Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: közgyűlési határozatok

#475420 matgab Előzmény: #475405

Ha 15.000 kötvény parkol a cégnél, - ezt ugye írtam, hogy nem néztem utána- akkor már "csak" 10-25 millióról beszélünk...

#475405 Bendeguz Előzmény: #475396

Nagy változások vannak, nem volnék meglepve, ha egy névváltoztatás is történne. Az előző néhány igen hasznos komment alapján, változott a meglátásod Matgab?

#475396 Ronin_ Előzmény: #475370

Erre én is gondoltam, amikor elkezdtem olvasni.

Kicsit kapkodó ez az egész. Hová tűnt a régi RFV?

Re: nincs cím

#475377 stock33 Előzmény: #475335

én nem kezdek el számolgatni (mivel értelmetlen lenne, sok nem publikus adat befolyásolná), viszont a kötvényekből kb. 15.000 db-ot a cég jegyzett le, az nem került eladásra.

és mivel a múltkori 8800 db eladása nem lett közzétéve, ezért vélhetőleg még mindig a cégnél pihennek.

ez 1,5 Mrd Ft, ami "meglett"

#475370 Bendeguz Előzmény: #475366

tudom, a csomón is kákát találok, de azért egy normális fejléces dokumentumot össze lehetett volna tenni...

#475355 egyetleneim Előzmény: #475335

A kötvények esetén a hivatalos közleményre tudok hagyatkozni. Ez alapján a 2010. évi kibocsátásokat a román projektekkel magyarázták (részben a 2011. márciusit is). Azok közül Gyergyót fejezték eddig be, a másik kettőben csak tűzoltás folyt.

Az utolsó ktv. jegyzést én sem tudom hova tenni, így nem teszem a bevételi oldalra.

Az EETEK átalakítás tényleg 4,5 millió euró volt.

A mieleci beruházásról nekem csak ennyi van, ebben az áll, hogy a félt az EETEK finanszírozza.

http://estar.hu/print.php?ID_cikk=123

Ezek alapján fenntartom, hogy nincs eltűnt pénz.

#475352 Ronin_ Előzmény: #475291

Viszont van némi vezetői elszámoltatás jellegű rész is. Szerintem ez pozitív.

+0,13%:-)

#475335 matgab Előzmény: #475312

Azt néztem, hogy 2011-ben milyen nagy lóvék mentek be illetve ki.

Ezért a 2011 márciusi kötvénykibocsátás eredménye jogosan szerepelt benne.

Azért számoltam 10 millióval mert a darabszámot beszorozva a 100e-s névértékkel ennyi jött ki.

Valamennyit a cég maga jegyzett le-ezt az összeget nem kapta meg azonnal, de a másodlagos piacon gondolom azért csak eladták, ha nem is 100-ért de 90 felett. Mivel erről nincs adat ezért számoltam a 10 yard-dal. Ha van konkrét forrásod, hogy mennyi jött be a cégnek kötvénykibocsátásból és értékesítésből, akkor persze érdemes lenne módosítani.

A román beruházások tudomásom szerint elmaradtak, ezért nem termel pénzt szinte egyik román projekt sem. Gyergyóban megvalósult a beruházás?

EETEK átalakítási költségekkel számoltam, az nem 4,5 milliárd volt szerintem, hanem 4,5 millió EUR. (Durva lenne egy 20 milliós cég beolvasztására még 20 milliót rákölteni, nem?)

A 8 milliós mieleci beruházás meg szintén 50% hitel+ 50% támogatással valósult elvileg meg, tehát ott sem kellett (volna) a cégben lévő cash-hez nyúlni.

#475312 egyetleneim Előzmény: #475202

Szia!

A kötvénykibocsátásnál miért 10 milliárddal számolsz? A kibocsátás több lépcsőben zajlott, az első három 2010 szeptemberében, novemberében illetve 2011. márciusában volt, tehát az EETEK előtt. Ezeken összesen több mint 6 milliárdot jegyeztek. Amikor az EETEK akvi indult az első két jegyzés eredménye már a futó projektekben, első sorban Gyergyóban volt. A 2011. augusztusi utolsó jegyzést a cég maga tette meg, kb fél milliárd értékben.

Tehát az EETEK-re max. 3,5 milliárd jutott a kötvényekből + 2.4 milliárd a tőkeemelésből, azaz 20.48 millió euró. Ebből fizették nagyjából az EETEK-et.

Nem számoltál az EETEK átalakítási költséggel, ami 4,5 milliárd ft volt.

Közben két román projekt maradt veszteséges, ergo vitte a pénzt, volt egy 4 millió eurós fejlesztés mielecben (ezt írtad) és lett egy nagy cég óriási személyi költségekkel.

Szerintem nagyjából így néz ki a képlet, pénzt nem szedtek ki a cégből.

A közgyülin semmi plussz infó nem jött ki.

#475291 Muskatli Előzmény: #475286

semmit nem tudok azon kívül amit belinkeltem. valószínűleg más nem is történt. :(

54%-os részvétel, családi hangulat, megszavaztak mindent.

