Re: nincs cím
matgab Előzmény: #493894hello Hathor,
a nőknek ez az őrületes biztonságra való törekvése az mindig sokba kerül.
A legtöbb nő, az minden fizetését odaadná előre amit az életében fog keresni, ha megmondanák nekik már gyerekkorukban, hogy te ezt és ezt az iskolát fogod elvégezni, itt és itt fogsz napi 8 órákat dolgozni és ennyi és ennyi évesen fog ennyi gyereked születni, akik egészségesek/betegek lesznek és amúgy ilyen és ilyen tragédiák lesznek az életedben...
Ahogy szoktuk mondani a nők 90%-a inkább választaná életében a biztos rosszat, mint bármilyen bizonytalanságot!
Na de hogy on-topik legyek:
egyrészt nem tudom ezeket a 8e ft-os jegyeket hol nézted, de én amint meghirdették a nyári menetrendet első dolgom volt megnézni a görög járatokat és oda vissza cakli pakli mindennel akkor is már 55-70e ft volt egy jegy! Még akkor is amikor a malév becsődölt és hirdették, hogy most milyen olcsók. Mármint én főszezonban, júli vége -aug elejét néztem, lehet, hogy májusra volt 8e ft-os jegy is. Ezek a nyári céldesztinációk majdnem mindig drágák, talán Bulgária olcsó, de ott meg az utóbbi 5 évben úgy felcsúsztak az árak, hogy nem hittünk tavaly a szemünknek!
Szerintem azért sem érdemes előre foglalni főleg görögo.ba, mert sztem a sztrájkok meg pont a bizonytalanság miatt (vajon haza tud-e jönni, lesznek-e zavargások, nem omlik-e össze az ország addig, tud-e kirándulni) alig lesz turista. És ez mit eredményez? Azt, hogy a Görögo-ra specializálódott utazási irodák, akik előre le kell foglalják a szállásokat a kieső vendégforgalom miatt nagyon nagy szarban lesznek! Esetleg megpróbálnak gyilkos versenyre kelni más desztinációkkal (Töröko., Spanyol, Olasz) de ebben a nagy versenyben egyrészt versenyhátrányban lesznek, másrészt egy nagy verseny is azt fogja okozni, hogy tömegével fognak csődbe menni az utazási irodák (biztos vagyok benne, hogy nemcsak a kicsik lesznek az áldozatok között!) Ami talán védelmet nyújthat, ha nemzetközi hálózattal utazol, csak azok még drágábbak!
Ráadásul a kevés vendég miatt ha odamegy az ember egy szimpla repjeggyel, minden helyen óriási árkedvezményeket lehet sztem kialkudni, mert ki akarják adni a szállodáikat, lakásaikat, mert akkor ha nem adják ki, akkor jövőre csak éhségsztrájkolni fognak tudni!
Szerintem győzd meg az asszonyt egy sima repjegyre , még ha gyerekkel is vagy , biztos , hogy találsz azonnal, ha mást nem bemész egy internet kávézóra és ránézel a booking.com-ra, vagy a helyi touristinfo-ban ajánlanak valami tényleg igényeiteknek valót!
Vagy max tényleg egy last minute, hogy mégse mondhassa az asszony, hogy kimegyünk a "TOTÁL BIZONYTALANRA", meg tudjon dicsekedni a barátnők/kollegák előtt (mert ez ugye megint egy nagyon fontos szempont egy nőnél!)!
Erről az jut eszembe, amikor egyik haverom mesélte, hogy kiment a barátnőjével Thaiföldre egy fél évre nyaralgatni és egy egész napi csodálatos helyen történő strandolgatás után egy teljesen felszerelt erkélyes kilátással a tengerre rendelkező bérelt lakásban az étteremben elköltött romantikus vacsora után a nője kiment az erkélye és sírt, hogy "itt vannak a SEMMI közepén és csak tengenek lengenek és hova fognak így jutni"!
Hozzá kell tenni, hogy a tengés lengés után hazajöttek és a nő is sokkal jobb állást talált, mint ami volt és a haverom is! :-)