Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

quantumxxl

Tadawultól: Dear Valued…

#499276 Platina

Tadawultól:

Dear Valued Client,

Further to the official letter that was sent to you on 03/04/2012 (attached) and following numerous Client concerns/grievances related to the 02/04/2012 account statement, the Company wishes to inform you that the said statement has been re-submitted to you today Friday 06/04/2012. Furthermore, the Company would like to clarify the following:

1. The daily account statement is sent only when there is trading or other activity in the account within the day.

2. The monthly account statement is sent at the end of each month irrespective of whether there is trading or other activity within the month.

Please do not hesitate to contact us for any further clarification.

Best Regards,

Compliance Department

...

A 3-án kiküldött levélre hivatkozva és a 2.-ai statementtel kapcsolatos ügyfél reklamációkra reagálva tájékoztatjuk, hogy az előbb említett számlakivonatot 6-án ismét elküldtük.

Az alábbiakat kívánjuk tisztázni:

- csak akkor küldünk jelentést ha aznap volt kereskedés, vagy bármiféle aktivitás a számlán

- a havi jelentést, függetlenül attól hogy volt-e kereskedés vagy sem, kiküldjük.

...

Én sem kaptam, ügyfélként 04. 02. óta kivonatot a számláim értékeiről, pedig hétfőn nagyon sok kötést lezárt a Tadawul. Miért nem küldtek róla éjfél után pár percen belül kivonatot? - ahogy mindig szokták küldeni egy kereskedési nap zárásaként.

Ma csak az 1-es számlaszámról kaptam kivonatot, amin már az általuk csökkentett érték látható.

Valaki kapott a a hétfői nap lezárt kötéseiről kivonatot?

Re: nincs cím

#499271 Tenil Előzmény: #499254

Én mindkét ügyben károsult vagyok, nem kevés pénzt hagytam veszni:-(, de ma már tudom, hogy mit írtam alá. Igaz később, mint kellett volna, és nagy tanulópénzt fizettem mindezért!!!! Lefordíttattam hivatalosan az irbenises POA-t (persze utólag, de szántam rá még annyi pénzt), és az általad bemásolt pontot nagyon rosszul értelmezed. Pontosan azt jelenti, de nemcsak ez a pont, hogy amit a tada megkapott kérelmet teljesítenie kellett, mert az számára már olyan, mintha én tájékoztattam volna a meghatalmazottat. Az az időszak pedig nem azt jelenti, hogy nem vehettem volna ki a pénzemet, bárcsak kivettem volna. Amúgy meg, ez köztem és az irbenis között jött létre, de én egy rohadt email-t nem kaptam az irbenistől, mielőtt elbukta a pénzemet. Elmentem jogászokhoz, mert nem bízom senkinek az ügyvédjében, de azt mondták, hogy a tada az alapján, amit elmondtam nekik, nem vonható felelősségre. Ez van. Én az irbenist okolom mindezért, hiszen ő kereskedett, és persze magamat, hogy hittem annak, aki belevitt.

Délután érkezett Quantum…

#499269 M UNITED

Délután érkezett Quantumxxl levélre az alábbi választ küldtem:

Tisztelt Quantumxxl!

Hát ez fantasztikus!

Gratulálok!

Ettől függetlenűl a mínuszos kötéseket nem a tadawulfx, hanem a robot üzemeltető generálta!

Önök szerint, ha információnk van arról, hogy ennyi pénz beragadt, fizetünk be újabb és újabb 2000USD 2012 március elején, amiből első tájékoztatásra szombati elszámolás Kb 1100USD lesz, aztán mai napra ez már csak 450USD-ér????

Miért? Nem is volt újabb kötés, még mivel büntetik az ügyfeleket, akik AZ ÖNÖK ÉS STRATÉGIAI PARTNERÜK A TADAWUL FX BIZALMÁRA építettek?

Hol a tőkevédelem, ez nem vis major, meg ne magyarázza ezt senki!

Valaki lenyúlta a pénzünk,és kész!

Az lenne a korrekt aki most ki merne állni a partnerek és az ügyfelek elé!

Összedobjuk a teremre valót, hogy legyen hol! Ha a cégnek nincs rá, vagy csak akkor tudtak szerepelni, amikor az igazságot elhallgatták? Januárban is volt tájékoztató, most is legyen valaki vállaja ezt az egészet, vagy egy hét alatt 2db 5 soros levélre futotta az eltünt több százezer dollárból?

Ja a számla üzemeltető sem járt rosszul havi 10USD 3-4000embernél!? Az évi fél millió dollár!!!! Eddig jó volt, adjanak vissza minden levont sikerdíjat, hiszen nem volt siker, legalábbis nekünk!

Ennyi?

Nekem meg 17000USD-ből 6500maradt.

Legyenek szívesek végre korrekt tájékoztatást adni!

Köszönöm!

Egyenlőre nincs válasz!