#475285 Muskatli Előzmény: #475264

azért nem mindegy, h 15-20 vagy 30 millióról beszélünk!azt döntsd el, h mit számoltál ki. ha 30 millió jönne ki azt szerintem sem lehet megmagyarázni kizárólag a forgótőke igénnyel, az már túl sok lenne.

lehet éppen ez is egy ok volt, amiért távoznia kellett Kassainak, hogy ezt nem látta előre, vagy nem tett eleget azért, h ez a likviditási probléma ne fordulhasson elő. Ezt pl. simán el tudom képzelni.

#475266 Muskatli

jaja.

nekem egyáltalán nem kell hinni, de én mindig érvekkel és tényekkel szoktam alátámasztani a gondolataimat. azt pedig döntsd el magad, hogy ezek az érvek megállják a helyüket vagy sem.

sőt ha bizonytalanabb vagyok valamiben, akkor hozzáteszem, hogy egyáltalán nem biztos h úgy van ahogyan gondolom és, h csak tippelek.

de pl. te nekem maximálisan hitelesnek tűnsz, de ennek se kell vice-versa lennie.

#475264 matgab Előzmény: #475248

Akárhogyan is, de ha 30 millió EUR-ról beszélgetünk itt, mint bizonytalanba fulladó összeg, azért az a cég éves árbevételének harmada.

Az nem kis összeg a cég életében.

Ha pedig ekkora működőtőke igénye lenne a téli időszaknak (ráadásul akkor amikor eddig még nem is volt durva tél!) ,akkor a nyári időszakban itt fürödni kellett volna a cash-ben amolyan Dagobert bácsi módjára (hisz valahogy a tavaly telet is túlélték és utána azokat a pénzeket befizették a vevők, még ha nem is volt ekkora forgalom, mint idén.)

Aztán másik oldalról, ha egy vezérigazgató tudja, hogy ekkora működőtőke hiánya lesz télen, akkor arra fel kellett volna készülni, mert azért nem hiszem, hogy arra gondolt a nyáron, hogy "na majd ha télen megszorulunk, akkor legfeljebb bedobom a cég 10%-át , hogy mégse menjen csődbe a cég"...

Mert ugye, ha meglenne az OTP hitel, azt sem arra használnák fel, hogy ezeket a likviditási problémákat orvosolják, hiszen le va írva, hogy mire kérnek hitelt: EETEK tranzakció lezárására és a régi EETEK hitelek kiváltására.

Ami ráadásul szaros 2,5 milla EUR. Kit érdekel ilyen összeg, ha 30 millió csak a forgóeszközfinanszírozás??

Szóval valami hidd el nekem itt kvára nem kerek! És erre még rájön az, hogy ügyvezetőt és könyvvizsgálót is váltanak (pedig a BDO-val gondolom stabil kapcsolatuk volt, ha már az Alapszabályban is leírták, hogy a BDO a cég könyvvizsgálója)...

#475248 Muskatli Előzmény: #475223

:)

nem vagyok szóvivő és sajnos nem elvileg, hanem gyakorlatilag hoz bukót.... csak egy sima kisbüfi vagyok.

abban viszont maximálisan hiszek, hogy ez nem egy lehúzó, csaló banda, hanem tisztességesek. nem úgy jön minden össze ahogyan szeretnék, de nem azért, hogy a kisbüfiket lehúzzák, hanem mert így alakul az életük, részben saját hibáik részben pedig a gazdasági környezet miatt.

most is csak annyit jeleztem, hogy egyáltalán nem biztos hogy eltűnt bármilyen pénz is, hanem simán benne lehet a csúcsidőszaki működésben... teljesen reálisan és nem elfogulatlanul szemlélve a nagyságrendeket. önmagában a cash változást a beruházásokkal nézni, semmi de semmi értelme nincs.

ha eltűnt volna a cégből 20-30 millió EUR, akkor gondolod az OTP vett volna most részvényt és hozzájárul ahhoz, h aki alatt ellopták a pénzt azt most kinevezzék vezérnek??? Matgab látja, itt 5 perc utánanézéssel az eltűnt pénzt, de az aki milliárdokkal ül benne és még rávesz, az nem? Mennyi ennek szerinted a realitása???? és az miért szélsőségesen pozitív vélemény, hogy ezt megemlítem, vagy h AL 1000%-osan írja a csődöt, tényként kezelve, én meg az mondom, hogy bár nincs teljesen kizárva ennek a lehetősége, de az esélye azért igen-igen csekély.. még csak azt sem írtam soha, hogy teljesen kizárt.

kritikus azért voltam már többször is, bár elismerem, hogy azért az ritka. de aki olvas az tudja, hogy long pozícióban ülök és bízom bennük. ha nem bíznék, nem lenne részvényem. aztán persze lehet nem nekem lesz igazam.

általában ha valaki leír egy ostobaságot akkor azt cáfolom érvekkel, tényekkel. ennyi.

ilyen alapon meg illúzió, AL, ex, de korábban te is a shortosok bérencei lehettetek volna... :)

#475223 rbbj11 Előzmény: #475201

nem azért, de egyre inkább úgy tünik, hogy vagy felbérelt feldumálója vagy a cégnek (szóvivönek simán elmennél), vagy borzasztóan elfogult vagy velük szemben. Akárhogy is, nagyon durva, hogy egy komoly kritika még nem hangzott el töled, vagy legalább vmi csalódottság féle sem, semmikor. Miközben elvileg bukót hoz neked a cég. Fura. Nagyon.