Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Lagarde: Mi nem engedünk, nem kötünk kompromisszumot

#464571 exmnbs1 Előzmény: #464568

családi jegy

érvényesség 48 óra ára 2200HUF az egész családnak

tájékozódj

#464568 Ricsi Előzmény: #464564

Ez baromi jól hangzik, ha valóban így lenne. Ha az emberek azt mondanák, nem tankolunk, mert drága. De nem ezt mondják. Vagy hogy este nem kapcsoljuk be a tv-t, mert drága az áram, és spórolunk. Vagy nem hívjuk fel a gyereket, mi van vele, hiszen egy generációval ezelőtt a telefon kiváltság volt, minket sem hívtak a szüleink. Vagy hogy most akkor nem veszek gyógyszert, mert drága, majd nem tudom mit csinálok. Mert azért gyógyszer kell. Vagy nem fürdök minden nap, csak 3 naponta, ezzel spórolok a vízen, a gázon/áramon. Vagy gyalog megyek dolgozni, mert drága a buszjegy.

Szóval, szerintem ez nem vitelezhető ki. Egyébként csak gondolj bele, egyszer utánajártak, miért ennyire drága itthon a víz? Kiderült, mindenki spórol, de a cégnek kell a bevétel, így felemelte az árát. De megkérdezhetem tőled, miért nálunk a legdrágább szinte a villany, egész Európában? Vagy miért nálunk a legdrágább a tömegközlekedés? Azért, mert nincs verseny, és nem is lesz. És ezért vagy busszal jársz, vagy gyalog, ami pl Pestet tekintve nem alternatíva.

A XVIII. kerületben laktunk, 3 gyerekem van. Mondták a tv-ben, járjunk busszal. Kiszámoltam, most mai árakon írom:

1 busz a Kökire, 1 metró Deák tér, kisvakond Liget. Ez 3 jármű, 5 emberre, 15 jegy csak oda, de haza is kell érni. Ez 30 jegy. Legyek rendes, veszek 10-es jegyeket, 3 csomag kell, ez 8 400 Forint. Szerinted ez normális???

Nézzük autóval: legyen 25 km oda, 25 vissza. Ez 50 km, legyen a fogyasztás 6 liter. Mert én ilyen nagy autóval járok. Ez legyen 2 600 Forint. Hogyan van ez?

Mert normális városokban 1 út 1 jegy, mondjuk 75 percig. Akkor kellene 10 jegy, az 2 800, tehát kb egálba lennénk. De miért kerül 3* annyiba a BKV? És akkor miért nincs pénze, ha 3* annyi a bevétele, mint más országokban?

#464566 Rozsdáskilincs Előzmény: #464561

Látod, engem pl piszkosul nem érdekelne, kinek mi az érdeke. Látszik, radikális vagyok.""

Ezért vagy jobbikos:-) szvsz a jobbik hiányossága. Ricsi muszály beilleszkedni a világrendbe még ha nem is tetszik nekünk. Nem vagyunk szuperhatalom. Elfogadható álláspontra kell helyezkedni lehetőleg számunkra minél elfogadhatóbbra. Ez nyilván konfrontóládással jár.

#464564 Rozsdáskilincs Előzmény: #464557

És ezeket az adókat nem fogják rám áthárítani, ugye? Legalább vannak érveid, de nem fogunk benne egyet érteni.""

Ricsi!

Ismersz nem akarok senkit sértegetni. De meg kell jegyeznem ez is egy nagy marhaság amit a média sugall. Gondold átm magad gondolata szerint. A cégekre kivetett adó nem ugyanaz a pénz mint amit közvetlenül von el az állam az emberektől. A cégeken keresztűl folyt pénz általában valmilyen szolgáltatásért cserébe érkezik. Ergó a polgár megenheti magának hogy igénybe vegye. Mig a közvetlen elvontért nem kapott semmit. Egy ilyen szorult helyzetben persze hogy megpróbálnak valamennyit átháritani de ezzel elméletileg versenynek kellene fokozódnia. Hisz egyre kevesebb az ügyfél. Igy kényszerszabályozná magat a rendszer. Hisz a jelenlegi árakat is alig birják fizetni. Most kell ütni a vasat forró.

