Kiszórtam ma én is, és addig amíg a trend meg nem fordul, most már hozzá sem nyúlok.
Hathorral néztük a chartot, a mai nap a K.O. körülbelül.
Szépen kitört lefelé, dupla alj lehetőségnek annyi, célárat nem is írok.
Kiszórtam ma én is, és addig amíg a trend meg nem fordul, most már hozzá sem nyúlok.
Hathorral néztük a chartot, a mai nap a K.O. körülbelül.
Szépen kitört lefelé, dupla alj lehetőségnek annyi, célárat nem is írok.
a pénztermelőképességet (EBIDTA) célszerű nézni, az azért 1,8 millió eur volt az utolsó negyedévben (az se túl markáns, de benne van a teljes vízfej költsége, legalábbis higgyük el).
az srv vitt el nagyon sok effektív pénzt.
kamatokat azért kitermelik,
az viszont igaz lehet, hogy az októberi kötvényeket refinaszírizni kell majd.
http://profitline.hu/hircentrum/hir/260414/E-star-reszveny---erdemes-mar-beszallni?
Egy apróság az elemzés során szemet szúrt nekem, ami eddig fel sem tűnt:
"Tavaly a negyedik negyedévben 3,13 millió euró nettó vesztesége volt a főként hőtermelést és hőszolgáltatást végző cégnek, döntően a 2,9 millió euró pénzügyi veszteség miatt. "
Ha a pénzügyi veszteségtől eltekintünk (amibe nem tudom, hogy a kamatokat is beleveszik-e, vagy csak a határidőn elszenvedett árfolyamveszteséget), akkor a cég Q4-ben 0,23 millió EUR veszteséget ért el!
A Q4 során egy távhőüzemeltető cégnek igen erős pluszt kellene, hogy termeljen - hiszen annál jobb negyedéve már csak a Q1 kellene, hogy legyen - mert Q2 és Q3 során alig keletkezik bevétele, inkább csak költségei a fix költségek miatt!
Azaz ha már a Q4 is negatív önmagában - főleg akkor ha a 2,9 millió EUR magába foglalja a fizetendő kamatokat is és nemcsak az árfolyamveszteséget, akkor itt valami kurávra nem működik jól!
Ez az eredmény termelő képesség, vagy inkább képtelenség a jelenlegi igen nehéz likviditási helyzetben akár egy hamarosan (2012Q2-Q3) bekövetkező csődöt is előre jelezhet szerintem!
Mert a beruházásokra nincs pénz, amivel az eredményt javítani lehetne, így viszont úgy néz ki, hogy a cég még a főszezonban sem termeli ki a kamatfizetési kötelezettségeket sem , nemhogy a hitel tőke visszafizetésének lehetőségét! És ez így brutális...
Egyetlen menekülési lehetőség egy újabb óriási hitel(ek) lenne, amiből fedezhetnék az EETEK lezárását, a román projektek felújítását és mindezt úgy, hogy az legkésőbb a következő fűtési szezonban már brutális nyereséget termeljen! Persze egy ilyen helyzetben melyik felelős bank mer úgy hitelt adni, hogy a cég kamatköltségei relatíve ne emelkedjenek és a törlesztésre is képes legyen a cég? Ezt inkább tőkeemeléssel lehetne megvalósítani, de erről a jelenlegi bizalmi szint és árfolyamtrend mellett szó sem lehet!
én a jelen helyzetben sokkal nagyobb esélyt látok egy felezésre, mint egy duplázásra, még egy OTP para nélküli helyzetben is.
Nyilván a gyorsjelentés a múltat ábrázolja nem a jövőt.
De, mint említettem számomra nem önmagában a gyj számai voltak kiábrándítóak, hanem az amit már 6k körül elkezdtem sejteni (és azóta ugye adogattam a pakkom), hogy bizony a cég rosszul van felépítve és nem a külső környezet okozza az árfolyam esését, hanem a vállalat valós belső folyamatai taszítják a mélybe az árfolyamot.
