le is cserélik az olajakat.

Összehozlak velük, nagyon normális brigád.

délpesten.

#512255 banyaiz Előzmény: #512252

Azt nem tudom mennyire új még használtam egy autóba sem. Japán cucc.

Én úgy szoktam, hogyha garis akkor szakszervíz, ha már nem akkor nyomom bele amit a kezelésiben megadnak. Pl ezt most Mazdába tenném korábban szervízben GM olajat tettek bele, van mazdának egy saját néven forgalmazott olaja de nem vmi jókat olvasok róla vm dextellia vagy mi.

Kezelésiben azt írják ACEA A3/A5, API SL/SM 5w-30. Nincs konkrét típus megadva.

Te milyet használsz mercibe?

#512252 hosszhuszár Előzmény: #512251

Az autógyártók, általában minősítik az autójukba való olajakat...érdemes azokat beletölteni, szerintem....

Ez az eonos, valami új, japán olaj....nem?

A belevalót töltsd bele, ezen ne spórolj!

Eneos olajokat használta…

#512251 banyaiz

Eneos olajokat használtatok már?

Kellene váltóba 75w-90-es, és motorba 0w-30-as, vagy 5w-30-as .

Következőket néztem Mobil 1, Castrol edge, Q8 formula V, ENEOS Prémium Hyper. Árban is kb ez a sorrend.

Azt nézem árban ez az Eneos a legjobb, és minősítésekben ACEa, api tudja azt amit a legjobb castrol , vagy mobil 1-ek, kérdés, hogy gyakorlatban is tudja e. :) Japcsi olaj eddig még nem figyeltem fel rá.

Használt már vki ilyet esetleg tapasztalatok?

Amúgy évente max másfél évente 15 k körül úgyis cserélném annyira meg nem rallyzok szóval nem biztos érdemes mondjuk 10 k-val többet kiadni egy Mobil 1-ért. :)

#512119 KawaBazsy Előzmény: #512116

Autópiac, 1999/26-os szám (október 6).

MB S500 lang, aut = 30.600000 FT (csak ez van benne)

MB SL500 aut = 33.006250 FT

10%-al drágább a nyitott. Ok, akkor 2M helyett 2.2-t adok egy hasonló nyitottért, mint a tied! :-)

#512116 KawaBazsy Előzmény: #512114

Izé.. azonos motorral, s felszereltséggel nézve nem lesz ekkora különnbség.. hiszen műszakilag sincs. Ja, s mostani SL vadi új modell, az S meg már túl van a modellciklusa delén.

De keresek '99-es árat.

#511589 Waszeitung Előzmény: #511586

Anno egy Alpina B10 Biturbo volt az első komolyabb verda amiben ülhettem..életre szóló élmény volt,főleg amikor a főnököm mondta 280 km/h-nál hogy menne még jobban csak nem meri már nyomni neki! :D

#511586 KawaBazsy Előzmény: #511526

Egy Alpina 635-ösnek örülnék, de olyan nincs eladó. Anno sorban nyerték a gyorsulási versenyeket a Ringen.

#511526 Waszeitung Előzmény: #509843

Én csak jobb egyben ültem 2009 v. 2010 Corvettben,de 200 felett gáznál nem bírtam előrehajolni mert mellbevágtak folyamatosan,el nem hittem volna hogy ilyen létezik..ajánlom figyelembedbe.

Most lesz itt Vadkerten köbö egy hónap múlve Mo legnagyobb Bmw találkozója,találsz olyan szörnyeket ami után elhangzik a szádból az "odabax"! :D

#511492 hosszhuszár Előzmény: #511477

Én meg aszondom, ruhában 1-2 év alatt nagyon tréből, profivá váltak, azóta megerősödtek, tanultak, az autó nagyobb falat, ezért mondtam 5 évet....és jó, ha van annyi....