Regisztráció Elfelejtett jelszó

Samsung

Re: nincs cím

#508924 Előzmény: #508641

Tudod mi az érdekes Rbbj?

Az, hogy amikor a "szokatlan válaszokban vitatkoztunk", akkor teljesen másképpen érveltél, avagy vitáztál. Na most van az, amikor viszont maximálisan egyetértek veled és a gondolkodásmódoddal, és ha te erről beszéltél "szabadság" és cégvezető gondolkodásmód címén, akkor pontosan igazad van. Pontosan ott keződik a normalitás, hogy maximálisan el van szeparálva a munka és a magánélet, és iszonyatos az, amikor ez összemosódik.

Re: Samsung

#508919 rbbj11 Előzmény: #508841

ok :D

Egyébként én nem szeretem ezeket a mini kijelzőket...a tablet inkább az én irányom, de azokkal pedig más bajaim vannak. Ha sikerülne az olyan célközönségnek, amilyen én is vagyok, egy tablet-netbook-okostelefon "hibridet" előállítani, ami le van tisztítva a "haszontalan" funkcióktól (pl. játékok) és minden erőforrása a munkát ill. hétköznapi életet szolgálná, azzal komolyat kaszálhatna szerintem egy cég.

#508900 Előzmény: #508629

"Fenntartom, hogy egy normális cégben dolgozóknál ez elvárás"

Ezt a mondatot én is cáfolom, tekintettel arra, hogy én meg nem olyan kicsi cégekkel foglalkozom, mint például a DT, hanem mondjuk a világ legnagyobb értékű cégeik közé tartozókkal, és bizony mondom néked marhaságokat beszélsz, mert azok is normális cégek ÉS EZÉRT NEM adnak ilyen készüléket a dolgozók kezébe. Pontosan azért, mert akkor erre költeni is kell és nem csak használni. Pontosan azért, mert nem ellenőrizhető, nem kiszámítható, nem biztonságos és nem is tehetőek biztonságossá, főleg a kommunikáció területén. A közepes méretű multik esetében - adott esetben - még az AM micro alapú kommunikáció is tiltva van net gerinchálózat esetében, jobb helyeken pedig eleve csak akkor tudsz a rendszerre rácsatlakozni, ha vezetéken csatlakozol, a wireless pedig élből korlátozott hozzáférést biztosít csak.

Természetesen volt egy időszak, amikor trendi managgerek osztották az észt a vezeték nélküli irodáról, ők azonban időközben más területen dolgoznak, egyszerűen azért, mert rájöttek a multik, hogy ez így nem működik, sőt mi több, számtalan per született Ámerikában(!) azzal kapcsolatban, hogy munkaidőn kívül NE küldözgethessenek e-mailt a telefonra, egyszerűen azért, mert az ZAKLATÁS. Amikor meg munkaidő van, akkor ott van az orra előtt a számítógép, a gép, az eszköz, amivel dolgozik, arra meg ott van a számos beszélgető szoftver, vagy instant messaging, innentől kezdve semmi értelme ezt a mobil eszközökre, nem biztonságos, nem kódolt, külső szolgáltatóra áttenni.

Szóval, normális cégeknél abszolulte nem szokás ez a metódus, mert normális cégeknél van munkaidő, és privacy, valamint van megfelelő infrastruktúra egymás értesítésére.

Annak idején egyébként, amikor H1N1 hisztéria volt, akkor kellett ez ügyben IT katasztrófa tervet készítenem, na abban sok minden szerepelt, de történetesen okostelefon aztán főleg nem, pedig már akkoriban is számos ilyen készülék létezett. Egyszerűen mobil internet, ahhoz tartozó biztonsági protokoll, VPN, na az igen, azt meg kellett fontolni, de kiszámíthatatlan, saját tárolóval gyakorlatilag nem rendelkező, nem kódolható, nem biztonságos eszközök egyszerűen a rossz vicc kategóriába tartoztak akkor is és ma is.

Talán nem véletlen, hogy ezen nagy cégek ma is telefont vesznek az alkalmazottaknak és általában az ügyvezető is azt kéri a Blackberry helyett, mert nem akarja, hogy azon is b*szogassák.

Én meg főleg úgy vagyok ezzel, hogy azért van a telefonom, hogy ha elérhető vagyok, elérjenek, ha meg nem, akkor majd akkor válaszolok az e-mailekre, amikor akarok és nem akkor, amikor valaki hasraütve rámdobálja azokat. Ez a minimum, és ez a minimum, ami egy KOMOLYAN működő cégnél az alap. A többi meg próbál "trendi lenni", meg gyorsítani a versenyt, aztán elég megnézni időnként egy biztosítási üzletkötőt, aki úgy jelenik meg a nagy egységesítésben mint egy birodalmi lépegető, legalább egy(!) notebook, de lehet, hogy kettő, és minimum két telefon. Egyszerűen röhej.