Nekem a mostani gyj ebben erősített meg. És egy ilyen cégben nagyon kockázatosnak érzem benne hagyni a pénzem. Ezért nem vettem soha Humetet pl. és időben szálltam ki a phyl-es és a genesis-es próbálkozásomból is anno.
De a mai napot elnézve a piac is az álláspontomat erősítette meg (de a flash reporttól én is azt várom, hogy kicsit megrántják az árfolyamot, sztem az még egy jó kiszálló pont lehet.)
benne van a pakliban. Csak kell hozzá egy magyar para + államcsöd dominó. Egyáltalán nem elképzelhetetlen együttállás. Tözsdén minden lehetséges.
ha nem ismered el még most se, akkor nincs miröl beszélni.
Nem volt akkor hitelezési kánaán, egyértelmü volt, h. az a szint tarthatatlan ill. tulértékelt.
Sose volt transzparnes cég, még 2008-ban elhültem az amatör jelentésén.
Az teljesen igaz, hogy ráérsz akkor felugrani rá, mikor már javuló számokat látni. De eddigi tapasztalataid függvényében meg is fogod ezt tenni?? Psziché! Másrészt vajon IDÖBEN fogod megtenni??? Vagy akkor meg azt nem fogod elhinni, hogy valóban szanálás van, miközben állandóan megy majd fel az ár?
Természetesen sztem csödbe is mehet, topicban is írtam.
Gábor,
sok időm nincs olvasgatni, de ez a papír már nagyon túl lett pörgetve.
Emlékszel amikor ment felfele 8K környékén, akkor volt, hogy átkerül A kategóriába, vagy valami ilyesmi. Akkor mondtam, hogy ez annyit ment fel 8Król, hogy nem nyúlnék bele.
Iszonyat lufi volt benne. Pedig téged igazolt a 8Ks vétel, de akkor is mondtam bármennyi van benne, én akkor sem venném ezen a szinten. Aztán jött 10K körül, hogy varsói tőzsdén is elkezdenek kereskedni vele, akkor megadták a végkifejletét a bulinak, még drágább lett.
Utána csak a topikot kellett olvasni a nagy elszállásokkal. Hatalmas eufória volt ebben a papírban tavaly első fél évben.
Pszciho tábla kidurrant.
Sajnálom a veszteségeket. Mindenki átélt hasonlót.
Arany is hasonlót csinált 1900ig, na meg a 10.500körüli OTP is.
Tudjuk, a fák nem nőnek az égig.
Bízzunk a jövőben, hogy jobb lesz egyszer!
üdv.
innen otp negyedelés...az 9xx ft lenne..rosszabb, mint 2009-ben....na neeee
Annyi szakmai javítás írásomhoz, hogy az angol nyelvű verzió felkerült a BÉT-re már 03.01-kor a magyar jelentés után pár órával, csak azt nem vettem észre... Ez mondjuk annyira nem nagy különbség a lényeget fenntartom, amíg vki le nem írja, hogy hogyan lehet a goodwill-lal pü-i eredményt elérni...
rbbj,
Nem ismerem el, hogy a 10-12k-s vételek az akkor rendelkezésre álló adatok alapján ne lett volna reális befektetés. Azt, hogy a helyzet hihetetlenül nagyot változott és sajnos nemcsak a nemzetközi helyzet vonatkozásában -sőt főleg nem abban, hanem inkább a cég belső okai folytán, sajnos csak nagyon későn ismertem fel. Talán azért is mert ilyennel még nem találkoztam a tőzsdén, hogy egy cég ami korábban ennyire transzparens és korrekt módon viselkedett ilyen pálforduláson menjen keresztül! Mert azt amikor egy cég eleve T kategóriásként kezdi meg a karrierjét, azt azért nagyjából felismerem, meg azt is , aki normális cégként jelentkezik (bár ilyen nem nagyon volt az utóbbi nemistudomhány évben a hajdani rfv kivételével! Éljen a BÉT!), de ilyet soha nem tapasztaltam, hogy ekkorát változzon egy cég belülről!
