Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#465477 banyaiz Előzmény: #465471

Miután minden jogunkat helyreállították, és nyilvánosan bocsánatot kértek részemről lezárható az ügy. Mivel nagyvonalú vagyok, és átsiklok ezeken az emberi gyarlóságokon, hogy meg akarták védeni a nyugdíjamat stb stb , ezzel a gesztussal tudom támogatni a forradalmat. :)

#465471 Előzmény: #465461

Bárhogy is, ez még csak egy vélemény, nem jogszabály :)

#465461 banyaiz Előzmény: #465460

Ez nem vélemény hanem törvény amit Vikiék ünnepek környékén hoztak, de már most variálnak vele.

#465460 Előzmény: #465453

Nem én írom a jogszabályokat, de szerintem ez, amit idéztél ez csak egy vélemény, ami figyelmen kívül hagyja azt, hogy aki tag maradt, az lemondott az addig járó állami nyugdíjról. Ezt viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni, tehát szerintem ez a vélemény előremenőleg helyes, de a visszamenő időszakot rosszul gondolja.

#465453 banyaiz Előzmény: #465442

"Amennyiben a hatályos törvényeket nézzük, akkor az derül ki, hogy a pénztárakban maradók az állami pillérben lévő tagokhoz képest 75 százalékos nyugdíjra számíthatnak. Kivételt képez ez alól a 2010 végi és 2010 vége közötti 14 hónap, amikor az összes járulék az államhoz folyt be, vagyis ebben az időben teljes nyugdíjat kaphatnak a tagok.

A fő kérdés azonban nem ez, hanem hogy 2012 után mi lesz a pénztártagokkal, és hogy ők milyen nyugdíjra számíthatnak. Ha tisztán a logikát néznénk, akkor azt kéne mondanunk, hogy ha 2012-től az összes járulék az államhoz folyik be, akkor a pénztártagoknak is meg kell adni a teljes (100%-os) állami nyugdíjat. A jogszabályokból ezzel ellentétben azt lehet kiolvasni, hogy 75 százalékos nyugdíj marad a tagok esetében. Erre utalt az a törvényben szereplő rész is, miszerint aki teljes állami nyugdíjat akar, annak érdemes visszatérnie az államhoz 2012. március 31ig.

Mindezzel ellentétben ma több újság is azt írta meg, például Népszabadság Online és a HVG, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium megerősítette, a maradó pénztártagok is teljes nyugdíjat fognak kapni 2012-től, tehát nem csak a visszalépők. A források mindegyike azt írja, hogy 2012-től mivel az összes járulék és adó, amit a nyugdíjkifizetésre fordítanak, az államhoz folyik be, ezért ettől az évtől kezdve minden foglalkoztatottnak, aki csak az állami rendszer tagja, vagy az állami és a pénztári rendszer tagja is, annak is 100%-os állami nyugdíjat kell kapnia. "

Nem egészen úgy van ahogy írod, éppen másképpen van. De amíg forradalom van már megszoktam, hogy hetente változik a nyugdíj szabályozása, ez is egy nem ortodox bizalomerősítő lépés. :)

#465442 Előzmény: #465426

"98-2010 75% állami, onnan 100%."

Nem, mert a 75%-ról "lemondott" az, aki benn maradt. Most megkapja a 100%-ot a MANYUP-ból visszamenőlegesen és 100%-ot előre az államiból 2012-től. Nem értem a problémádat, az állam neked adja az eddig csak általad kezelt pénzt (ingyen, adómentesen), mert te azt mondod, az neked jobban megéri mint az állami nyugdíj, innentől meg számolja neked is a 100%-ot. Hol a gond ezzel?

"És a szolgálati idő is normálisan ketyeg a járulékfizetési időszakra."

2012-től.

"Hiszen így lettek fizetve járulékok ez így lenne normális. , egy normális világban ahol nem blöffölgetnek és pókereznek nyugdíjjal."

Most már tényleg normális lesz, és tényleg nem fognak az uzsorások és az ingyenélők pokerezni a lenyúlt állami pénzekből. Én ennek örülök :)

_AT_-megnyilvánolásához …

#465432 picirigo

_AT_-megnyilvánolásához nem fűzök kommentet...nem érdemes. A többi értelmes 'sorstársamnak csak annyit: HOPPÁ!!!

#465426 banyaiz Előzmény: #465406

Nem lenne muszáj dillettánsnak lenniük vsz. Csak úgy tűnik ennyire képesek.