Ha meg megnézzük a normális céget, annál megjelenik az emberke egy telefonnal és HA NAGYON MUSZÁJ, mert mondjuk prezentál, akkor egy notebookkal. De a bohócokat olyan egyszerű felismerni, amikor az ajtón belépve már a fülén a készülék, a kezében a notebook táska és olyan hülye mindenhez, hogy csak vigyorogni lehet rajta.

#508895 Előzmény: #508612

Már miért ne lehetne két sorost kapni? Emporia, Myphone csak hogy ne mondjak többet :) És mellesleg, jók is, ha tényleg csak telefonálni szeretnél.

#508893 Előzmény: #508572

"es a technologia szeduletesen fejlodik."

A tecnológia egyáltalán nem fejlődik, hanem egyre jobban hajszolja és használja ki az embereket.

Ha jobban belegondolsz, semmi olyat nem tudsz most ezekkel a készülékekkel csinálni, amit - akinek szüksége volt rá - korábban ne tudott volna megcsinálni, na jó, mondjuk kettő készülékkel. Valójában a fogyasztást erőltetik, tehát az egyre több lehetőség valójában nem szabadságot ad a számodra, hanem egyre inkább arra kényszerítenek, hogy úgy élj, ahogy az a profitot biztosítja mások számára mindeközben valójában elvéve tőled az életet.

Egyebekben, "szinte a jovobe latsz.... :)" címszóval talán annyit, hogy annak idején totál egyedül voltam, aki a Wii-t meglátva közölte, hogy annyi a másik két konzolnak és ennyi a pixelek háborújának, valamint totálisan egyedül maradva én voltam az, aki közölte, hogy a BluRay bukás lesz, mert soha nem fogja megverni a DVD-t. És még van pár ilyen dolog az életemben, de emlékeztetnélek arra, hogy jelen ügyben én csak annyit mondtam:

Van az Apple és vannak olyanok, akik olyasmit gyártanak mint az Apple, valamint azt, hogy akinek az Apple jó, aki tényleg annak a filozófiának a célközönsége, amit az Apple megtestesít, az nem is érti azt, amit mások "előnynek" tartanak. Erre tipikusan analóg példa az, amikor egyes ügyeletes zsenik a Linux terjedését egyenesen a Microsoft halálnak vízionálták, meg az ingyenes szoftvereket a "kötött szoftverek" halálának, aztán megint csak én voltam az egyetlen, hogy ez sem így fog működni, egyszerűen azért, mert az emberek nem így működnek.

Van egy szűk technokrata (kütyü****) réteg, amelyet ezek a dolgok meghatnak és van egy réteg, ami tényleg arra akarja használni a készülékét, amire való és azt akarja, hogy ha valami gond van vele, akkor legyen, aki ért is hozzá és ne számos forumon kelljen annak utánajárnia, hogy éppen miért fagyogat a készüléke, mondjuk a példának okáért.

Ez nem fejlődés, ez egyszerűen egy túlpörgetett fogyasztói társadalom, ami nem az igényeket elégíti ki, hanem olyan igényeket generál, hogy KÉNYSZERÍTSEN arra, hogy fogyasszál. Mondjuk például gondolj arra, hogy tíz, húsz évvel ezelőtt elképzelhető lett volna az, hogy úgy gyártanak egy készüléket, hogy majd egy év múlva cseréljed ki? Nem igazán... volt egy fejlődés a PC-k világában is, aztán úgy tíz éve szép csendben le is állt az egész business és azóta igazából csak a 3Dűrlövöldözősautoversenyek azok, amik miatt """fejlődnek""" a számítógépek, de valójában csak inkább kezdenek konzolok lenni, mint számítógépek, a számítógépek pedig pont azért tűnnek el szépen sorban, mert nem tudnak újat nyújtani, illetve kezdenek feleslegessé válni a hordozható kütyük és netközpontúság elterjedésével. De ez is egy olyan dolog példának okáért, amivel már korábban is próbálkoztak, csak akkor behalt a dolog, ehhez kellett az a fajta igény fejekbe vésése, hogy ha nem lógsz a neten egész nap, akkor lúzer/elveszett/senki vagy, lásd f*szbook és társai.

Az igények ilyenek, tudom. De ettől még éppen azért kell felismerni azt, hogy valójában az Apple pont egy egészen más formát hoz ebbe a világba, azt, hogy nem kell állandóan fogyasztanod, nem kell állandóan csodát várnod, elég egy cég termékeit megvásárolni, figyelni, hogy mikor változik és máris up-to-date vagy. Ehhez képest azt nézegetni, hogy ÉPPEN(!) melyik Droid működik, vagy melyiknek milyen a kijelzője a v11.332.todayvsyesterday modellhez képest, az az embereket, DE LEGINKÁBB A CÉGEKET piszkosul hidegen hagyja.

És akkor most próbáljad meg nekem elmondani, hogy mondjuk egy Nokia 2110i és mondjuk egy 10 éves Dell Latitude-del mi az, amiből ma kimaradsz. Mi az, amivel hátrébb vagy, mint egy 10"-os kütymüttyel, amin még billentyűzet sincs. Mi az, amit egy PC-n nem tudsz megcsinálni, és a kütymüty akkora előretörést jelent. És most fordítsad meg, hogy mennyi minden van, kezdve egy komolyabb táblázattal, vagy szöveggel, amit jó esetben talán ha megnézni tudsz ezeken a "csodákon".

