Regisztráció Elfelejtett jelszó

quantumxxl

Re: nincs cím

#496316 Platina Előzmény: #496309

szerkeszteni akartam, de utólag nem engedi:

bukó helyett lebegőt írni, mert így valós! - és a másik bétán 99,1 %

nem tudják arányosan visszaírni - eddig ez látható - mennyire érdekük? Mit jelent náluk az üzleti korrektség? Levélben jeleztem feléjük a különbözőségeket - erre lehetőségem van, várom a választ!

Hétfőtől láthatjuk a tényleges változatot!!

#496309 Platina Előzmény: #496306

nekem egy alpha-n 34% a buko,

más alph-n nem mutat nyitott pozit, de az biztosan más Mam-on van - tudom

Egy Mam szerveren vannak:

- egyik bétán 74%

- másik bétán 99,8 %

Akkor ennyit a tőkevédel…

#496308 Magellan

Akkor ennyit a tőkevédelemről. Az egész számlára vetítve egyértelmű, hogy nem tartokkák magukat az általuk vállaltakból.

#496306 kratya Előzmény: #496305

ez az érdekes.

nekem alfán nem mutat semmi nyitott pozit!!!

bétán meg -73% a lebegő veszteség.

#496304 kelvin Előzmény: #496303

alfám van csak de lecsökkentettem 2000$-ra a pletyka óta és a hozamot minden hónapban kivettem

- 20% a lebegő rajta

#496303 kratya Előzmény: #496299

ez egyértelmű, nem ez volt igaziból a lényeg a kiemelésnek, hanem az hogy random osztották szét, és van akinek plusszos a dd-je, van akinek meg minuszos

Igen innen lesz érdekes.

nekem eurusd, gbpusd, és usdcad, van nyitva, nem martingale ez látszik.

Egyedül az usdcad, eurusd viszonyítást nem értem, miért nem zárt annó majd 2x900 pipet usdcadon. viszont eurusd buktát tudta volna kompenzálni

Öszintén megmondva és a chartokat nézve nem érzem így se tragikusnak a kötéseket, ha az eurusd kitőr :-)

ha nem akkor lehet a fejet vakargatni, mert kevés az usdcad long fedezetnek

Meglátjuk, mindenestre ha tényleg nem egyformán vannak a dd-k elosztva akkor az elégg gáz!!

Neked hogy áll, MT4 mutatt valamit alfán bétán?

#496302 vito54 Előzmény: #496299

Köszi, ezt akartam tudni :)

Akkor várok, végülis innen már kb mind1. A kimentett pénzzel sem lennék boldogabb.

#496301 Platina Előzmény: #496293

Ha annyira Profinak tartod Magadat-Magatokat, kérlek segítsd és fejtsd ki mi a véleményed a következőkről - egy Mam szerveren levő számlák esetében:

- Tadawul Fx menet közben mutatja ki a lebegőket és nem az elejétől kezdve?

- szerintetek lehet a számlákon különböző méretekben a lebegő kötések méretei?

- vagy arányosan kell mindent visszamenőlegesen számfejteni?

és így maradhatunk az "objektivitásnál"! - ha ezt írtad!?

#496300 kratya Előzmény: #496289

Neked mit mutat a különbözö számlákon az mt4 felület egymáshoz viszonyítva?

#496299 kelvin Előzmény: #496257

Mivel a veszteségek szét lettek osztva, teljesen mindegy, hogy ki veszi ki innentől a pénzt, az nem hat a még bent lévők pénzére.

Hiszen nem tudod a teljes pénzt kivenni, csak a mindenkori saját tőke értékét. Ez annyit jelent, hogy aki kiveszi a pénzt annak lezárják a még nyitva maradt kötéseit és a maradék pénzzel távozhat.

Úgy gondolom a Quantum robotjainak működése nem eddig, innentől lesz érdekes.

#496298 kratya Előzmény: #496292

Más fórumból másoltam be:

"Sziasztok!

A jelenlegi Quantumos helyzettel kapcsolatban mindössze az alábbi információmorzsákat sikerült megtudnom, tekintettel arra, hogy ügyfélként én is érintett vagyok:

(Ha valaki szakmailag jobban ért a kérdéshez szivesen venném, ha kifejtené a véleményét, mert az én információm is sokadik kézből származnak)

A lényeg az, hogy hétfőig nem lesz bővebb infó, mert a Tada csak akkor hajlandó (?) kommunikálni a Quantummal. Az meg, hogy közben mi alakul az MT4-en, majd látjuk. Igazából a helyzet az (legalább is hozzám ez az információ jutott el) hogy ők sem értik a Tadawult, mert technikailag nem lehet felosztani a mostani valós drawdown szintet a számlák között. Ennek az az eredménye, hogy az átálláskor az egyik számlán 19 a másikon 45% vagy még több a drawdown, pedig egyformának kellene lennie. Eleve 40 LOT a maximális kötésméret a Tadánál, amit nem lehet felosztani 5000 számla között, mivel az újonnan tervezett equity alapú elszámolásnál ennek kellene lennie, de mivel csakl 0,01 LOT a legkisebb "kiosztási egység" egy számlára vetítve, a 40 LOT-ot így csak 400 számla közt lehetne szétosztani. Szóval nem értik a Tada lépését (pláne így nagy hirtelen, mert csütörtökön közölték egy mondatban mailen, hogy ez lesz, és hogy hétfőn közlik a részleteket), és ők is a Tada válaszaira várnak, ami hétfő előtt nem lesz.