#464561 Ricsi Előzmény: #464559

Látod, engem pl piszkosul nem érdekelne, kinek mi az érdeke. Látszik, radikális vagyok.

Ha nem fizetünk kamatot, akkor rengeteg pénz maradna itthon. Nem kellene semmilyen hitel, kit érdekelne, mit szólnak hozzá?

Gyengülne a forint? Na és? Ebből a pénzből gyárakat hoznék létre, és gyártanék pl Orion TV-t. És eladnám mindenhol. Mert a forint szar lenne, tehát mondjuk nem 400 eur lenne egy orion tv, hanem csak 200. És a Dacia nyugat-európai sikerét látva azt gondolom, komoly kereslet lenne egy olcsó, jó tv-re. Meg másra is persze, ez csak egy ötlet volt.

Mit tudnának ellene tenni? Max visszaerősítik a forintot. Akkor meg visszaadjuk a hitelt, és nem foglalkozunk senkivel és semmivel.

Persze, ehhez karakánság kellene, amit én nem annyira látok, csak a jobbikban. Ezért is szavaztam rájuk...

#464559 Rozsdáskilincs Előzmény: #464550

Ez a megoldás mindkét félnek előnyös, komolyan nem értem, miért nem lépünk efelé...""

Mert senki nem akar euban egy erős magyarországot a magyarokon kivűl. Függőséget akarják erősiteni ezzel növelve a kiszolgáltatottságot. Erre a piti összegre hogy hisztiznek amit a különadók jelentenbek, képzeld mit okozna az adósság átütemezés. Csak akkoör lehetünk jobb pozicióban ha önnállóbb gazdasági környezetett teremtünk. Most is az a bajunk hogy a cégek külföldiek. Nézd a hazai vállalatok csöndben türik az érdeksérelmet mert tudják nincs más út jelenleg különben ők is vesznek az országgal eggyütt. Nem véletlen a szabadságharc jelző.

#464557 Ricsi Előzmény: #464553

És ezeket az adókat nem fogják rám áthárítani, ugye? Legalább vannak érveid, de nem fogunk benne egyet érteni.

Mondjuk én nem fizetek adót, mert akkor csak pofozgatnám a sz....t. Erre megbüntet az APEH. De én továbbra sem fizetek, sőt a büntetés összegét elveszem másoktól. Nekem ez nem kóser...

Én ostobán azt gondolom, a törvényeknek mindenkire ugyanúgy kell hatnia. Olyan nincs, hogy valakire vonatkoznak törvények, valakire meg nem.

Én pl fel voltam háborodva azon, amikor Sas Jóska barátunk adót csalt, elkapták, befizette a különbséget, és békén hagyták. Próbálnám meg én így csinálni. Vagy te.

#464553 Rozsdáskilincs Előzmény: #464546

Nem azzal van a baj, hogy megbüntetnek minket, hanem azzal, hogy rajtam akarják bevasalni a büntetést. Én csináltam rosszat? Én hoztam a törvényt? Miért nem az felel a tetteiért, aki elkövette.""

Ricsi ne csináld már! Baromira félre érted! A kormány az eu birság esetén fenntartja a jogot hogy abban esetben ujjabb adókat vethet ki a birság értékében azokra a cégekre! Mit lehet ezen félre érteni? Ergó a kormány nem hajlandó lemondani a cégekre kivetett adókról. Nagyon okosan mert abban az esetben pofozgatnánk a sz....t

#464551 Ricsi Előzmény: #464548

Én ilyet nem írtam, de amit írtam, arra nem válaszolsz. Így semmi értelme a beszélgetésnek. Ebből én kimaradok, további jó szórakozást...

