már rajzoltam az új rfv csártot kecsegtető ember )))
telót majd veheted 600 felett ))
már rajzoltam az új rfv csártot kecsegtető ember )))
telót majd veheted 600 felett ))
Lengyel kötvény kibocsátásról már volt szó tavaly. Nem lett belőle semmi.
Már meg sem lepődöm:D
Hozd át ide a Telkós pénzed, döglött ló mögé felesleges kötni a szekeret.
Az új mobilszolgáltató elszipkázza az állami megrendeléseket, aztán már a Telko megy a lecsóba ugrik 50 milliárd forintos megrendelése.
1 . Az üzleti modell egy folyamatos hitelezésen alapuló extenzív fejlődési modell. Ezt az alapmodellt mint briliáns üzleti modellt adták el a kisbüfiknek, éppen a buktatókat nem kifejtve. Maga az energiaszolgáltatás egy sima fejőstehén vállalkozás, abból nem lehet kitermelni a beárazott növekedést.
2. Az E-Star tudtommal soha nem tárta fel a kisbüfik előtt a kockázatokat, sőt a Concorde elemzés után elszaladt a PSZÁF-hoz.
http://privatbankar.hu/reszveny/a_pszaf-hoz_fordul_egy_elemzes_miatt_az_e-star-239646
“Az E-Star menedzsmentje szerint a társaság finanszírozása több lábon áll, a korábbiakhoz hasonlóan stabil és mind rövid, mind közép távon biztosított. Az E-Star transzparens módon és rendszeresen tájékoztatja befektetőit finanszírozási struktúrájáról és a finanszírozásával kapcsolatos új fejleményekről.”
Ez a részlet szerintem szemenszedett hazugság volt.
3. A gyémántokat egyelőre Soós kezében vannak, Azért is fogják kivenni a céget a kezéből. Lehet, hogy ehhez ekl kell még adatni Soóssal egy újabb pakkot. Ehhez az a jó, ha nincs hitel és nem emelkedik az árfolyam. Aztán hirtelen összeállhatnak a nem Soós kezében lévő pakkok, összehívhatnak egy rendkívüli közgyűlést, stb.
A kerály pedig nem foglakozik Soóssal. De sejtek olyan csókosát, akinek esetleg kellenének azok a gyémántok. A víz és az energetika a két legfontosabb dolog a következő évtizedekben. Ezt a kerályi udvarban is tudják. Pillanatok alatt találhatnak egy Gipsz Jakab nevű múlt századi energetikai mérnököt, és meghirdetik a Gipsz Jakab Tervet, Lesznek rá saját cégeik.
Baráti közelítésre a kerályi udvartól ne számítson. Futtattam én is 12 éve a Pflaxot autópálya-építés ügyben, kerestem is vele, de Simicska mindenkit lenyomott.
Én már 5000-nél ki fogok szállni, de hozzáteszem gyorsan a pakkot még meg sem vettem (amit dobni szeretnék :D)
Na végre.Ezek már végre vélemények,érvek.Így kellett volna kezdeni...Igyekszem kijavítani a tévedéseid:
1. A cég üzleti modelljében valóban fontos tényező a minél olcsóbb hitel. Igaz,csak a növekedéshez kell,mert ha egy projekt megvalósul, utána már önjáró...Szinte minden projekt minimum 25 de van amelyik 50%-os befektetés-arányos megtérülést kínál. Így egy kis egyszerűsítéssel, amíg a forrásköltség ez alatt van, a projekteket érdemes megvalósítani..Jelenleg a forrásköltség nagyjából 14-15% körül lehet...
Ez minden, csak nem piramisjáték. Az érv többi része így értelmezhetetlen és igaztalan...
2. Mivel b@szták át a kisbüfiket?Mikor volt számukra IPO, SPO? Mikor húzott akár a cég, akár Soós hasznot abból, hogy a kisbüfiknek papírt értékesített, ami aztán esésnek indult?
Ha a utilico és az Aviva is át lett verve, gondolom akkor ezek eladnak vagy eladtak...Bejelentette bármelyik is ezt utólag? Vagy a tulajdonosi megfeleltetés mást mutat? Nem hinném..Az Aegon sima trader, a 2750-es véteket 8000-en eladta, most ismét beszáll. Ne dimenzionáljuk túl,mert ha más szándéka lett volna, nem adta volna el tavaly..Az OTP is volt már 15% felett, meg 10% alatt is...Ők is tradelnek a pakk egy jó részével....Egyébként ha már itt tartunk, mi is ez a későbbi szándék?