üdv. HAllottam, hogy fac…

#499265 pipacs

üdv. HAllottam, hogy facebookon ma találkozás szerveződött a károsultaknak. sajnos nme követtem eddig itt az eseményeket, ezért kérném, ha valaki tud, segítsen kapcsolatba kerülni a szervezővel. köszönet

#499264 aSzabe Előzmény: #499261

Örülök, hogy úrrá lettél a természetes vakságon, amit a pénz lehetősége okoz sokaknál. :-)

#499261 Peggy01 Előzmény: #499260

Én nem vagyok érintett, volt ugyan számlám alfa és béta is, de már október óta éreztem, hogy valami baj van, gyűjtöttem az infókat, és időben kivettem a pénzem.

#499260 aSzabe Előzmény: #499259

Akkor ott a bróker nem hibázott tutti... Itt ezt sikerült megúszni...

Én a helyetekben imába foglalnám a tada nevét, hogy maradt a pénzetekből az átállásnak köszönhetően.

#499259 Peggy01 Előzmény: #499257

Azt írták a fórumozók, hogy az Irbenisnél margin call volt. Teljesen lenullázódtak a számlák.

#499257 aSzabe Előzmény: #499254

Ha 1darab MAM volt akkor teljesen igazad van, be kell perelni a tadát is.

Meglepődnék, ha bármit hibázott volna..

Ugyanúgy dörzsölte a kezét, mint a befektetők, csak annyi előnye volt, hogy a tada nem kockáztatott semmit.

Ha kivárt volna még egy kicsit, megy az egész számla a levesbe és akkor nem kellett volna még utalgatnia sem.

#499254 webster Előzmény: #499248

Nekem is ez volt!

A másik topicban sokaknak.

3. Unless expressly requested in writing by the Client, the Attorney shall not however be authorized to effect any payments or to withdraw any assets of the Client deposited with TADAWUL FX LTD, except as required to perform the authorized prerogatives as hereinabove. Within the trading interval period (commences on the 12th of October 2011 and ends on 31st of December 2012) the Client is authorized to process any deposits or withdrawals only in the event of closing trading positions. Trading positions are expected to be closed on 2-5 occasions per each quarter, on the execution of which the Attorney will promptly inform the client via e-mail. The Client may place a deposit or make a withdrawal within a time period of 3 days following the receipt of the e-mail. In the event that the Client does not request to deposit or withdraw, he will automatically participate in the next trading period.

Ez azt mondja, hogy csak akkor lehet tőkét elhelyezni és visszarendelni ha minden kötés le van zárva. Minden negyedévben 2-5 alkalom van, amikor a számlakezelő tájékoztatja az ügyfelet emailben erről. Három nap áll rendelkezésre, hogy az ügyfél pénzt helyezzen el vagy visszautaljon. Ha ebben a három napban nem rendeli vissza a pénzt, akkor automatikusan részt vesz a következő kereskedési periódusban!

Vagyis ha nem jön email, akkor nem lehet kivenni a pénzt.

Ha befizetés után ráteszik a MAM számlára az annyit jelent, hogy nincs nyitott kötés.

Volt nyitott kötés! Ennek ellenére engedte ki és befizetni a pénzeket!

Mint utólag kiderült ezt a pontot a Tada egyik irányba sem tartotta be!

Ha ez a pont nem lett volna benne a POA-ban, akkor felmerülhetett volna, hogy nyitott kötésekbe kerül bele a pénzem, de így félrevezetett a POA és mivel azt a Tadanak küldtem, így engem a Tada is!

Szóval nekem van gondom a Tadaval is!

Én egy szarházi, sumák brigádnak tartom őket is!

Sok pénzt kerestek ezekkel a számlákkal, ezért hagyták őket jó ideig működni.

Az hogy ezt meglépték a Quantumnál az nem azért volt, mert annyira becsületesek csak a február 14.-ei számla bukás után, ez az előre figyelmeztetem a Quantumot jobban hangzik!

Szép csendben dörzsölte a kezét, mikor áramlottak be a milliók a Quantumból, annak ellenére, hogy már az elején látta, hogy mire megy ki a játék!

#499252 tothcs Előzmény: #499231

Azért elgondolkodtató lehet ,hogy nem-e ősrégi EURUSD longokat zárt le a Tada ?

Mert akkor ezzel mindenki "jól járt" az eheti nagy zuhanás miatt .

Re: Megjelentek a hiénák is?

#499251 Amatoregy Előzmény: #499054

Hogyne.

Nem qxxl-es ügyfél számlája volt. Valaki hasonlót akart csinálni csak én/ő nem egyértelműen fogalmazott és ő azt hitte, hogy nekem közöm van a qxxl-hez de valójában ő a topikra gondolt.

És berakott egy számla linket, ahol a saját stratégiájának az eredménye volt látható.