De ez már piszkosul OFF, szóval, igazából csak ennyi, kár ezt újra körberagozni. Aki élvezi, hogy hetente új telefont kell vennie, mert a másik végre már működik, az élvezze, én igazán nem akarom ezt tőle elvenni, csak csodálkozom, hogy ennyi és ez lehet valakinek az élvezet a világban. De ez az én bajom :)

#508841 KawaBazsy Előzmény: #508817

Volt anno a mobilkorszak hajnalán egy kolléga, aki állandóan szidta a bunkofon-okat, ha szóba került. A többiek többségének már volt, de ő csak mantrázta, h milyen szar, meg nincs rá szükség. Oszt egyszer egy meetingen csörgött egy telefon.. csörög.. csörög.. majd a kolléga nagy vörösen előhúzza a sajátját! Azt a röhögést kellett volna hallani! :-)) Úgyhogy ha az új PDA-dal fogsz a Stocky tali helyszínére navigálni, akkor időben dugd el. :-)

#508817 rbbj11 Előzmény: #508653

ezek valóban meggyőző érvek.

Azt hiszem, én szándékosan próbálok kicsit távolodni a digitális világtól, ezért jobb nekem, ha a funkciók külön masinákon vannak.

Idővel, ha tönkremennek azok, akkor nyilván úgyis én is egy multifunkciós eszközre cserélem.

Jelenleg azon vagyok, h. minél inkább egyik funkciót és egyik eszközömet se használjam, ha csak nem nagyon muszáj. Ismerem annyira magam, h. ha minden elérhetővé válna könnyen és egyszerre, akkor több időt töltenék ilyennel, mint amennyit akarok.

#508722 Bendeguz Előzmény: #508718

OFF:

röhögök egy kicsit?

95 15:24 Kissherceg (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím

KEZDŐ??? :D

#508721 Bendeguz Előzmény: #508719

Ráadásul a Gingerbread fw-ben annyi idióta megoldás volt, hogy néha legszívesebben falhoz baSztam volna a készüléket. Az Icecream Sandwich igazi megváltás!

#508719 Bendeguz Előzmény: #508718

Ráadásul csúszós is! Ha legalább valami szilikongumis részei volnának... Így rátettem egy tokot, abban stabil.

#508718 Kissherceg Előzmény: #508717

tényleg sok előnye van egy okos telefonnak. Egyébként idióta samsung tényleg figyelhetne a megjelenésre. Addig nekem garantáltan nem lesz ilyen mobilom, amíg műanyag házban adják.. Totál piaci...

#508717 Bendeguz Előzmény: #508714

S2-vel rendelkezem augusztus óta, nekem nem kell ecsetelned az előnyeit. A kibaszOtt estart is azon adtam már el. 1 darabom még megvan :D

#508714 Kissherceg Előzmény: #508680

Akkor vedd meg magad és fizesd :). Én se dolgozok itthonról mégis kaptunk okos telefont, hogy elérhetőek legyünk. Ahogy sok ügyfelünk is azért ad, mert sokkal rugalmasabb munkát tesz lehetővé. pl dugóban olvasom az emaileket vagy bármikor ha úgy tartja kedvem... Szerintem pont ezért szabadabb a munkavégzés az alkalmazottaknak. Például aki napi két órát utazik meloba, a munka egy részét telefon segítségével megtudja oldani, így bent már nem feszített a tempó. Nem hiába választottak minket többször a legjobb munkahelynek. :) Brutálisan terjednek az okos telefonok a cégeknél, d emondom a kicsiknél is. Persze Iphone, HTC a vezetőségnek és samsung ace, nokia az alkalmazottaknak.

#508709 KawaBazsy Előzmény: #508707

Omnia 3-at néztem, azon WP van, de egyre több helyen látom, h androidra fejlesztenek vmi progit, Win-re meg nem. De amíg az enyém megy, nem váltok, mert felesleges. Csak motoron navigálni nem az igazi (nem lehet egyszerre tölteni/hallgatni), de ezt kibírom.. :-)

#508707 Roberrtto Előzmény: #508698

Én midnenképpen kipróbálom wp-t is, számomra nagyon szimpatikus, letisztult.

Igo az nekem is van a telefonomon, ha nem is legálisan:))Viszont méretben nekem a 4" a nagyon maximum (most ugye ez van) a következő biztos kisebb lesz.

Szerintem várd meg az év végét, akkor jönnek a wp8as telefonok, nagyot fognak szólni szerintem. Plegykálnak egy SG2/SG3 szerű wp8-as samsungról is.

De jön lg, huawei és zte is windowsos mobilokkal, (nem kell lenézni őket, teljesen jó készülékeket gyártanak, már a csúcskategóriában is) nem is beszélve nokiáról.