"es a technologia szeduletesen fejlodik."
A tecnológia egyáltalán nem fejlődik, hanem egyre jobban hajszolja és használja ki az embereket.
Ha jobban belegondolsz, semmi olyat nem tudsz most ezekkel a készülékekkel csinálni, amit - akinek szüksége volt rá - korábban ne tudott volna megcsinálni, na jó, mondjuk kettő készülékkel. Valójában a fogyasztást erőltetik, tehát az egyre több lehetőség valójában nem szabadságot ad a számodra, hanem egyre inkább arra kényszerítenek, hogy úgy élj, ahogy az a profitot biztosítja mások számára mindeközben valójában elvéve tőled az életet.
Egyebekben, "szinte a jovobe latsz.... :)" címszóval talán annyit, hogy annak idején totál egyedül voltam, aki a Wii-t meglátva közölte, hogy annyi a másik két konzolnak és ennyi a pixelek háborújának, valamint totálisan egyedül maradva én voltam az, aki közölte, hogy a BluRay bukás lesz, mert soha nem fogja megverni a DVD-t. És még van pár ilyen dolog az életemben, de emlékeztetnélek arra, hogy jelen ügyben én csak annyit mondtam:
Van az Apple és vannak olyanok, akik olyasmit gyártanak mint az Apple, valamint azt, hogy akinek az Apple jó, aki tényleg annak a filozófiának a célközönsége, amit az Apple megtestesít, az nem is érti azt, amit mások "előnynek" tartanak. Erre tipikusan analóg példa az, amikor egyes ügyeletes zsenik a Linux terjedését egyenesen a Microsoft halálnak vízionálták, meg az ingyenes szoftvereket a "kötött szoftverek" halálának, aztán megint csak én voltam az egyetlen, hogy ez sem így fog működni, egyszerűen azért, mert az emberek nem így működnek.
Van egy szűk technokrata (kütyü****) réteg, amelyet ezek a dolgok meghatnak és van egy réteg, ami tényleg arra akarja használni a készülékét, amire való és azt akarja, hogy ha valami gond van vele, akkor legyen, aki ért is hozzá és ne számos forumon kelljen annak utánajárnia, hogy éppen miért fagyogat a készüléke, mondjuk a példának okáért.
Ez nem fejlődés, ez egyszerűen egy túlpörgetett fogyasztói társadalom, ami nem az igényeket elégíti ki, hanem olyan igényeket generál, hogy KÉNYSZERÍTSEN arra, hogy fogyasszál. Mondjuk például gondolj arra, hogy tíz, húsz évvel ezelőtt elképzelhető lett volna az, hogy úgy gyártanak egy készüléket, hogy majd egy év múlva cseréljed ki? Nem igazán... volt egy fejlődés a PC-k világában is, aztán úgy tíz éve szép csendben le is állt az egész business és azóta igazából csak a 3Dűrlövöldözősautoversenyek azok, amik miatt """fejlődnek""" a számítógépek, de valójában csak inkább kezdenek konzolok lenni, mint számítógépek, a számítógépek pedig pont azért tűnnek el szépen sorban, mert nem tudnak újat nyújtani, illetve kezdenek feleslegessé válni a hordozható kütyük és netközpontúság elterjedésével. De ez is egy olyan dolog példának okáért, amivel már korábban is próbálkoztak, csak akkor behalt a dolog, ehhez kellett az a fajta igény fejekbe vésése, hogy ha nem lógsz a neten egész nap, akkor lúzer/elveszett/senki vagy, lásd f*szbook és társai.
Az igények ilyenek, tudom. De ettől még éppen azért kell felismerni azt, hogy valójában az Apple pont egy egészen más formát hoz ebbe a világba, azt, hogy nem kell állandóan fogyasztanod, nem kell állandóan csodát várnod, elég egy cég termékeit megvásárolni, figyelni, hogy mikor változik és máris up-to-date vagy. Ehhez képest azt nézegetni, hogy ÉPPEN(!) melyik Droid működik, vagy melyiknek milyen a kijelzője a v11.332.todayvsyesterday modellhez képest, az az embereket, DE LEGINKÁBB A CÉGEKET piszkosul hidegen hagyja.
És akkor most próbáljad meg nekem elmondani, hogy mondjuk egy Nokia 2110i és mondjuk egy 10 éves Dell Latitude-del mi az, amiből ma kimaradsz. Mi az, amivel hátrébb vagy, mint egy 10"-os kütymüttyel, amin még billentyűzet sincs. Mi az, amit egy PC-n nem tudsz megcsinálni, és a kütymüty akkora előretörést jelent. És most fordítsad meg, hogy mennyi minden van, kezdve egy komolyabb táblázattal, vagy szöveggel, amit jó esetben talán ha megnézni tudsz ezeken a "csodákon".
De ez már piszkosul OFF, szóval, igazából csak ennyi, kár ezt újra körberagozni. Aki élvezi, hogy hetente új telefont kell vennie, mert a másik végre már működik, az élvezze, én igazán nem akarom ezt tőle elvenni, csak csodálkozom, hogy ennyi és ez lehet valakinek az élvezet a világban. De ez az én bajom :)