#499250 Miazma2000 Előzmény: #499231

"4. This Power of Attorney shall be granted to the Attorney personally, and it is hereby expressly stated that TADAWUL FX LTD shall not influence the management of the account in any way, but shall only follow the instructions given by the Attorney. The client therefore releases TADAWUL FX LTD from any responsibility whatsoever for all acts, losses or omissions on the part of the Attorney."

Nagyjából: A Tada kifejezetten kijelenti, hogy semmilyen módon nem befolyásolja a számla menedzselését, csak a meghatalmazott által adott utasítást követi.

#499248 aSzabe Előzmény: #499241

Ezért kérdés mi van a Poa-ban...

Ha neked az van benne, hogy a komplett MAM-on nem lehet nyitva kötés be és ki fizetéskor akkor igazad van teljesen. ...Akkor az elejétől rossz az egész... De szerintem nem ez van rajta... mármint nem a MAM-ra vonatkozik...

De ehhez (sem ) értek.

Re: POA-visszavonások

#499245 Menekülő Előzmény: #499215

Szia! Még nem küldtem el a Withdrawalt, arra várok, hogy feldolgozzák a POA-visszavonásomat, átkerüljön a pénz az 1-essel kezdődő számlára, és lássam, hogy mennyi a visszahívható összeg. Remélem, valóban van annyi, amennyi az Equity volt. Persze az egy héttel ezelőtti Balance-nak jobban örülnék. ;o)

Szórakozni onnantól nem tudnak vele, hogy visszakaptad a saját bankszámládra, úgyhogy lehet, hogy igazad van, és be kellene nyújtani egy Withdrawalt erre az összegre, majd kiderül, van-e annyim alapon...

#499241 webster Előzmény: #499232

Nem feltétlen értek egyet a Tada fedhetetlenségével!

A Quantummal párhuzamosan működött egy Bruti nevű számla. Nekem ott volt pénzem. Az ok, hogy ide írok az az, hogy ugyanaz a cég üzemeltette ezt a robotot is, mint amelyik a Quantumét. Ez a számla februárban dőlt be.

Ennek a POA-jában feketén fehéren le volt írva, hogy a pénz csak, akkor kerülhet be és ki a pénz, ha a számlán minden kötés le van zárva!

Ezt a POA-t a Tada-nak küldtem és Tada fejléc, cím volt rajta. A POA-nak ezt a pontját a Tada nem tartotta be!

Vagyis úgy gondolom, hogy az a Tada hibája, hogy berakta a pénzemet egy olyan MAM számlára, ami tele volt nyitott kötésekkel!

Ezzel nem a számlakezelő felelősségét szeretném csökkenteni, hanem felelőssé tenni a Tada-t, hogy megszegte az általam aláírt POA-t és kárt okozott.

A számlámon lezárt veszteséges kötések nagy része még számlanyitás előtt kötődött.

Érdekelne, hogy milyen POA volt a Quantumnál és hogy erről az esetről kinek mi a véleménye.

Természetesen továbbra is felelősnek tartom a számlakezelőt is, de nem kizárólag őt.

A Tada mindvégig asszisztált ehhez és megteremtette a lehetőségét egy ilyen számla üzemeltetésének.

#499232 aSzabe Előzmény: #499231

A tada nem kereskedett a számládon.

Mivel a q nem tett eleget kérésének a pozíciók zárásával kapcsolatban, az átálláshoz kénytelen volt lezárni a nyitott pozíciókat. A pozikat elsősorban a számlakezelő zárhatja, de rendkívüli esetben a bróker is.

Szerinted mi lett volna a célszerű eljárás ebben az esetben?

Ha elfogyott volna teljesen a pénzed akkor sem a q. zárt volna, hanem a tada.

Okés! Akkor hogy zárta …

#499231 Ejjeliorke

Okés!

Akkor hogy zárta le a Tadawul a kötéseket.

Ha azt csak én vagy Quantum által megbízott robotüzemeltető ér el?

Én nem hatalmaztam fel őt,hogy lezárhatja nem?

Tényleg nem akadékoskodok,csak szeretném megtudni,hogy ki,milyen jogon

nyúlt hozzá a pénzemhez úgy,hogy nem adtam neki felhatalmazást...

#499230 okokok Előzmény: #499224

A POA-val adtál megbízást a Tadának, hogy meghatalmazod a Quantumot, hogy kezelje a számládat, ami technikailag úgy nézett ki, hogy a te számládon lévő összeg átkerült a Quantum által kezelt számlára. Az, hogy a Tada küldte a számlakivonatot az teljesen természetes, hiszen az ő rendszerén van.

Gondold el úgy, hogy bemész az OTP-be, nyitsz egy számlát, majd adsz egy megbízást az OTP-nek, hogy engedélyezze a hozzáférést Gézának, aki majd kezeli a pénzedet. Ekkor szintén az OTP-től kapod a számlakivonatokat, de olyan eredmények lesznek rajta, amit Géza produkált.