Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Pintér rendőrsége szerin…

#467542 Wall street

Pintér rendőrsége szerint garázdaság volt a zászlóégetés - feljelentést tettek

Feljelentést tesz a rendőrség, amiért a Jobbik szombati fővárosi demonstrációján el merték égetni az érinthetetlen Európai Unió zászlaját.

A BRFK kommunikációs osztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság két emberrel szemben tesz feljelentést garázdaság "bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt" az ügyben hatáskörrel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségen.

Amint arról beszámoltunk, a rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Levente '56-os szabadságharcost, s ők ketten együtt gyújtották meg és égették el az EU-s zászlót.

(MTI - HVG nyomán)

Re: Scheiring lemondhat a mandátumáról

#467506 Netmaster Előzmény: #467487

Összes? Ezek szerint másról nem találtak volna semmit? Ezt szerintem te sem gondolod komolyan, olyan úriemberekkel a kormányban, mint a belügyminiszterünk. :)

#467497 Arsene Lupin Előzmény: #467490

Állítólag egy HVG fórumlakó járt utána a dolognak. Nekem Kövér Laci volt az első jelöltem. Az ellenzék impotens, felejtse el. Az UDZ ügyben is amatőrök voltak. Az őszödi beszéd kiszivárogtatóját sem voltak képesek elkapni.

#467490 gentlemanus Előzmény: #467487

Jaja, tegnap írtam Lupin úrnak, hogyha én ezt az egész ügyet logikailag kikövetkeztetem, akkor rá kell, hogy jöjjek arra, hogy biza itt keményen az elvtársak keze van benne a dologban.

#467487 matgab Előzmény: #467425

ebben az egész Schmitt ügyben én azt tartom a legkeményebbnek, hogy az ellenzék ilyen szinten utánamegy vajon az összes vezető politikusnak?

30-50 évre visszamenőleg belenéznek a vizsgálandó politikus valaha aláírt, megírt stb összes dokumentumának és megnézik, hogy a világ bármely nyelvén írtak-e valami hasonlót?

Megnézik, hogy az utóbbi 50 évben ezek az emberek kivel találkoztak, mit beszéltek?

Titkosrendőri és titkosügynöki jelentéseket gondolom alapból átnézik, de szerintem "végignyálazzák" még a kukájukat is.

Vajon mekkora kapacitását köti ez el az ellennek? Hogy van erre idejük, energiájuk, kapcsolatrendszerük?

Mert gondolom nem Schmitt az egyetlen, akit ezek végignyálaznak...

Scheiring lemondhat a mandátumáról

#467425 Netmaster

"A képviselő jelezte, hogy kilenc hónapja maradt arra, hogy megírja cambridge-i doktoriját, és hosszú töprengés után úgy döntött, hogy ezt meg is teszi. Sorai szerint döntése hátterében ott van az is, hogy már nem tud őszinte hittel dolgozni LMP-s képviselőként.

"Nem tudok mit kezdeni a folyamatosan újratermelődő belső káosszal és állandósult amatörizmussal és a vele járó teljesítményellenes szervezeti kultúrával; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy a racionalitás helyett frusztrációk és hisztériák keretében kezeljük a konfliktusokat, nem tudok mit kezdeni az állandó paranoiás hangulattal, nem tudok mit kezdeni a bázisdemokráciának hazudott informális alkuk politikájával, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy két év alatt az ármánykodás elég magas fokát honosítottuk meg; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ebben a szervezetben az embernek, mint embernek nincs értéke, nem tudok mit kezdeni azzal az eljárással, ahogy Virág lemondott a mandátumáról; és azzal meg pláne nem tudok mit kezdeni, hogy ezzel az egésszel úgy fest, nem akar/mer igazán senki sem foglalkozni" – fogalmazott Scheiring."

http://index.hu/belfold/2012/01/13/scheiring_lemondhat_a_mandatumarol/

Re: nincs cím

#466960 Előzmény: #466698

Igen, pontosan erre kívántam utalni. Egyébként egyre feltűnőbb, hogy mennyire nem "komoly" az un. tudományos munka a doktorik többségében, illetve, hogy mennyire komolytalan azok megvédése - valójában egyre inkább látszik, hogy pár lelkes témaszakértőn kívül a többségnek MEG AKARJÁK ADNI a címet, a titulust, hiszen egyre több és több emberről derül ki, hogy a doktori szakdolgozata merő formalitás volt.

Mondhatni, ha jobban szétnézünk Európában is, akkor is ezt látjuk, kvázi azokról, akiknek van címük ÉS politikai pozícióba kerülnek, azok nagy részéről ez derül ki... ha nem emelkednének oda, akkor meg a kutya nem vizsgálná őket.

#466902 Scipio Előzmény: #466890

Miről? A kutatási problémákról, arról a Dumcsiban szívesen, csak hogy ne itt offoljunk, a szakdogám félek nagy élményt nem okozna, de priviben arról is írhatok :)

Re: Súlyos plágiumgyanú Schmitt Pál doktori értekezése körül

#466821 Netmaster Előzmény: #466364

"Kizárt, hogy édesapám társszerzőként dolgozott volna Schmitt Pállal úgy, hogy nem tünteti fel a nevét a munkáiban - mondta a hvg.hu-nak adott interjújában annak a bolgár sportkutatónak a lánya, akinek a tanulmányából másolt és fordított az egykori magyar sportvezető. Malina Georgievet Svájcban értük el."

http://hvg.hu/itthon/20120112_malina_georgiev_schmitt_pal

Az még várat magára, addig is egy kis interjú a lányával. Paliék elszámították magukat, ha azt hitték, hogy nem fogják tovább boncolgatni az ügyet.

#466813 Scipio Előzmény: #466808

Nem az átértékelés volt a probléma, hanem az összekevert és elérhetetlen levéltári források...

pl. április végén le kellett adni a szakdogát, az utolsó anyagokat meg nyárra kaptam meg... Ráadásul kirakó volt az egész, gyakorlatilag minden iratuk megsemmisült a háború alatt, így közvetett forrásokból kellett mazsolázni, ráadásul kezdőként, úgy hogy az egyetemen senki nem értett ehhez... Aztán még a kevés meglévő anyagukat is elkeverték más hadosztályok anyagaihoz és csak jó egy évvel később, véletlenül bukkantam rájuk, előkerült egy-két veterán és az ő anyagaik stb...

#466807 Scipio Előzmény: #466795

Semmi különös, hadosztálytörténet, olyané amiről még senki sem írt... De az már csak a sötét múlt, mert kb. két hónappal a védés után derült ki, hogy a leírtak fele kuka, azóta meg a maradék feléről ugyanez :))

Az is egy szép történet lenne, hogyan lehetett akkoriban kutatni a levéltárakban...