Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: nincs cím

#494111 Sumér harcos Előzmény: #494105

ő sem kutyafüle:)

vagy még van itt egy-két hölgy is,akik irtak már az utazásaikról egzotikus tájakról is...

de akár Bazsy:)

és a sok lapitós,aki nem szól semmit,ki tudja:)

de dobogós vagy vsz:))

most az évente horvátba,görögbe autozok azért nem sorolhatóak vsz dobogó közelbe vsz:)

#494105 Fornit Előzmény: #494092

Nekem meg úgy tűnik Matgab a legviláglátottabb az oldalról :))Kambodzsában és Marokkóban nem jártam Angliában meg dolgoztam.

Casa Particularokban laktam, az első 3 napot leemaileztem (ez kell a belépéshez) utána meg kézről kézre adtak a tulajok, egész hálózatuk van a különböző településeken. Ha meg vmi nem tetszett, kerestem egy másikat.

Re: Wellnes Wellnes

#494104 Sumér harcos Előzmény: #494096

az elmúlt években végigjártam ezeket a szállodákat:

Hotel Béke Hajduszoboszló

http://szallas.hu/Hunguest-Hotel-Béke-Hajdúszoboszló?gclid=CO2eg67ghK8CFUld3wodWXop2w

régi komcsi szálloda felújitva,normális uszomedencéje nincs,termálra van ráállva. 10/6 az osztályzat.

Erzsébet Park hotel Parádfürdő

http://szallas.hu/Erzsébet-Park-Hotel-Parádfürdő?gclid=CJCDxr_hhK8CFcjO3wodST4D4g

ez már sokkal jobb volt szinvonalra,itt termál viz nem volt 10/7

Hotel Karos SPA Zalakaros

http://szallas.hu/Hotel-Karos-Spa-Zalakaros?gclid=COGcoJbihK8CFQnP3wodR2nw2Q

nagy hodály,semmi extra 10/7

Lővér Hotel Sporon

http://www.utazzitthon.hu/h14-hotel-lover.html?gclid=CKSlrtnihK8CFUFL3wodwnLn1Q

ez nagyon gyenge,nem is értem mire 4csillagos 10/4

Thermal Hotel Visegrád

http://szallas.hu/Thermal-Hotel-Visegrád?gclid=CODsr4bjhK8CFcZc3wodKTfO3Q

messze ez volt a legszinvonalasabb 10/9

mielőtt vki rámküldené az apeh nevű mócsingot,kijelentem,hogy mindenhová meghivást kaptam:)

közeli hozzátartozo üdülési csekk halmazának köszönhetően:)

bárkinek az adott szállodákról mélyebb kérdése van,szivesen válaszolok:)

#494093 Sumér harcos Előzmény: #494088

hol szálltál meg?

kimentél a semmire,és ott kezdtél el utazásaid alatt nézelődni a mindig aktuális szállás után?

#494092 Sumér harcos Előzmény: #494026

egyébként továbbra is tartom,hatalmas utazó vagy,valszeg az oldalon az egyik legnagyobb:))

ázsia afrika europa amerika- kuba marokko kambodzsa thaiföld anglia....és még kihagytam a jó ég tudja mennyit:)

és a röhej az,hogy ahogyan érzem.....lehet jobb áron megjárod őket,mint pl. egy 2hetes 4csillagos szállodás görögországot.

vagy,mint a sok hülye azt a műanyag "sármelsejket"....

#494088 Fornit Előzmény: #494077

GBP volt, akkoriban nem is volt másom. Akkoriban kb 380.000 Ft.

(most néztem kiváncsiságból egy iroda honlapján ott csak a rejtett költségek felárak 235k)

Nacional peso-t csak egyszer láttam, valaki adott 2-t buszjegyre:))

#494077 Sumér harcos Előzmény: #494026

ez gondolom CUC peso volt:)de lehet CUP peso,már némely oldalon teljesen keverik összevissza a kettőt:)

mennyi ez a 450+670 forintban?

#494075 Sumér harcos Előzmény: #494026

Pénznem, árak, vásárlások

Kuba területén rendhagyó módon két pénznem is forgalomban van: a PESO NACIONALE és a PESO CONVERTIBLE. Érdemes tisztázni, melyikkel, hol fizethetünk.

A peso convertible (CUC), az a pénznem, amit a pénzváltóban pl.EUR-ért kapunk.Ez a tursiták által használt pénznem, amellyel a kubai lakosok is fizethetnek. A helyi lakosok azonban egy másik pénznemben, pesos nacionale-ban kapják a fizetésüket, ezen vásárolnak élelmiszert, és az ebédjegyeiket is ilyen címletben kapják. Turistaként is fizethetünk ezzel. A problémát az jelenti, hogy a jó bevásárlóközpontokat csak a helyiek ismerik. A turisták számára előnyösebb CUC-ban fizetni.

