Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#481154 Muskatli Előzmény: #481152

:))

tényleg nem hiszek abban, hogy csaló banda lenne. SCS eladhatta volna a teljes részvénymennyiségét 10 000 Ft-on, de most akár 4 000 Ft-on is és elsétálhatott volna jópár milliárddal a zsebében és kb. 40 évesen nyugdíjba mehetett volna úgy, hogy még az unokája sem tudna elkölteni ennyi pénzt. én egyébként helyette lehet ezt választottam volna. stresszelne itt a franc a likviditáson, meg a projekteken.

de ő nem ezt tette, hanem visszatöltötte a cégbe a pénzt alárendelt kölcsönként és gondolom dolgozik mostanság napi 16 órákat.

ezen azért érdemes elgondolkozni szerintem, hogy SCS mennyire elkötelezett vagy sem és ő mennyire érdekelt vagy sem abban, hogy megoldódjanak a problémák és minél magasabb legyen a részvényárfolyam.

itt nem cseszik át szvsz a kisbefektetőket, legalábbis nem SCS és nem a cég. maximum a párezes/pártízezres tulajdonosok használják ki a lehetőségeket.. (pl. stop vadászat vagy amikor ordítóan túl nagy volt a tőkeáttételesek száma azt megjátszották) DE ezeket azért ne azonosítsuk a céggel, sem SCS-val, ráadásul az ilyen játékosok megtalálhatóak minden részvénynél, főleg a kevésbé likvideknél.

közel sem tökéletesek, de hiszem azt, hogy a problémákat hamarosan megoldják, a csapat tisztességes, az üzleti modell jó és akkor előbb vagy utóbb helyére kell kerülnie az árfolyamnak.

Re: nincs cím

#481150 Muskatli Előzmény: #481129

szerintem is. én azért annyi pici pozitívumot látok, hogy mintha már nemcsak az OTP-re alapoznák a finanszírozást, gondolom december óta már nem bízzák magukat kizárólag az OTP-re... nem lepődnék meg, ha a háttérben komoly munka folyna ebben a tekintetben. mindenesetre bárhogy alakul, legrosszabb esetben az OTP-vel szerződnek. legfeljebb majd refinanszírozzák pár hónap múlva azt és elfelejtik az OTP-t.

de lehet én olvasok rosszul a sorok között.

Re: nincs cím

#481148 matgab Előzmény: #481125

"meg nem a cégnél pattogott a labda december óta, akkor a kötvénykamat miatt inkább aláírták volna, h ne kelljen SCS-nak a pakkjától megválnia."

Akkor nem teljesen ugyanarról beszélünk pattogás alatt.

Igen, abban egyet értünk, hogy az nem a cég választása volt, hogy nem vették fel a hitelt, de a feltételrendszert az OTP lefektette, tehát a cég kezében volt a lehetőség, hogy tud-e élni a lehetőséggel, meg tudja-e magát feleltetni az előírt követelményeknek.

Ebből a szempontból viszont a mostani helyzet abszolút nem változott. Most kapott egy valszeg az előzőhöz képest egy összességében szigorúbb feltétel rendszert, ami talán néhány eddig kritikus ponton talán könnyebb feltételt ír elő.

A cég most is fel akarja venni a hitelt, a feltételrendszer előtte van, megint ők azok, akiknek a céget olyan helyzetbe kellene, hogy hozzák, hogy megfeleljenek.

Ergo eddig is a cégnél pattogott a labda és most is, a helyzet december óta nem változott.

Re: nincs cím

#481129 hAliG Előzmény: #481125

Összességében én sem értékelném pozitívnak rövid távra nézve a ma reggel megjelent interjút!

Egy ilyenre nem hinném, hogy meg lehetne húzni, főleg úgy, hogy a PF szinte ugyanezt már korábban leadta...

Erre az interjúra nem vételnek, hanem kivárásnak kell lennie a reakcióknak, szerintem.

Re: nincs cím

#481125 Muskatli Előzmény: #481076

szerintem meg nem a cégnél pattogott a labda december óta, akkor a kötvénykamat miatt inkább aláírták volna, h ne kelljen SCS-nak a pakkjától megválnia.

azzal egyetértek, hogy az új hitel feltétele valószínűleg keményebb, mint amire számítottak, de hogy ez költségekben, biztosítékokban és/vagy kötelezettség vállalásokban másabb, az nem derült ki.

de úgy tűnik vannak más lehetőségek is a porondon és most valamiért nem annyira sürgős a dolog. gondolkoznak, h aláírják/küzdjenek a jobb feltételekért vagy más megoldást keressenek (ezeket pedig gondolom hónapokkal ezelőtt elindították már).

mivel ezen fenti infók kiolvashatóak a reggeli nyilatkozatból, azaz mindenki számára nyilvánvaló volt, én továbbra sem tartom feldumálásnak (sőt ezt akár lehetne rossz hírnek tartani is....). benne van, h megvan az OTP új jóváhagyása, nézegetik (azaz nem fejüket vesztve írják alá), de van több egyéb lehetőség is, amiből lehet valami. ráadásul mint ahogy írtam, kiegyensúlyozott volt ma mindkét oldal, ha úgy lenne ahogy írtad, akkor túlsúlyosnak kellett volna lennie valamelyik brókercégnek... de nem így volt.

az ismeretlen 100k részvényből már eldurranthattak egy jópárat az elmúlt napokban, és nem is feltétlenül biztos az sem, hogy a teljes arra az 1-10%-ra utazott.

Re: nincs cím

#481123 Bendeguz Előzmény: #481119

Ha SCS vette, tán jelenteni kéne.

Akik meg 4k felett adnak el, valószínűleg örülnek az 1-10% "ingyen" pénznek.

