Próbáld meg a cachetisztítást, nekem az szokott segíteni.
Próbáld meg a cachetisztítást, nekem az szokott segíteni.
Vazz.. Chrome-ban bejön az új cikk, Mozillában viszont még mindig a régi részvénykaszálós szerepel a tetején. Nem értem...
Ott van az:
2012.03.05. Egyre emelkedik a szennyvíz a luxuspöcegödörben
Én nem látom egyelőre, úgy tűnik levette megint utólag.
friss bejegyzés
Látom, az alap árfolyama kezd reális szintekre csökkenni, de még így is van némi felár.
Ekkora emelkedés után Nyilasi még él? friss blogbejegyzésére azt hittem, hogy valaki feltörte az oldalt és beírta. Nem igazán tükrözi Nyilasit, lehet besokallt :)
Új írás
2012.02.14. Melyik részvényt vegyük, hogy a legnagyobbat kaszáljuk?
Aki adót akar optimalizálni annak megéri. :)
De messze még a lejárat. Lehet hogy az utolsó fél évben lesz majd a vizionált összeomlás és akkor a 20% semmi lesz a hozamhoz képest. Most tényleg sok egy normál vételre.
Az rendben van, hogy x papír mit ér szerintem és annak hol van a helye, de amikor az aktuális adat szerint se ér 95 ezret, nem értem, hogy ki a fenének ér 115 ezret.
nem értem miért akadsz ki ezen. A kereslet találkozik a kínálattal. Van aki szerint az OTP papíroknak 1000 alatt a helye mégis milliószámra veszik naponta. És még lehetne sorolni a példákat...
Esküszöm, nem értem, ki veszi 115 ezerért, amikor 95 ezret se ér...
2012.02.06. Hogy halad a válságkezelés?
képes beszámoló :))
A poén, hogy ősszel a nettó eszközértéknél olcsóbban kaptam, azért szálltam be, mert én is éreztem a "világvége hangulatot", aztán kiszálltam nyereséggel. Akkor 115 ezer fölött volt a nettó eszközérték, és 110-115 ezer között lehetett kapni.
Én is számítok egy beöntésre, de nem tudom, hogy ha már olcsón meg lehet kapni, újra beszálljak-e. Vannak Nyilasinak jó meglátásai, de attól, hogy igaza van, és igazából józan ésszel nézve nem érnek a részvények annyit, amennyiért kereskednek velük, még lehet, hogy bika piac lesz, és az alap bukja akár a teljes vagyonát. A másik, hogy nem elég apokalipszist vizionálni, a bekövetkezésének időpontját is jól kell tudni megbecsülni a sikeres shorthoz.
Én konkrétan ebből vettem, MKB Primátus:
http://bet.hu/magyar_egyeb/dinportl/companyprofile?security=6641
De én 7614-ért vettem, most már csak 8200 fölött van ajánlat(aktuális állampapír hozamok ezt a piacot is befolyásolják).
Ennek az alapnak eszerint:
http://www.bamosz.hu/legfrissebb-adatok
9767 az aktuális nettó eszközértéke.
És 2015.12.15-re 20%-os védett hozamot ígérnek, azaz legrosszabb esetben(az alapkezelő vagy a bank csődjét leszámítva) 12000-et adnak a végén jegyenként:
(Így jön ki nekem az említett dátumig 57% hozam, 12000/7614)
De ez csak egy példa, én rendszeresen figyelem a tőzsdén az alapokat, a tőkevédett, hozamvédett OTP-s, MKB-s, K&H-s, Erstés alapok mindig diszkonttal kaphatóak, változó, hogy mennyivel. Egyébként meglehetősen illikvid ez a piac, tehát csak akkor érdemes beszállni, ha a lejáratig tartod, nyilván másik, kockázatos kereskedési lehetőség éppen a rést kihasználva adni-venni.
Az ok, hogy bíznak benne, de 95 ezret ér és 125 ezerért adják. Normális?!
Azért majdnem 32%-os felár finoman szólva is vicces. Ennyiért a kutya sem fog venni. Ha itt marad még pár napig, jönni fog előbb-utóbb egy méretes beöntés szerintem, ami helyreteszi majd az árát.