Jogfenntartó még egyszer jól jöhet. Bár az sem lesz egyszerű téma, hogy a pénzed még egyszer egy mnyp-be visszakerüljön, ha már bekerült a közösbe.

AT: jelenleg az a felállás : 98-2010 75% állami, onnan 100%. És a szolgálati idő is normálisan ketyeg a járulékfizetési időszakra. Hiszen így lettek fizetve járulékok ez így lenne normális. , egy normális világban ahol nem blöffölgetnek és pókereznek nyugdíjjal.

#465420 Előzmény: #465406

"Bizony nincs vége, nekem is van Jogfenntartó Nyilatkozatom, és amint normalizálódik a helyzet, vissza akarom kapni - ha szükséges perelni - a magánnyugdijpénztári tagságomat"

Magam is úgy vélem, hogy ezt mindenkinek lehetővé kell tenni, aki ennek kapcsán értelemszerűen hajlandó arra is, hogy megtérítse az állam részére az ehhez kapcsolódó államadósságot, valamint az arra időközben felhalmozott kamatkiadásokat.

#465416 Előzmény: #465392

"Jár a teljes állami nyugdíj a járulékok után."

2012-től kezdődően, azaz, minden teljesen rendben van. Természetesen 2012-ig nem jár szolgálati idő, mert arra az időszakra a MANYUP-ot tartottad meg. Ezt írtam korábban is, hogy ez lehet a megoldás ;)

#465406 TrendMan Előzmény: #465392

Én is igy látom, a (túlzott) nacionalizmus mindig dilettantizmussal jár.

És mindig ugyanaz a vége, bukás igy vagy úgy.

És a nacionalizmus szinte mindig eltúlzott, mondhatnám, hogy a Nacionalizmus nem ismer határokat:-D

+++

Bizony nincs vége, nekem is van Jogfenntartó Nyilatkozatom, és amint normalizálódik a helyzet, vissza akarom kapni - ha szükséges perelni - a magánnyugdijpénztári tagságomat.

#465392 banyaiz Előzmény: #461145

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/nyugdijugy_a_penztartagoknak_is_jar_a_teljes_allami_nyugdij.161151.html

Félelmetes ez a dilettantizmus. Hoznak egy jogszabályt ami homályosan utal vmire, nem egyértelműen, de már most mást nyilatkoznak részben mint amit sugall a 2 hete elfogadott törvény. Jár a teljes állami nyugdíj a járulékok után. Nagyszerű. Azért 1 évig csak sikerült pókert játszani a nyugdíj témával, és még nincs vége. Ilyen embereket bazz kitalálni sem lehetne. :)

#461145 Papus_stock Előzmény: #460822

Nem, komolyan nem állunk le mert nincs értelme. Nem írtam ide jó pár hónapja és valószínűleg megint nem fogok egy darabig. Az idő majd eldönti kinek van igaza.

BÚÉK !

P.

#460822 picirigo Előzmény: #460733

Végig olvastam amiket írtok...TI most komolyan leálltok vitatkozni egy fizetett-bér fideszessel???? Nem, hiszem el, h nem látjátok, ez az eltántoríthatatlan hit miből építkezik!!! Hagyjátok figyelmen kívül, nincs értelme vitatkozni vele!!!

#460776 Előzmény: #460753

Én azt tapasztalom, hogy két rétegnél feszül a húr.

Az egyik a buta réteg, ami még mindig azt hiszi, hogy nyugaton kolbászból van még mindig a kerítés, és még mindig nem hozta el ide senki, mert ezt sugallja a VAHAZS ezerrel. A másik az, amely nem bírja elviselni az aranykoruk végét, azt, hogy munka nélkül jól lehet élni, sokkal jobban, mint azoknak, akik rengeteget dolgoznak. Ez utóbbi sajnos az, ami mindig csinálja a palávert, meg fel tudja tüzelni a buta tömeget, de én mostanában azt látom, hogy nem vevők erre az emberek. Szerencsére már okosodtak egy kicsit :)

Elég csak megnézni a komcsi palávereket, több rajtuk a hiradós, mint a szimpatizáns :LOL:

#460753 banyaiz Előzmény: #460744

A fene tudja , én azt tapasztalom eléggé feszül a húr. Amerre járok mindenhol ezt hallom minek ez a háború minden ellen, miért nem kompromisszum stb, és egyre fokozódó feszültséget érzékelek, ez egyszer kirobban elvtársaknak meleg pillanatai lesznek. Nem kívánom így legyen , de ha csak ennyi eszük van ez fog történni .