Gyakorlatilag a fenit információk és az alapján ami hozzám információként eljutott - mivel az equity alapú elszámolásra való áttérés forgatókönyvét még a számlakezelővel sem ismertette Tadawul - a jelenlegi pillanatkép alapján véleményem szerint úgy tűnik, hogy abszurd módon (de hangsúlyozom, mindeddig teljesen ismeretlen forgatókönyv alapján) teljesen eshetőlegesen "osztják szét" vagy "le" a MAM számlák DD-ját az egyéni számlák között. Ezért van olyan egyéni számla ahol jeleneleg pozitív a DD, van olyan, ahol a DD a tőkevédelmi vállalásnak megfelelően 10 és 29 %, de van olyan is ami 50, vagy 60 %-ot is meghaladja, sőt olyan egyéni számla is van - ami viszont fogalmilag kizárt - hogy a számla mínusz több ezer $-ban van, holott ha jól tudom a Tadawulnál is +30%-os marginnál likvidálják a pozicíokat.

Annyi előnye - ha egyáltalán ebben a helyzetben és kaotikus esetben előnyről beszélni lehet - mindenképpen van az átállásnak viszont, hogy így ha esetleg többen ki akarják venni a pénzüket, ők kizárólag csak a saját arányos equity-ük erejéig tehetik azt, magyarul nem dönti be a rendszert az esetleges tömeges meggondolatlan kivét, nem fogja borítani a drawdown-t, mert aki kiveszi a pénzét, az lenyeli a drawdown rá eső részét. Pedig ugye a nyitott kötés az még nem veszteség (csak annak az esetleges veszélye).

Az a véleményem, hogy egy ilyen kezelt számlás szolgálatatás akkor igazán transzparens, ha látható az equity és a DD, tehát ebből a szempontból a számlakezelőnek is van/volt restanciája, de abban is biztos vagyok, hogy az, ahogyan most a bróker az átállást előzetes egyeztetés nélkül erőből végrehajtja az a legkevésbé sem mondható korrektnek üzletileg.

Az bizonyos, hogy hétfőn okosabbak leszünk. A kérdés a hogyan tovább?"

EZT EMELNÉM KI BELŐLE:

"Tadawul - a jelenlegi pillanatkép alapján véleményem szerint úgy tűnik, hogy abszurd módon (de hangsúlyozom, mindeddig teljesen ismeretlen forgatókönyv alapján) teljesen eshetőlegesen "osztják szét" vagy "le" a MAM számlák DD-ját az egyéni számlák között. Ezért van olyan egyéni számla ahol jeleneleg pozitív a DD, van olyan, ahol a DD a tőkevédelmi vállalásnak megfelelően 10 és 29 %, de van olyan is ami 50, vagy 60 %-ot is meghaladja, sőt olyan egyéni számla is van - ami viszont fogalmilag kizárt - hogy a számla mínusz több ezer $-ban van, holott ha jól tudom a Tadawulnál is +30%-os marginnál likvidálják a pozicíokat. "

Hétfőn többet tudunk.

Nekem az alfán semmi nem látszik, a béta az elég gatyán áll, mint mondtam.

Majd kiderül hétfőn mi lesz a vége

#496293 Shortosgyula Előzmény: #496289

Igazad van én valóban máshonnan közelítem meg. Mégpedig objektíven, a külső szemlélő nézőpontjából, ráadásul több mint 3 és fél év aktív forex tapasztalattal a hátam mögött, olyan baráti körrel akik között több profi tréder és profi tőzsdei programozó van. Sőt köztük van kishazánk egyik legelismertebb tőzsdei oktatója is aki sosem állítja egy előadásában sem hogy itt gyorsan meg lehet gazdagodni. Nem lehet.

Sértettség miért lenne bennem , nem vagyok érintett, egy forintot sem fektettem a quantumba.

#496290 vito54 Előzmény: #496288

Nekem is más kötések szerepelnek az MT4-emben, mint a honlapon lévőn, de arányaiban ugyanakkora a veszteség.

#496289 Platina Előzmény: #496285

Nem keserű vagyok, hanem fel vagyok háborodva!!

Te nem látod a számla kimutatásokat, nincs több számlád!

Emiatt félig megértem, hogy teljesen máshonnan közelíted meg az egész témát!!!

A sértettséged Rád tartozik!! Nem segítesz vele!!!