Re: 6-os pont
matgab Előzmény: #487728rbbj,
Nem ismerem el, hogy a 10-12k-s vételek az akkor rendelkezésre álló adatok alapján ne lett volna reális befektetés. Azt, hogy a helyzet hihetetlenül nagyot változott és sajnos nemcsak a nemzetközi helyzet vonatkozásában -sőt főleg nem abban, hanem inkább a cég belső okai folytán, sajnos csak nagyon későn ismertem fel. Talán azért is mert ilyennel még nem találkoztam a tőzsdén, hogy egy cég ami korábban ennyire transzparens és korrekt módon viselkedett ilyen pálforduláson menjen keresztül! Mert azt amikor egy cég eleve T kategóriásként kezdi meg a karrierjét, azt azért nagyjából felismerem, meg azt is , aki normális cégként jelentkezik (bár ilyen nem nagyon volt az utóbbi nemistudomhány évben a hajdani rfv kivételével! Éljen a BÉT!), de ilyet soha nem tapasztaltam, hogy ekkorát változzon egy cég belülről!
És ezért volt az, hogy az intő jeleket nem vettem kellően figyelembe, elhittem a cégvezetésnek, hogy a részvény ára "egy kicsit előrerohant", meg elhittem, hogy spekulánsok nyomják le az árfolyamot és a concorde hazudott eladási ajánlásával...
Elhittem amikor hallottam 7k körül, hogy most már itt az esés vége, mert korábban jól előreinformált politikai bennfentesek is elkezdték venni a papírt (olyanok, akik addig mindig jókor szálltak be és ki), és mikor már profit warning jött 5,5k-nál, akkor is még hittem a cégnek, hogy mindjárt jön az otp hitel és az ebrd és bár gond vana cégnél, de most már betömték a lyukakat, és járnak a szívattyúk...
Ehhez képest ez a gyj teljes pofánverés volt a számomra, legalábbis amit kiolvastam belőle!
Ez egy kijózanító pofon volt gyakorlatilag, hogy itt nem a szivattyúkat hallom, hanem a hajótest összeroppanása előtti recsegést...
És jobb egy harmadolást realizálni, mint egy tizedelést! Kérdezd meg az Orco, vagy KEG részvényeseket!
Ja és még valami: ha mégis az én fülem lenne süket és mégis a vizet kotornák már ki a hajótestből, akkor még mindig fel tudok rá vissza ugrani, amikor már lesz OTP hitel, vagy EBRD, vagy legalább hihetőbb adatok lesznek az időre elkészülő pontos és minden kötelező elemet tartalmazó beszámolóban 4 esetleg 5k körül és akkor mea culpa...
A röhej az, hogy a PSZÁF ha valami után nyomozni fog, akkor ez a blog és nem a cég eddigi kommunikációja...