Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Re: nincs cím

#488137 Cromega Előzmény: #488129

Tartalmas 2 hét lehetett! És csodás helyeken járhattál!

Nekem a Török riviéra volt csalódás, nászúton voltunk ott. Nem lehet mondani, h. nem szép, mert gyönyörű, de a tenger nem olyan tiszta, mint a horvát partoknál. És sajnos nem a "homok" miatt, ami inkább sóder-aprókavics volt... Itt is vannak homokos szakaszok, mégis az a tisztaság varázslatos....

Velence milyen volt? Olasz tengerpart?

#488129 Sumér harcos Előzmény: #488124

én még vmikor 1988-ban a békeidőben jártam végig velencétől athénig autoval 2 hét alatt,komplett yugoszláviát,és igy másik országokat érintve csak...rendkivüli volt,

akkor még MO-hoz viszonyitva komplett yugo 20 lépcsővel feljebb volt,talán kivétel Skopje,Kotori öböl akkoriban....ott már futottak a kocsi után a kis kölkök,mint tunéziában szinte,hogy csoki,rágó ilyesmi kellene...

akkor még integettek ,villogtak egymásnak a magyarok,mindenhol autoval...

europában legjobban a yugo tengerpartot szeretem,hiába görög sziget,hiába bármi más....vhogy kedvenc maradt..itt nem lehet leprát kapni,mint egyiptomban...itt még tényleg minden europai...de mégis déli és tengeri...

bármikor kiköltöznék én is oda,és attól tartok életem végéig nyivákolhatnának a kabócák....

#488127 Cromega Előzmény: #488123

Szokott lenni fórumtalálkozó? Akkor Ti már egy jól összeszokott kis csapat vagytok :-))

Én véletlenül keveredtem ide...

"Lehet, hogy nálatok kellene megrendezni a nyári stoky-s találkozót" Jól hangzik! :-DD

#488124 Cromega Előzmény: #488122

:-)) Igen, Ő is magyar.

7 éven keresztül rendszeresen a szigeten nyaraltunk. És kb. 4 éve élünk itt, de még mindig nem sikerült a sziget minden szegletét felfedezni :-D

#488123 matgab Előzmény: #488117

Lehet, hogy nálatok kellene megrendezni a nyári stoky-s találkozót, főleg, ha egy kicsit jobban menne a tőzsde! :-)

#488122 matgab Előzmény: #488117

kéredzkedik, ha már nyelvtanizálunk...:-)

Mikor költöztetek ki?

A férjed is magyar?

#488114 Cromega Előzmény: #488103

Húúú, nem semmi amit leírtál! Kísértetiesen hasonlít ara, amikor mi szintén '94 környékén az Isrtiára mentünk, Skodával :-D:-D Légkondi nuku, a benzinkutaknál szokványos volt, hogy be kellett tolni....útközben szerelés....stb. :-)

Losinj sosem volt egy annyira olcsó hely, de ennek oka van.... mondjuk most, hogy itt a Lidl, már közel hazai árak vannak kajafronton, valami még olcsóbb is. Próbálja felvenni a harcot a Lidlivel a helyi Konzum is, így ő is olcsóbb próbál lenni, mint volt...

Disco ügyben nem tudok nyilatkozni :-D Maliban egy Konoba Catacomba hely van, ahová sokat járunk, vendégekkel is. Jó kis élőzene megy, Jazz fesztivál után ott impróznak a nagyok, sok olasz és horvát nyaraló zenész kéreckedik fel a színpadra, nagyon jól nyomják!

Hát igen....'94 óta rengeteget változott. Nincsenek poros utak, a szigetekig autópálya, a házakat színesre festették...stb. Mondjuk itt a szigeten nem volt háború....

#488103 matgab Előzmény: #487965

Fú, irigyellek cromega! Jó lehet ott nektek!

Mi 1994-ben voltunk Mali Losinj-ban családdal és egy haverommal még a régi világoskék Dacia Combinkkal. Ez ugye azért volt lényeges, hogy világoskék, mert akkor még folyt a háború és mivel az ENSZ-nek is fehér és világoskék járművei voltak, bíztunk benne, hogy nem lőnek ki minket...

Emlékszem egy kereszteződéssel előbb mentünk le a Zágrábi autópályáról és akkor egész közel utaztunk a fronthoz. Akkor még nem volt kiépítve a tengerpartig az autópálya és szerpentineken kellett le és fel tekeregve menni.