#460744 Előzmény: #460732

"Semmiféle többletem nem lenne, hiszen azt írtam a jövőbeni állami nyugdíjnál abban a 1x évben az mnyp-be ment járulékokat nem vennék figyelembe."

Mint írtam, többleted lenne azokhoz képest, akik tavaly léptek át, erről pedig nyilván szó sem lehet.

"Persze ha sokáig feszítik a húrt majd a népharag elsöpri őket."

Hiába vízionáljátok ezt, egyrészt a nép a potenciális leváltóit sokkal jobban gyűlöli (totális az elutasítottságuk), másrészt a nép momentán 2/3-al támogatja őket. Ezt azért nem szabadna figyelmen kívül hagyni akkor, amikor a "népharagra" kívánsz utalni. Persze egy kisebbségnek ez ugyanúgy a bögyében van, mint a vörösterror idején, meg úgy 1948 tájékán, de talán most nem fog sikerülni megint a pusztulásba dönteni az országot.

"Szerintem nem sok kell hozzá."

Szerintem meg sokkal nyugodtabb az ország a szerencsejátékosok és kommenyisták kivételével, mint mondjuk egy éve. Persze, ez utóbbiaknak sokkal nagyobb a hangja meg a médiaképviselete és lassan tényleg elgurul náluk a gyógyszer az életterük beszűkülésével párhuzamosan, de szerintem érdemes figyelembevenni, hogy ez az népet nemhogy nem zavarja, hanem egyenesen elégtétellel tölti el.

"Egy bohóckodás az Imf-el miközben Ft, állampapírpiac széthullik és máris százezrek mennek az utcára."

Mármermér is mennének? Akinek nincs hitele, az ezt nem fogja érdekelni. Akinek van, annak meg pont árfolyamgátja lesz, tehát SEMMIT, azaz SEMMIT sem fog ebből észrevenni. Akkor meg miért is mennének az utcára? Mert a kommenyista párt majd feltüzeli őket, már megint? Nem hiszem, hogy erre most vevők lennének az emberek, de kétségtelen, hogy a buta tömegeket mindig könnyű manipulálni.

"Nem mondom ezt kívánnám, de ha így alakul én is ott leszek."

Szemernyi kétségem nem volt efelől. Különösen abban a kontextusban, hogy még csak az sem érdekel, hogy nincs egyetlen normális alternatíva, ami mellé legalább elméletben oda lehetne állni, miközben a kormány távozását és a hatalom átadását követeli.

#460733 Papus_stock Előzmény: #460711

Tiszteletre méltó az a töretlen hit a vezérben ami megnyilvánul minden hozzászólásodban.

Csak vakhit, az a baj :(

Kötöttünk egy üzletet és ezt az egyik fél nem akarja betartani ami végtelen sajnálatos.

1. Igenis jár nekem állami nyugdíj mert oda fizettem a kötelező elvonások 75 %-át ami most már 100%.

2. Ne foglalkozz azzal, hogy én mit teszek a 25% befizetésemmel, ez bármennyire is fáj az én magántulajdonom és az is marad.

3. Presszionálhatsz ahogy izomból kifér de ez a pénz (az eddigi befizetéseim+hozam) nem lesz a tiéd csak akkor ha erővel elveszed.

4. >>Nem fenyegetett senki.....

Ezt te komolyan elhiszed ?

P.

#460732 banyaiz Előzmény: #460715

Semmiféle többletem nem lenne, hiszen azt írtam a jövőbeni állami nyugdíjnál abban a 1x évben az mnyp-be ment járulékokat nem vennék figyelembe. De nem tartom realitásnak ezt a verziót, mivel szomjas emberek pályáznak erre a pénzecskére.

Persze ha sokáig feszítik a húrt majd a népharag elsöpri őket. Szerintem nem sok kell hozzá. Egy bohóckodás az Imf-el miközben Ft, állampapírpiac széthullik és máris százezrek mennek az utcára. Nem mondom ezt kívánnám, de ha így alakul én is ott leszek.

#460728 banyaiz Előzmény: #460722

Nem beszámíthatóak, nem mérik fel a tetteik súlyát, és kapkodnak.

Nem lehet a jogbiztonságba vetett hitet következmények nélkül megingatni.