És ezért volt az, hogy az intő jeleket nem vettem kellően figyelembe, elhittem a cégvezetésnek, hogy a részvény ára "egy kicsit előrerohant", meg elhittem, hogy spekulánsok nyomják le az árfolyamot és a concorde hazudott eladási ajánlásával...
Elhittem amikor hallottam 7k körül, hogy most már itt az esés vége, mert korábban jól előreinformált politikai bennfentesek is elkezdték venni a papírt (olyanok, akik addig mindig jókor szálltak be és ki), és mikor már profit warning jött 5,5k-nál, akkor is még hittem a cégnek, hogy mindjárt jön az otp hitel és az ebrd és bár gond vana cégnél, de most már betömték a lyukakat, és járnak a szívattyúk...
Ehhez képest ez a gyj teljes pofánverés volt a számomra, legalábbis amit kiolvastam belőle!
Ez egy kijózanító pofon volt gyakorlatilag, hogy itt nem a szivattyúkat hallom, hanem a hajótest összeroppanása előtti recsegést...
És jobb egy harmadolást realizálni, mint egy tizedelést! Kérdezd meg az Orco, vagy KEG részvényeseket!
Ja és még valami: ha mégis az én fülem lenne süket és mégis a vizet kotornák már ki a hajótestből, akkor még mindig fel tudok rá vissza ugrani, amikor már lesz OTP hitel, vagy EBRD, vagy legalább hihetőbb adatok lesznek az időre elkészülő pontos és minden kötelező elemet tartalmazó beszámolóban 4 esetleg 5k körül és akkor mea culpa...
A röhej az, hogy a PSZÁF ha valami után nyomozni fog, akkor ez a blog és nem a cég eddigi kommunikációja...
Ebből csak az látszik, h. velem ellentétben te nem voltál Lehman részvényes :)
Mol-nál számold ki, az hány %.... És a MOL-nak innen árfolyamban semmivel sincs nagyobb növekedési potenciálja %-osan, mint Mtelonak. Tehát marad a háromszoros osztalék különbség a mérleg serpenyőiben.
Molnál bruttó 880 ft/rv osztit rebesgetnek. Gondolom a szurgut csomagból akar a kormány egy kis pénzt. Otinál meg majd akkor lesz gond, ha Sanyi eladja a részvényei nagy részét, vagy nem fog V-vel meccsre járni.
mol osztaléka szinte nulla...akkor már mtelot kéne venni, ha vki a rendszeresen magas osztalékra gyúr.
Otp pedig...sztem oti negyedelésére innen az esély alig kisebb, minthogy e-star innen negyedeljen. Ha már bank, van otp-nél a világpiacon sokkal biztosabb is
Szerintem az Aegon befektetési alap jegyeinek tulajdonosaira sózták rá a részvényeket. Nem értek a gazdasághoz, de ez a névváltoztatás, vezetőváltás, tulaj rv eladás nagyon bűzlik, de ne legyen igazam. Sajnos Rivotril sem cserélte 5000 nél Otp-re, bár utólag okos az ember. Én még mindig azt vallom, csere otira és mol-ra. És ha még a mol osztit is nézzük ... DE DRUKKOLOK MINDEN RV TULAJNAK, MERT TUDOM MILYEN SZAR NÉZNI A NAGY BUKÓT.
egyébként ha van komplett vélemény egy részvényről, azt blogba kellene írni. Úgy könnyebben lehet rá hivatkozni :)
Tőkekérdés:
Az aegon meg az otp 4000-n vettek SCS-tól részvényeket. Az ellenértéket pedig alárendelt kölcsöntőkeként SCS belerakta a cégbe, ezek hivatalos információk. Tehát ami történt az effektíve az, hogy a cég többlettőkéhez jutott, és ez nagyon fontos lehet még