Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Látom, az alap árfolyama…

#483180 zeeh_

Látom, az alap árfolyama kezd reális szintekre csökkenni, de még így is van némi felár.

Ekkora emelkedés után Ny…

#483171 Donoo

Ekkora emelkedés után Nyilasi még él? friss blogbejegyzésére azt hittem, hogy valaki feltörte az oldalt és beírta. Nem igazán tükrözi Nyilasit, lehet besokallt :)

Új írás 2012.02.14. Mel…

#480287 Aspire

Új írás

2012.02.14. Melyik részvényt vegyük, hogy a legnagyobbat kaszáljuk?

Re: nincs cím

#477463 kelvin Előzmény: #477393

Aki adót akar optimalizálni annak megéri. :)

De messze még a lejárat. Lehet hogy az utolsó fél évben lesz majd a vizionált összeomlás és akkor a 20% semmi lesz a hozamhoz képest. Most tényleg sok egy normál vételre.

#477393 zeeh_ Előzmény: #477338

Az rendben van, hogy x papír mit ér szerintem és annak hol van a helye, de amikor az aktuális adat szerint se ér 95 ezret, nem értem, hogy ki a fenének ér 115 ezret.

#477338 Chaby Előzmény: #477315

nem értem miért akadsz ki ezen. A kereslet találkozik a kínálattal. Van aki szerint az OTP papíroknak 1000 alatt a helye mégis milliószámra veszik naponta. És még lehetne sorolni a példákat...

Esküszöm, nem értem, ki …

#477315 zeeh_

Esküszöm, nem értem, ki veszi 115 ezerért, amikor 95 ezret se ér...

2012.02.06. Hogy halad a…

#476442 Zotya32

2012.02.06. Hogy halad a válságkezelés?

képes beszámoló :))

#476297 Előzmény: #476283

A poén, hogy ősszel a nettó eszközértéknél olcsóbban kaptam, azért szálltam be, mert én is éreztem a "világvége hangulatot", aztán kiszálltam nyereséggel. Akkor 115 ezer fölött volt a nettó eszközérték, és 110-115 ezer között lehetett kapni.

Én is számítok egy beöntésre, de nem tudom, hogy ha már olcsón meg lehet kapni, újra beszálljak-e. Vannak Nyilasinak jó meglátásai, de attól, hogy igaza van, és igazából józan ésszel nézve nem érnek a részvények annyit, amennyiért kereskednek velük, még lehet, hogy bika piac lesz, és az alap bukja akár a teljes vagyonát. A másik, hogy nem elég apokalipszist vizionálni, a bekövetkezésének időpontját is jól kell tudni megbecsülni a sikeres shorthoz.

#476294 Előzmény: #476247

Én konkrétan ebből vettem, MKB Primátus:

http://bet.hu/magyar_egyeb/dinportl/companyprofile?security=6641

De én 7614-ért vettem, most már csak 8200 fölött van ajánlat(aktuális állampapír hozamok ezt a piacot is befolyásolják).

Ennek az alapnak eszerint:

http://www.bamosz.hu/legfrissebb-adatok

9767 az aktuális nettó eszközértéke.

És 2015.12.15-re 20%-os védett hozamot ígérnek, azaz legrosszabb esetben(az alapkezelő vagy a bank csődjét leszámítva) 12000-et adnak a végén jegyenként:

http://www.mkbalapkezelo.hu/befektetesi_alapok/mkb_zartvegu_tokegarantalt_alapok/mkb_primatus_toke_es_hozamvedett_alap/index.html

(Így jön ki nekem az említett dátumig 57% hozam, 12000/7614)

De ez csak egy példa, én rendszeresen figyelem a tőzsdén az alapokat, a tőkevédett, hozamvédett OTP-s, MKB-s, K&H-s, Erstés alapok mindig diszkonttal kaphatóak, változó, hogy mennyivel. Egyébként meglehetősen illikvid ez a piac, tehát csak akkor érdemes beszállni, ha a lejáratig tartod, nyilván másik, kockázatos kereskedési lehetőség éppen a rést kihasználva adni-venni.

#476283 zeeh_ Előzmény: #476227

Az ok, hogy bíznak benne, de 95 ezret ér és 125 ezerért adják. Normális?!

Azért majdnem 32%-os felár finoman szólva is vicces. Ennyiért a kutya sem fog venni. Ha itt marad még pár napig, jönni fog előbb-utóbb egy méretes beöntés szerintem, ami helyreteszi majd az árát.

#476247 rbbj11 Előzmény: #476227

engem érdekelne alaposabban az MKB-s konstrukció, tudsz egy direkt linket küldeni? kösz