#464550 Ricsi Előzmény: #464545

Nem kell elvenni...

Én kigondoltam egy megoldást, ezt kellene véghezvinni. Biztosan sok hibát fogtok benne találni, de szerintem akkor is jó elképzelés, persze finomítani lehet, és talán kell is...

Miután az tisztán látszik, ez az adósságspirál nem vezet sehová, csak csődhöz, ezzel kell kezdeni valamit. Szerintem a következőt.

Bejelentjük, hogy 5 évre moratóriumot kérünk, nem fizetünk kamatot. Ez rengeteg pénz. Leülünk a hitelezőkkel tárgyalni külön-külön. Megmondjuk, fizetünk kamatot abban az esetben, ha ez a pénz itt marad az országban, és ipari fejlesztéseket szolgál. Vagy mezőgazdaságit, de semmiképpen sem kereskedelmit, pláza van dögivel.

Tételezzük fel, én vagyok a német állam, és nekem nem akarsz fizetni. Ha nem kapok öt évig pénzt, akkor az nem jó, mert beterveztem, hogy kapok. De ha kapok, és azt a pénzt mondjuk odaadom a Siemens-nek, hogy Magyarországon építsen ki ipart, akkor erősítem a német gazdaságot, tehát jót cselekszem. Akár úgy is, hogy a Siemens ezt nem segélyként, hanem 10 éves lejáratú kölcsönként kapja. Tehát amit most elvesztek, majd 10 év múlva visszakapom, és még egy német céget is erősítek. Németország részéről ez jó.

Magyarország viszont behoz ide működő tőkét. Igaz, ez a mi pénzünk, de akkor sem megy ki, hanem marad itt. Munkahelyek jönnek létre, adót, tb-t fizetnek, és közben növelik a magyar GDP-t.

Ez a megoldás mindkét félnek előnyös, komolyan nem értem, miért nem lépünk efelé...

Persze emellett átalakítanám a közösségi közlekedést (akár ugyanezzel a módszerrel). Az egészségügyet, szintén akár ezzel a módszerrel. Csináljon kórházat a Siemens a saját dolgozóinak. Neki megéri, mert jobb gépek, jobb orvosok, gyorsabb gyógyulás, nincs betegszabadság csalás. Nekünk megéri, mert pl 300 ember kiesik a magyar egészségügy ellátásából, ennyivel is több pénz marad.

Sok ilyen okos dolgot lehetne csinálni, én nem értek hozzá, ez is csak gondolatébresztő...

#464549 Rozsdáskilincs Előzmény: #464542

politikai nézetek miatt:-)

Macika

ugylátom a spekik nem értik, valószinü azért mert gondolkodásnélkül elfogadják a média marhaságait.

A magyar kormány a magyar emberek koldusok, ugyanakkor vannak zsiros bevételekkel rendelkező cégek. Azt állam feladata a szélesebb körben elfogadott egyensúly létrehozása! Ha az állam ezt nem teszi akkor marad a fentarthatatlan jelenlegi redszer. Szeretném felhivni a figyelmet a nép szélesrétegeinek sanyarú sorsára amit a kapzsi cégek és a gyenge szabályozás okozott. EWgy ország élete akkor teljes ha a gazdaságot alkotó szereplők számára elfogadható körülmények alakulnak ki. Jelenleg csak a nagycégeknek jó. Még jó hogy sirnak a külföldi médiában ki az a hülye aki önként többett fizet magyar baráti szeretettből!

#464548 macika Előzmény: #464546

orkán szereti a konfrontáció, ez tudott dolog

másrészt gondolom úgy szavazták meg a törvényeket, hogy ezentúl csak ők maradhatnak hatalmon

10000 évig

ez marhaság!

#464546 Ricsi Előzmény: #464542

Tegyünk rendet akkor...

1). A jobbikra szavaztam, és ha még elmegyek szavazni, akkor is rájuk fogok, szóval Fletót hagyjuk ki a pakliból...