1 CUC 24 pesos

Pénzt bankokban, szállodákban, pénzváltókban és a nagyobb turisztikai központokban válthatunk. Itt hívnánk fel a figyelmüket, hogy a szállodák jóval magasabb felárat számolnak.

Ha pénzváltót keresünk, még jól jöhet az alábbi mondat: „Hay una cadeca cerca de aquí?“

(aj una kadeka serka de akí)

#494026 Fornit Előzmény: #494013

Még emlékszem, nekem 450Ł volt a repjegy és 670Ł-ot váltottam át ott, ennyibe belefért 2 hét mindenestől a legutolsó palack ásványvízig bezárólag. Mindenképp el akartam menni amíg Fidel az el presidente :))

(sajnos félő hogy amerikai "gyarmat" lesznek idővel , látni akartam előtte még.)

#494013 Sumér harcos Előzmény: #493990

én is éppen kubát néztem:)

oda(kuba) szivesen elmennék még,nagyon máshová nem is kivánkozom europán kivűl jelenleg.....maldiv,Seychelle esetleg:))

észak afrikából elég volt,lentebb afrika nem érdekel....dél amerika sem nagyon ,usa kizárt,kanada nem hat meg....ázsia sem hoz lázba,ausztrália kizárt,új zéland nem izgat...:))

ez a Kuba viszont,mindig gondolkodóba ejt:)

ahogy néztem 500ezerért ,de mindenestől állitom 800-1misibe lenne ezeknél egy út,horror:)

#493990 Fornit Előzmény: #493891

Nagyon durva tényleg, megnéztem a kubai ajánlatukat...

Töredékéből kihozható.

#493989 Hathor Előzmény: #493899

Hallgatom itt meló közben a Fila Rap Jam lemezem, itt kiabál Sub Bass Monster a nőkről :DD

Nincs nő, nincs sírás.

Asszony elkérte a telefonom, már egy órája szállásokat hívogat belföldön, másjellegű nyaralásunkhoz.. Pfff :DD

#493974 Primo Előzmény: #493933

Én csak szept. közepe-okt. eleje között voltam(nyáron dolgozom),de egy orosz nem volt akkor.

#493933 KawaBazsy Előzmény: #493906

A honlapra kattintva látom, h orosz nyelv is választható az angol mellett. Thaiföldi tapasztalatból (is) kiindulva nem szívesen nyaralnék olyan helyen, ahol ez a náció nagy számban van jelen..

#493928 Hathor Előzmény: #493899

Szia Gábor!

Köszi a hosszú választ.

Igen a nők egy külön fajok. Tőlem is távoli ez az előre szervezés.

Ugyanúgy csinálom mint Ti. Szikra kipattan egy héten belül indulunk, és nekem is mindegy hova, majd lesz valami. Mindegy, öregszünk erre a hétre készül a család, hogy jól érezze magát, nem állok útjába az előre gondolkodásnak, de nem vagyok hajlandó dupla áron elutazni emiatt előre foglalással ,-)

Lesznek itt szerintem is olyan Last minute akciók, amilyet még nem is gondolnak az utazási irodák. Nincs már olyan fizetőképes kereslet, mint annak idején. Sok végtörlesztés is elvitte azok pénzét, akik eddig valamit félre raktak, most a végtörlesztésből idén spórolni fognak éls nem mennek sehova, na meg az elszegényedésnek köszönhetően is. Az a réteg meg akinek van, az elmegy most is, de ezekből van kevesebb, így lesznek meglepik ebben az évben is.

Én nagy akciókra számítok idén a nyaralásokban, de ezek nem, most fognak márciusban aktuálisak lenni, hanem juliban jön majd feketeleves, amikor nem is utazik annyi ember külföldre, mint amennyire számítottak, amennyire foglaltak.

Görögországnak is muszáj csökkenteni az árakat, mert százalékosan attól is többen elfordultak, elfordulnak. Na meg ott is válság van, így kell a biztos turizmo ott is, ahhoz meg csökkenteni kell az árakat.

#493917 Primo Előzmény: #493910

A balcsiról 1000km,10 óra Livorno.Livorno-Olbia 4-6-8 órás hajóút közül lehet választani.Érdemes este 11-kor hajózni így reggel köt ki és az éjszakát kabinban vég lehet aludni.