3. Ezzel egyetértek...A kisbüfik nagy része 6 és 8000 között ki fog ugrálni a papírból, a legelszántabbak 10.000-nél...Ebben az esetben viszont nem tudom értelmezni a kifacsarást..
Ha nem lesz kölcsön, nem lesz növekedés--legalábbis 2 számjegyű éves.Ez igaz..De ettől még nem vérzik ki a cég.Ja, és ne becsüld le a pénzügyeseket...Aztán nehogy legyen egy lengyelországi ktvény kibocs és a magyar bankok meg bekaphatják...HA pedig az OTP bármikor is zsarolni próbálna, a cég székhelye hirtelen megváltozhat, milliárdos ktsgvetési bevételkieséssel, egy kis média-ramazurival. Nem hiszem, hogy ennyit megérne egyeseknek a cég..A kerály is csúnyán csóválná a fejét, azt hiszem..
A gyémántok pedig Soós kezében vannak...Az értékük pedig a részvényárfolyamban...Ha annak esésével próbálnának zsarolni, hirtelen a gyémántok is grafittá válnának...Itt csak barátilag érdemes közeledni,szerintem...
Azok voltak a szép idők amikor Spade doki latinul szidta a Megyesi Petit, maga meg bux hullámozott a nyitás előtt. :-)
"Szerintem tenyleg lejaratta mar itt magat"
Joga van így érezni. De engedtessék meg, hogy tojjak rá.
Üdv buxer koma!
Jó hallani Önről. Régi szép idők voltak. A hollandoknál zöldségezik vagy pedig lányokat futtat Amszterdamban? Remélem messze kerüli a coffee-shop feliratú züllött helyeket.
A válságban én sem hittem a nyáron. Nem volt ingyen a kijózanodás.
"Ön semmit nem profitált ebből a hatalmas esésből."
Az biztos, hogy az esés nagyobb részéből kimaradtam, a büdös díjig nem is figyeltem a papírt. Viszont Ön semmit sem tudhat a papírban lévő trade-jeimről onnantól kezdve. Illikvid papír esetén sosem közlöm.
Több cégnél is lehet daytradelni vele, és több alaptól is beszerezhető short sale kölcsönpakk.
1. Az üzleti modell a könnyen és olcsón beszerezhető hitelre épül. Ez lényegében piramisjáték. Ezt pedig elfelejtették közölni a kisbüfikkel. A tények alapján vagy amatőr vagy csalárd módon dolgoztak.
2. A kisbüfiket mindenképpen átb*szták. Az alapok közül az Utilico és az Aviva nagyon át lett verve, de értük aggódjon más. Az OTP és az AEGON okosabb volt, bár a 4K-s pakkon nem fognak sokat kaszálni. De szerintem azoknak a pakkoknak más szerepük lesz a jövőben.
3. A kisbüfik már nem fognak ész nélkül nekimenni a könyvnek. Aki tud, kiugrál minden esetleges emelkedésnél. Továbbra is tartom a kicsavarási veziót. Ahhoz pedig ki kell véreztetni a céget. Nem lesz kölcsön, szerintem rá akarják kényszeríteni Soóst egy újabb pakk beáldozására. A cégben valóban vannak komoly értékek (gyémántok), ki fogjál szedni Soós kezéből. Nem két nap lesz, de a folyamat már látszik.
Korrekt amit írtál, nehéz vele vitatkozni. Alapvetően ezek a tények. Minimális kiegészítéseim pedig:
1.Nem vagyok örök optimista...A mostani világgazdasági pénzpumpának súlyos következményei lesznek..Majd..
2. Az OTP hitel behúzása gyanítom, hogy nem a cégben található pénzügyeseken, pénzembereken múlik...
3.Kassai sincs, de ezt nem tartom negatívnak.Talán összefüggésben lehet a kifolyt pénzekkel...
4. A nagy vevők igenis itt voltak(saját magam is "találkoztam" velük)...Az akkori szándékuktól még most is hátast dobnál. Nekem inkább az a rejtély, hogy mitől futamodtak meg és tűntek el azóta..
1. ezt ne nekem címezd, hónapok óta ezt regélem itt a népnek :)
2. Buxer, pont te mondod, a phyl császára? :)
Az a baj, hogy nem eszköznek tekintitek a tőzsdét, hanem célnak... Ez nem vezet sehová. Kezeld a kockázatot, kerüld az egyedi részvényeket, spórolj és tanulj. Kis papírt csak "lesz@rom" pénzből vegyél. Stb.
Szerintem meg elég meghatározó szerepe van a nyereségnek. Ezért tőzsdézünk szvsz.