Re: nincs cím

#481119 hAliG Előzmény: #481076

Én nem gondolom, hogy a 100k db-ot adogatják, ha valós vevőnél vannak. De még ha adogatja is, akkor nem sok mindent nyer vele. Főleg ha bemegy az árfolyam 4k alá, akkor még rá is .aszik.

Az is érdekes, hogy Makráék bővíteni akarnak 5k-ért, mikor vehetnének piacon is "korlátlan" mennyiséget.

Szerintem már túlságosan nagy összeesküvést gyártunk az egész mögé..

Na akkor még egy. Mi van ha SCs vette meg (SCs pénzéből vette meg neki vki) azt a 100k-t?

Re: nincs cím

#481107 taresz Előzmény: #481076

Az FB-t nem tartom egy hiteles csatornának, de ott még "több új projekt van a csőben" nyilatkozatot toltak a pofámba.

Erre SCS :"nem szerencsés egy olyan cégnél növekedésről és új projektekről beszélni, amelynek a közelmúltban még akadtak likviditási problémái"

Sajnos gyorsan változott a széljárás.

Re: nincs cím

#481097 Bendeguz Előzmény: #481081

mi van az állami pakkal? mikor adnak ki végre egy teljes tulajdonosi struktúrát? nagy sunnyogást érzek...

Re: nincs cím

#481081 pepe01 Előzmény: #481076

Ilyen ár mellett a 100000 rv. már nem is olyan sok, ha csak annyit szeretnének kiszórni nem is lenne akkora nagy gond.

Re: nincs cím

#481076 matgab Előzmény: #481032

"úgy tűnik az, hogy az OTP hitellel kapcsolatban a labda mostmár a cégnél van, meghozta az étvágyat. különösen, hogy több lehetőség is van a finanszírozás megoldására. ez azért annyira nem rossz hír."

Micsoda??? Valamelyikünk a cseh2-t nézi, de nagyon!

Az OTP hitellel kapcsolatban már december óta a cégnél pattog a labda, az OTP akkor adott kötelező erejű ajánlatot a cégnek, amit a cég nem tudott valamilyen oknál fogva teljesíteni, ezért a hitelt nem kapták meg.

most kaptak egy másik feltételrendszerű ajánlatot, de S.Cs nyilatkozatából én azt látom, hogy ez a mostani ajánlattétel még távolabb esik a teljesíthetőtől, mint az előző...

Ezen kívül nyilván próbálnak más finanszírozót is bevonni, de azokkal még olyan szinten sem állnak, hogy megemlítsék őket.

Az EBRD hitelről is mély csend van december óta.

Tehát nem TÖBB LEHETŐSÉG van már a finanszírozás megoldására, hanem más alternatív megoldásokat KELL keresni, mert úgy néz ki, hogy nem tudnak megegyezni...

Én inkább egy felbeszélési próbálkozásnak látom ezt az interjút, aminek megjelenése előtt csináltak egy kört, utána kidobták az interjút, nyomtak még egy kört, ezzel beugrasztottak még jó néhány embert.

Hogy kik? Szerintem azok akik megvettek 100k darab részvényt SCs-től és a mai napig nem tudjuk, hogy ezek kik voltak. Az árfolyam 4000 forint alá került és ugye múltkor leírtam, hogy ez a bejelentetlen 100k ez szinte zicher , hogy versenyben fogják adogatni, hogy azonnal learbitrálják a nyereséget. Valamivel fel kellett nyomni az árat, sajnos rbbj meglátását látom helyesnek. Be vagyunk ültetve, az árfolyam meg tovább fog esni...

Re: nincs cím

#481074 rbbj11 Előzmény: #481045

ez csak azt jelenti, hogy mindenki megvette, aki akarta, és a vevői oldal elfogyott, az eladók tömege pedig nem. Ez is esést szokott előre vetíteni

Re: nincs cím

#481071 rbbj11 Előzmény: #481042

azzal nincs mit vitatkozni, h. napi minimum közelében zárt, szabályos sírkő dojival. Ha ebből holnap nem lesz egy forgalmas emelkedés, akkor jó eséllyel reszeltek neki. Mehet akkor tovább 3000 irányába. Ronda világ jöhet, ez valóban feldumának tűnik mai napon

Re: nincs cím

#481045 Lxrose Előzmény: #481034

Ahogy a realizálás elkezdődött, elmentek a vevők, de lehet, hogy az eladó megvárta, hogy elfogyjanak a vevők, nem tudom, már egy ideje nem követem élőben. Mindenesetre ahogy korábban írtam, kb. 10000 darabig emelkedett, és 2000 darab körüli mennyiség elég volt, hogy 1-2% plusszra jöjjön vissza.

Re: nincs cím

#481042 Muskatli Előzmény: #481038

nem lepődöm meg, h ezúttal sem értek egyet önnel.

mivel a mai napon mind a vételi oldal mind pedig az eladói oldal viszonylag egyenletesen oszlott meg a brókercégek között a tömés lehetőségét én kiárom.

ahhoz azért egy-két brókercégnek a forgalom szempontjából túlsúlyban kellett volna szvsz lennie.

Re: nincs cím

#481038 Arsene Lupin Előzmény: #481032

"én hiszek neki és a mai forgalomból az látszik, hogy még sokan mások is..."

A forgalomból az is látszik, hogy sokan inkább realizáltak.

Napi minimum és nem nem napi maximum közelében zárt. Szakzsargonban tömés ennek a neve. A tegnapi előkészítéssel együtt profi munka volt, azt el kell ismerni. Az állatvédők sem tiltakozhatnak, a páciensek dumával el voltak kábítva.