Nos lefele nem volt gond, akkor mindig megelőztünk egy ENSZ konvojt, felfele viszont hiába kapcsoltuk be 30 fok nyári melegben a FŰTÉST(!) az "autónkban" akkor is felforrt a Dacia hűtővize! Ilyenkor mindig megálltunk , az ENSZ konvoj behozott minket és előzhettük meg őket megint (ami nem olyan egyszerű, mert elvileg katonai konvojba nem sorolhat be menet közben egy civil autó előzgetve...

Mire megérkeztünk addigra már teljesen kikészültünk (30 fokban fűtés mellett, ezt nem győzöm hangsúlyozni!)

De ott a látvány kárpótolt minket!

Megvan még Veli Losinjban a szálloda aljában a tenger partján egy meredek sziklafal tetején a Disco?

Őrületesen jó volt, jó zenékkel, és bőr ülésekkel, légkondival (1994-ben a mi magyar tudatunknak ez überalles hely volt).

Ráadásul úgy volt, hogy a belépő az egy cetli volt, amivel vissza lehetett jönni és rájöttünk, hogy a szerdán megváltott 5 kunás belépőnket másnap és harmadnap felmutatva simán bemehetünk a péntek szombaton már 10 kunás diszkóra is! (Na igen, már akkor is szerettem a költséghatékony megoldásokat!).

Akkortájt a horvátoknál még szegénység volt, minden pénzt a háborúra fordítottak, ezért ha valaki márkátlan farmerben, rövidujjú polóban és az elmaradhatatlan swatch órában volt, akkor az 100%, hogy horvát volt!

Akkor még az árak is teljesen fair árak voltak, aztán kezdtek el 1996-1997-től repülésbe...!

Óh, de király volt az egész...!

#487966 Cromega Előzmény: #487965

Nincs mit. :-)

Nagyon szívesen! Ha van kérdésed, kérdezz nyugodtan, akár mailen vagy Skype-on is! :-)

#487965 Sumér harcos Előzmény: #487955

nem kizárt,még visszatérek az ügyre,átbeszélve,kiszámolva,árajánlatot kérve:)

addig is köszönöm az informáciokat.

#487958 Sumér harcos Előzmény: #487952

az más ,azért megcsináltatnám,

mondjuk amerikáért nem igazán:)

amerika a csodák országa....egyik ismerőst 2010-ben lelőtték Miamiban,2001-ben ment ki,2008-ban már saját étterme volt Miamiban 1976-os születésű gyerek volt,mint kapcsolat pedig nem lett volna rossz,hiszen lehetett volna menni mosogatni,végső esetben.

#487955 Cromega Előzmény: #487951

Annál feljebb van, viszont messze van a szárazföldtől, ez nagy mértékben befolyásolja az éghajlatot, és a növényzet is más. Ugyan Kvarner öbölben fekszik, mégis télen is ~12 fok van (fűt az Adria:-).(Jelenleg itt most 12 fok van, nappal már napon 20 körül)..... Szubtrópusi-mediterrán éghajlat, tenger október közepéig fürödhető. Szeptemberben szuper idők vannak, a kedvenc hónapunk:-))

#487952 KawaBazsy Előzmény: #487946

Útlevél kell, sosem lehet tudni, h hova érdemes menni.. Thaiföldhöz meg Amerikához is kell.

#487951 Sumér harcos Előzmény: #487943

ja értem,tehát vendégnek nem kell fizetni érte:)

Nem gond,igazából nekem nem,aki általában Brac-ra jártam legtöbbet, abszolut hozzászoktam.:)

Csak sokan ilyen komp,hid plusz miatt már kontinensen vadásznak,hogy elkerüljék.

ezen a szigeten milyen az idő általában szeptember(aug25-szept10) elején még?

mert ahogyan nézem a térképet pl. Brac-tól ,Makarskától azért feljebb van.

#487946 Sumér harcos Előzmény: #485962

oda utlevél kell?

csak tagjelölt az EU-ba 2010 óta...

egy Montenegro miatt nem csináltatok utlevelet....ha igy van:)lejárt már 3-4 éve...

#487943 Cromega Előzmény: #487938

Köszi! :-) Saját "gyermekünk" a honlap. :-)Még így is csak 7-8 óra Budapesttől. A híd amúgy miért probléma, nem értem?

Nem, a parkolásért nem kell fizetni, a vendégnek legalábbis nem. :-)

#487938 Sumér harcos Előzmény: #487666

Szia!

Jó a lapotok,feketén -fehéren értelemszerűen feltüntetve rajta minden.tényleg jó.

de van egy hid,és még egy komp is...nem túl előnyös...

a parkolásért még külön fizetni kell az utcában,ha jól értelmezem?