"Semmiféle többletem nem lenne, hiszen azt írtam a jövőbeni állami nyugdíjnál abban a 1x évben az mnyp-be ment járulékokat nem vennék figyelembe."
Mint írtam, többleted lenne azokhoz képest, akik tavaly léptek át, erről pedig nyilván szó sem lehet.
"Persze ha sokáig feszítik a húrt majd a népharag elsöpri őket."
Hiába vízionáljátok ezt, egyrészt a nép a potenciális leváltóit sokkal jobban gyűlöli (totális az elutasítottságuk), másrészt a nép momentán 2/3-al támogatja őket. Ezt azért nem szabadna figyelmen kívül hagyni akkor, amikor a "népharagra" kívánsz utalni. Persze egy kisebbségnek ez ugyanúgy a bögyében van, mint a vörösterror idején, meg úgy 1948 tájékán, de talán most nem fog sikerülni megint a pusztulásba dönteni az országot.
"Szerintem nem sok kell hozzá."
Szerintem meg sokkal nyugodtabb az ország a szerencsejátékosok és kommenyisták kivételével, mint mondjuk egy éve. Persze, ez utóbbiaknak sokkal nagyobb a hangja meg a médiaképviselete és lassan tényleg elgurul náluk a gyógyszer az életterük beszűkülésével párhuzamosan, de szerintem érdemes figyelembevenni, hogy ez az népet nemhogy nem zavarja, hanem egyenesen elégtétellel tölti el.
"Egy bohóckodás az Imf-el miközben Ft, állampapírpiac széthullik és máris százezrek mennek az utcára."
Mármermér is mennének? Akinek nincs hitele, az ezt nem fogja érdekelni. Akinek van, annak meg pont árfolyamgátja lesz, tehát SEMMIT, azaz SEMMIT sem fog ebből észrevenni. Akkor meg miért is mennének az utcára? Mert a kommenyista párt majd feltüzeli őket, már megint? Nem hiszem, hogy erre most vevők lennének az emberek, de kétségtelen, hogy a buta tömegeket mindig könnyű manipulálni.
"Nem mondom ezt kívánnám, de ha így alakul én is ott leszek."
Szemernyi kétségem nem volt efelől. Különösen abban a kontextusban, hogy még csak az sem érdekel, hogy nincs egyetlen normális alternatíva, ami mellé legalább elméletben oda lehetne állni, miközben a kormány távozását és a hatalom átadását követeli.