2). Nem azzal van a baj, hogy megbüntetnek minket, hanem azzal, hogy rajtam akarják bevasalni a büntetést. Én csináltam rosszat? Én hoztam a törvényt? Miért nem az felel a tetteiért, aki elkövette.

3). Nem vagyok idealista, tudom, mindenképpen én fogom kifizetni, de a hozzáállás akkor is sokat megmutat bizonyos körök értékrendjéből.

Emellett nem fogok politikai vitát folytatni, mert semmi értelmét nem látom. Miután jobboldali vagyok (szerintetek túlságosan is), a baráti köröm is ide tartozik nagyrészt, és ők fideszesek. Már velük sem beszélek politikáról, mert azt látom, a Viktor fanoknak még nem nyílt ki a szeme.

Tudod, én azt gondolom, ha már mindenki azt mondja, valami itt nem megy jól, akkor nem mindenki a hülye. Ha már a nagy barát Európai Néppárt sem vállal fel minket, akkor már valami nagy baj van, hiába nem akarjátok észrevenni.

Gondolom ismered a viccet az autópályáról és az ámokfutóról...

#464545 Rozsdáskilincs Előzmény: #464540

Ricsi

Vegyük már észre a kormány az ország jövedelmeinek igazságosabb ujraelosztásán fáradozik! Azt már ne is emlitsük hogy ez a feladkörébe tartozik. Vitatkozhatunk a parlamentben a költségvetési átcsoportositásról akár verekedés is lehet, az nem változtat azon a kormány nemtudja fedezni a kiadásait. Gondolom nem kell részleteznem. Szerinted lehet még elvenni az emberektől ez megoldja a problémáinkat? Vagy a jól prosperáló cégek vegyenek részt kicsit jobban a közös terheinkből. A nyugat tiltakozását megis értem hisz az ő zsebükben turkál a kormány. Véleményem szerint ha pont annyira járulnak hozzá mint otthon teszik akkor nekünk már jó lehet. Ez meg szvsz elis várható 20 év után egy közösség lennék vagy mi a szösz.

#464542 macika Előzmény: #464540

gyurcsány sofmány is megbüntette az eu

akkor miért nem tiltakoztál?

#464540 Ricsi Előzmény: #464531

Szerinted...

Szerintem pl az, hogy ha a kormányt elítélik valamilyen ügyben, és azért fizetnie kell, akkor kivetnek miatta adót, annyira, de annyira messze áll minden demokratikus felfogástól. Sőt, azt mondom, mindenféle jogállamtól.

Egyszerűsítsük le...

Gyorsan megyek a motorommal. Azért, mert hozok egy törvényt, hogy a gyorshajtás OK. Persze ezt a törvényt csak én fogadom el. Ezért megbüntetnek valamilyen összegre. És ezt az összeget majd másokon fogom behajtani, hiszen megbüntettek. Nehogymár én fizessem ki azt, hogy hülyeséget csináltam, majd kifizeti más.

Aki szerint ez így rendben van, azzal valami baj van...

#464538 Rozsdáskilincs Előzmény: #464525

Biztos vagyok abban, hogy a nagykövetségeken már készülnek a listák a lehetséges jelöltekről."

A fejlett demokráciában ha jól értem ön természetesnek tartja hogy egy demokratikus országban, külső erők határozzák meg az irány vonalat és az irányitó személyeket!? Ezt mifelénk a kocsmában erőszaknak hivják! Olyan ez Lupin Úr mintha én mondanám meg az önnek kivel és hogyan éljen házaséletet:-) Szvsz igen szitkozódna a javasolt személyek láttán:-) Azt már nem is emléitem mitt kellene tennie velük:-)

#464530 Arsene Lupin Előzmény: #464527

Ab kiherélése, választókerületek átrajzolása, hatalom bebetonozása kétharmados törvényekkel, médiauralom, stb.